Kürtaj ve hemen ardından boşanmak..

O kadar çok anne olmak isteyen kadın varken hiç suçsuz bir bebeği Öldürmek bana çok acımasızca geliyor.
Sorunlarınız ne bilemem ama Allah yardımcınız olsun. En doğrusunu sen bilirsin.

Sizin tabirinizle “vicdana oynayanlar” evlatlık alıp koruyucu aile oluyor bu tür olaylarda.
Çok merak ediyorsanız birlikte gidebiliriz yurtlara evlere.
İnanın gözleri yaşlı karşılıyorlar.

Gerçekten mi o yüzden herkes ilk çocuğu biyolojik, ikinci çocuğu evlatlık olarak alıyor değil mi? Yurtlar bakılamayan çocuklar ile dolu, dunya bakımsızlıktan, açlıktan hastalıktan ölen milyonlarca çocuk ile dolu. Türkiye'de bile durum aynı. Sokak çocuğu diye bir kavram var bu ülkede.

Gerçekten mi o yüzden herkes ilk çocuğu biyolojik, ikinci çocuğu evlatlık olarak alıyor değil mi? Yurtlar bakılamayan çocuklar ile dolu, dunya bakımsızlıktan, açlıktan hastalıktan ölen milyonlarca çocuk ile dolu. Türkiye'de bile durum aynı. Sokak çocuğu diye bir kavram var bu ülkede.

Keşke hepsine sahip çıkabilsem.
Keşke hepsine yatacak kadar ömrüm ve maddiyatım olsa.
Rahmetli annemden miras bana bu ziyaretler.
Keşke çoğalsak “vicdana oynayanlar” olarak.
Keşke bilinçleşilse bu konuda.
Keşke..

• Beğen
Reactions: H E
Son olarak sayın hanımefendiler.

Çabanıza hayran kaldım.

Keşke beni, doğruyu savunan bir hanımı linç etmeye çalışmaktansa bir cana kıymaya çalışan çok sayın hanımefendiye söyleyecek bir iki lafınız olsaydı.

Zamanında “solcu adamla müslüman kadın evlenebilir mi” ayrımını yapan çok sağlıklı düşünceleri olan bu hanımefendiye birisi bir el uzatsın da daha fazla can yakmasın.

• Beğen
Reactions: H E
Keşke hepsine sahip çıkabilsem.
Keşke hepsine yatacak kadar ömrüm ve maddiyatım olsa.
Rahmetli annemden miras bana bu ziyaretler.
Keşke çoğalsak “vicdana oynayanlar” olarak.
Keşke bilinçleşilse bu konuda.
Keşke..

Kendinizden bahsediyorsunuz , oralara giden bu üyeler içindeki belki de tek kişisiniz ama vicdana oynayan yüzlercesi var. Yani yüzde bir bile değil oranınız.
Çocuklar çocuk olarak kalmıyor , hırpalanan sevgi görmeden büyüyen yoklukla büyüyen, gelecek umudu olmayan çocuklar bir gün yetişkin olacaklar. Bebeklik ve çocukluk geçiçi bir evre, ama bu evrede yaşanan yoksunluk bütün yetişkinlik evresini etkiliyor. Yani öyle iki ekmek verdim karnı doydu yeter herhalde evresi değil. Kendinizde gittikçe görüyorsunuzdur zaten

Not: Doğruyu değil, kendi doğrunuzu savunuyorsunuz.

Son düzenleme:
Son olarak sayın hanımefendiler.

Çabanıza hayran kaldım.

Keşke beni, doğruyu savunan bir hanımı linç etmeye çalışmaktansa bir cana kıymaya çalışan çok sayın hanımefendiye söyleyecek bir iki lafınız olsaydı.

Zamanında “solcu adamla müslüman kadın evlenebilir mi” ayrımını yapan çok sağlıklı düşünceleri olan bu hanımefendiye birisi bir el uzatsın da daha fazla can yakmasın.

Yahu sizin sorununuz ne neden benle uğraşıyorsunuz? İdeolojik farklılığı olan insanların evliliğinin yürüyüp yürümeyeceğini sormam gayet normal. Ayrıca o mevzu çok eski şu anki eşim farklı bir insan!!! VE düşünce yapımdan size ne, düşünce özgürülüğü olamaz mı bir insanın. Ayaklarınızı uzatıp kahvenizi için ama huzur bulacak bir yapınız yok. Oynamayın bize....Hala size cevap verme çabam ne saçma değil mi? Soru hakkında bilginiz varsa söyleyin bilmiyorsanız başka mevzularla sıkıntı yaratmayın huzur kaçırmayı lütfen.

Ne yaşadığınızı, boşanınca hayatınızı nasıl kuracağınızı bilemem.. Ama bebeğinizden vazgeçmeden bir hayat kurmayı deneseniz? Sonrasında pişman olmamak için çok iyi düşünün lütfen. Allah yardımcınız olsun.

Bu yorumum için belki tepki alacağım ama kürtaja karşı değilim ( Zevki kürtaj olmadıktan sonra )

Siz hamile kalmışsınız ve şuan çocuk büyütecek yapıda kendinizi görmüyorsunuz sırf tabu diye bir çocuk dünyaya getirip mutsuz etmek mutsuz olmak eksik olmak daha akıllıca bir tercih değil bence.

Dün kurtaj videosunu izledim resmen cinayet bebegi ölduruysn ben ne olursa olsun o cocuga bakardim cunku rabbim sana bu guzel seyi nasip etmis bebek bereketiyle gelir rabbim onunda gücünü sana verrdi ama yinede siz bilirsiniz

Tckn sorgulatıp evlimi diye mi bakıyorlar acaba
Bilemedim

Her sey elektronik zaten. Kürtaj da yasal bir işlem olduğu için sisteme giril yapılması gerekiyor. Kişinin bilgileri de mernis’ten çekilir (tc kimlik girince otomatik çeker kendisi), orada da evli mi bekar mı, başka çocuğu var mı vs hepsi gözükür.

Hanımlar,
lütfen üsluplara dikkat delim ve polemiğe girmeyelim.
Kürtaja karşı olmayı, bebek sahibi olmak için çabalayan insanların yürek yangınlarını çok ama çok iyi anlıyorum ama kürtaj olan kadınların vicdan ve merhamet yoksunu, katil sıfatlarıyla damgalanmalarını hoş bulmuyorum, haddi aşıyor böyle yaftalamalar.

bikahvebana bikahvebana 'ın konularını bilemiyorum, neden boşanır, ne yaşamıştır fikrim yok, herkesi sitede anlattığı kadarıyla tanıyoruz, yaşamlarının burada anlattıklarından ibaret olduğunu sanmıyorum, belki bizlere binde birini anlatıyorlardır, bir kadın boşanmaya karar verdiğinde aynı zamanda kürtajda olacaksa pat diye yargılayamam, bize ne kadar kolay geliyor aldırma doğur demek, boşanılacak eşin karakterini biliyor muyuz? Boşanacağı kadını umursamayan adamın, belki bir süre sadece biyolojik baba olan bir adamın sonradan bebeği kullanmayacağını garanti edebiliyor muyuz mesela?
Çocuğun velayeti için dava açıp bunu bir güç savaşına döndürmeyeceğini bilebilir miyiz? Sırf kadına acı çektirmek için çocuğu kaçırmayacağını söyleyebilir misiniz mesela?

Bu ülkede boşanan bir sürü kocanın eski eşlerinden intikam almak için çocukları kullandığını unuttunuz mu?
Eski eşten intikam için öz oğlunu öldürüp oğlunu öldürdüm diyen babayı unuttunuz mu?
Eski kocasının öldürdüğü 2 kızının tabutunu elinde onların emzikleriyle taşıyan kadını unuttunuz mu?

Konu sahibesi de aynı şeyleri yaşar demiyorum, hayat onun hayatı, ne yaşayıp ne yaşamayacağını kendisinden başkası bilemez, yargılamak bize düşmez diyorum.

Kürtaj ol ya da olma demek kolaydır ama ya sonra?

epruzhan ne karar verirseniz verin, hakkınızda hayırlısı olsun.

Bebeğin suçu nedir, siz isteyerek hamile kalmışsınız, zorlama olmamış yani, ben anlamakta çok zorlanıyorum

Yakın zamanda açtığım konuyu okuyanlar olmuştur. Hamileyim çok yeni ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuk aldırma tecrübesi olanlar ve özellikle 2018'de aldıranlar yardım edin. Yasal süre nedir, eş rızası lazım mı? Çok acı çeker miyim? Hemen ardından boşanmayı düşünüyorum. Eşimden yana ümidim kalmadı. Bu fikirleri eşimle paylaşamadım henüz çünkü arayıp sormuyor annemin evindeyim...
Eş rızasını bilmem de Allah ın rızasına aykırı düşündüğünüz şey, söylemeden geçemeyeceğim

Yakın zamanda açtığım konuyu okuyanlar olmuştur. Hamileyim çok yeni ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuk aldırma tecrübesi olanlar ve özellikle 2018'de aldıranlar yardım edin. Yasal süre nedir, eş rızası lazım mı? Çok acı çeker miyim? Hemen ardından boşanmayı düşünüyorum. Eşimden yana ümidim kalmadı. Bu fikirleri eşimle paylaşamadım henüz çünkü arayıp sormuyor annemin evindeyim...
Aynı durumu yaşadım geçmişte, ama ben evi terkettikten sonra öğrendim hamile olduğumu ve eski eş kişisinin haberi yoktu ve bi erkek arkadaşımın imzasıyla kürtaj oldum bi özel hastanede.. Fiziksel acı duymazsın çünkü uyutuluyosun ama işin ruhsal kısmı tabi öyle olmuyo.. Ben de eski eş kişisiyle bağım kalsın istemediğim için yapmıştım bunu ve şimdi yeniden evliyim ve tüm gebeliklerim (artık karma mı dersin Allah cezanı mı vermiş dersin ne dersin bilmiyorum ama) açıklanamayan bi nedenle devam etmiyo ve mecburen kürtaj oluyorum.. O olayın üzerine 3 kürtaj daha oldum birisi ikizdi yani 4 bebeğimi daha kaybettim.. Ve bi daha da çocuğum olamayacak gibi görünüyo açıkçası.. Pişman mıyım? Evet pişmanım. En azından bi çocuğum olurdu ne kadar bağım da kalsa diye düşünüyorum.. O yüzden aynını yaşamış birisi olarak sana tavsiyem lütfen iyi düşün arkadaşım. Allah yardımcın olsun.

Yahu buradaki çoğu kadın ev kadını, babanın evinden çıkıp kocanın evine girmişler. Maaşları yok, sosyal güvenceleri, meslekleri yok ama nedense tek basına çocuk yetiştirmenin kolay olduğunu sanıyorlar.

Hanımlar bir kreş en az 800-1000 lira. Kira en az 700 civarı. Elektrik , gaz vs su parası en az 300-400 lira. Yiyecek desen en az diyelim yeme 500 lira toplayın bakalım kaç para ediyor. Ee siz hangi maaş ile , hangi iş ile, hangi şehirde bu paraları kazanıp da çocuğa tek basınıza bakıyorsunuz ! Görende diyecek batı Avrupa'da kuzey Avrupa'da yaşıyorlar da çocuğa bakıyorlar. Kocasından boşanan kadın tıpış tıpış babasının evine dönüyor bu ülkede , yok tek basına bak, yok bilmem ne . Çoğu insanın babasında da para yok , kızları tek gidip iki üç kişi geri dönüyor, kolay mı o kadar boğaza bakmak. Hayaller Paris, gerçekler Kongo.

Son düzenleme:
Çocuğu doğurmayı düşünmüyorsanız bu sizi ilgilendirir sizin kararınız.
Burada sizi eleştirenlerden kimse size çocuğu doğurunca maddi manevi destekte bulunmayacak neticede.
Görmek dahi istemediğiniz insanla ortak bir parçanız olacak bi şekilde iletişimde bulunacaksınız siz boşanmayı atlatıp hayatınıza yeni bir yön verseniz hayatınıza başkasını alsanız bile sen çocuğumun annesisin hayatında biri olamaz diye sana dert bile açabilir. O çocuğa yemek giyecek sunmak yetmez yeterince ilgi sevgi de sunmak gerekir tüm bunları göz önüne al. Çocuğu dünyaya getirmemek günah da ona yeterince bakamamak ihtiyaçlarını kimi zaman karşılayamamak diğer çocukların hayat standartlarının altında olması günah değil mi? Bazılarına göre yeter ki doğur gerisi mühim değil. Ne güzel kafalar valla. Hakkında hayırlısı olsun tüm bunları düşünüp öyle karar ver.

Ve rica ediyorum dini yorumlar olmasın, eleştirin, fikrinizi söyleyin ama dini yorumlar yapmayın, yargılamayın.
Tamam böyle bir kural var, dini yorum yapılmasın ama kişinin bildiğini tebliğ etmesi bir sorumluluk. Bildiği halde söylememek vebal başka bir deyişle

Tamam böyle bir kural var, dini yorum yapılmasın ama kişinin bildiğini tebliğ etmesi bir sorumluluk. Bildiği halde söylememek vebal başka bir deyişle
Konuyu açanın müslüman olduğunu nereden biliyorsunuz da müslümanlığa göre fetva veriyorsunuz. Belki başka bir dine mensup ya da herhangi bir dini inancı yok. İşte bu yüzden dini yorum yasak hanımefendi.

X