• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj konusunda fikriniz nedir ?

• Ankete Katılan
    1.411
Doktorum bana mutlaka kürtaj olmalısın dedi.Aksi taktirde bebek başka yere yapışa bilirdi.olduğu yerden kopmuştu çünkü.hayati tehlikem vardi.ama yinede kurtaj olamadim yapamadim .eve geldim ağladım Allahima dua ettimki ben hep kürtaja karşı oldum .neden ben ayaklarimla oraya gitmeye mecbur kalıyorum.bebek o gece kendiliginden düştü((((

Bence kürtaj politikası doğum kontrolü hakkında bilgilendirme seklinde olsun.
Nasıl hamileyken sağlık ocağına kaydediliyoruz, gereken herşeyi yapıyorlar, gidene kadar arıyorlar...10lu yaşlardan itibaren herkesle özel olarak ilgilendikleri bir sistem olmalı.
Cinsel eğitim-korunma yollari- gebelik önleyiciler hakkında bilgi verilmeli.
O kadar okumuş etmiş kizlardaki cehalet bile aNlatilmayacak halde.
Nişanlanan arkadaşım doğum kontrol hapının ilişkiden sonra içeceğini sanıyormus, misal. Bu kız da cahil değil dağda yaşamıyor. Bildiğin beyaz yakalı:)
Aynı şekilde ben de kondomun sadece hamilelik değil , herrrr türlü hastalıktan koduğunu ve daha başlangıç anında takılması gerektiğini yakın bir arkadaşım yillardir sevgili olduğu çocuktan pis bir virüs kapınca öğrendim. Yani durumun ne kadar önemli olduğunu...
Bizim ülkenin kadınları doktora gitmeye korkuyor. O yüzden tek çare doktorun onlara gitmesi.
Böyle bir bilinc olursa kürtaj oranı çok ciddi anlamda düşer, eminim.
Ama sen cinsel eğitim olarak zinhar birşey yapmazsan, ülkeyi ayıp günah zihniyetiyle yönetirsen, doğum kontrol hapını reçeteye baglamaz 20-30 liraya satarsan, kondomlar ateş pahası olursa, ertesi gün hapını (sağlıksız ama kürtajdan iyidir) 10 liradan 55 liraya çıkartırsan bu insanlar istenmeyen bebeğe hamile kalmasin da ne yapsın?
Merhaba bilgi vermek istedim kondomlar sağlık ocağında ücretsiz veriliyor isteyenler bağlı olduğu yere gidip sürekli alabilir

Doktorum bana mutlaka kürtaj olmalısın dedi.Aksi taktirde bebek başka yere yapışa bilirdi.olduğu yerden kopmuştu çünkü.hayati tehlikem vardi.ama yinede kurtaj olamadim yapamadim .eve geldim ağladım Allahima dua ettimki ben hep kürtaja karşı oldum .neden ben ayaklarimla oraya gitmeye mecbur kalıyorum.bebek o gece kendiliginden düştü((((
İyi de güzelim bu konu bunla bağdaşmıyor ayrıca hayati tehlike varsa operasyon bu ayrıca ölseydin enfeksiyondan daha mı iyi olacaktı
Zehirlerdi seni
Bu zaten konu değil zorunlu küretaj

Geçmiş olsun

Soru korunmasız ilişki yaşayıp tecavüz olabilir anne yaşı küçük veya ebeveynliğe hazır olmayan kişilerce anne karnına düşmüş eli yüzü düzgün bir anormalisi bulunmayan anne içim tehdit oluşturmayan gebelikler de küretaj

Ya herkes anne baba olamıyor maalesef birde bunun tecavüzden olanı var o yüzden yasak olmamalı bence

E sorumsuz olmayanı ayırmaya çalışmıyor muyduk? Sorumlu davranan, korunan, türlü yöntem deneyen nasıl ayıklanacak değil miydi konumuz?
Aynen öyle, sağlık Bakanlığı verileri entegre olsa büyük ölçüde anlaşılır diyordu arkadaş ama nasıl olacak deyince açıklaması olmadı.

Sorumsuz davranan doğursuna döndü olay.

belirli durumlarda yapılmalı.
düşük olduğunda zaten kürtaj yapılıyor . mecburi.
ama eğer sağlıklı bebek ise bence aile ile görüşülmeli. neden bu yola başvurulmuş konuşulmalı .
eğer son karar ise erken gebeliklerde sonlandırılmalı .

bana sorarsanız keşke sonlandırılmasa. erken de olsa geç de olsa kürtaj yaptırmasa kimse.
baştan önlemini alsa . gebelik olmaması için .

Kürtajdan önce normal çiftlere cinsel eğitim verilmeli.
Asgari ücretle 3-5 çocuk okutulamaz kardeşim
Bunu bi kabul edelim önce.
O çocuğa bir geleck sağlayamıyorsa kişi,gerekirse devlet kendi kısırlaştırsın.
3,5 sene çocuk hasreti cekmis biri olarak.
Hamile kaldım ve biz bu çocuğa bakabilecek miyiz diye düsünüyorm.
2 kişi çalışıyoruz üstelik.
Ensestte,tecavüzde,karı koca arasında şiddet varsa,kürtajı desteklerim.O çocuğa yazık günah.
Keyfi akılsızca canı istedi diye kürtaj olmasınlar bi zahmet.

Gerçekten çok kötü bir şey yasaklansın diyeceğim, bakamayacağın hayatı burnundan getireceğin bir çocuğu doğurmak anlamsız evet ama Allah'ta onu hem karnına koyup hem aç susuz bırakır mı bilemiyorum.

Serbest olsun? Zaten gayet serbest...

En güzeli sınırlandırılsın öncesi veya sonrası önlem almadan hamile kalıp kalıp habire doktora dayanmasınlar kürtaj için.

Kürtajdan ziyade korunma yollari hakkinda bilgi sahibi olabilsek keske toplumca..
"Yanlislikla oldu ben bu cocuga bakamam,bunu aldirmaliyim"diyorsan o ise girismeden once bunu düsüneceksin sonra da o masumun günahina girmeyeceksin!
Senin üc bes dakilalik zevkin icin o dogmamis yavruyu ölüme hak görmen haksizlik degil de ne?
Ama tecavüz gibi bazi zorunlu kosullarda bu olaya sicak bakiyorum.
Tecavüz eden ........lerinde hadim edilmesi sart olmali artik!

aşırı rahat bir cinsel hayat sebei ile hamile kalanlar ,kendime güvenmiyorum ben çocuk bakamam diyenler için kürtaj kesinlikle yasaklanmalı ,çocukta yüzde yüz doğruluğu kanıtlanmış ciddi anomaliler sebebiyle ,anne karnında ölen bebekler sebebiyle (ki bunu yaşayan bir anneyim ilk bebeğimi kaybettim) haliyle kürtaj serbest olmalı..
bu iki doğrultuda da kürtaja yasal sınırlama gelmeli..

Büyük konuşmaktan çok korkarım, kürtaja karşı değilim ama kontrolsüz gebe kalmaya karşıyım. Önlemini alsın herkes insan hayatı şakaya gelmez. Belki o aldırılan çocuk büyüyüp hayırlı bir evlat olacak. Yetişkin çocuğuna kıyabilir mi insan neden minicikken kıyabiliyor anlamıyorum. Ama tabi bunun yanı sıra tecavüz vs istem dışı durumlarda elbette anne nin kararına saygı duyulmalı.

İyi de güzelim bu konu bunla bağdaşmıyor ayrıca hayati tehlike varsa operasyon bu ayrıca ölseydin enfeksiyondan daha mı iyi olacaktı
Zehirlerdi seni
Bu zaten konu değil zorunlu küretaj

Geçmiş olsun

Soru korunmasız ilişki yaşayıp tecavüz olabilir anne yaşı küçük veya ebeveynliğe hazır olmayan kişilerce anne karnına düşmüş eli yüzü düzgün bir anormalisi bulunmayan anne içim tehdit oluşturmayan gebelikler de küretaj
Ben boyle kürtaja karşıysam eyer.Düşün kendi nefsi için bebek öldürmeye nasıl karşıyım.Kesinlikle hak vermiyorum..(tecavüze uğrayanlar haric..)onların yerinde bile olmayı düşünemiyorum

Sinirlandirilmali. Mecburi durumlarda uygulanmali. Annr veya bebegin sagligi acisindan gerekli ise. Keyfi olarak yapilmamali.

Ben boyle kürtaja karşıysam eyer.Düşün kendi nefsi için bebek öldürmeye nasıl karşıyım.Kesinlikle hak vermiyorum..(tecavüze uğrayanlar haric..)onların yerinde bile olmayı düşünemiyorum
İyi de güzelim intihar ediyormuşsun az kalmış.
Orta çağda değiliz ki
Yada karın yollarını kapadığı köyde de değiliz sağlığımızı riske atmamalıyız o çok farklı bir bakış açısı sosyolojik yönü işin istenmeyen bebekler dünyaya gelirse yaşamları nasıl oluru tartışıyoruz ya da buna nasıl önlem alınmalıyı?
Çok istediği bebeği kaybetmeyi kim ister 19 haftalık kaybım oldu.
Ne demek çok iyi biliyorum.
İstenmeyen çocuk toplumu anneyi çocuğu nasıl etkiler bu konuda görüş bildiriyoruz. Olmasa insanlar bilinçlense elbette güzel ama olunca ne yapmalı diyoruz kusura bakma senin bilinçsizce dr yaşam tehliken var derken eve gidip dr desteği almadan o çocuğu kendinin kaybetmene hayatini riske atmana anlam veremediğim gibi tasvipte edemiyorum bir daha yapma olur mu?

Back