- 1 Eylül 2014
- 25.895
- 30.306
- 35
-
- Konu Sahibi bikahvebana
Sizin tabirinizle “vicdana oynayanlar” evlatlık alıp koruyucu aile oluyor bu tür olaylarda.
Çok merak ediyorsanız birlikte gidebiliriz yurtlara evlere.
İnanın gözleri yaşlı karşılıyorlar.
Gerçekten mi o yüzden herkes ilk çocuğu biyolojik, ikinci çocuğu evlatlık olarak alıyor değil mi? Yurtlar bakılamayan çocuklar ile dolu, dunya bakımsızlıktan, açlıktan hastalıktan ölen milyonlarca çocuk ile dolu. Türkiye'de bile durum aynı. Sokak çocuğu diye bir kavram var bu ülkede.
Keşke hepsine sahip çıkabilsem.
Keşke hepsine yatacak kadar ömrüm ve maddiyatım olsa.
Rahmetli annemden miras bana bu ziyaretler.
Keşke çoğalsak “vicdana oynayanlar” olarak.
Keşke bilinçleşilse bu konuda.
Keşke..
Son olarak sayın hanımefendiler.
Çabanıza hayran kaldım.
Keşke beni, doğruyu savunan bir hanımı linç etmeye çalışmaktansa bir cana kıymaya çalışan çok sayın hanımefendiye söyleyecek bir iki lafınız olsaydı.
Zamanında “solcu adamla müslüman kadın evlenebilir mi” ayrımını yapan çok sağlıklı düşünceleri olan bu hanımefendiye birisi bir el uzatsın da daha fazla can yakmasın.
Tckn sorgulatıp evlimi diye mi bakıyorlar acaba
Bilemedim
Eş rızasını bilmem de Allah ın rızasına aykırı düşündüğünüz şey, söylemeden geçemeyeceğimYakın zamanda açtığım konuyu okuyanlar olmuştur. Hamileyim çok yeni ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuk aldırma tecrübesi olanlar ve özellikle 2018'de aldıranlar yardım edin. Yasal süre nedir, eş rızası lazım mı? Çok acı çeker miyim? Hemen ardından boşanmayı düşünüyorum. Eşimden yana ümidim kalmadı. Bu fikirleri eşimle paylaşamadım henüz çünkü arayıp sormuyor annemin evindeyim...
Aynı durumu yaşadım geçmişte, ama ben evi terkettikten sonra öğrendim hamile olduğumu ve eski eş kişisinin haberi yoktu ve bi erkek arkadaşımın imzasıyla kürtaj oldum bi özel hastanede.. Fiziksel acı duymazsın çünkü uyutuluyosun ama işin ruhsal kısmı tabi öyle olmuyo.. Ben de eski eş kişisiyle bağım kalsın istemediğim için yapmıştım bunu ve şimdi yeniden evliyim ve tüm gebeliklerim (artık karma mı dersin Allah cezanı mı vermiş dersin ne dersin bilmiyorum ama) açıklanamayan bi nedenle devam etmiyo ve mecburen kürtaj oluyorum.. O olayın üzerine 3 kürtaj daha oldum birisi ikizdi yani 4 bebeğimi daha kaybettim.. Ve bi daha da çocuğum olamayacak gibi görünüyo açıkçası.. Pişman mıyım? Evet pişmanım. En azından bi çocuğum olurdu ne kadar bağım da kalsa diye düşünüyorum.. O yüzden aynını yaşamış birisi olarak sana tavsiyem lütfen iyi düşün arkadaşım. Allah yardımcın olsun.Yakın zamanda açtığım konuyu okuyanlar olmuştur. Hamileyim çok yeni ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuk aldırma tecrübesi olanlar ve özellikle 2018'de aldıranlar yardım edin. Yasal süre nedir, eş rızası lazım mı? Çok acı çeker miyim? Hemen ardından boşanmayı düşünüyorum. Eşimden yana ümidim kalmadı. Bu fikirleri eşimle paylaşamadım henüz çünkü arayıp sormuyor annemin evindeyim...
Tamam böyle bir kural var, dini yorum yapılmasın ama kişinin bildiğini tebliğ etmesi bir sorumluluk. Bildiği halde söylememek vebal başka bir deyişleVe rica ediyorum dini yorumlar olmasın, eleştirin, fikrinizi söyleyin ama dini yorumlar yapmayın, yargılamayın.
Konuyu açanın müslüman olduğunu nereden biliyorsunuz da müslümanlığa göre fetva veriyorsunuz. Belki başka bir dine mensup ya da herhangi bir dini inancı yok. İşte bu yüzden dini yorum yasak hanımefendi.Tamam böyle bir kural var, dini yorum yapılmasın ama kişinin bildiğini tebliğ etmesi bir sorumluluk. Bildiği halde söylememek vebal başka bir deyişle
Lütfen kurallara uyalım.Tamam böyle bir kural var, dini yorum yapılmasın ama kişinin bildiğini tebliğ etmesi bir sorumluluk. Bildiği halde söylememek vebal başka bir deyişle