Kürtaj ve hemen ardından boşanmak..

büyük ihtimal eşinizde istemez bu çocuğu o yuźden imza sorun olmaz verir... ama siz yine de iyi düşünün ortada bir can sòz konusu hemdee sizin canınızdan bir parca

Sizin her açtığınız konuyu hayretle okuyorum.
Eski konularınızı da daha önce okumuştum şimdi yine baktım.
Gerçekten hayatınızı ellerinizle ziyan ettiniz ve şimdi bir doğmamış canı buna kurban ediyorsunuz.
Siz kafa olarak değişmedikçe kimse size yardım edemicek ve dertleriniz hiç bitmicek.
Boşuna çareyi psikologlarda aramayın.
Sizin hiçbir rahatsızlığınız yok.
Tek derdiniz “30 oldum evlenmek”ti.
Göz göre göre ayrılacağınız aşikar bir insanla evlendiniz şimdi ve ondan bir çocuk yaptınız.
Allah sizin gibi insanlara en başta vicdan versin.
Bir de utanmadan hala konu açıyorsunuz burada çok yazık.

Sizin sorununuz ne? Vicdan mı var sizde acaba? Hayatımı burada yazılanlardan ibaret mi sanıyorsunuz? Lütfen rahatsızlık vermeyin daha fazla!!

Bebeği aldırma arkadaşım.
Biliyorum kızgınsın,kafan karışık ama düşün bebeği aldırmak da cinayet sayılır. Inancı olan bir insansan eğer bilirsin bunları. Allah'ın verdiği bir can o sana bağışlanmış bir lütuf. Eşinin isteği ile olmuş olabilir ama nasibinizde varmış bu bebek. Allah'ın verdiğini elinin tersiyle itersen sonra Allah'tan sana merhamet etmesini bekleme.

Bir şey yazacağım ama banlanacağım. Değmez. Kib'ledim.

Canım bak ne güzel söylemişsin "o kadar yanlış geliyor ki bana bir cana kıymak..." bunu bile bile yapma derim. Eşinle aranda sorunlar ne bilmiyorum kaç senelik evlisin onu da bilmiyorum. Sorunlarınız aşılabilir mi aşılamaz mı hiç bir fikrim yok. Ama şunu söyleyebilirim ortada sana sunulan bir hediye var bence her ne olursa olsun bu hediyeye sahip çıkmalısın. Ben 8 sene evlilikten sonra boşandım eşimden 8 yaşında bir oğlum var. Boşandıktan 3 sene sonra tekrar evlendim. Oğlumu her zaman bir artı gördüm kendimi evet babasız çocuk büyütmek kolay olmuyor ama sonrasında ondan vazgeçtiğine çok pişman olabilirsin. Birde şöyle düşün hadi aldırdın bebeğini. Sonra da eşinle boşanacaktın ama vazgeçtin. Bişeyleri yoluna soktun o zaman ne olacak ömür boyu bunun vicdan azabını çekeceksin. Belki de tekrar çocuk sahip olmak istediğinde hemen olamayacaksın bu sefer yine acı çekip kendini suçlayacaksın. Umarım kafanı toplar sağlıklı bir karar verirsin. Tek başında ayakta kalma gücün var mı yok mu bilmiyorum ama Allah bi şekilde yardım eder.

Eşiniz nasıl bırı ? Hersyeın bası bu. Artık oyle psıkopatlar goruyoruz ki. Basınıza bela olur mu, yenı hayat kurmanıza engel olur mu? Cocuga yararı veya zararı olur mu? Hepsı bu cevaplarda gızlı.
Sadece anlasamıyorsanız ve medenı olarak ayrılıyorsanız ben olsam aldırmazdım.
Ben oglum 2 aylıkken esım tarafından terk edıldım, cocuguda hıc gormedı aramadı sormadı, nafakada almadım.

Elbette cocugum gel gıtlerle buyumedı ama onun bu yapmadıgı seyler benım omuzlarıma cok yuk yukledı. Herseyde onume cıktı, bazen her aldıgım nefeste , gecırdıgımız zamanlarda bunu hıssettım. Ben yenıden evlıyım , eskı esımde evlı. Ben 7 senedır belkıde daha fazladır, oda sanırım 3 senedır evlı. Ikımızın bırbırımızın hayatına negatıf veya pozıtıf hıc bır bagı yok.

Ama dedıgım gıbı herseye hazırlıklı olmak lazım,ancak ben cocuk buyutmenın zorluguna hıc gırmıyorum bıle. Ben cocugumdan hıc pısman degılım , bana hesap soracak mı sanmıyorum. Ben onun her anında yanında oldum , buyudugunde daha ıyı anlayacak

Tckn sorgulatıp evlimi diye mi bakıyorlar acaba
Bilemedim

doktor size kimlik sormaz ki zaten,
hasta kayita kimliginizi verirsiniz,
doktorun bilgisayarinda da saglik dosyaniz gorunur (muhtemelen e-devlet uzerinden),
tabi ki evli olup olmadiginiz da o dosyada vardir.

Çocuk bi bağ değil, çocuk bi can. Para değil, mal mülk değil, bu kadar kolay gözden çıkarılamaz. Belkide 60-70 yıllık bir hayatı olacak çocuğunuzun. Belli bir süre babasızlık sorun olsada, hayatında başka mutluluklar ve üzütüler yaşayacak. Ve siz çocuğunuzla yeterli bağı kurabilirseniz “keşke doğmasaydım” diyeceğini hiç sanmıyorum. Kendimizi kandırmayalım, hesap falan sormayacak.

Evet var. Ama ilgilenmiyor şu an ki o çok istedi diye bu kadar erken bebek oldu. ben de ikna oldum tabi

Büyük konuşmak istemiyorum ama bunu hiç bir zaman anlayamayacağım galiba. Bir canın sorumluluğunu taşıyorsunuz. İçinizdeki canlı doğsa büyüse en sevdiğiniz olacak yani neden? Neden eşinizle anlaşamazken daha yeni evlenmişken böyle durumdan emin değilken hamile kalmaya ikna oluyorsunuz anlamıyorum. Bu iş bu kadar kolay mı? Bir canın yaşama hakkını elinden almak böyle kolay mı?

Tecavüze uğrasanız ne bileyim değişik bir durum olsa anlarım hakkındır aldır derim. Ama bilerek ikna olarak bir can taşıyorsunuz içinizde. 6 haftada bebeğin kalp atışları başlıyor haberiniz olsun.

Keşke bu duruma gelebilecek herkes bebek sahibi olmamak için gerekli önemleri alsa...

Sizin sorununuz ne? Vicdan mı var sizde acaba? Hayatımı burada yazılanlardan ibaret mi sanıyorsunuz? Lütfen rahatsızlık vermeyin daha fazla!!

Benim bir sorunum yok çok şükür.
Gerçekleri duymak hoşunuza gitmiyor.
Buraya konu açıyorsanız ve konularınız hayatınızda yaptığınız aldığınız birçok kararı içeriyorsa benim yorum yapmamı engelleyemezsiniz.
Burada sizi pofpoflasam “rıhıtsızlık virmi” demezdiniz doğruları duymak bunu dedirtti..
Bir önceki konunuzda size yardımcı olacak bir yorum yazmıştım halinize üzülüp, böyle bir tavrınız yoktu..?
Şuan gerçekten pişmanım öyle bir yorumda bulunduğum için.

Kimligin ustunde yazmiyor , icindeki cipte tum bilgiler var , medeni durumda var
Onlar sadece kimlige bakmiyor sistem girisi yaptiginda gorwbiliyorlar bilgileri diye biliyorum
Cipler henüz calısmıyor ancak e devletten cekiyor olabilir yazmıs arkadas cok mantıklı geldi

doktor size kimlik sormaz ki zaten,
hasta kayita kimliginizi verirsiniz,
doktorun bilgisayarinda da saglik dosyaniz gorunur (muhtemelen e-devlet uzerinden),
tabi ki evli olup olmadiginiz da o dosyada vardir.
E devlet evet cok mantıklı
Teşekkür ederim :)

Buarada ben boşandıktan sonra, yenı esımle sevgılıyken hamıle kaldım.
Ve aldırdım cunku o anda evlenmeyıde dusunmuyordum ,neyse. Bekardım halıyle. Küçük bir hastanede basur ameliyatı gıbı gosterılıp kurtaj oldum.
Yalnız sız evlısınız kımse bu topun altına gırmez, adam sızıde hastaneyıde dava eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…