Kürtaj konusunda fikriniz nedir ?

• Ankete Katılan
    1.411
Maalesef ki bazı şeyleri yanlış açıdan bakıyorsunuz çocuk istemeyen bir kadın her turlu korunmasını bilir kadınlar aptal değiller

Canm Benim o aileler inan isteyerek bilerek çocuk yapıyorlar çocukları iş paraolarak goruyorlar

Canm Benim o aileler inan isteyerek bilerek çocuk yapıyorlar çocukları iş paraolarak goruyorlar
Ben dogumumu devlet hastanesinde yaptim. Her 4 kisiden 2 si suriyeliydi. Az bucuk turkceleriyle konustuk çoğu gunah diye korunmuyor. Cocuklarin gelecegi ne? Sokakta araba silicisi, cami önü dilencisi...

Konunun başında da dedim zaruri durumlarda uygulanmalı diye . Bende beş kere kürtaj oldum en nihayetinde. Arada ince bi çizgi var. Sadece istenmeyen çocuklar mu sokakta? Öyle olduğunu hiç sanmıyorum. Vicdan,merhamet, sorumluluk duygusundan yoksun bütün çiflerin çocukları dört duvar arasında görünsede aslında sokakta çoğuda adli olaylarla çıkıyor karşımıza. Eeee bunun çözümü kürtaj mı

Sayfalar henüz çok ilerlememişken bir uyarı yapayım ki bilmiyordum denmesin.
Öncelikle içinde hakaret, aşağılama, yerme, küçümseme vb sözler olmadıkça herkes birbirinin görüşüne saygı göstersin lütfen, konuya dini yorumlar yazılmasın çünkü sitede tek bir inançtan üyeler yok, site dini bir site de değil her inançtan üyeler mevcut, konuya haram-helal karışırsa kavga çıkar, kaldı ki zaten kimsenin dini inancına saygısızlık olmaması için dini içerikli yorumlar yasaktır.

Su an devlet hastaneleri dogum yapmamis evli kadinlara spiral bile takmiyor.

Gerçekten mi? Ama neden? Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir, bu şekilde kullanılıp sürekli kürtaj yapılmasına karşıyım, ki zaten mecbur olmadığı halde sırf korunmayı ihmal etti diye kürtaj olmak kadının vücuduna da zarar, sağlıklı değil lakin hamile kalmak istemeyen insanların korunma hakkı elinden alınmamalı, çocuk sahibi olmamak çiftlerin kendi kararı, buna spirali takmayarak engel olmaya hakları yok, tabii amaç buysa.

Şahsen kürtaja karşıyım. Hamile kalsam dogrurum, net. Ama kadınların seçme hakkını her daim yinede savunurum, çünkü yasaklanması/sinirlandirilmasi kadınları sadece tekrar yasa dışı yollara itecektir. Ve yine kadınlar ölür.

En azindan kadin daha bastan diyor ki ben bir cocuk buyutmek istemiyorum. Anne olmak istemiyorum. Evet korunmadim ama bu cocugu ssevmiyorum istemiyorum. Sizce gercekten böyle bir insan anne olmali mi?

Ben dogumumu devlet hastanesinde yaptim. Her 4 kisiden 2 si suriyeliydi. Az bucuk turkceleriyle konustuk çoğu gunah diye korunmuyor. Cocuklarin gelecegi ne? Sokakta araba silicisi, cami önü dilencisi...
Evet öyle diyorlar canm ama öyle değil gerçek bu değil günah deyip geçiyorlar yoksa adamları 3 . 5 kadın almazlardi her kadından çocuk yapıyorlar bizim burda da çok Suriyeli kadınları çocuk yapmazsan adamlar Bosar bizi diyorlar

İnandırmak gibi bi çabam olmaz zaten. Benim duyup gördüklerimden sadece basit bi örnekti bu. Daha vahim örnekleride var ama benim şuan onları hatırlayıp temeli yeni atılmış yavrumun canını sıkmaya hiç niyetim yok. İyi geceler

%100 calisan tek korunma yontemi hic iliskiye girmemek. Bunun disinda her seyde ihtimal vardir.
Kesinlikle. %0,01 bile birileri için gerçekleşecek bir ihtimaldir. Ha bizim memlekette laf olsun diye korunup sonra "ay ben korunurken hamile kaldım : (" yapmak adettendir o ayrı.

Bekarım, tıbbi olarak da doğal yolla çocuğum olması ihtimali olmamasına rağmen her seferinde hiç sektirmeden yapabileceğim maksimum korunmayı yapıyorum.
Buna rağmen eskaza hamile kalırsam haliyle kürtaj olurum. İnsan elinden geleni yaptığı halde -ama laf olsun diye değil gerçekten yaptığı halde- hamile kalıyorsa ve çocuk falan istemiyorsa doğurmak zorunda değil.

En azindan kadin daha bastan diyor ki ben bir cocuk buyutmek istemiyorum. Anne olmak istemiyorum. Evet korunmadim ama bu cocugu ssevmiyorum istemiyorum. Sizce gercekten böyle bir insan anne olmali mi?
Yaaa olmasın işte korunsunlar kürtaj doğum kontrol yöntemi değil ki!

Kürtaj bana göre, boş gebelik veya ölüm varsa gerekli.
Onun dışında sıcak bakmam mümkün değil.

Ama yasak olsa çare değil, serbest olsa önü alınmaz.
Bilinç lazım.
Eğitim eğitim eğitim başka yol yok.

Sebebini bilmiyorum saglik acisindan mi politika acisindan mi ama yukarida da yazdim soylenilen sey dogum yapmamis kadinlara takmiyoruz. Özel hastaneler takiyor fakat devlet hastanesinden dönüş bu. Saglik ocağı da ayni sekilde dogum yapmamis evli kadinlara takmiyoruz donusu yapti.

Özel doktora gidiyorum, korunma yöntemi seçerken spirali doğum yapmadığım için önermediğini, serviksin doğumdan sonra spirale daha uygun olduğunu, doğum öncesi tam koruma sağlamadığını söylemişti. Muhtemelen bu sebeple takmıyorlardır devlette.

Çok ilginç, belki kadının bünyesi sağlığı doğum kontrol hapına uygun değil, bana garip geldi, tüp bağlatmayı kabul etmemelerini anlarım da, spirali takmayı reddetmek tuhaf, sağlık açısındansa haplarla aynıdır bence, bir fark olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…