Bence kürtaj politikası doğum kontrolü hakkında bilgilendirme seklinde olsun.
Nasıl hamileyken sağlık ocağına kaydediliyoruz, gereken herşeyi yapıyorlar, gidene kadar arıyorlar...10lu yaşlardan itibaren herkesle özel olarak ilgilendikleri bir sistem olmalı.
Cinsel eğitim-korunma yollari- gebelik önleyiciler hakkında bilgi verilmeli.
O kadar okumuş etmiş kizlardaki cehalet bile aNlatilmayacak halde.
Nişanlanan arkadaşım doğum kontrol hapının ilişkiden sonra içeceğini sanıyormus, misal. Bu kız da cahil değil dağda yaşamıyor. Bildiğin beyaz yakalı:)
Aynı şekilde ben de kondomun sadece hamilelik değil , herrrr türlü hastalıktan koduğunu ve daha başlangıç anında takılması gerektiğini yakın bir arkadaşım yillardir sevgili olduğu çocuktan pis bir virüs kapınca öğrendim. Yani durumun ne kadar önemli olduğunu...
Bizim ülkenin kadınları doktora gitmeye korkuyor. O yüzden tek çare doktorun onlara gitmesi.
Böyle bir bilinc olursa kürtaj oranı çok ciddi anlamda düşer, eminim.
Ama sen cinsel eğitim olarak zinhar birşey yapmazsan, ülkeyi ayıp günah zihniyetiyle yönetirsen, doğum kontrol hapını reçeteye baglamaz 20-30 liraya satarsan, kondomlar ateş pahası olursa, ertesi gün hapını (sağlıksız ama kürtajdan iyidir) 10 liradan 55 liraya çıkartırsan bu insanlar istenmeyen bebeğe hamile kalmasin da ne yapsın?