O niyey miş?Su an devlet hastaneleri dogum yapmamis evli kadinlara spiral bile takmiyor.
Sebebini bilmiyorum evli cocuk istemeyen arkadasim basvurdu cocugu olmayanlara takmiyoruz dogum kontrol hapi kullanin demisler. İğneyi de tavsiye etmemisler.O niyey miş?
İlk defa duydum,kime ne bundan ki.
%100 calisan tek korunma yontemi hic iliskiye girmemek. Bunun disinda her seyde ihtimal vardir.Maalesef ki bazı şeyleri yanlış açıdan bakıyorsunuz çocuk istemeyen bir kadın her turlu korunmasını bilir kadınlar aptal değiller
Canm Benim o aileler inan isteyerek bilerek çocuk yapıyorlar çocukları iş paraolarak goruyorlarEtrafta rezil olan,açlık çeken,dilenmek zorunda bırakılan binlerce çocuk var. Emin olun bunların çoğu "kürtaj günaahh,ne olursa olsun doğuram da çocuğum benimle sürünsün önemli değil" diyen ailelerin çocukları. Yazık,günah.
Ihtimal var ama çok çok düşük iğnede o ihtimal yok denecek şekilde inaan%100 calisan tek korunma yontemi hic iliskiye girmemek. Bunun disinda her seyde ihtimal vardir.
Anladim beni gene banlamak istiyosunuz:))) gelir gelmez bu konudan bildirim almis olmam tesaduf olamaz dimi?
Ben dogumumu devlet hastanesinde yaptim. Her 4 kisiden 2 si suriyeliydi. Az bucuk turkceleriyle konustuk çoğu gunah diye korunmuyor. Cocuklarin gelecegi ne? Sokakta araba silicisi, cami önü dilencisi...Canm Benim o aileler inan isteyerek bilerek çocuk yapıyorlar çocukları iş paraolarak goruyorlar
Konunun başında da dedim zaruri durumlarda uygulanmalı diye . Bende beş kere kürtaj oldum en nihayetinde. Arada ince bi çizgi var. Sadece istenmeyen çocuklar mu sokakta? Öyle olduğunu hiç sanmıyorum. Vicdan,merhamet, sorumluluk duygusundan yoksun bütün çiflerin çocukları dört duvar arasında görünsede aslında sokakta çoğuda adli olaylarla çıkıyor karşımıza. Eeee bunun çözümü kürtaj mıBen buna katılıyorum zaten.Korunmalı istemeyen çiftler.Ama kaza ile olma ihtimali de var,unutmayın hiçbir korunma yöntemi %100 garanti vermiyor size.Veya tecavüz gibi korkunç bir olasılık daha var mesela.Hayat sadece beyaz ve siyahtan ibaret değil işte.
Ayrıca çocuk bir cezalandırma aracı mı ki ''korunmadıysan çek cezasını'' dercesine yasak ediyoruz ? Sonra okuyoruz haberlerde,cinnet geçirenler,sokağa atıp kaçan anne-babalar...Toplumun ihtiyacı olan şey bu mu yani ?
Bakamayan/bakmak istemeyen doğurmasın isterse,hiç yargılamam,kimse de yargılamasın artık,sonra bir sürü çocuk mutsuz,kimisi terk edilmiş küçücük yaşta.Hayır burada kürtaj yasaklansın diyen kaç kişi annesiz-babasız bir çocuğa aile oluyor bana bunu açıklayabilir misiniz ? Madem bu olaya yasalarla karşı çıkıyorsunuz,peki siz o aileleri tarafından istenmeyen çocuklar için ne yapıyorsunuz ? Bu toplum o çocuklar için ne yapıyor ?
Su an devlet hastaneleri dogum yapmamis evli kadinlara spiral bile takmiyor.
En azindan kadin daha bastan diyor ki ben bir cocuk buyutmek istemiyorum. Anne olmak istemiyorum. Evet korunmadim ama bu cocugu ssevmiyorum istemiyorum. Sizce gercekten böyle bir insan anne olmali mi?Konunun başında da dedim zaruri durumlarda uygulanmalı diye . Bende beş kere kürtaj oldum en nihayetinde. Arada ince bi çizgi var. Sadece istenmeyen çocuklar mu sokakta? Öyle olduğunu hiç sanmıyorum. Vicdan,merhamet, sorumluluk duygusundan yoksun bütün çiflerin çocukları dört duvar arasında görünsede aslında sokakta çoğuda adli olaylarla çıkıyor karşımıza. Eeee bunun çözümü kürtaj mı
Evet öyle diyorlar canm ama öyle değil gerçek bu değil günah deyip geçiyorlar yoksa adamları 3 . 5 kadın almazlardi her kadından çocuk yapıyorlar bizim burda da çok Suriyeli kadınları çocuk yapmazsan adamlar Bosar bizi diyorlarBen dogumumu devlet hastanesinde yaptim. Her 4 kisiden 2 si suriyeliydi. Az bucuk turkceleriyle konustuk çoğu gunah diye korunmuyor. Cocuklarin gelecegi ne? Sokakta araba silicisi, cami önü dilencisi...
İnandırmak gibi bi çabam olmaz zaten. Benim duyup gördüklerimden sadece basit bi örnekti bu. Daha vahim örnekleride var ama benim şuan onları hatırlayıp temeli yeni atılmış yavrumun canını sıkmaya hiç niyetim yok. İyi gecelerNedense bu verdiginiz cevaba inanmadim. Yani dogruysa bile bu cevabi verenin ya piskolojik sıkıntısı vardir, ya da o an verecek cevap bulamamistir. Olsa olsa kişi belki de hamile kalmadan gercekten isteyip istemedigine karar vermemis olabilir.
Kesinlikle. %0,01 bile birileri için gerçekleşecek bir ihtimaldir. Ha bizim memlekette laf olsun diye korunup sonra "ay ben korunurken hamile kaldım : (" yapmak adettendir o ayrı.%100 calisan tek korunma yontemi hic iliskiye girmemek. Bunun disinda her seyde ihtimal vardir.
Yaaa olmasın işte korunsunlar kürtaj doğum kontrol yöntemi değil ki!En azindan kadin daha bastan diyor ki ben bir cocuk buyutmek istemiyorum. Anne olmak istemiyorum. Evet korunmadim ama bu cocugu ssevmiyorum istemiyorum. Sizce gercekten böyle bir insan anne olmali mi?
Sebebini bilmiyorum saglik acisindan mi politika acisindan mi ama yukarida da yazdim soylenilen sey dogum yapmamis kadinlara takmiyoruz. Özel hastaneler takiyor fakat devlet hastanesinden dönüş bu. Saglik ocağı da ayni sekilde dogum yapmamis evli kadinlara takmiyoruz donusu yapti.
Gerçekten mi? Ama neden? Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir, bu şekilde kullanılıp sürekli kürtaj yapılmasına karşıyım, ki zaten mecbur olmadığı halde sırf korunmayı ihmal etti diye kürtaj olmak kadının vücuduna da zarar, sağlıklı değil lakin hamile kalmak istemeyen insanların korunma hakkı elinden alınmamalı, çocuk sahibi olmamak çiftlerin kendi kararı, buna spirali takmayarak engel olmaya hakları yok, tabii amaç buysa.
Sebebini bilmiyorum saglik acisindan mi politika acisindan mi ama yukarida da yazdim soylenilen sey dogum yapmamis kadinlara takmiyoruz. Özel hastaneler takiyor fakat devlet hastanesinden dönüş bu. Saglik ocağı da ayni sekilde dogum yapmamis evli kadinlara takmiyoruz donusu yapti.
Çok ilginç, belki kadının bünyesi sağlığı doğum kontrol hapına uygun değil, bana garip geldi, tüp bağlatmayı kabul etmemelerini anlarım da, spirali takmayı reddetmek tuhaf, sağlık açısındansa haplarla aynıdır bence, bir fark olduğunu sanmıyorum.Sebebini bilmiyorum saglik acisindan mi politika acisindan mi ama yukarida da yazdim soylenilen sey dogum yapmamis kadinlara takmiyoruz. Özel hastaneler takiyor fakat devlet hastanesinden dönüş bu. Saglik ocağı da ayni sekilde dogum yapmamis evli kadinlara takmiyoruz donusu yapti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?