Kürtaj ve hemen ardından boşanmak..

Benim bir sorunum yok çok şükür.
Gerçekleri duymak hoşunuza gitmiyor.
Buraya konu açıyorsanız ve konularınız hayatınızda yaptığınız aldığınız birçok kararı içeriyorsa benim yorum yapmamı engelleyemezsiniz.
Burada sizi pofpoflasam “rıhıtsızlık virmi” demezdiniz doğruları duymak bunu dedirtti..
Bir önceki konunuzda size yardımcı olacak bir yorum yazmıştım halinize üzülüp, böyle bir tavrınız yoktu..?
Şuan gerçekten pişmanım öyle bir yorumda bulunduğum için.

Siz gerçekleri ve doğruları bu mesafeden görebiliyorsanız ve bunu idda ediyorsanız düşünce yapınızda sorunlar var olabilir. Size bir psikolog da yardım edebilir. Agresifliğiniz size zarar verebilir belki ya da sadece burada bu halinizi görüyoruz.. Rahatsızlık vermeyin tabi bunu anlamak güç olmasa gerek.

Tartısma cıkmasın lütfen

Arkadaslar anlamadıgınız su kimse size cocugumu aldırayımmı diye sormuyor yada aldırırsam günahmı yada vicdan azabım olurmu vs demiyor
Arkadas zaten kendi kararını vermiş sizden prosedür hakkında bilgi istiyor
Vicdan onun din onun bebek onun

Eski konularıyla yadırgamayın kimseyi kime ne zaman ne olur hayat nasıl şartlar sunar belli olmaz
belliki zaten yeterince acısı var soruya odaklanalım lütfen

Siz gerçekleri ve doğruları bu mesafeden görebiliyorsanız ve bunu idda ediyorsanız düşünce yapınızda sorunlar var olabilir. Size bir psikolog da yardım edebilir. Agresifliğiniz size zarar verebilir belki ya da sadece burada bu halinizi görüyoruz.. Rahatsızlık vermeyin tabi bunu anlamak güç olmasa gerek.

Agresiflik?
Bir insana bağırıp çağırıp hakaret ederseniz bu agresifliktir değil mi?
Ben şuan kahvemi içip ayaklarımı uzatırken yorum yazıyorum size ve sayfayı kapattığım an umrumda bile değilsiniz?
Bu yüzden mi gideyim psikologa?
Bir bebeğe göz göre göre kıyıyorsunuz diye??
Hatalarınızı bir cana ödeteceksiniz diye??
Çok şükür bir cana kıyacak kadar ve buna eyvallah diyecek kadar düşünce yapımda bir sorun yok.
Rahatsızlık istemiyorsanız konu açmamanızı öneririm.

Bebeği aldırma arkadaşım.
Biliyorum kızgınsın,kafan karışık ama düşün bebeği aldırmak da cinayet sayılır. Inancı olan bir insansan eğer bilirsin bunları. Allah'ın verdiği bir can o sana bağışlanmış bir lütuf. Eşinin isteği ile olmuş olabilir ama nasibinizde varmış bu bebek. Allah'ın verdiğini elinin tersiyle itersen sonra Allah'tan sana merhamet etmesini bekleme.

Allah hastalık da veriyor , lütfen o durumda hastaneye gitmeyin. Yoksa size merhamet etmez!

peki diyelim ki kadın evli ama kocası pisliğin teki şiddet aldatma her şey var ama hamile kalmış ve kürtaj için koca imza atmıyor bu durumda ne olur?

böyle çok kadın var ülkede
Bu ulkede 13 yasında tecavuz sonucu hamıle kalan cocukları dogurtular ,
Yasal olmayan yoldan halledılır aksı halde.

Nüfus bilgilerinden çekiliyordur, bizde öyle mesela. Otamatik geliyor tüm bilgileriniz. E-devlet şahsa özel.
E devletten aile hekimimi değiştirirken bi secenek cıktı verilerimi baska doktorlar görebilsin veya sadece aile hekimin görsün vs gibi
Tüm tıbbi bilgilerimiz bi yerde tutuluyo demekki

Pardon benim kiblenecek neyim var??

@Mune
1. İnsanları geçmiş hayatlarıyla yargılama hakkımız yok. Hata yapmışsa bile olan oldu. Hayat onun hayatı.
2.Siz konu sahibinin vicdansız olduğunu nereden biliyorsunuz? Bu çocuğu doğurunca kim bakacak çocuğa. Belki de babası istemeyecek çocuğu. Olayın ayrıntısını bilmeden yargılamak bize düşmez. "Çocuğu aldırma" diye yazanlar mı çocuğun maddi ve manevi ihtiyacını karşılayacaklar. Baba sevgisini kimden görecek o çocuk?
3."Utanmadan konu açıyorsun" diye yazmışsınız.Yahu neden utansın ki. 30 yaşına gelmiş diye içinde bir korku oluşmuş, yanlış evlilik yapmış olabilir. Hangimiz yaşamadık(yaşamıyoruz) bu korkuyu. 30 yaş ve üstü çoğu bayanda bu korku istemsizce oluşuyor. Kadın bize süreci soruyor sadece. Soru basit ama sorusuna cevap vermek yerine hemen eleştiri başlıyor. Hiçbirimiz mükemmel ve kusursuz varlıklar değiliz. Yeri gelir hata yaparız.Önemli olan hatalarımzdan ders almaktır.İyi günler dilerim size.

Yakın zamanda açtığım konuyu okuyanlar olmuştur. Hamileyim çok yeni ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuk aldırma tecrübesi olanlar ve özellikle 2018'de aldıranlar yardım edin. Yasal süre nedir, eş rızası lazım mı? Çok acı çeker miyim? Hemen ardından boşanmayı düşünüyorum. Eşimden yana ümidim kalmadı. Bu fikirleri eşimle paylaşamadım henüz çünkü arayıp sormuyor annemin evindeyim...
10 hafta yasal sure, eş rızası şart ama asıl karar kadının , acısız ağrısız bir işlem. işlem sonrası hemen gunluk hayata dönüş yapabiliyorsunuz...

aldır -aldırma, şu doğru- bu yanlış bilmiyorum.dilediğim tek şey aldırma fikri umarım eşim bi şeyden ses çıkarsın aldırma desin aksiyon çıksın diye değildir.

1. İnsanları geçmiş hayatlarıyla yargılama hakkımız yok. Hata yapmışsa bile olan oldu. Hayat onun hayatı.
2.Siz konu sahibinin vicdansız olduğunu nereden biliyorsunuz? Bu çocuğu doğurunca kim bakacak çocuğa. Belki de babası istemeyecek çocuğu. Olayın ayrıntısını bilmeden yargılamak bize düşmez. "Çocuğu aldırma" diye yazanlar mı çocuğun maddi ve manevi ihtiyacını karşılayacaklar. Baba sevgisini kimden görecek o çocuk?
3."Utanmadan konu açıyorsun" diye yazmışsınız.Yahu neden utansın ki. 30 yaşına gelmiş diye içinde bir korku oluşmuş, yanlış evlilik yapmış olabilir. Hangimiz yaşamadık(yaşamıyoruz) bu korkuyu. 30 yaş ve üstü çoğu bayanda bu korku istemsizce oluşuyor. Kadın bize süreci soruyor sadece. Soru basit ama sorusuna cevap vermek yerine hemen eleştiri başlıyor. Hiçbirimiz mükemmel ve kusursuz varlıklar değiliz. Yeri gelir hata yaparız.Önemli olan hatalarımzdan ders almaktır.İyi günler dilerim size.

Kib’leme kurallarını iyi okumamışsınız belli.

1. Kimseyi geçmiş hatalarıyla yargılamadım.
Bir önceki konusunda bütün konularını okuyup yardımcı olmaya çalıştım kendimce, yargılamadım.
Mevzu bir cana kıymak olunca aa tamam ya hata yapmış bebeğe ödetsin onu unutsun boşansın yeni bir hayat kurup yeni çocuklar doğurup hiçbirşey olmamış gibi yaşasın mı demeliyim??

2. Evlenmeye 2 hafta kala ayrılma kararı alıp buna rağmen evlenen? bir kadının 1-2 ay kadar önce de boşanmayı düşünen karar alan bir kadının “adam istiyor mutlu olsun” diye bebek yapması? vee adam boşanmak istiyor diye de o bebeğe elveda diyebilmesi??
bunlar ne kadar sağlıklı düşünceler?
Elinizi vicdanınıza koyup düşünün derim..

3. Utanması gereken konu 30 oldum evlenmeliyim konusu değil “bir cana kıyıcam da toplumun tepkisi nedir bir nabız yoklayayım” konusu.

İyi günler hanımefendi

Kararını vermiş bir insanı yargılamak kimsenin haddi değil. Vicdana oynayanlar mı o çocuğa bakacak acaba? Soru sorulmuş biliyorsan cevapla, konu sahibini linç etmek nedir!

Sizin tabirinizle “vicdana oynayanlar” evlatlık alıp koruyucu aile oluyor bu tür olaylarda.
Çok merak ediyorsanız birlikte gidebiliriz yurtlara evlere.
İnanın gözleri yaşlı karşılıyorlar.

Sizin tabirinizle “vicdana oynayanlar” evlatlık alıp koruyucu aile oluyor bu tür olaylarda.
Çok merak ediyorsanız birlikte gidebiliriz yurtlara evlere.
İnanın gözleri yaşlı karşılıyorlar.
Ee ne güzel gidin vicdanınızı öyle rahatlatın,insanların verdiği kararları yargılayıp herkese laf yetiştirmeyin kadının zor zamanında yanında olamayacaksanız.

X