uygun olanı derken anlamak istediğinizi anlamayınkendin diyosun uygun olan diye:) demekki digerleri uygun degil..ayrica dogal bir surec degil o tedavi adi uzerinde.
hepsini yerlestirsinler yani, oylemi?uygun olanı derken anlamak istediğinizi anlamayın
atılan çoğu yumurta rahme girdiğinde tutunur ve yaşanaya devam eder
tedavi veya değil binlerce embiyo atılmıyor mu
anne karnındaki cenine canlı muamelesi duşarda döllenene yok efendim tedavi demek oluyormu
doğduklarında ikiside insan sonuçta değil mi
hayır uygun olan ne ise o yapılmalıhepsini yerlestirsinler yani, oylemi?
dogal yoldan hamile kalmayla disardan mudahale ile hamile kalmak cok farkli. o disarda dollenenlerin yerlestirildiginde tutunacaklari kesin degil. ayrica bir cok yumurta dollensede teknik olarak hepsini koymak mumkun olmayabilir.hayır uygun olan ne ise o yapılmalı
rahimde yada dışında
bak tontriko cenin olan bir yumurta daha canlı sayılmaz taki cenin alınamayacak duruma gelinceye kadardogal yoldan hamile kalmayla disardan mudahale ile hamile kalmak cok farkli. o disarda dollenenlerin yerlestirildiginde tutunacaklari kesin degil. ayrica bir cok yumurta dollensede teknik olarak hepsini koymak mumkun olmayabilir.
ben asilamayla gebe kaldim..3 ten fazla yumurta olustugunda bile asilama yapmayacagini soylemisti doktorum. tabii 3 uz -5 iz istemiyorsan dedi. ki cogul gebelikler riskli..komplikasyonlari cok fazla olabiliyor.
ben seni anliyorum ben zaten yasak olsun demedim .. Allah korusun bir gun bende bizde o durumda olabiliriz.bak tontriko cenin olan bir yumurta daha canlı sayılmaz taki cenin alınamayacak duruma gelinceye kadar
zaten doğa sana bunun sinyallerini verir
kürtaj doğal değildir kabul ediyorum dışardan bir müdahaledir fakat belli bir zamana kadar müdahale edilmesinde büyük bir zarar yoktur heleki istenmeyen gebelik bebeğin ve o bebeğin geleceği için oluşturduğu zararla boy ölçüşemez bile
Kürtaja gelene kadar
Regl dönemi
Ped/tampon kullanimi
Kizlik zari
Vajina temizligi
Dogum kontrol yontemlerinden
Baslanmali kadinlari egitmeye...
dediklerinize katılıyorum.. bu ülkede kondomu suya atıp suyu calkaladiktann sonra suyu icip bu şekilde korunmaya çalışan bayanları gördük.. haliyle eğitim ilkokulda başlamalıBence kürtaj politikası doğum kontrolü hakkında bilgilendirme seklinde olsun.
Nasıl hamileyken sağlık ocağına kaydediliyoruz, gereken herşeyi yapıyorlar, gidene kadar arıyorlar...10lu yaşlardan itibaren herkesle özel olarak ilgilendikleri bir sistem olmalı.
Cinsel eğitim-korunma yollari- gebelik önleyiciler hakkında bilgi verilmeli.
O kadar okumuş etmiş kizlardaki cehalet bile aNlatilmayacak halde.
Nişanlanan arkadaşım doğum kontrol hapının ilişkiden sonra içeceğini sanıyormus, misal. Bu kız da cahil değil dağda yaşamıyor. Bildiğin beyaz yakalı:)
Aynı şekilde ben de kondomun sadece hamilelik değil , herrrr türlü hastalıktan koduğunu ve daha başlangıç anında takılması gerektiğini yakın bir arkadaşım yillardir sevgili olduğu çocuktan pis bir virüs kapınca öğrendim. Yani durumun ne kadar önemli olduğunu...
Bizim ülkenin kadınları doktora gitmeye korkuyor. O yüzden tek çare doktorun onlara gitmesi.
Böyle bir bilinc olursa kürtaj oranı çok ciddi anlamda düşer, eminim.
Ama sen cinsel eğitim olarak zinhar birşey yapmazsan, ülkeyi ayıp günah zihniyetiyle yönetirsen, doğum kontrol hapını reçeteye baglamaz 20-30 liraya satarsan, kondomlar ateş pahası olursa, ertesi gün hapını (sağlıksız ama kürtajdan iyidir) 10 liradan 55 liraya çıkartırsan bu insanlar istenmeyen bebeğe hamile kalmasin da ne yapsın?
su devirde kimse bunlardan mahrumum demesin. regl bilmem ne temizlik bunlari annemiz anlatirdi onceden. artik genclerin bilmedikleri nane mi kaldi? acsinlar youtube binlerce video var, bir suru yazi var. bizler gibi bazi seyleri kulaktan dolma ogrenmelerine gerek yok. hersey el altinda. internet derya insan balik..aradigimiz aramadigimiz hersey var.
yilin 363 gunu banli oldugum icin pek ugrayamiyorum :)))Siz foruma duzenli gelmiyorsunuz sanirim.
Sevgilimle surtunduk kizligim bozulmusmudur, sicak suyla yikadim zarim patlamismidir?
Kocam psikopat 2-1 yaslarinda cocuklarim var 3cuye hamileyim ve bosanmak uzereyim diyen üyenin konusunuda daha az önce okudum.
Sadece devlet değil özeller için de geçerli kurumlarla ilgisi yok çünkü doğum yapmış kadının rahminde spiral daha iyi durabiliyor gibi birşey okumuştumO niyey miş?
İlk defa duydum,kime ne bundan ki.
Ağzınıza sağlık kondom her cinsel hastalıktan korumasa da tümüne katılıyorum.Bence kürtaj politikası doğum kontrolü hakkında bilgilendirme seklinde olsun.
Nasıl hamileyken sağlık ocağına kaydediliyoruz, gereken herşeyi yapıyorlar, gidene kadar arıyorlar...10lu yaşlardan itibaren herkesle özel olarak ilgilendikleri bir sistem olmalı.
Cinsel eğitim-korunma yollari- gebelik önleyiciler hakkında bilgi verilmeli.
O kadar okumuş etmiş kizlardaki cehalet bile aNlatilmayacak halde.
Nişanlanan arkadaşım doğum kontrol hapının ilişkiden sonra içeceğini sanıyormus, misal. Bu kız da cahil değil dağda yaşamıyor. Bildiğin beyaz yakalı:)
Aynı şekilde ben de kondomun sadece hamilelik değil , herrrr türlü hastalıktan koduğunu ve daha başlangıç anında takılması gerektiğini yakın bir arkadaşım yillardir sevgili olduğu çocuktan pis bir virüs kapınca öğrendim. Yani durumun ne kadar önemli olduğunu...
Bizim ülkenin kadınları doktora gitmeye korkuyor. O yüzden tek çare doktorun onlara gitmesi.
Böyle bir bilinc olursa kürtaj oranı çok ciddi anlamda düşer, eminim.
Ama sen cinsel eğitim olarak zinhar birşey yapmazsan, ülkeyi ayıp günah zihniyetiyle yönetirsen, doğum kontrol hapını reçeteye baglamaz 20-30 liraya satarsan, kondomlar ateş pahası olursa, ertesi gün hapını (sağlıksız ama kürtajdan iyidir) 10 liradan 55 liraya çıkartırsan bu insanlar istenmeyen bebeğe hamile kalmasin da ne yapsın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?