Kürtaj ve hemen ardından boşanmak..

Oooooo burası vicdan sahipleriyle dolmuş.
Size ne ayol kadın size kürtaj olayım mı diye mi sormuş, bu ne kendini bilmezliktir.
Kolay mı zannediyorsunuz yalnız çocuk büyütmek ?
Oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin,
Kadın bir çocukla boşandım dediğinde de burası ''ayyyyy böyle bir evliliğe çocuk nedenciler çıkar ortaya''

İçim sızladı. Hayırlısını dileyin ceza gibi düşünmeyin lütfen.
İnşallah beklediğiniz bebeğinizi kucağınıza alırsınız..

Konuyu açanın müslüman olduğunu nereden biliyorsunuz da müslümanlığa göre fetva veriyorsunuz. Belki başka bir dine mensup ya da herhangi bir dini inancı yok. İşte bu yüzden dini yorum yasak hanımefendi.
Evet bu da bir ihtimal. Müslüman değilse çözümü var. Çok çok uygulamaz, biter

philly,
sadece maddiyattan değil, aman kreşe gitmesin diyenler olabilir, işe gir bebeğin mama ve kıyafetini alırsın diyenlerde olur, bebek rızkıyla doğar da denecektir, hepsine bir çözüm bulunabilir, bunlar çaresiz sorunlar değil, bebeği doğur veya doğurma demek, katil vicdan yok mu sende demek de kolay, o bebeğin babayla anne arasında kalma ihtimali hiçe sayılıyor, ben o kısımdayım.

Bir arkadaşım kendisini yıllardır aldatan eşine 2. bebeğini doğurdu, aldatma, şiddet, kadını yataktan atıp kadınlığını aşağılama, aklına gelebilecek ne varsa yapıyordu adam, neyse boşanana kadar çocuklarını gözü görmeyen bu kişi birden baba oldu, eski kayınvalidesinin evini basarak çocukların gözü önünde anneyi öldüresiye dövdü, kayınvalideyi dövdü, evdeki diğer fertleri dövdü, her yeri kırdı döktü, çocukları çığlık çığlığa ağlarken alıp götürdü, götürürken sıkıyorsa gelin alın diye de tehdit etti, sonuç velayeti annede olan çocuklar babada büyüdü, kadın çocukları almak için savaşırsa sonu iyi bitmeyecekti çünkü.

Kimse adına karar vermemeyi öğrendim, kimsenin hayatını dışarıdan yargılamamayı öğrendim, kimseye bebeğini doğurmak istemediği için merhametsiz katil dememeyi öğrendim, boşanmış anne babanın çocuklarını gördüm çünkü.

İçim sızladı. Hayırlısını dileyin ceza gibi düşünmeyin lütfen.
İnşallah beklediğiniz bebeğinizi kucağınıza alırsınız..
Hayırlısı tabi ama insan düşünmeden de edemiyo işte böyle bi durumda Ara ara insanın boğazına yapışan bi ben bunu hakettim hissi Keşke böyle olmasaydı

Hayırlısı tabi ama insan düşünmeden de edemiyo işte böyle bi durumda Ara ara insanın boğazına yapışan bi ben bunu hakettim hissi Keşke böyle olmasaydı

Kendinize boşuna haksızlık ediyorsunuz. Milyonlarca kadın var kürtaj olan ve ardından anne olan. Kürtaj olmasaydın belki o çocukta düşebilirdı, belki genetik bir problem var. Lütfen git bir baktır genetik olarak bir sorun var mı, varsa tüp bebek dene.

Son düzenleme:
Ben neden gecmis konulara bakamiyorum. Konu arattiriyorum gorunmuyor icerik bulunmuyor neden acaba ?

Başımıza gelen herşeyin bir sebebi var ama bunu hakettiğimiz anlamına gelmez. Sadece imtihan olarakta gelebilir veya senin ilerde ön göremediğin hayatın için şu anda yaşamayan bebeklerin olmaması gerekiyordur. Yanlış için yeterince pişmansın belli ki neden üstüste cezalandırsın bu durumda. İnancımıza aykırı.
Er yada geç gerçeği görüyoruz zaten.
Siz yine isteyin Allahtan umarım kucağınızı doldurur. İnanıyorum :)

Bunlarda var tabi ama ben müthiş sorunsuz ayrılık, normal eş durumunda bile çocuk bakmak maddi olarak zor ve Türkiye'de çalışan kadın oranları belli, yaşam giderleri belli diye verdim örnekleri.

Psikopat dolu ortalık. Yıllar önce bir komşumuz vardı, Oğlu evlenip boşanmış. İki yıl geçmişti üzerinden. Bu herif kadını yolda başka erkek ile yürürken görüyor. Silahı çıkarıp kadını vuruyor ve araba ile üzerinden geçiyor. O evlilikte çocuk bile yoktu, çocuk olsa kadının asla evlenmemesi gerektiğini düşünüyor çoğu insan. Anne olduktan sonra kadınlığına, birinin yoldaşlığına, arkadaşlığına yakınlığına ıhtıyac duymanın ayıp, kötü bir şey olduğu dayatılıyor kadınlara hem de erkekler ve diğer kadınlar tarafından.

Çok zor bu ülkede, bu kadar ataerkil erkek ve kadın arasında kadın olmak, kadınlığı yaşamak. Ne diyelim Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.

Bebeğinize kıymayın.
Her koşulda size güç olacak tek şey bu hayatta.
Ki onun günahı yok.
Kürtaj acılı değil.
Yasal süre 10hafta.
Eş rızası şart ama bazı özel hastanelerde yapıyorlar rızasız malesef.
Tabiki sizin kararınz ama bebek için çok uğraşmış biri olarak nacizane tavsiyem bu yönde.

Tabi olabilir belki de yaşamazdı bilemiyorum ama o suçluluk hissinden bi türlü kurtulamıyorum.. Herşeye bakıldı canım bu evlilikteki ilk kürtajımdan sonra (bebeklerimin kalbi duruyo ama düşmüyolar).. Hatta sonra olan ikiz gebeliğim tüp bebekti onlar da aynı kaderi paylaştılar.. Daha sonra tekrar hamile kaldım o da aynı şekilde.. Son 3 yılım zaten hastanelerde geçti ama hiçbir belirgin sebebe ulaşılamadı.. En son bi tüp bebek daha denedim ama tedavim yarım kaldı transfer olamadım.. 6 ayı aşkındır korunuyodum şimdi yeniden bi deneme sürecine girdim bakalım kısmet.. O histen bi kurtulabilsem belki de herşey o an düzelicek.. Herşeyin hayırlısı..

O histen kurtul zira çevrem kürtaj olup, tekrar tekrar anne olanlar ile dolu. Çok ilginç bir şey bulunmaması. Sürekli aynı şey yaşanıyor çünkü kalp duruyor. Başka hekime ve merkeze gittiniz mi hiç? İstanbul'da Türk Alman ortak bir tüp bebek merkezi var, ablam öncesinde Cerrahpaşa tedavı oluyordu. Sonuç hüsran megersem yapmaları gereken testleri yapmadıkları gibi, bir kaç şeyi de eksik yapıyorlarmış. Bu merkeze gitti önce bütün testleri yaptılar, ufak operasyonlar geçirdi hem eşi hem kendisi sonra ilk denemede tüp bebekleri oldu. Yücel idi galiba doktorun adı.

Son düzenleme:
haklısın canım benim çizilmiş yolum bu olmasa mutlaka bunları yaşamazdım.. O pişmanlığım bi gitse içimden belki de hayatım bu konuda yoluna girecek.. Herşeyin hayırlısını diledim hep.. Belki bi gün.. neden olmasın :) Çok teşekkür ederim güzel dileklerine

Doğruyu?
Hamile olduğunu bilerek şiddet gösteren bi adamdan çocuk sahibi olmak istemeyen bir kadını yerin dibine sokmak mı doğru?
İyi ya da kötü bebeğe bakacak olan kişi bu kadın herkes sizin anaçlığınızda değildir. Bu yükü taşıyamayacağını düşünmüş buna karar vermiş demek ki.

son cümlenizi tekrar tekrar kendinize söyleyin olur mu?
keyfi bir sebepten kürtaj olmamışsınız
Allah bilir tabii ki ama ceza çektiğinizi düşünerek belki strese sokuyorsunuz kendinizi ve hamile kalamıyorsunuz ya da bebekler tutunamıyor
Demet Akalın'ın hamile kalamıyor olmayı dert ediyordum ama en sonunda herşeyi boşverip kafamdan atıp tatile gittim ve o sırada hamile kalmışım minvalinde bir röportajı vardı
stres çok büyük bir etken hele bi de siz kendi kendinize bunu hak ettiğinizi düşünerek yanlış sinyaller gönderiyorsunuz farkında olmadan yapmayın bunu kendinize
Allahın bil bildiği vardır hayırlı zaman değildir
benim bir arkadaşım 7 sene uğraştı bizim bildiğimiz 3 tüp bebek denemesi oldu ama 8.senede hamile kaldı çok şükür ki
Allah hayırlı zamanda hayırlı bir evlat versin size
ama rahatlamaya çalışın inanıyorsanız bol bol dua edin yüreğinizi ferahlatsın

Bir çok ülkede olduğu gibi Türkiyede de yasal bir işlemdir. 1983 yılında kanunu onaylanmıştır. 10. haftaya kadar bu işlem kadın evli ise çiftlerin karşılıklı rızası ve imzası ile, hasta bekar ve 18 yaşın üstünde ise sadece kendi rızası ile kürtaj yaptırabilir. Yani diğer adı ile YASAL TAHLİYE reşit kadınlarımıza tanınmış tamamen yasal ve çağdaş bir yöntemdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…