kürtaj istemiyorum ama lütfen yardım:!!!!!!

doğru diyorsun canım, artık çok fazla düşünecek birşey yok,eşimle karar verdik, salı günü kendi doktorumuza gidip o ne zaman uygun görürse sonlandıracağız.sanada teşekkür ederim, eğer varsa allah sanada yavrularını bağışlasın, yoksa da allah en kısa zamanda kucağını doldursun canım

Bi ilahiyat öğrencisi olarak bu konuda öncelik annenin sağlığı. yoksa bebek ozurluymus sakatmıs erken dogum ihtimali varmış bu durum da bıle dınımız bebeği aldırmayı kabul etmıyor. Dr hayati tehliken var, bu gebeliği sonlandırmalıyız demediği sürece o bebeğe müdahale etmek günah. Sizin bu konuda muhattap olacağınız tek kişi doktorunuz. Muayene etmeden böyle bi riskinizin olup olmadıgı bilinmez. Oğlum erken doğum oldu aylarca yattım. Hastanede yasadım resmen. 9 aylıkken hamile oldugumu öğrendim.dr bunda da aynı şeyleri olabilir dedi. Bende kimine bebeğinin tam zamanında veya sağlıklı doğma garantisi var ki dedim. Ki sağlığında bi sıkıntı olsa bile doğurcaktım zaten. Çok şükür tam zamanında sağlıklı bi kızım oldu. Rabbimin imtihanı iste.

yorumun için teşekkür ederim.biz kararımızı verdik.allah çocuklarını sana bağışlasın

Bak kendin cevabı vermişsin olan oldu. allahtan korktuğunuda söylemişsin . Ayrıca sonlandırabilirsin diyorlar demişsin ama anladığım kadarıyla eşinde sende pek yaklaşmıyorsun buna.

Ben uğraşıyorum uğraşıyorum olmuyor. Bana sorma. Ben isterken sen yavrunu aldırmak diyorsun ...

senn bebeğinin olmamasıyla benim ilgim yok öyle değil mi, allah sana da versin ama benimkisi gibi vermesin, 1,5 ay hastanede yatarak bebeğini karnında yaşatmak için geçirdiğin günler, sonra 650gr.lık bir bebek, sonra 3,5 ay yoğunbakım kapılarında 5 dakika bebeğini görebilmek için mücadele ve sabah akşam ağlayan, psikolojisi bozulan, daha o günlerin etkisinden kurtulamamış bir anne.allah düşmanıma vermesin.inşallah allah sana hayırlı, zamanlı doğum nasip etsin ve sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın

Beni yanlış anladıııııın . Ben sana sitem etmedim ki. Sadece bak benim olmuyor sana allah vermiş. Kıymetini bil . Günahına girme demek istedim. O belkide tam zamanında çok çok sağlıklı olacak demek istedim. Özür dilerim yanlış anlattıysam

canım olmuyorsa vardır bir sebebi, hayırlı zamanı gelmemiştir, belki de geç olcak ama zamanlı,sağlıklı,herşeyiyle normal bir bebeğin olcak, sabret sadece, vardır bunda da bir hayır.ben bunun günahına girmeyeyim derken, diğer bebeğime haksızlık edip onun günahına giremem, bunu istemiyorum, bebeğim zaten çok hassas,ona kardeş getirerek onun ilgisini bölemem, onun da bir günahı yok,3,5 ay yoğunbakımda yaşam mücadelesi verdi, daha eve geleli 2,5 ay oldu,üstelik hamileliğimde sıkıntılı,ben onu kime bırakcam,doktor 2 ay benden başkasının kucağına almasını bile yasakladı, yeni yeni eşim dokunuyor,yeni doğacak bebeğin sağlıklı olması da değiştirmiyecek fikrimi.bebeğim için karnımdakini sonlandırmalıyım

karnımda ki derken? o da bebeğiniz.. tek fark karnınızda olması....
sağlıklı olması fikrimi değiştirmeyecek demeyin bari...
yaşadıklarınızı anlatarak vicdanınızı rahatlatmaya çalışıosunuz ama hiç bir şey onun da sizin evladınız olduğu gerçeğini değiştirmez...
kendi ellerinizle bebeğinizin yaşama hakkını elinden alıosunuz ve bi tarafdan diğer evladınızın hakkına girmekten bahsediyosunuz.. ne garip dünya..
allah affetsin sizi..

Son düzenleme:
Cocugu olsun diye gecelerce aglayan allaha yalvaran yakaran okadar cok insan varki basta bena hayaatimda allahimdan bukadar cok bisey istememistim yuce rabbim hayirli bi evlat nasip etsi diye ama o bebege nasil kiyip aldiracaksin gercekten anlamiyorum sizi.

''yeni doğacak bebeğin sağlıklı olması da değiştirmeyecek fikrimi''
yazdığınız için samimiyetinizi kaybettiniz !!
zaten siz kararınızı vererek açmışsınız konuyu fikir almak için değil?
herkesin çok haklısın hemen kürtaj ol demesini beklemişsiniz ..
saydığınınz bütün bahanelerin bir garantisi yok aslında ya bebek sağlıklı değilse dediniz
ya sağlıklıysa (gerçi sizin umrunuzda değilmiş)
ya doğumda ölürsem dediniz.. zaten ölüm hak ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz ya kürtajda ölürseniz ???
''kürtaj istemiyorum ama lütfen yardım'' demişsiniz ama gerçek niyetiniz kürtaj fikrinize destek istemekmiş....
birde benim çocuğum olmuyor sen kıymetini bil yazmak isteyenlere de kızmışsınız
''senin çocuğun olmamasının benimle bir alaksı yok diye'' ama anlatılmak istenen
bu kadar isteyipte bizlerin çocuğu olmayıpta 1 ilişkiyle sizin olmasında ki hayrı düşünün demek isteniyor
her hayır görünende bir şer her şer görünende bir hayır vardır siz bilmezsiniz Allah bilir diyede bir laf var
Allah hayır göstersin herkes için ....

arkadaşlar, sevgili anneler ve anne adayları, tüm olumlu olumsuz yorumlarınız için teşekkür ederim.ilk başta kürtajı düşünmüyordum ve bu topiği açtım, bana yol göstermeniz için de destek istedim.biliyorsunuz diyaneti aradım, hamileliğimi öğrendiğim hastanede doktorla görüştüm, ardından da ilk mucize doğumumu gerçekleştiren doktora muayene oldum.yani dini ve tıbbi yardım da alarak kürtaj yaptırmanın en uygun olacağı kararına vardım ve yaptırdım.kürtaj yaptırmaya gittiğimde, doktor kalp atışı duyamadı,belki küçük olduğundadır dedi,ama sonra farketti ki kesede kanama oluşuyormuş o anlarda,hemen almalıyız dedi, bunda da vardır bir hayır ki o an ordaydım.4 hafta 2 günlük hamileliğimi sonlandırdık.bilgi vermek adına yazıyorum.çünkü hala kürtaj yaptırmamam gerektiğini söyleyenler, yazdıklarımı yorumlayanlar var.allah gönlünüze göre versin.

demek hakkında böylesi hayırlısıymış ... sonuçta seninkisi zaten keyfi değil tıbbi bir zorunluluk olmuş ... Allah sana da evladına da uzuuuun bir ömür versin inşallah...

5. sayfaya kadar okudum sinirimden, son sayfaya geçtim Allahtan bayanın krtaj olduğunu sakinleştiğini öğrendim de, fakat yine de yazmadan edemeyeceğim.

Buradaki herkesin, gerek ahiret gerek dünyalık, tuzu kuru heralde. Hergün yalan söylüyor, o bu ne giyinmiş diye düşünüyor, otobüs sırasında bile insanların önüne atlıyor vs vs ufak tefek milyon günah işliyoruz. İş bi canın yaşaması yaşamaması gibi bizim gibi akılsız ve kötü de değil saçmalık derecesinde günahkar insanlara mı kaldı aldırmak caiz mi değil mi demek? Herkes kendisini derviş bellemiş, biraz had bilmek lazım.
Burada yapılacak olan fikir beyan etmek idi, yani ben olsam mantık açısından doğururdum ya da doğurmazdım demekti. Çocuk yetiştirmek ülkemizde patlıcan yetiştirmekle eş değer olduğundan herkes pıtpıt doğurmayı doğurtmayı iş biliyor. Edebinle yetebileceğin kadar bir çocuk doğurmayı seçmeyi de Allah kabul eder. Çocuk büyütmek, eline ekmek verip sokağa salmak gibi basit bir işlem değildir. Doğru yapıldığında irfana erdirecek bir ibadettir, fakat zaten türkiyedeki çoluk çocuk tayfasından, ben dahil, bu işi de ne kadar becerebildiğimiz belli.
Kaldı ki bize ne onun bunun sınavından? Allah sınavları can yakıcı ezici vermez. Burdaki ablamız derviş mi Allahın her verdiğinin bi hayrı vardır ooh mis desin, hayatına devam etsin, hepsine de yetsin, kimin o kadar tevekkülü var valla gören de sitede yunus emreler mevlanalar var sanacak.
Çocuğu olmayanlara Allah sabır ve evlat versin, ama sırf sizin yok diye başkası doğursun aldırmasın ne demek? Dünyada korunması gereken bir bebek kontenjanı mı var? Size vermeyen ona öyle veren de Allah o zaman?

Tek diyeceğim kapatırken bu site çok önemli ve büyük bi site. Binlerce kadın hergün çok kritik meseleler için bu siteye ulaşıyor. Tek lafınız hayat karartır, az destur bayanlar.

öncelikle allah yar ve yardımcın olsun çok ama çok zor bi durum gerçekten eşinin sana sonsuz destek olacagını düşünüyorum herkezin imtihanı başka çok güzel demişsin sende burda okuduklarından en azından bilirsin bebek hasretiyle yanıp tutuşan insanları yada evlat için nelerden vazgeçen insanalrı seninde imtihanın olmasıyla demekki bebeğine rabbim sağlık sıhat versin fizik tedaviye bile ihtiyacı olmadan rabbim mucize gösterirde inşallah normal cocukalr gb gelişir ve büyür belkide yeni bebeğin kardeşinin duası olucak belkis ana destek olucak birlikte öğrenme diye bişey var mesela 3 yaşına gelmiş hala konuşamayan cocukalra kardeş önerisinde bulunuyo doktorlar ki baştan onunla öğrensin kardeşiyle birlikte paylaşsın diye bişeyleri ben bu yönünü göstermek istedim annelik zaten fedakarlık değilmidir canım dini boyutunda zaten bizim bi seçme sansımız yok allah o canı bize emanet veriyo hasta olur saglam olur saglam dogar sonra özürlü olur hiçbir garantisi yok zaten en güzel kararı vericene eminim çünkü vicdanlı birisin ve imanlı şimdiden sorguluyosun yaparsam nasıl dayanırım diye aldırıncada mutlu olmucaksınki hep kahır ediceksin kendine aldırmasaydım şöle olursdu böyle olursdu diceksin ben 6 sene bebek hasreti çektim 2 günde bir gidip yattıgım o dogum masalarında ağlayarak dualar ettim rabbim bizede bu ekranda yumurta yerine ebbek görmeyi nasip et diye şimdi doktora gidip bebeğimin parmaklarını kalbinin atışını görünce ağlıyoru dua ediyorum herkeze nasip etsin diye ben bilmeem tabi ne şadıgını sadece tahmin edebilirim eminim çok ama çok zordur herşey ama lütfen yapma aldırma bebeğini sen ANNESİN ANNELİK FEDAKARLIK İSTER.... sen rabbimize teslim olursan verdiğiyle kabul görürsen razı olursan oda senden razı olur ve sana yardım eder ben eminim lütfen çok iyi düşün burdan sana maddi manevş destekte verebildiğimiz kadar veririz lütfen yapma olurmu o senin canın kanın evladın rabbim sana güç kuvvet versin yardımcın olsun inşallah dogru karar veririsin

boşuna yazmışım llah yardımcınız olsun evladınızı sağlıkla büyütün ve korunun lütfen bidaha aynı şeyleri yaşamayın

2007 yıllında hellp sendromu geçirdim.12 yaşından itibaren hipertansiyon hastasıydım.240/180 tansiyonla searyana girdim. 6 aylık gebeliğim sonlandırıldı. ve allahım sana ve bebegine sağlık versin bebegim vefat etmişti.
mevlam ne eylerse güzel eyler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…