- 6 Şubat 2018
- 11.205
- 14.569
- 298
Bende gelir gelmez bildirim aldim yorum yazmicam bacim. Hastayim yatıyorum. Konu tahrik edici :))))Anladim beni gene banlamak istiyosunuz:))) gelir gelmez bu konudan bildirim almis olmam tesaduf olamaz dimi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende gelir gelmez bildirim aldim yorum yazmicam bacim. Hastayim yatıyorum. Konu tahrik edici :))))Anladim beni gene banlamak istiyosunuz:))) gelir gelmez bu konudan bildirim almis olmam tesaduf olamaz dimi?
Merhaba bilgi vermek istedim kondomlar sağlık ocağında ücretsiz veriliyor isteyenler bağlı olduğu yere gidip sürekli alabilirBence kürtaj politikası doğum kontrolü hakkında bilgilendirme seklinde olsun.
Nasıl hamileyken sağlık ocağına kaydediliyoruz, gereken herşeyi yapıyorlar, gidene kadar arıyorlar...10lu yaşlardan itibaren herkesle özel olarak ilgilendikleri bir sistem olmalı.
Cinsel eğitim-korunma yollari- gebelik önleyiciler hakkında bilgi verilmeli.
O kadar okumuş etmiş kizlardaki cehalet bile aNlatilmayacak halde.
Nişanlanan arkadaşım doğum kontrol hapının ilişkiden sonra içeceğini sanıyormus, misal. Bu kız da cahil değil dağda yaşamıyor. Bildiğin beyaz yakalı:)
Aynı şekilde ben de kondomun sadece hamilelik değil , herrrr türlü hastalıktan koduğunu ve daha başlangıç anında takılması gerektiğini yakın bir arkadaşım yillardir sevgili olduğu çocuktan pis bir virüs kapınca öğrendim. Yani durumun ne kadar önemli olduğunu...
Bizim ülkenin kadınları doktora gitmeye korkuyor. O yüzden tek çare doktorun onlara gitmesi.
Böyle bir bilinc olursa kürtaj oranı çok ciddi anlamda düşer, eminim.
Ama sen cinsel eğitim olarak zinhar birşey yapmazsan, ülkeyi ayıp günah zihniyetiyle yönetirsen, doğum kontrol hapını reçeteye baglamaz 20-30 liraya satarsan, kondomlar ateş pahası olursa, ertesi gün hapını (sağlıksız ama kürtajdan iyidir) 10 liradan 55 liraya çıkartırsan bu insanlar istenmeyen bebeğe hamile kalmasin da ne yapsın?
İyi de güzelim bu konu bunla bağdaşmıyor ayrıca hayati tehlike varsa operasyon bu ayrıca ölseydin enfeksiyondan daha mı iyi olacaktıDoktorum bana mutlaka kürtaj olmalısın dedi.Aksi taktirde bebek başka yere yapışa bilirdi.olduğu yerden kopmuştu çünkü.hayati tehlikem vardi.ama yinede kurtaj olamadim yapamadim .eve geldim ağladım Allahima dua ettimki ben hep kürtaja karşı oldum .neden ben ayaklarimla oraya gitmeye mecbur kalıyorum.bebek o gece kendiliginden düştü((((
Aynen öyle, sağlık Bakanlığı verileri entegre olsa büyük ölçüde anlaşılır diyordu arkadaş ama nasıl olacak deyince açıklaması olmadı.E sorumsuz olmayanı ayırmaya çalışmıyor muyduk? Sorumlu davranan, korunan, türlü yöntem deneyen nasıl ayıklanacak değil miydi konumuz?
Ben boyle kürtaja karşıysam eyer.Düşün kendi nefsi için bebek öldürmeye nasıl karşıyım.Kesinlikle hak vermiyorum..(tecavüze uğrayanlar haric..)onların yerinde bile olmayı düşünemiyorumİyi de güzelim bu konu bunla bağdaşmıyor ayrıca hayati tehlike varsa operasyon bu ayrıca ölseydin enfeksiyondan daha mı iyi olacaktı
Zehirlerdi seni
Bu zaten konu değil zorunlu küretaj
Geçmiş olsun
Soru korunmasız ilişki yaşayıp tecavüz olabilir anne yaşı küçük veya ebeveynliğe hazır olmayan kişilerce anne karnına düşmüş eli yüzü düzgün bir anormalisi bulunmayan anne içim tehdit oluşturmayan gebelikler de küretaj
İyi de güzelim intihar ediyormuşsun az kalmış.Ben boyle kürtaja karşıysam eyer.Düşün kendi nefsi için bebek öldürmeye nasıl karşıyım.Kesinlikle hak vermiyorum..(tecavüze uğrayanlar haric..)onların yerinde bile olmayı düşünemiyorum