philly,
sadece maddiyattan değil, aman kreşe gitmesin diyenler olabilir, işe gir bebeğin mama ve kıyafetini alırsın diyenlerde olur, bebek rızkıyla doğar da denecektir, hepsine bir çözüm bulunabilir, bunlar çaresiz sorunlar değil, bebeği doğur veya doğurma demek, katil vicdan yok mu sende demek de kolay, o bebeğin babayla anne arasında kalma ihtimali hiçe sayılıyor, ben o kısımdayım.
Bir arkadaşım kendisini yıllardır aldatan eşine 2. bebeğini doğurdu, aldatma, şiddet, kadını yataktan atıp kadınlığını aşağılama, aklına gelebilecek ne varsa yapıyordu adam, neyse boşanana kadar çocuklarını gözü görmeyen bu kişi birden baba oldu, eski kayınvalidesinin evini basarak çocukların gözü önünde anneyi öldüresiye dövdü, kayınvalideyi dövdü, evdeki diğer fertleri dövdü, her yeri kırdı döktü, çocukları çığlık çığlığa ağlarken alıp götürdü, götürürken sıkıyorsa gelin alın diye de tehdit etti, sonuç velayeti annede olan çocuklar babada büyüdü, kadın çocukları almak için savaşırsa sonu iyi bitmeyecekti çünkü.
Kimse adına karar vermemeyi öğrendim, kimsenin hayatını dışarıdan yargılamamayı öğrendim, kimseye bebeğini doğurmak istemediği için merhametsiz katil dememeyi öğrendim, boşanmış anne babanın çocuklarını gördüm çünkü.