• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurtaj ve korunma

Hatice2834

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
52
0
6
34
İstanbul
Mrb Ben bir hafta once 10 haftalik bebegimin kalbinin durmasi sonucu kurtaj oldum :( aradan 7 gun gecmesine ragmen doktorum beklemeye gerek olmadigini tekrar hamile kalmanin bir sorun olmayacagini soyledi..kizlar kafam karisti kimiside rahimin dinlenmesi gerektigini sakın hamile kalma yada 3 ay beklememi soyluyorlar lutfen bu durumda olaniniz varmi kafam karisti...

Mrb Ben bir hafta once 10 haftalik bebegimin kalbinin durmasi sonucu kurtaj oldum :( aradan 7 gun gecmesine ragmen doktorum beklemeye gerek olmadigini tekrar hamile kalmanin bir sorun olmayacagini soyledi..kizlar kafam karisti kimiside rahimin dinlenmesi gerektigini sakın hamile kalma yada 3 ay beklememi soyluyorlar lutfen bu durumda olaniniz varmi kafam karisti...

ben de aynı durumdayım...ama şöyle düşünüyorum..şimdi ilk defa adet göreyim sonra diğer ay da bi düzene girsin sonra başlayacağım...sonuçta dışardan müdahele edildi bize hormonlar eskiye dönmemiş olabilir..zaten bu durumda da hamile kalınmayabilir bu da bizi strese sokar niye olmuyor diye...bence 1-2 ay adetlerinizi bekleyin..çünkü bana da dr 2-3 ay dedi..ama ben adetlerim düzene girsin diye beklemedeyim..

Son düzenleme:
bende 6 ay beklemiştim ilk kürtajımda öyle sölemişti dr. daha sonra hamile kaldım ve yine kürtaj oldum kalbi atmadı şimdi 1yıl istemiyorum
:5::5::5::5::5::5::5::5::5:

Son düzenleme:
bende 6 ay beklemiştim ilk kürtajımda öyle sölemişti dr. daha sonra hamile kaldım ve yine kürtaj oldum kalbi atmadı şimdi 1yıl istemiyorum
:5::5::5::5::5::5::5::5::5:

Allah hayırlısını versin..dr bize de hemen olursa tekrarlayabilir dedi ben de korkuyorum tekrar yaşar mıyım aynı şeyleri diye ama sonra da diyorum ki 10 sene de beklesen yaşayacaksan yaşarsın...Allah hakkımızda hayırlısını versin...demek ki vakti zamanı dolması gerekiyor...geçmiş olsun..

saol canım ama bira z bekle bence bize doktor en az 4ay çok önemli rahimin kendini toplaması açısından ama şöylede bi gerçek var dediğin gibi yaşanacaksa yaşanıyor beklemeyle alakası yok bize 6 ay dedi10 ay sonra hamile kaldım ama yine olmadı:5::5::5::5::5::5::5::26:

ben de aynı durumdayım...ama şöyle düşünüyorum..şimdi ilk defa adet göreyim sonra diğer ay da bi düzene girsin sonra başlayacağım...sonuçta dışardan müdahele edildi bize hormonlar eskiye dönmemiş olabilir..zaten bu durumda da hamile kalınmayabilir bu da bizi strese sokar niye olmuyor diye...bence 1-2 ay adetlerinizi bekleyin..çünkü bana da dr 2-3 ay dedi..ama ben adetlerim düzene girsin diye beklemedeyim..
Bende esimde cok istiyoruz hemen bebegimizin olmasini AMA kafam karisti.bende oyle dusunuyorum rahim dinlenmeli diye Dr zaten bunu adet donemi olarak dusun dedi şimdi 15gun rahimin dinlenecek kendini toplar bu surecte dedi hemen hamile kalmanin bir sakincasi yok dedi offf yaaa :( Allah yardimcimiz olsun hayirlisi neyse onu versin insallah

Bir tanıdığımın başına geldi ve ona belirli bir müddet verildi hamile kalmaması için. Başka bir tanıdığım ise çok kısa sürede hamile kaldı...

merhabalar bundan 2 yıl önce bende kürtaj oldum 8 haftalık bebeğimin kalbi durmuştu ama düşmemişti.

doktorlar önce düşük yaptırıcaz dedi sonra kürtaj dedi öncelikle bana alttan bir ilaç verdiler

yaklaşık yarım saat sonra sancım başladı ama ne sancı daha sonra narkoz verip kürtaj yaptılar

uyandığımda doktor 6 ay boyunca hamile kalman sakıncalı dedi rahimi kazıdık sakın kalma dedi

bende dinledim zaten psikolojimde bozulmuştu (keşke dinlemeseydim) ve hala hamile kalamadım

bu durumda sana ne diyeceğimi bilemedim canım ama yaşadıklarımı anlatmak istedim

peki sen kürtaj olurken sana da alttan ilaç verdiler mi? ​

merhabalar bundan 2 yıl önce bende kürtaj oldum 8 haftalık bebeğimin kalbi durmuştu ama düşmemişti.

doktorlar önce düşük yaptırıcaz dedi sonra kürtaj dedi öncelikle bana alttan bir ilaç verdiler

yaklaşık yarım saat sonra sancım başladı ama ne sancı daha sonra narkoz verip kürtaj yaptılar

uyandığımda doktor 6 ay boyunca hamile kalman sakıncalı dedi rahimi kazıdık sakın kalma dedi

bende dinledim zaten psikolojimde bozulmuştu (keşke dinlemeseydim) ve hala hamile kalamadım

bu durumda sana ne diyeceğimi bilemedim canım ama yaşadıklarımı anlatmak istedim

peki sen kürtaj olurken sana da alttan ilaç verdiler mi? ​

yanlış bilgi olmasın ama kazıma eskiden yapılırmış..benimki de 9 haftalık kalbi durmuştu ve benimki de düşmedi..ilk başta kürtajdan korktum ilaçla düşmez mi dedim dr parça kalabilir dedi...benimkini vakumla aldılar sonra araştırdım artık vakumla(büyük enjeksiyon tarzı bir şey) çekiyorlar..ve iki dr a gittim ikisi de 5dk dedi..yani öle ilaç, kazıma filan ne bilim tuhaf geldi bana..özel miydi devlet hast.????Allah şifa versin hayırlısıyla evlat nasip etsin bizlere...

Son düzenleme:
gecmiş olsun allah sabır versın tekrar aynı acıyı yaşatmasın bende eylulunun 30 da 9 haftalık bebegımın kalp atısnın durması nedenıyle kurtaş oldum bu ay korunmayı bırakaktım ilk adetımden sonra bende pcos var zor hamıle kalmıstım ben oyuzden korunmuycam banada doktorum 2 veya 3 ay dedı ama kaderde ne varsa oyasanır dıye dusunuyorum ama bence sende ılk adetını ol sonra bırak korunmayı genelde ılk adette toparlanıyormuş rahım

Bende kürtaj oldum doktorum 3 ay korunma verdı bu zaman içindede folik asıt ve vıtamın hapı kıllanmamı soyledı bencede bıraz beklemek en ıyısı

arkadaşlar merhaba bende geçen hafta boş gebelik dolayısıyla düşük yaptım ve doktorum ilaç vererek sancıyı başlattı ve sancı ancak 8 saat sonra başladı .ardından aspiratör denilen bir cihazla rahmin içi temizlendi yani kazıma felan yapılmadı acaba bana uygulananda kürtajmıdır ?

ben böyle durumlarda bir sıkıntı olacağını duymadım ama bana göre öncelikle ruh halininde iyi olması lazım tektrar dşünmek için.çok geçmiş olsun size

Benim doktorum en az 3 adet döneminin geçmesi gerektiğini söylemişti

Back