• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurtaj ve korunma

Mrb Ben bir hafta once 10 haftalik bebegimin kalbinin durmasi sonucu kurtaj oldum :( aradan 7 gun gecmesine ragmen doktorum beklemeye gerek olmadigini tekrar hamile kalmanin bir sorun olmayacagini soyledi..kizlar kafam karisti kimiside rahimin dinlenmesi gerektigini sakın hamile kalma yada 3 ay beklememi soyluyorlar lutfen bu durumda olaniniz varmi kafam karisti...

bende yarın kürtaj olucam adı bıle cok ürkütücü cok korkuorm igneden bıle korkan bırıyım genel aanestzi yapcaklar uyuyup da uyanamamaktan korkuorm bıraz rahatlatrmısınz benı lütfen

Bildiğim kadarıyla kürtaj zaten tıbbı müdaheleyle yapılmış adet gibi düşünülüyor. Kürtaj olduktan 10 gün sonra yumurtalama oluyormuş. İnsan bünyesi kürtajı adet olmuş gibi algılıyor. Ben daha bu gün doktorumla konuştum ve kürtajdan sonra hemen hamile kalınabileceğini söyledi. Adet gibi düşün dedi.

3 kere yaşadım ben de,
3ünün de kalbi durdu kürtaj oldum,
Rahimin dinlenmesi ve kendini yenilemesi için 3 ay korunmamı söyledi doktor :34:
Bunu özellikle yeni gebelikte yaşanabilecek düşük riski için öneriyorlar..
Siz bilirsiniz,aceleniz var mı?
3 ay sonra başlayın riske atmamış olursunuz...

bende yarın kürtaj olucam adı bıle cok ürkütücü cok korkuorm igneden bıle korkan bırıyım genel aanestzi yapcaklar uyuyup da uyanamamaktan korkuorm bıraz rahatlatrmısınz benı lütfen

Siz bu yazımı okuduğunuzda sanırım kürtaj olmuş olacaksınız ve aslında çok korkulacak bir şey olmadığını da tecrübe etmiş olacaksınız...
İnsanlar ne ameliyatlar geçiriyor,
saatlerce anestezi altında olup cin gibi uyanıyor,
siz sadece 15 dk. uyuyacaksınız :34:
Çok büyük bir operasyon değil,
fiziksel olarak değil ruhsal olarak yıpratıcı onu da aşıyorsunuz bir süre sonra..

3 kere kürtaj olmuş biri olarak,ağlayarak girip gülerek çıktım her seferinde ve dinlenmiş olarak
anestezi güzel kafa yapıyor nedense mutlu uyandım ben hep
Geçmiş olsun!

3 kere yaşadım ben de,
3ünün de kalbi durdu kürtaj oldum,
Rahimin dinlenmesi ve kendini yenilemesi için 3 ay korunmamı söyledi doktor :34:
Bunu özellikle yeni gebelikte yaşanabilecek düşük riski için öneriyorlar..
Siz bilirsiniz,aceleniz var mı?
3 ay sonra başlayın riske atmamış olursunuz...

Siz bu yazımı okuduğunuzda sanırım kürtaj olmuş olacaksınız ve aslında çok korkulacak bir şey olmadığını da tecrübe etmiş olacaksınız...
İnsanlar ne ameliyatlar geçiriyor,
saatlerce anestezi altında olup cin gibi uyanıyor,
siz sadece 15 dk. uyuyacaksınız :34:
Çok büyük bir operasyon değil,
fiziksel olarak değil ruhsal olarak yıpratıcı onu da aşıyorsunuz bir süre sonra..

3 kere kürtaj olmuş biri olarak,ağlayarak girip gülerek çıktım her seferinde ve dinlenmiş olarak
anestezi güzel kafa yapıyor nedense mutlu uyandım ben hep
Geçmiş olsun!

Çok geçmiş olsun. Ben devlet hastahanesinde yaptırdım lokal olarak uyuşturmalarına rağmen çok az şey hissettim. Bitene kadar sabretmek, dayanabilmek yeterli olacaktır. Çok büyük bir operasyon değil zaten. O yüzden narkoz çok gerekli değil. Önemli olan olumlu düşünmek. İleride herkesin bebişleriyle çok mutlu olacağından eminim ben :34:

Çok geçmiş olsun. Ben devlet hastahanesinde yaptırdım lokal olarak uyuşturmalarına rağmen çok az şey hissettim. Bitene kadar sabretmek, dayanabilmek yeterli olacaktır. Çok büyük bir operasyon değil zaten. O yüzden narkoz çok gerekli değil. Önemli olan olumlu düşünmek. İleride herkesin bebişleriyle çok mutlu olacağından eminim ben :34:

Teşekkür ederim.
Genel anestezi psikolojik olarak gerekli olduğu için uygulanıyor bence doğrusu da bu,
zaten isteyerek kürtaj olmuyorsanız yani benim gibi
bir de uyanık olmak çok insani değilmiş gibi geliyor.

Devlet hastanelerinin uygulaması bu sanırım çünkü bu ufak operasyon için bile anestezi uzmanı olması gerekiyor,
kürtajı önemsiz buldukları için bu şekilde uygulanıyor.
Ben özel muayenehanede olmuştum anestezi uzmanı da vardı,lokal olacaksın deseydi kabul etmezdim.
Size de geçmiş olsun..

Merhaba kızlar,

Ben de 12 hafta 4 günlük hamileydim, 8 ocakta kontrole gittiğimde bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim.
Hemen hastaneye yatırdılar ve 3 tane dil altı hap verdiler. Sonra kanama başladı, doğum suyu gibi su geldi ve sonra da bebeğim geldi parça parça...
Ve sonra da kalan parçalar temizlendi kürtajla. Üstelik uyuşturmadan canlı canlı aldılar.
Allah kimseye yaşatmasın. Şimdi kara kara ne zaman bebeğim olur ya tekrar düşerse diye korkuyorum

Back