• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj konusunda fikriniz nedir ?

• Ankete Katılan
    1.411
Kesinlikle duruma göre hareket edilmeli,doktor kontrolünde olmalı.

Keyfi cinsellik yaşamak isteyenlere doğum kontrolü şeklinde sunulmamalı..

Her yerde ,her kademeden insana doğum kontrolü yöntemi öğretilmeli. .

Her yerde kondom dağıtılmalı.

Sayfalar henüz çok ilerlememişken bir uyarı yapayım ki bilmiyordum denmesin.
Öncelikle içinde hakaret, aşağılama, yerme, küçümseme vb sözler olmadıkça herkes birbirinin görüşüne saygı göstersin lütfen, konuya dini yorumlar yazılmasın çünkü sitede tek bir inançtan üyeler yok, site dini bir site de değil her inançtan üyeler mevcut, konuya haram-helal karışırsa kavga çıkar, kaldı ki zaten kimsenin dini inancına saygısızlık olmaması için dini içerikli yorumlar yasaktır.

Gerçekten mi? Ama neden? Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir, bu şekilde kullanılıp sürekli kürtaj yapılmasına karşıyım, ki zaten mecbur olmadığı halde sırf korunmayı ihmal etti diye kürtaj olmak kadının vücuduna da zarar, sağlıklı değil lakin hamile kalmak istemeyen insanların korunma hakkı elinden alınmamalı, çocuk sahibi olmamak çiftlerin kendi kararı, buna spirali takmayarak engel olmaya hakları yok, tabii amaç buysa.
Konunun açılma ve bildirim gonderilmesinde ki amac ne peki...
Benim inancıma göre haram..
O zaman ben yorum yapmayayim.
Herkes istediği telden yazarken..
Bize Ban yolu...

Sayfalar henüz çok ilerlememişken bir uyarı yapayım ki bilmiyordum denmesin.
Öncelikle içinde hakaret, aşağılama, yerme, küçümseme vb sözler olmadıkça herkes birbirinin görüşüne saygı göstersin lütfen, konuya dini yorumlar yazılmasın çünkü sitede tek bir inançtan üyeler yok, site dini bir site de değil her inançtan üyeler mevcut, konuya haram-helal karışırsa kavga çıkar, kaldı ki zaten kimsenin dini inancına saygısızlık olmaması için dini içerikli yorumlar yasaktır.

Gerçekten mi? Ama neden? Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir, bu şekilde kullanılıp sürekli kürtaj yapılmasına karşıyım, ki zaten mecbur olmadığı halde sırf korunmayı ihmal etti diye kürtaj olmak kadının vücuduna da zarar, sağlıklı değil lakin hamile kalmak istemeyen insanların korunma hakkı elinden alınmamalı, çocuk sahibi olmamak çiftlerin kendi kararı, buna spirali takmayarak engel olmaya hakları yok, tabii amaç buysa.
Bize Ban yolu...
Benim inancima gorede günah ne yazmamız gerekiyor acaba anlayamadim

kürtaj söz konusu ise zaten o cenin için doğru ortam yok demektir
kadın bedeni üzerindeki hakkına dışardan kimse müdale edemez
ne demek yasak
bu çözüm mü
ihtiyacı olanı yasaklar doğru olmayan yollara başvurması anlamına gelir

Senin geldiğini farkedip atak yapmış patron.. :KK45:

Hiç polemiğe girmeye gerek yok. Kalbi atan, sağlıklı veya anomali sahibi herhangi bir bebeğin canına kastedilmesini asla desteklemem..

Sınır zaten var prosedür olarak. Öyle de devam etmeli..
He sınırdan kasıt koşulların daha da katılaşması ise onun da seçeneklerini bilmemiz lazım.
Direk kürtaj yapan doktor da var "yapmam" diyen doktor da.. :KK14:
beni banlamadan rahat etmiyolarki :)

Sebebi objektif olarak nasıl kanıtlayacaklar, korunduklarına dair kamera kaydı mı getirecekler:KK53:

Bir de polemik amaçlı sormuyorum, evlilik dışı cinsel ilişkiyi de kişilerin kendi vereceği karar olarak görüyorum. Ama yine de neden karı kocanın kürtaja gitmesi saçma geldi anlamadım?

Ben evli bir çiftin “nasıl olsa kürtaj olurum, boşver korunmayayım” diyeceğini sanmıyorum. Tam tersi evli olan daha çok dikkat ediyor, çünkü hamile kalırsa aldırmak için kürtajın sebeplerinden biri ve önemlisi olan “evlilik dışı” sebebi azalmış oluyor. Yani evli ve istemeyerek hamile kalanların kürtaj yüzdesi oldukça düşük.

Ama gençlerimiz maalesef hem bilinçsiz hem umursamaz. Asıl onlar kürtajı Doğum kontrol yöntemi olarak görüyorlar. Çünkü aslında kadın sağlığı açısından zor bir işlem olduğunu, sonrasında karşılaşabilecekleri sorunları bilmiyorlar. Aynı şekilde cinsel ilişkinin tek riskinin de hamilelik olduğunu düşünüyor büyük çoğunluğu. Bulaşabilecek hastalıklardan haberleri yok.

Maalesef ülkemizde cinsel eğitim, yok denebilecek düzeyde. Bence ilkokul boyunca mahremiyet eğitimi, ortaokul boyunca da cinsel eğitim verilmeli okullarda. Lisede de korunma yöntemlerinde uzmanlaştırılırlarsa tamamdır:halay:

aslına bakarsan gerçekten öyle insanlar var, bu devirde gerçekten kürtajı doğum kontrol yöntemi olarak görenler yani... ve bence her türlü büyük bir sorun...

Bize Ban yolu...
Soru açık ve net değil mi? Konuya inanç dahil edilmeden yazılabilir, bize derken??? Burada farklı inançtan biri de kendi dini değerlerine göre yazamaz, dini konu ve yorumlar yasak derken tek bir inançtan bahsedilmiyor ama böyle aksettirmiş olman üzücü.
Kaldı ki bildirimler yapılır ama yazma zorunluluğu getirilmiyor zaten.

Korunma yöntemlerinin bile yüzde 100 garantisi yokken bence yasaklanması mantıklı değil. Doktorlar gene para için alacak çocuğu, kadınlar ölmek pahasına gene de aldıracak. İnsanların kendi yaşamları, kimse kimsenin ekmeğini, suyunu vermiyor, çocuğu istemiyorsa aldırmak hakkı. Çocuk zaten doğsa da mutsuz bir hayatı olacak veya bir çöp konteynerine bırakılacak..

Hic bir bebegin canina kiyilmasi hos bir sey degil ki saglikli bir annede bunu hic bir sekilde istemez istemesinde zaten herneyse burasi dunya gulluk gulistanlik bi yer değil.. Bir cok igrencli icler acisi durumla yuz yuze gelen anneler ve kadinlar hatta cocuklar var ornegin aile cinsel baglari,tecavuzler,maddi gecimsizlik,ailenin psikolojik durumu,engelli yavrularimiz( bu gayet normal bi olaydir cunku.. igrencli ve icler acisi buna dahil degildir kesinlikle!!.. Tepki vermeden once engelli cocuklarin aileleri ilk onlarin olumlerini gormek isterlermis cunku kimse onlara ana babasindan baska bu kadar el bebek gul bebek bakamazmis..) ,vb... bu saydigim olaylar disinda bence hic bir bebegin canina kiyilmamali akli basinda bir kadin ne yapacagini ya da saydigim durumlari idare edebiliyorsa aldirmak ya da aldirmamak onun elinde olmasi gerektigini dusunuyorum.. Allah butun kadinlarin yardimcisi olsun Zor kararlar gelecegi degistirirmis..

fikrimide belirteyimde kusur kalmayim : )

bu konu cok cetrefilli aslinda...yasak taraftari degilim ben hic bir konuda...ama daha kendi kararini bile veremeyecek bir canlidan bahsediyoruz..hani deniyor ya..kucuk bi damla cani yok bla bla..yaw daha ilk haftalarda gidince gosteriyo doktor pit pit atiyor kalbi..nasil cani yok nasil ruhu yok onun? bu sadece bir zugurt tesellisidir. canida vardir ruhuda. sen izin verirsen dunyayada gelip yasayacak...ama amaa yapaninda kendi cocugu..kendi gunahi..en iyisi hic sex yapmamak..

Korunma yontemi gibi uygulanmasinin onune gecilmeli ve kontrollu olmali.
(Kontrolden kasit uygun olmayan mekanlarda yasa disi yollarla yapilmasinin onlenilmesi)

Ayrica hala Turkiye de ayni seyler mi gecerli bilmiyorum, babadan kagit vs. istenmesi kismi kaldirilsa super olur. Yasadigim yerde kurtaj belli bolgelerde yapiliyor kiliselerin kati kurallarindan oturu ancak babadan izin gerekmiyor, kadin isterse bu verilerin doktorlar dahil olmak uzere gizliligini isteyebiliyor.

Ben dogumumu devlet hastanesinde yaptim. Her 4 kisiden 2 si suriyeliydi. Az bucuk turkceleriyle konustuk çoğu gunah diye korunmuyor. Cocuklarin gelecegi ne? Sokakta araba silicisi, cami önü dilencisi...
korunmamak ayri sey, korunarak hamile kalmak baska sey. korunmak niye gunah olsun. saldim cayira mevlam kayira demiyorlarda gunah munah

spirallede, hap kullanirkende vs hamile kalinabiliyor istem disi olagan bir gebelik.
kurtajla sonlanmasida normal bence.
Neticede istenmeyen bir gebelik..
Anne ve babanin karari önemli olan.

labovatuar ortamlarında hergün binlerce yumurta sperm ile buluşturulup dölleniyor ve uygun olanı rahme yerleştiriliyor
diğer döllenen yumurtalar çöp oluyor
her döllenen yumurta canlı diye sınıflandırılamaz
kendin diyosun uygun olan diye:) demekki digerleri uygun degil..ayrica dogal bir surec degil o tedavi adi uzerinde.

Kürtaja gelene kadar
Regl dönemi
Ped/tampon kullanimi
Kizlik zari
Vajina temizligi
Dogum kontrol yontemlerinden
Baslanmali kadinlari egitmeye...

Back