Kürtaj ve hemen ardından boşanmak..

O kadar zor ki, Allah yardımcınız olsun.
Böyle bir adamla ömür boyu bağınız olacak ama aldırma fikri de zor..
Sanmıyorum ama belki bir ihtimal kabul eder imzalar? Ama sorarken çok dikkat etmeli, inat yapıp aldırtmam diyebilir. Birlikte gidelim falan deseniz?

Eşimle problemli giden bir evliliğim var ve kızıma istemeden hamile kaldım. Eşim korunuyordu ben tıbben korunamıyordum hap yasaktı. Velhasıl hamile kaldığımda hem sevindim hem de endişelendim nasıl büyüteceğim evliliğimiz daha oturmadı düşünceleri sardı beynimi. Daha önceki konunuza yazmıştım, ben de eşimden şiddet gördüm hamileliğimde. Ama bir an olsun aldırmayı düşünmedim. Kızım şimdi 1 yaşında. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Belki boşanacağım belki devam edeceğiz ama kızım iyi ki var diyorum. O gerçekten Allah’ın bana bir lütfu. Size naçizane zor da olsa babasız bebek büyütmek kıymayın derim. Bir arkadaşım keşke bebeğim olsa diyor ama imkansız. Tek başına büyütmeyi göze alsa da olmuyor. Size verilen bu lütfu bence geri tepmeyin. Size de hesap sormaz merak etmeyin. En başından babasızlığa alışacak. Babayla büyüyüp babasına en ihtiyacı olan yaşta boşananlar da var. Her şey mutlu mesut ilerlerken sonrasında ayrılanlar da var. Yani garanti değil. Üstelik çocuk o zaman daha da zorlanıyor babasına alıştığı için. O yüzden bence kıymayın yavrunuza...

Bunlarda var tabi ama ben müthiş sorunsuz ayrılık, normal eş durumunda bile çocuk bakmak maddi olarak zor ve Türkiye'de çalışan kadın oranları belli, yaşam giderleri belli diye verdim örnekleri.

Psikopat dolu ortalık. Yıllar önce bir komşumuz vardı, Oğlu evlenip boşanmış. İki yıl geçmişti üzerinden. Bu herif kadını yolda başka erkek ile yürürken görüyor. Silahı çıkarıp kadını vuruyor ve araba ile üzerinden geçiyor. O evlilikte çocuk bile yoktu, çocuk olsa kadının asla evlenmemesi gerektiğini düşünüyor çoğu insan. Anne olduktan sonra kadınlığına, birinin yoldaşlığına, arkadaşlığına yakınlığına ıhtıyac duymanın ayıp, kötü bir şey olduğu dayatılıyor kadınlara hem de erkekler ve diğer kadınlar tarafından.

Çok zor bu ülkede, bu kadar ataerkil erkek ve kadın arasında kadın olmak, kadınlığı yaşamak. Ne diyelim Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.

Herşey mükemmel de olabilir, burada bir kadını bilerek incitip yaralıyoruz ama belki bir süre sonra eşi pişman olup barışmak isteyecek, belki boşanma olmayacak, belki boşanma olacak ama bebek de dünyaya gelecek, henüz ortada somut birşey de yok, insanların hayatlarına çok da karışmamamız gerekir.

Senin üzerinden yazdıklarımın özünü aktarayım, uzunca yazınca değinmek istediğim nokta anlaşılmıyor veya ben o noktadan uzaklaşıyorum.

Hayatımda hiç kürtaj olmadım, olmak zorunda kalsam direnirdim, sanırım yapamazdım ama yine de kürtaj olan kadınları da anlayabiliyorum, fiziki acısı geçer ama ruhunuzdaki acısı dinmez bence, buraya kürtaj kararını verebilmek için konu açan kadınların biz dedik diye kürtaj olacağını ya da kürtajdan vazgeçeceğini de sanmıyorum, hepimiz kadınız jinekolojik muayene için bile o çatala çıkmak bizi nasıl kasıyor gerilmemize neden oluyorsa, kürtaj için gidenler de işte tam o anda son kararını veriyordur bence, o yüzden yaftalayıp ağır konuşup incitmenin manası yok, ki sağlık sebepleriyle zorunlu kürtaj olan kadınları da yaralıyorlar sözleriyle.

Aynı durumu yaşadım geçmişte, ama ben evi terkettikten sonra öğrendim hamile olduğumu ve eski eş kişisinin haberi yoktu ve bi erkek arkadaşımın imzasıyla kürtaj oldum bi özel hastanede.. Fiziksel acı duymazsın çünkü uyutuluyosun ama işin ruhsal kısmı tabi öyle olmuyo.. Ben de eski eş kişisiyle bağım kalsın istemediğim için yapmıştım bunu ve şimdi yeniden evliyim ve tüm gebeliklerim (artık karma mı dersin Allah cezanı mı vermiş dersin ne dersin bilmiyorum ama) açıklanamayan bi nedenle devam etmiyo ve mecburen kürtaj oluyorum.. O olayın üzerine 3 kürtaj daha oldum birisi ikizdi yani 4 bebeğimi daha kaybettim.. Ve bi daha da çocuğum olamayacak gibi görünüyo açıkçası.. Pişman mıyım? Evet pişmanım. En azından bi çocuğum olurdu ne kadar bağım da kalsa diye düşünüyorum.. O yüzden aynını yaşamış birisi olarak sana tavsiyem lütfen iyi düşün arkadaşım. Allah yardımcın olsun.

Çok üzüldüm canım senin adına ben de konuya açan arkadaşa bunu anlatmak istemiştim ama net söyleyemedim. Senin için de dilerim en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı bir evladın olur. Tövbe günahları örten en güzel şeydir. Eminim çok etmişsindir ve hiç de umutsuzluğa kapılıp vazgeçme. Allah yardımcın olsun inşallah.

O histen kurtul zira çevrem kürtaj olup, tekrar tekrar anne olanlar ile dolu. Çok ilginç bir şey bulunmaması. Sürekli aynı şey yaşanıyor çünkü kalp duruyor. Başka hekime ve merkeze gittiniz mi hiç? İstanbul'da Türk Alman ortak bir tüp bebek merkezi var, ablam öncesinde Cerrahpaşa tedavı oluyordu. Sonuç hüsran megersem yapmaları gereken testleri yapmadıkları gibi, bir kaç şeyi de eksik yapıyorlarmış. Bu merkeze gitti önce bütün testleri yaptılar, ufak operasyonlar geçirdi hem eşi hem kendisi sonra ilk denemede tüp bebekleri oldu. Yücel idi galiba doktorun adı.
Ben ankaradayım canım önerilerin için çok teşekkür ederim :dua::dua: Burda çeşitli ve Ankaranın en iyileri denilebilecek doktorlara göründüm.. İlk doğal yolla olan bebeğimi kaybettikten sonra 1 rahim filmi 3 histeroskopi ameliyatı geçirdim, Tüm genetik testlerimiz yapıl eşimle bana da.. Hatta bağışıklık testleri yapıldı bana rahimden alınan parçalarla.. Sadece kan pıhtılaşmam çıktı o da tek gende.. Zaten sonra hemen tüp bebek yapıldı ilk denemede tuttu kan sulandırıcılar kullandım ama 9-10 haftalarda yine kalp atışları durdu :KK43: Sonra kontrol altında kaldım yine bir sürü işlemler testler alınan bebeklere dahi genetik teslter yapıldı.. Hiçbişey çıkmadı.. Sonra tam tüp deneyecekken yeniden hamile kaldım hah dedim tamam bu bize Allah'ın lütfu hemen kan sulandırıcılar başlanıldı falan ama yine aynı son yine yine yine.. 6 ay sonra dedik ki yaş geçiyo bi deneme daha yapalım Bu nisan ayıydı hatta... Embriyolar genetik teste uygun kalitede değil böyle transfer yapalım dediler ama ben o riski almak istemedim transfer olmadım.. Artık demekki böylesi hayırlıymış dedim ve uzunca bi mola verdim.. 1 aydır falan da yeniden çalışmalara başladı bakalım artık kısmet.. Yani doktorların dediği de şu problem gebe kalmak değil sizde gebeliği sürdürememek.. Ve görünen hiçbi neden yok tüm tedbirler alınıyo yine aynı herkesin eli kolu bağlı kısacası.. Hayırlısı demekten başka diyecek bişey yok yani anlayacağın :dua:

son cümlenizi tekrar tekrar kendinize söyleyin olur mu?
keyfi bir sebepten kürtaj olmamışsınız
Allah bilir tabii ki ama ceza çektiğinizi düşünerek belki strese sokuyorsunuz kendinizi ve hamile kalamıyorsunuz ya da bebekler tutunamıyor
Demet Akalın'ın hamile kalamıyor olmayı dert ediyordum ama en sonunda herşeyi boşverip kafamdan atıp tatile gittim ve o sırada hamile kalmışım minvalinde bir röportajı vardı
stres çok büyük bir etken hele bi de siz kendi kendinize bunu hak ettiğinizi düşünerek yanlış sinyaller gönderiyorsunuz farkında olmadan yapmayın bunu kendinize
Allahın bil bildiği vardır hayırlı zaman değildir
benim bir arkadaşım 7 sene uğraştı bizim bildiğimiz 3 tüp bebek denemesi oldu ama 8.senede hamile kaldı çok şükür ki
Allah hayırlı zamanda hayırlı bir evlat versin size
ama rahatlamaya çalışın inanıyorsanız bol bol dua edin yüreğinizi ferahlatsın :KK200:
O histen kurtulmak için yııllardır ne dualar ne meditasyonlar, ne olumlamalar, ne regresyon seansları yaptım bi bilsen :) ama o içsel his zaman zaman gelip beni buluyo bi şekilde.. Yani tabiki sürekli bunu düşünerek yaşamıyorum ama işte ara ara yokluyo diyeyim bi terketse de beni kurtulsam :) Ben artık tedavi işlerinden vazgeçmiş gibiyim ama 1 aydır korunmayı bıraktım biraz bitkiler falan da içiyorum bakalım kısmet artık.. Allah dileğimi biliyo belki yüzüme güler kader bu sefer :dua: Güzel dilekleriniz için de zaman ayırıp uzun uzun yazdığınız için de teşekkür ederim :KK200:

Çok üzüldüm canım senin adına ben de konuya açan arkadaşa bunu anlatmak istemiştim ama net söyleyemedim. Senin için de dilerim en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı bir evladın olur. Tövbe günahları örten en güzel şeydir. Eminim çok etmişsindir ve hiç de umutsuzluğa kapılıp vazgeçme. Allah yardımcın olsun inşallah.
Çok teşekkür ederim :KK200::KK37::KK36: Allah kimseyi böyle bi durumla sınamasın inşallah :dua: Konu sahibi de mutlaka en hayırlı kararı verecektir kendisi için:dua: Çok zor gerçekten Allah yardımcısı olsun :dua:

Ben ankaradayım canım önerilerin için çok teşekkür ederim :dua::dua: Burda çeşitli ve Ankaranın en iyileri denilebilecek doktorlara göründüm.. İlk doğal yolla olan bebeğimi kaybettikten sonra 1 rahim filmi 3 histeroskopi ameliyatı geçirdim, Tüm genetik testlerimiz yapıl eşimle bana da.. Hatta bağışıklık testleri yapıldı bana rahimden alınan parçalarla.. Sadece kan pıhtılaşmam çıktı o da tek gende.. Zaten sonra hemen tüp bebek yapıldı ilk denemede tuttu kan sulandırıcılar kullandım ama 9-10 haftalarda yine kalp atışları durdu :KK43: Sonra kontrol altında kaldım yine bir sürü işlemler testler alınan bebeklere dahi genetik teslter yapıldı.. Hiçbişey çıkmadı.. Sonra tam tüp deneyecekken yeniden hamile kaldım hah dedim tamam bu bize Allah'ın lütfu hemen kan sulandırıcılar başlanıldı falan ama yine aynı son yine yine yine.. 6 ay sonra dedik ki yaş geçiyo bi deneme daha yapalım Bu nisan ayıydı hatta... Embriyolar genetik teste uygun kalitede değil böyle transfer yapalım dediler ama ben o riski almak istemedim transfer olmadım.. Artık demekki böylesi hayırlıymış dedim ve uzunca bi mola verdim.. 1 aydır falan da yeniden çalışmalara başladı bakalım artık kısmet.. Yani doktorların dediği de şu problem gebe kalmak değil sizde gebeliği sürdürememek.. Ve görünen hiçbi neden yok tüm tedbirler alınıyo yine aynı herkesin eli kolu bağlı kısacası.. Hayırlısı demekten başka diyecek bişey yok yani anlayacağın :dua:

Canım herşey yolunda gibi görünüyor bütün önlemler alınıyor. Bence manevi bişeyler yolunda değil gibi. Bence de artık kendinizi suçlamayı bırakıp kendinizle barışın. Kendini suçlamanız ve aldığıız yol çok yıpratıcı ve stresli. Bu stresten kurtulun inş en yakın zamanda bebeğinize kavuşursunuz.

Aile sosyal politika bakanlıgı boşandıgın zaman hem sanahem cocuga gelir sağlıyor kalacak yerin yoksa sıgınma evleri var cocuguna kıyma devletin bir sürü imkanları var

Canım herşey yolunda gibi görünüyor bütün önlemler alınıyor. Bence manevi bişeyler yolunda değil gibi. Bence de artık kendinizi suçlamayı bırakıp kendinizle barışın. Kendini suçlamanız ve aldığıız yol çok yıpratıcı ve stresli. Bu stresten kurtulun inş en yakın zamanda bebeğinize kavuşursunuz.
İnanki o histen kurtulabilmek için herşeyi denedim.. Genel olarak dilim söylüyo öyle gerekiyodu öyle oldu diyorum kendimi buna ikna etmeye çalışıyorum.. Ama işte zaman zaman yine yakalıyo beni o suçluluk duygusu.. 7 yıldan çok zaman geçti üstünden hala kurtulamadım nasıl kurtulucağımı da artık gerçekten bilmiyorum

Bunları düşünüp üzmeyin kendinizi. Belki barisacaksiniz , bebek için son kez oturup konuşun.

İnanki o histen kurtulabilmek için herşeyi denedim.. Genel olarak dilim söylüyo öyle gerekiyodu öyle oldu diyorum kendimi buna ikna etmeye çalışıyorum.. Ama işte zaman zaman yine yakalıyo beni o suçluluk duygusu.. 7 yıldan çok zaman geçti üstünden hala kurtulamadım nasıl kurtulucağımı da artık gerçekten bilmiyorum
Öyle olması gerekiyordu yaptım,
Bir hayat veremiyeceksem dogurmamin anlamı da yok deyip önünüze bakicaksiniz.
Suçluluk duygusu boş gereksiz.

Canım sen demet akalını örnek vermişsin bende onun yakın arkadaşı seren serengili örnek vereyim. hamile kalıyor ancak 9. veya 8. ayınca bebek karnında vefat ediyor. yani tam doğum yapacak bebek ölüyor. bütün gebelik evrelerini yaşıyorsun ama sonuçlanmıyor. var rabbimin bi bildiği Allah sevindirir inşallah tez zamanda yüzünü güldürür. senin sınavında böyle.

Hayırlısı tabi ama insan düşünmeden de edemiyo işte böyle bi durumda :KK43: Ara ara insanın boğazına yapışan bi ben bunu hakettim hissi :KK43: :KK43: Keşke böyle olmasaydı :KK43:
bence pıhtılaşma testi yaptır .ceza olarak da düşünme.kim sütten çıkmış ak kaşık ki şu dünyada..herkesin kendine göre günahı var.

pardon ya yaptırmışsın zaten sorry

Sizin her açtığınız konuyu hayretle okuyorum.
Eski konularınızı da daha önce okumuştum şimdi yine baktım.
Gerçekten hayatınızı ellerinizle ziyan ettiniz ve şimdi bir doğmamış canı buna kurban ediyorsunuz.
Siz kafa olarak değişmedikçe kimse size yardım edemicek ve dertleriniz hiç bitmicek.
Boşuna çareyi psikologlarda aramayın.
Sizin hiçbir rahatsızlığınız yok.
Tek derdiniz “30 oldum evlenmek”ti.
Göz göre göre ayrılacağınız aşikar bir insanla evlendiniz şimdi ve ondan bir çocuk yaptınız.
Allah sizin gibi insanlara en başta vicdan versin.
Bir de utanmadan hala konu açıyorsunuz burada çok yazık.
Kimden utanmali mesela ? Senden mi ? Cıks ciks.

X