Gebeliğe Hazırlık Kürtajdan sonra sebepsiz infertilite olanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Zumrafatime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2020
818
946
53
Merhaba,ben araniza yeni katıldım. Uzun zamandır takip ettiğin halde yazmaya cesaret edemiyordum ama artık yardımınıza ihtiyacım var.

Ben 3 yıldır evliyim. Evlendikten 2 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Fakat bebegimin kalbi durdu ve kürtajla alındı. Ardindan 4 ay korunduk. Tekrar denemeye başladığımda ben hemen hamile kalırım diye rahattım fakat olmadı. Bütün hormon testlerini yaptırdım rahim filmi çektirdim eşim de testlerini yaptırdı her şey normaldi. Çok düzenli adet oluyorum günü şaşmaz. Yine de yumurtalık takibi yaptırdım 3 ay fakat olumsuz sonuçlandı. Doktorum her ay bu defa olacak diye beni eve uğurladı hüsranla adet günüme uyandım. Yaklaşık 6 aydır tedavileri bıraktım. Psikolojik destek de aldım ama sonuç aynı.

Ne yapacagimi bilmiyorum bir bebek kaybettikten sonra zor cocuk sahibi olan var mi? Lütfen bana umut olun. Kotu senaryolar duymaktan çok yoruldum.

Rahim hasar görmüş olmasın? Ben de kürtajdan sonra tüp bebek tedavisine rağmen hamile kalamıyorum. Rahim hasar gördü. Oysa öncesinde doğal yolla hamile kalmıştım.

Rahim hasar görmüş olmasın? Ben de kürtajdan sonra tüp bebek tedavisine rağmen hamile kalamıyorum. Rahim hasar gördü. Oysa öncesinde doğal yolla hamile kalmıştım.

Rahim filmi çektirdim hicbir sorun görünmedi. Siz nasıl öğrendiniz rahmin hasar gördüğünü

Demek ki kurtajinizi iyi bir doktor yapmamış çok nadir görülen bir durum bu kürtaj ile ilgili değil de islemi yapan kişi ile ilgili bence geçmiş olsun ins tedaviniz olumlu sonuclanir
Benim gibi çok vaka var. Ben de kürtaj olmadan önce böyle vakalardan haberdar değildim. Başıma gelince görebildim. Kendine güvenmeyen deneyimi olmayan bu işi hiç yapmasın. Teşekkür ederim inşallah

Tüm testleriniz yapıldı mı peki ? Ben de siz gibi nasıl olsa hamile kaldım yine kalırım diye düşünüyorum 1 yılı geçince tüm testlerimiz yapıldı genetik teste kadar

Ben de sizin gibiydim. Tüm testler yapıldı genetik hariç doktorum gerek duymadı yaşım genç bu kadar irdelemeyelim bi sure bekle dedi, pıhtılaşma var ve eşimin testinde de morfoloji 2 onun dışında bir sorun çıkmadı hareketlilik vs iyi. Ben ikinci ay hamile kalınca rahat hamile kalacağım sandım benden sonra evlenenler 2. 'ye hamile

Bu kadar çok takilma. İlk yapman gereken kafanı bosaltmak. Stres hamilelik oluşumunda büyük düşman. Belki olacağını var ama sen çok kafana takmissin. Hamile kalmışsın ve ne güzel başka sorun çıkmamış yeniden hamile kalacağına inanıyorum ben

Cok tesekkurler insallah guzel haberlerini alirim buradan bana da umut olursun. Haklisin stres duzeyim tavan yapmisti 5 ay once bir danismandan psikolojik destek aldım rahatlamak için cok iyi geldi çok rahatım fakat çevremdekilerin davranışları beni strese sokuyor. Rabbim kimseyi bununla sınamasın isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Öneriler, kurler, yanımda edilen dualar, çocuk sevdigimde atılan bakışlar beni çok yoruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…