- Konu Sahibi leylosvemecnun
Merhabalar konunuzda son durum nedir acaba?
Rahimde yapisiklik var miymis?
Suan nasilsiniz?
Suan nasilsiniz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tanısal Histereskopiye gIrdimm. Çok şükür yapışıklık yok. Ama daha kötüsü var. Rahmimi delmişler kürtajda. 5 ayda küçülmüş. Ama halen kapanmamis. Zaten deliğin olduğu yeri bile gördüm. Kesenin alındığı yer. Kapanması ne kadar zaman alır bilmiyorum. Ama çok zaman alacağını düşünüyorum. Üstelik en son acildeki doktorlar görmüş.o mu değil mi diyorlardi sadece. Biz anlamamıştık. Sadece yapisiklik olabilir dediler. Kendi hatalarını kapattılar. . Birbirlerini koruyorlar. Bisey yapamıyoruz mahkemeye bile gidemiyoruz. Çünkü hiç bisey yapmıyorlar. Devleti devlete sikayet etmek oluyormuş... Sorduğunuz için çok ama çok teşekkür ederim.Allah razı olsun..Merhabalar konunuzda son durum nedir acaba?
Suan nasilsiniz?
InşAllah.. Allah razı olsun.Cok gecmis olsun umarim en kisa zamanda toparlar
Bende 2 hafta önce kurtaj oldum 6hafta 5gunluk bebisim icin. Ama şuan rahim ici yaoisikliktsn korkuyorum. 2 ayri doktora gittim ultrason muayenesi yaptı tertemiz hiçbir problem yok hersey normal dedi ama 1 hafta sonra kendi doktoruma gittigimde rahim duvarinda kalinlasma var dedi ayaklarını sicak tut dedi doktorum kafayı yemek üzereyim. Kabızlık problemi çekiyorum 2 3 kez cikan tuvalete ben günde bire düştü. Perşembe günü hastaneye tekrar gidicem umarım bir sorun cikmaz akıntım var sari sarı az az.Imkaniniz varsa, turkiyeye gelin bir de burda baksinlar bence. Benim bildigim; tüplerde yapisiklilik fln varsa eger, onun ultrasonla gorulemeyecegidir. Bebek istedigimiz icin bn de gittimistim doktora ve belli bir sure (6 ay gibi) olmadigi icin tüplerine bi bakalim belki yapisiklik varsa, ondan olmuyodur diyerek hsg (rahim filmi) cekimine yollamislardi beni ve rupler temiz cikmisti. Yani ben kac tane doktora gittim ( hepside vajinal ultrasonla baktilar) hic biri ultrasonla tuplerde yapisiklik olup olmadigini anlamadi. Öyle olsa kimseye git hsg cektir demezler zaten. Bence sana sadece tahminde bulundular. Kurtajdan sonra dusuk bir ihtimal tüplerde yapisiklik olabiliyomuş bunu ameliyata girerken bnm doktorumda soylemisti, keske bu usg ile gorulebilen bisey olsa gercekten ama hiccc sanmiyorumm. Imkanin varsa türkiyeye bi kac haftaligina gel bence, neticede söz konusu olan şey; rahim. Enfeksiyon kaptigindan bahsetmissin bu ciddi bir sey. Dogru ilac verdiklerinden emin olmak gerekiyor. Bakın ben haftaya cuma kendi doktoruma ( kürtaj sonrasi) muane olmaya gidicem. 2 gun once kutaj oldum bi hafta sonfa gel dedi bana. Sanirim bunun amaci rahim icini kontrol etmek amacli. Sizi de cagirmislar miydi sonrasinda. Bir de benim kurtaj oncesi sizinkisi gibj asiri derecede kanamalarim vardi. Doktor progestan verdi ama olacagi varmis ki vucut onu kabul etmedi bir turlu ve sonunda 6+5ken kalbi durdu. Usgmden icimde bir suru pihtilarin oldugunu gormustuk. Kaldi ki ben zaten 10 gundur pihtili bir sekilde kanama yasiyordum ona ragmen icimde bi okadari daha varmis. O gün kurtaja alindim ve doktorum esime herseyi temizledik icindeki pihtilari fln aldiklarini soyledi. Nitekimde oyle yapmis ki suan cok az bir kanamam var. Muhtemelen sendeki pihtilar temizlenmedi. Bana kullandigin ilaclarin isimlerini yaz istersen, ben doktoruma bir sorayim haftaya. Belki fransiz sirketine ait olan ve burda kullanilmayan ürünlerse anlamayabilir. Neye faydasi oldugundan kac mg oldugunu fln yazarsan ben de sorarim. Tabi istersen. Zaten şu ultrasonda yapisiklik gorme olayini kesin sorucam doktoruma
Bende 2 hafta önce kurtaj oldum 6hafta 5gunluk bebisim icin. Ama şuan rahim ici yaoisikliktsn korkuyorum. 2 ayri doktora gittim ultrason muayenesi yaptı tertemiz hiçbir problem yok hersey normal dedi ama 1 hafta sonra kendi doktoruma gittigimde rahim duvarinda kalinlasma var dedi ayaklarını sicak tut dedi doktorum kafayı yemek üzereyim. Kabızlık problemi çekiyorum 2 3 kez cikan tuvalete ben günde bire düştü. Perşembe günü hastaneye tekrar gidicem umarım bir sorun cikmaz akıntım var sari sarı az az.
Bende öyle biliyorum bir sıkıntı olup olmayacağındam endiselendim jinekologda bir muayene olacağım. Göğüsler vs hersey normale döndü fakat persembe gününe yinede bir kontrole gitmek istiyorum. Ben 1 hafta sonra gittim kurtaj sonrasi kontrole hersey normal ama rahim duvarinda kalinlasma var dedi beni ürküttü adetin düzenli oluyor mu falan derken benim hep 28 28 30 duzeninde gittim. Umarım dhaa adet olmadim sorunsuz olurum inşallah. Çok zor surecmis..Aa cok gecmis olsun. Rahim kalinlasmasini bilmiyorum ama rahim incelmesi oluyormus bazi hastalarda kürtajdan sonra ve onun tedavisi yok diye biliyorum. Rahim kalinlasmasi zaten hepimizde yumurtlama gunune dogru olmuyor mu? Ben kurtajdan 1 hafta sonra doktoruma kontrole gittim. Bir sikinti yok her sey iyi dedi, rahmin kalinlasmaya baslamis cok guzel dedi. Ben de adet olmam 45 günü bulabiliyormuş sanırım, dogru mudur dedim. Evet ama senin 45 gun surmez 30 gune olursun rahmin simdiden kalinlasmaya baslamis dedi. Nitekimde ben adetimi 45 gun sonra oldum. Simdi de yumurtlama gunum uzerinden 3 gun gecti ve o gunu degerlendirdik esimle bakalim ne olacak? 1,5 hafta sonra belli olur
Bende öyle biliyorum bir sıkıntı olup olmayacağındam endiselendim jinekologda bir muayene olacağım. Göğüsler vs hersey normale döndü fakat persembe gününe yinede bir kontrole gitmek istiyorum. Ben 1 hafta sonra gittim kurtaj sonrasi kontrole hersey normal ama rahim duvarinda kalinlasma var dedi beni ürküttü adetin düzenli oluyor mu falan derken benim hep 28 28 30 duzeninde gittim. Umarım dhaa adet olmadim sorunsuz olurum inşallah. Çok zor surecmis..
Hayir demedi sadece tek dediği ayaklarını sicak tut oldu. Beta hcg ne kadar surede normale dönüyor ben yaptırmadm henüz ama gittigimde yaptırabilirm. Ben adet olmadim daha 15 gun geçti ilk adette normale dönmeye başlıyor diye biliyorum. Yapisikliktan bende korkuyorum hem onuda kontrol ettirmek istiyorum sen adetini olmussun canim azalma veya yogunlasma oldu mu adettindeSimdi benim anlamadigim kısım şu: Bu doktor size rahim duvarinizda kalinlasma var deyip birakti mi aciklamayi? Varsa ne olurmuş? Tedavisi nasıl bir sürecmis? Tedavisi var miymis? Bu surecte ne yapmak gerekiyormus vsvsvs. Baska bir doktora daha gorunecekmissiniz zaten. Ben bir sikinti oldugunu sanmiyorum, siz de kafaniza takmamaya calisin. Ben de rahim yapisikligindan korkuyorum. Gebe kalirsam dis gebelik olur mu acaba diye dusunmeden edemiyorum. O yuzden bizlerin (kurtaj olanlarin) gebe oldugumuzu ogrenir ogrenmez doktora kan vermeye gitmemiz gerekiyor. Beta hcgde 2 gunde bir 2 kati bir artis olmazsa o zaman dis gebelik oluyormus ve erken teshis sayesinde ilacla bebek dusurulebiliniyormuş; aksi takdirde bebek buyurse yumurtaliga tutunursa komple yumurtaligi aliyorlarmış malesef. Dedigin gibi zor bir surec. Umarim bu süreci sıkıntısız sağlıklı bir sekilde atlatırız.
Hayir demedi sadece tek dediği ayaklarını sicak tut oldu. Beta hcg ne kadar surede normale dönüyor ben yaptırmadm henüz ama gittigimde yaptırabilirm. Ben adet olmadim daha 15 gun geçti ilk adette normale dönmeye başlıyor diye biliyorum. Yapisikliktan bende korkuyorum hem onuda kontrol ettirmek istiyorum sen adetini olmussun canim azalma veya yogunlasma oldu mu adettinde
Hayir demedi sadece tek dediği ayaklarını sicak tut oldu. Beta hcg ne kadar surede normale dönüyor ben yaptırmadm henüz ama gittigimde yaptırabilirm. Ben adet olmadim daha 15 gun geçti ilk adette normale dönmeye başlıyor diye biliyorum. Yapisikliktan bende korkuyorum hem onuda kontrol ettirmek istiyorum sen adetini olmussun canim azalma veya yogunlasma oldu mu adettinde
Birazda olsa içim rahatladi randevum cuma günü 15.20de malum hastanelerden randevu alabilmek zulüm hale geldi. Tabiki haberdar ederim.Bence kafaya takilcak bir durumun yok senin. Doktorun rahim duvari kalinlasmaya baslamis derken bnm doktorumun dedigi seyi kastetmistir. Rahim, yumurtlama donemine yakin kalinlasmaga basliyor; ayaklardan usutmek yumurtalara zarar veriyor. O yuzden ayaklarini sicak tut diyerek oneride bulunmus sana. Cocuk dusunen herkes zaten ayaklarini sicak tutmaya ozen gostermeli. Onu kastetmis olmali diye dusuniyorum.
oncelikle cok uzuldum.bende 8haftayken kalbi durudu besinci ayda ilk denememle kalmisdim..kurtaj.oldim 24aralikda simdi.daha adet olmadim.eger olursam.ondan sora korunmayi.birakicamGebeliğim yılan hilayesine dönmüştü boş gebelik dediler embriyo oluşmuş kalbi atmıyor dediler.Haftası uyumsuzdu gelişmemişti kürtaj oldum 8 gün oldu doktorum 1 ya da 2 adet bekle demişti bugün son kontrolüm vardı bu sefer de 3 ay korun 3 ay sonra gel gebelik öncesi bazı önlemleri alalım değerlerine bakarız kontrollü gebelik olur dedi.Kaybettiğim gebeliğim ilk denemede olmuştu nasıl bu kadar kolay oldu diye şaşırmıştık şükretmiştik hatta şimdi doktor bana 3 ay dedi ama ya hemen olmazsa diye endişeye girdim şubata daha çok var Hemen denemeye de cesaretim yok yine aynısı olur diye ama gün geçtikçe anne olma hevesim artıyor düşündüğün tek şey anne olmak.Kürtajdan sonra ilk denemenizde hamile kalabildiniz mi kaçıncı denemenizde oldu ? Ben çocuk konusunda bu kadar stresli kafaya takan biri değildim ilk istediğim ay bile nasıl olsa olmaz ilk denemede olur mu sanki hemen gözüyle bakıyordum ne oldu bana bu 3 ay nasıl geçecek çok uzn geliyor sanki 1 yıl bekle demişler gibi.Hoş hamile kalsam da diken üstünde o 9 ayı nasıl geçiririm bilmiyorum
Bende 6 ocakta oldum kurtaj. Ve hala endişeliyim korkular devam.oncelikle cok uzuldum.bende 8haftayken kalbi durudu besinci ayda ilk denememle kalmisdim..kurtaj.oldim 24aralikda simdi.daha adet olmadim.eger olursam.ondan sora korunmayi.birakicam