Kürtajdan sonra 3 ay bekleyenler var mı ?

leylosvemecnun

Cennet kuşu Deniz'im ❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
4.930
6.676
Gebeliğim yılan hilayesine dönmüştü boş gebelik dediler embriyo oluşmuş kalbi atmıyor dediler.Haftası uyumsuzdu gelişmemişti kürtaj oldum 8 gün oldu doktorum 1 ya da 2 adet bekle demişti bugün son kontrolüm vardı bu sefer de 3 ay korun 3 ay sonra gel gebelik öncesi bazı önlemleri alalım değerlerine bakarız kontrollü gebelik olur dedi.Kaybettiğim gebeliğim ilk denemede olmuştu nasıl bu kadar kolay oldu diye şaşırmıştık şükretmiştik hatta şimdi doktor bana 3 ay dedi ama ya hemen olmazsa diye endişeye girdim şubata daha çok var Hemen denemeye de cesaretim yok yine aynısı olur diye ama gün geçtikçe anne olma hevesim artıyor düşündüğün tek şey anne olmak.Kürtajdan sonra ilk denemenizde hamile kalabildiniz mi kaçıncı denemenizde oldu ? Ben çocuk konusunda bu kadar stresli kafaya takan biri değildim ilk istediğim ay bile nasıl olsa olmaz ilk denemede olur mu sanki hemen gözüyle bakıyordum ne oldu bana bu 3 ay nasıl geçecek çok uzn geliyor sanki 1 yıl bekle demişler gibi.Hoş hamile kalsam da diken üstünde o 9 ayı nasıl geçiririm bilmiyorum

Merhaba sizin gibiyim.Ustelik ben 14 ağustos 'ta kürtaj oldum.Doktor bana da aynı sizin gibi 1 ay sonra hamile kalabilirsin demisti. Ama kürtajdan sonra pansuman unutuldu. Ozamandan beridir de enfeksiyonla ugrasiyorum. Ve bende de sizin gibi korkular var. Randevu aldim doktordan ve bekliyorum. Allah herşeyin hayırlısını versin. Zor bi süreç. Beklemek daha zor ..

Merhaba 27 haziranda kendiliğinden 8 haftalık düşüğüm oldu boş gebe dış gebe derken neyseki kürtaja gerek kalmadan kendiliğinden tam kürtaj için doğum odasına gidecekken korkudan hastaneden kaçtım ve eve geldiğimde düştü sonra doktora sormadım ama kendim vücudumu tanıdığım için ne yaparım ederim diye düşündüm ilk adete kadar bekledim birliktelik olmadi sonra denemeye karar verdim ve 3.adetten sonra hamile kaldım bende siniz gibiyim aşırı korkuyorum 8 haftanın 4 haftası çok kötü geçti ama şimdi tekrar inşallah aynı şeyleri yaşamam diye dua ediyorum Allah kimseye yasatmasin. Demem o ki siz ister bekleyim ister beklemeyin rahim kendini toplamadan hamilelik elde edilemiyor Allah her şeyi bir düzene göre yaratmış kimisi düşük ardından adet gormeden yine hamile kalıyor kimisi 1 2 yılı buluyor Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu ilk adete kadar bekleyip sonrasında deneme olabilir diyenlerdenim tabi isteğiniz varsa psikolojiniz hazirsa ayrıca büyük haftalarda degilse

enfeksiyon belirtilerin ne canim

enfeksiyon belirtilerin ne canim
Enfeksiyon belirtim yoktu. Sadece çok ama açık hafif yanma baslamisti. Rahim içindeydi enfeksiyon. Bu arada cevap geç yazdım kusura bakma.Dun acillik oldum. Ve pansuman unutup enfeksiyona sebep oldukları yetmiyormuş gibi dün acilde rahimde küçük bi yapisiklik olduğunu öğrendim. Artık ne kadar küçük bilmiyorum. Kendilerini kurtarma derdindeler. Yapisikligin hamileligimden önce olduğunu söylüyorlar. Ama rahim filmine girmiştim hamile kalmadan önce. Öyle bisey yoktu.. 15inde randevum var. Allah doğru doktorlarla karşılaştırsin hepimizi..

Çok gecmis olsun, cok sinirbozucu bir durum. Bunu devletde mi yaptılar?

Rahimde yapisiklik oldugunu nasil anladilar peki? Ultrasonla mi baktilar sadece? Bunun anlasilabilmesi icin rahim filminin cekilmesi gerekiyor.

Kürtajdan sonra pansuman için ne zaman gittiniz ben 3 kere kürtaj oldum hiçbirinde pansuman için çağırmadılar 3 hafta sonra kontrole gittim sadece

Kürtajdan sonra pansuman için ne zaman gittiniz ben 3 kere kürtaj oldum hiçbirinde pansuman için çağırmadılar 3 hafta sonra kontrole gittim sadece
Benim normalde 1 ay sonra kontrolüm vardı. Ama ameliyatı yapan doktor tatile gitti.. 2 ay sonrasına verdiler randevuyu. Pansuman da ben kürtajın 3.günü sancılandım kanamam arttı. Acildeki doktor gördüğü halde almadı. Tabi bisey de demedi.. ağrı yüzünden oluyor dedi. Neyse ben kendi doktorumdan aldim randevu o da 17 gün sonrasına vardı yer . Acaip bi koku oluştu bende .resmen sadece tuvalete giderken değil normal oturduğum yerde kokuyu almaya başladım. Enfeksiyonda artınca koku ve yanma artmaya başladı.. Doktor hem alttan muayene jem de eco yaptı.Sizde unutulmamıştır o yüzden..

Ayrıca hiçbi doktor hatasını kabul etmiyor malesef

Çok gecmis olsun, cok sinirbozucu bir durum. Bunu devletde mi yaptılar?

Rahimde yapisiklik oldugunu nasil anladilar peki? Ultrasonla mi baktilar sadece? Bunun anlasilabilmesi icin rahim filminin cekilmesi gerekiyor.
Fransanın devlet hastanesinde.. vajinal ultrasonla baktılar . Yapışıklık baslamis dediler..Bende zaten renk gitti. Sağlık sektörü gerçekten çok kötü durumda burda..iyi doktorlar elbette vardır ama genel olarak zor iyi bi doktor bulmak.

Imkaniniz varsa, turkiyeye gelin bir de burda baksinlar bence. Benim bildigim; tüplerde yapisiklilik fln varsa eger, onun ultrasonla gorulemeyecegidir. Bebek istedigimiz icin bn de gittimistim doktora ve belli bir sure (6 ay gibi) olmadigi icin tüplerine bi bakalim belki yapisiklik varsa, ondan olmuyodur diyerek hsg (rahim filmi) cekimine yollamislardi beni ve rupler temiz cikmisti. Yani ben kac tane doktora gittim ( hepside vajinal ultrasonla baktilar) hic biri ultrasonla tuplerde yapisiklik olup olmadigini anlamadi. Öyle olsa kimseye git hsg cektir demezler zaten. Bence sana sadece tahminde bulundular. Kurtajdan sonra dusuk bir ihtimal tüplerde yapisiklik olabiliyomuş bunu ameliyata girerken bnm doktorumda soylemisti, keske bu usg ile gorulebilen bisey olsa gercekten ama hiccc sanmiyorumm. Imkanin varsa türkiyeye bi kac haftaligina gel bence, neticede söz konusu olan şey; rahim. Enfeksiyon kaptigindan bahsetmissin bu ciddi bir sey. Dogru ilac verdiklerinden emin olmak gerekiyor. Bakın ben haftaya cuma kendi doktoruma ( kürtaj sonrasi) muane olmaya gidicem. 2 gun once kutaj oldum bi hafta sonfa gel dedi bana. Sanirim bunun amaci rahim icini kontrol etmek amacli. Sizi de cagirmislar miydi sonrasinda. Bir de benim kurtaj oncesi sizinkisi gibj asiri derecede kanamalarim vardi. Doktor progestan verdi ama olacagi varmis ki vucut onu kabul etmedi bir turlu ve sonunda 6+5ken kalbi durdu. Usgmden icimde bir suru pihtilarin oldugunu gormustuk. Kaldi ki ben zaten 10 gundur pihtili bir sekilde kanama yasiyordum ona ragmen icimde bi okadari daha varmis. O gün kurtaja alindim ve doktorum esime herseyi temizledik icindeki pihtilari fln aldiklarini soyledi. Nitekimde oyle yapmis ki suan cok az bir kanamam var. Muhtemelen sendeki pihtilar temizlenmedi. Bana kullandigin ilaclarin isimlerini yaz istersen, ben doktoruma bir sorayim haftaya. Belki fransiz sirketine ait olan ve burda kullanilmayan ürünlerse anlamayabilir. Neye faydasi oldugundan kac mg oldugunu fln yazarsan ben de sorarim. Tabi istersen. Zaten şu ultrasonda yapisiklik gorme olayini kesin sorucam doktoruma

Bu arada Fransa'da insan haklarına ve insan sagligina Turkiye'den daha cok deger verildigini duymustum ben. Sizin yasadiginiz durumda ihmalkarlik var. Hem psikolojik hem bedensel zarara ve yıkıma ugratmişlar sizi. Onemli bir zarar olmadigi icin bir sey yapamam demeyin bence. Size verilen zarar gayet de öyle kolay tolere edilebilecek bir durum degil. Mutlaka raporunuzu alin, elinizde belgeniz olsun ve bir avukata bu durumu danisin. Yaptiklari yanlarina kalmasin hem maddi hem manevi acin davanizi. Sizin konunuzu okuyunca bile icim o kadar tuhaf oldu ki anlatamam size. Birden icimde sargi bezi hayal ettim ve hafif kasigimda batma oldu. Bu olay bir baskasini bile bu kadar etkilediyse sizi dusunebiliyorum. Gercekten cok gecmis olsunn, umarim en kisa zamanda atlatirsiniz

Benim psikolojim o kadar bozulduki kaç tane doktora gittiğimi hatırlamıyorum.Acildekileri .. Mahvoldum artık muayeneden. Umarım bu gideceğim doktor rahim filmi cektirtir. Beni kürtajdan sonra çağırmadılar. Hatta 2 ay sonraya randevu verdiler. Perişan oldum onlar oyuzden . Nasil bi stres yasadiik .. Ben de okudumm tüpler de ve rahim icin de yapışıklık olabiliyor işini profesyonel yapıyorsa hiç bir problem olmuyor. Benimkinde ben doktoru bile görmedim kürtaj öncesi ve sonrası.. Asistanını göndermişti kürtajdan sonra. Adetinde belirgin bi azalma var. Ve gittiğim jinekolog bana rahim filmi önermedi bile işte pansumanı çıkardı. Ilaçlar verdi. Ben raporu istedim pansuman kaldığına dair.once vermiyordu. Geçen hafta aldim raporu. Çarşamba günü de başka bi doktorda.. zaten o da bisey yapamazsa Turkiyeye gelicez insAllah. Istanbulda bi doktor buldum .ınstagrami da var hatta. Adi prof dr Cem Çelik. Ona gitmeyi düşünüyorum tabi randevulari bayağı dolu. Yurtdışından da giden çok ona. O pansuman yüzünden karnım şişti. Sanki içimde taş vardı. Öyle bi his. Ve kasiklarima vuruyordu. Acilde ağrı yüzünden şişme olduğunu söyledi. Gördü pansumanı ama almadi. 3 .günü acillik olmuştum üstelik.Alsaydi böyle olmazdım. Uğraşmak istemedi.ben farkettim hatta .bisey vardı ecografide yerini işaretledi bile.ekrana kafamı çevirdiğimde ekranı çevirdi. Allah bilsin başka ne diyeyim. Şuan o o kadar umudum bitik ki..hamile kalamayacağımi dusunuyorum.
Fransadaki evet insan hakları var ..insana önem veriliyordu..tabi bu eskide kaldı.cunku asiri yabancı var..özellikle araplar.. Araplar mahvetmiş ortalığı. Fransız bile kalmadı doğru düzgün.. Sağlık sektörü de Turkiyenin eski sağlık sektörü bile böyle değildi. Kaç kişi acilde öldü beklerken.. Kaç kişi ambulans gitmedi diye öldü.. Acile gitmek demek tum gun demek.. bekleme salonunda saatlerce siranin gelmesini beklemek.. ben pazar günü gittim..O da grevdeydiler.kimse yoktu acilde..3 saatte çıktık.. şaşırdım. Çünkü acile gidince 10 saat ordasın.. bazen 10 saati de geciyor. Hemşireler umursamaz..muhabbetlerini gulusmelerini duyarsın.. annem mide ağrısıyla gittik.rengi gitmişti artık.agridan bağırıyordu. Bi hap verdiler beklettiler.. ta ki annem bayilana kadar.. bayilinca geldiler. Tum gun ordaydik.. kardesim boynu tutuldu. Zor kaldirdik yatagindan kipirdayamiyordu. Acile aksam 10 a dogruydu gittik sabah 6 da ciktik.. saati cok iyi hatirliyorum ogun ise gidecektim. Hastanenin rezillikleri bitmez. Bugun bi doktor musterim geldi.her yer iyi değil. Her hastane iyi değil. Kendi bile bunu söyledi.. Allah büyük.Hersey Allahtan..inşallah bi şifa bulurum..buluruz.. En sonki doktor bana kesenin alındığı yerde ki mukozun artmasi gerek daha artmadigi icin kalmiyorsun.bi 3 ay beklemen lazim dedi.. gelen müşterilerim çoğu hamile..bana da soruyorlar bazıları elini karnıma getirip bebek var mı. Hamilemisin diyor..o da ayrı bi şey zaten..

Çok ağır bi durum. Kullandigim ilaçlar

Çok ağır bi durum. Kullandigim ilaçlar Eki Görüntüle 2555477

Tamam canım ben bunu bi gösterecem doktoruma. Valla bu doktor işi gercekten şans işi ister Fransa'da ol istersen Türkiye'de. Isini dogru yapmayan, savsaklayan o kadar cok dr varki. Ben de bu surecte 7 doktora gidip muane olmusumdur. Dersen hangisinden memnunsun; hiçbirinden degilim. Öyle isini layigiyla yapan iste bu iyi bir doktor diyebilecegim kimse olmadi. Keşke yasanmasa bu tarz seyler ama oluyor iste. Enfeksiyon atlatilmayacak bir sey degil onemli olan dogru ilaclar kullandigindan emin olmak. Bende kurtaj olmadan once cok ikilemde kaldim. Sonra kendi kendine dusurmenin de cok tehlikeli sonuclari olabilecegini burdan okuyunca risk aldim oldum. Simdi bu tarz yazilar okuyunca benim de yuregim agzima gelmiyor degil. Umarım en kısa zamanda bu sorunu atlatirsin, dualarım seninle

Aynen haklisin. Ama burda ciddi boyutlarda artık. Inşallah başka bi sorunum yoktur.Korkuyorum doktora gitmeye. Aynen ben de ikilemde kalmıştım. Hatta ilaç var ilaçla da düşük yapabilirsin ya da evde kendiliğinden duser dedi. Sonra kanama olunca acile gelmeniz gerekli dedi. Ben zaten son 1 haftasinda dusuk baslamisti.Kanama agri. Ayakta duramıyordum fazla.iki büklüm lavoboya gidiyordum.acaip kötüydü.hatirlamak istemiyorum.. en son işte doktor mektup yazdı kürtaj için de.. karar senin dedi. Ben de o ağrı ve kanamalar yüzünden tansiyonum dusuyodu. Baygınlık geçirdim kaç defa. Baktım olacak gibi değil en iyisi kürtaj olayım.Videosunu da izlemistim. Kolay ve zaman almayan bi islem diye.. Gel gorki işte iyi doktora denk gelmedim ..Allah hakkımızda hayırlısını versin..Allah razı olsun.. Rabbim inşallah tez vakitte güzel haberlerini almayı nasip eder. Korkma sakin bak sen de sorun yok.. Iyi olacak.. eminim hamilelik haberini de alırız burdan inşallah.Allah razı olsun tekrar.cok teşekkür ederim.. Dualarım seninle..

Insallah canım ben de senin iyi haberlerini bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…