kurtulamıyorum bu korkudan sizce na yapmalıyım lütfen yardım :(

öyle sandığınız gibi dünyadan bi haber cahil bi insan değilim aslında. hatta bu durumun eğitimle hiç alakası yok biliyomusunuz, şöyle söyleyim: geçen burda bi konu okudum yıllar yıllar önce açılmış, bi arkadaşımız hamile olma ihtimalini soruyo erkek arkadaşı da kadın doğum doktoruymuş. korunduklarını düşünmüşler ama hamile kalmış hatta erkek arkadaşı inanmamış en son kendi ultrasonda görünce şok olmuş sonra aldırmışlar falan ..yani kadın doğum doktoru birisi bile ne tam korunabiliyo bazen ne de hamilelik belirtilerini anlayabiliyo. tamamen şans işi sanırım ve burdaki toplum baskısı daha yoğun olduğu için binbir şüpheyi birleştirip ütopik fikirlerde boğulup hamile miyim değil miyim diye delirmeler..

Hamile olma durumunu anlatmadan ablanıza sıkıntınızı anlatsanız. Yani bir şeyi fazlaca kafanıza taktığınızı. Anladığım kadarıyla aynı rahatsızlığa sahipsiniz, belki o size destek olabilir.

öğrenene kadar sebebini uğraşır durur bende bi anlık krizle anlatırım diye odamdan bile çıkamıyorum ağzımdan bişi kaçar birinin yanında o kirzlerden geçiririm diye kimseyle muhabbet etmemeye çalışıyorum.

Bazı olaylar şehir efsanesi gibidir. Kulaktan kulağa yayılır. Zaten sizin sorununuz hamile kalmış olmak değil. Kalmadığınıza inanamamak. Sanırım 9 ay geçmeden de inanamayacaksınız. Hiç delirmeyin. Ben bu duruma gelmenizin en büyük sorumlusu olarak erkek arkadaşınızı görüyorum. Sizin takıntılı biri olduğunuzu biliyordur büyük ihtimal. Hem dikkatsizce hem de kısmen sizin isteğinizi göz ardı ederek ilişkiye girmesi bence hiç hoş bir şey deil. Üstelik aynı gece içerisinde iki defa yeltenmesi de cabası. Gerçi şimdi erkeği suçluyorum ama sizde seviyordum üzülmesin diye izin verdim diyorsunuz. Neresinden tutsak elimizde kalan bir durum

Psikiyatrist te gidin dicem korkuyorumNe zaman bu tavsiyede bulunsam kendimi dışarıda buluyorum

Buraya hiç mi bilmiyorsun, öyle hamile kalınır mı vs yazanlar konu sahibi biliyor elbette fakat bunun adı obsesyon. Konu sahibi çok muhtemel obsesifsin. Ben de aynı süreçten geçtim geçen sene. göğüslerim ve kasıklarım çok ağrıyordu. Hamilelikle ilgili bir şeyler okudum her şey orada başladı. Midem bile efsane bulanıyordu. Sürekli aklımda ya hamileysem annem babam ne der? Etraf ne der? Arkadaşlarım ne der naparım diye en kötü senaryoları kurup ağlıyordum. Sonra 4 kere idrar testi, 3 kere kan testi yaptırdım ve 2 kere de ultrasonla baktırdım. Hepsi negatif. Ama hep kötü ihtimallet geliyordu. Ya test bozuksa, ya kan karıştıysa. Bir de burdaki 4 ay anlamamış hamile olduğunu, üstüne görmüş vs okuyunca anladım ki bunun sonu gelmeyecek. Naparsam yapayım tatmin olamicam. Doğruca psikiyatrist yolunu tuttum. Okb teşhisi kondu ve ilaç tedavisi başlandı. 6 ay kadar kullabıp bıraktım. Şuan iyiyim. Hala ara ara gelseler de mantığım takıntılarımın önüne geçebiliyor. Emin ol hamile değilsin. Kan testi kesindir. Tıp okuyorum. Beta hcg hormonu salgılanmayan bir gebelik gebelik olamaz. O hormonun kanda çıkmama ihtimali hiç olamaz. Üstüne gördüm anlamadım diyenler de normal adet ile yerleşme kanamasını ayırt edemeyenler. Adetin her zamanki gibiyse hiçbir sorun yok. Adet demek rahim duvarı demek. Rahim duvarı yoksa gebelik yok. Emin ol üstüne gördüm diyenlere sorsan damla damla kan gelmiştir. Fazlası değil. Ne dersem de rahatlamayacaksın belki ama hamile olmadığını bil ve yarın doğruca bir psikiyatriste git.

Tamam anladım şimdi. Ama susmak bilmeyen vicdaninin sesi. Eğer inançlı bir insansan tövbe et. Pişmanlığı dile getir rabbim gönlüme ferahlik ver de ve bol bol inşirah suresi oku . Ve pskolog dan randevu al bu pskoloji seni kötü seylere yöneltebilir.

Seninki suçluluk duygusu. Yaptığının yanlış olduğunu düşündüğünden kendini cezalandırıyorsun. Bence bu kadar abartacak bir durum yok. Senin için önemliyse bir daha evlenmeden yakınlaşma bir erkekle. Kendine ters düşme.

o şuan çok rahat çok .. olan bana oldu ama bence en büyük hata bend neden biliyomusunuz? aileme buukadar düşkünen huzur ve mutluluğu evlilik dışı yanlış bi ilşkde aramamalıydım... kendimi inandrmak için elimde çok sebebim var ama bi iki istisna günümü gecemi hayatımı mahvetti hala mahvediyo..

ah ben buraların altını üstüne getirirken sizin konularınızı görüp keşke şuan muhabbet etme şansım olsa diye içimden geçirmiştim o zamanlar üye de değildim tabi hatta size bide tıp okuyosun senin gibiler doktor mu olucak tarzı yorumlar görüp cinnet geçirmiştim.
o 4 ay hamile kaldğını anlamayanlar, adetler görenler, tuvalette doğuran yengeler eltiler, iş arkadaşlarının bi anda doğurması ama 9 ay hiç testlerde ultrasonlarda çıkmamış olması, doktor hatası laboratuvarda tüplerin karışması idrar testlerinin hiçbi anlamı olmaması.... neler okudum neler girdi beynime çıkmıyo. bugün doktor ultrasona bakarken bak burda da yumurtan var ovulasyon dönemindesin dedi mesela, eminmisiniz bebek olmasın o dedim. kadın gerçekten iyi bi jinekolog yani ama ben yumurtaya bebek mi? dedim... eminmisiniz dedim. kaç yıllık tecrübem var dedi.. hala o yumurtayı duşunuyorum acaba bebek mi diye mesela son delirme noktam bu. yarın hemen randevu alıp iyi bi psikolojik tedavi görmem lazım sanırım. sizin kurtulmanıza çok sevindim darısı bu belaya düşen herkese inşallah

Yaptığın şeyden o kadar ileri seviyede pişman olmuşsun ki, kendine bu takıntıyı yaratmışsın. Acil tedavi olman lazım.

Benim ailem cok destek olmistu bana tabi benim hic erkek arkadasim olmamisti o zamnlar kasinti priblemim vardi ve kan gordum kizlik zarina kafayi takmistim ya bozulduysa diye 3 doktora gittim babam artik karsisina aldi kizim biz senin arkandayiz oyle bi durum varsa da yanindayiz demisti adam utana sikila.ve bana inandi baska birisi olsa bu bi isler cevirmis derdi ama bana destek oldular.evlenince anladim
Canim bak ben de kizlik zarina takmistim kafayi kasinti sorunum vardi ve kan geldi bunu kafama taktim zehir ettim hayati kendime anneme anlattim tabi o da babama anlatmis tam 3 doktora gittim.doktorlar bise yok dedigi halde yine gitmek istiyordum en sonunda babam karsisina aldi kizim bak oyle bi durum varsa da ben senin arkandayim yeter artik su haline bak kendine gel dedi ve sarildi.ailem en buyuk destekcim oldu her zamn baska bi baba olsa bu bi isler karistirmis derdi ama babam bana inanmisti.

Bu arada ilk mesaji attigimi bilmiyordum yanlislik yapmisim

Madem korkuyorsun ilişkiye girme hem pastam dursun hem karnım doysun diyorsunuz.
Bu sefer olmadı belki ama ilerde olmayacagı kesin degil hiçbir korunma yöntemi yüzde yüz garanti vermez.

Yuh naptin anamm olmayan bebegi beyin gucunle oldurcan tovbelerr:))) rahatla yahu yokmus iste tamamen psikolojik baska ne olabilir

Canım bu sorun yok doktora bile inanamadiysan bizler bisi yapamayız ama sen birdaha kalkışma bole şeylere sonun intihar olur ders olsun bu ama bisi yok bi psikolog yardımcı olur hocalar falan kendinde degil sen onlara görün karşılıklı iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…