• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor Konusu, herkes yorum yapsın lütfen..

İkisinede gidin. Zaten ilk zamanlar ilk dönemler kimin ilgili olup olmadıgını az cok cözersiniz.
Ona göre secersiniz doktorunuzu.

Olmaz, anca kalp atışları duyulacak , kalp atışlarını duymadan doktor için hamile değilsin zaten .
Kese görünmesine rağmen kalp atışları daha olmadığı için kan testlerini dahi yazmamıştı doktorum .

doğumun iyisi zaten normal olanı. illaki sezeryan diye tuttursa doktorunuz şüphe ile yaklasın derdim ama bence doktorda bir sıkıntı yok. ayrıca her ne kadar doktorlar çoğu duygularını bastırmaya çalışsalar da onlarda insan. bir hastalarını kaybettiklerinde özellikle bebek ise bu onlarda çok üzülüyor. keyfiyet olsun diye hiçbir doktor hastasını bile isteye ölüme yollamaz. yinede iki doktoruda deneyin hangisi içinize sinerse ona devam edin.

Arkadaşlar Sat a göre 4+5 haftalık hamileyim, bugün için özel muaynehanesi olan bir doktordan randevu almıştım.Akşam 6 da gidecektim normalde ama doktor için bana öyle şeyler anlattılar ki kafam çok karışık..Eşime de anlatamıyorum zaten özele gitmemi gereksiz buluyo, hemen vazgeçirir beni..Size anlatayım ve yorum yapın lütfen, siz olsanız napardınız?
2 tane doktor seçeneğim var..Birincisi özel bir tıp merkezinde, 55-60 yaşlarında aksi bir kadın..Herkes bizi azarladı, bize şöyle ters davrandı falan diye tedirgin ve şikayetçi..O sebeple, ben de nasibimi almayayım diye onu seçmedim.
Diğeri 36 yaşlarında, özel muaynehanesi olan ve son teknloji makinaları olan, çok muhabbet ve ilgili bir doktor..Bir arkadaşım onu öve öve bitirememişti, ben de ona istinaden randevumu aldım.( Hatta dün de sordum burada, özel doktor hem ücreti çok pahalı hem de tahliller de dışarda yapılacakmış, ne yapsamki falan diye sormuştum ama yine özele karar vermiştim.)
Ama dün akşamüstü başka bir yakınımdan da şunları duydum.İkiz bebeği olacak bir anneye ısrarla normal doğum yaptırmaya çalışmış, doğum esnasında bir bebek doğmuş ama diğeri ters dönmüş, ameliyathane değiştirmeye çalışırken asansör beklemeydi falan baya vakit kaybedilmiş ve 2.bebek çok sorunlu doğmuş, sonra da 1 ay yaşayıp ölmüş..Öff ya bu hikaye sinirimi çok bozdu.Bir de bunu bana anlatan da ikiz bebek bekleyen başka bir anneydi, o da ona gitmiş ultrasonu falan çok iyi diye ama ona da tutturmuş normal doğum yaptırayım diye..Yok istemiyorum dese de baskı yapmış, sonra ameliyata girme konusunda hastane seçimine dair bir sürü sorun çıkarmış, özel hastanede olsun diye baskı yapmış vs vs..
Şimdi bir yanda çok yakın bir arkadaşım, bu doktor için harika bir doktor ve harika bir insan, ailece de görüşüyoruz diyor..Bir yanda da bu berbat hikayeleri anlatan yakınım var, ki onun da kesinlikle yalan söylediğini düşünmüyorum, o da çok dürüst ve samimidir.
Şimdi ben ne yapayım? Bu hikayeler tabi ki herkesin algısına göre değişir, yanlış anlamalar bol olacaktır bu hassas süreçde ama yine de kafam çoooooook karıştı yaa..
Diğer yaşlı ve aksi doktorun en azından tecrübesi fazla falan diye düşünüp ona mı dönsem?

Empati lütfeeeennnn, en acil tarafından kızlaaarr..s.o.s.
Herkesin memnuniyetini kazanmış bi dr zor bence. Bende en başta tecrübeye bakarım. Yani bana herşeyi ayrıntısyla anlatmasna gerek yok. Sağlıklı bi gebelk sürdürmeme ve fkirlerime saygı duymalı. Sen neyi önemsiyosan onu tercih et. Bide dr değiştiremezsn diye bi şart yok. İçind sinmezse diğerine gideblrsin. Zor iş kabul Allh yardımcn olsun canım.

Hamileyken devlet hastanesinde bir doktora gitmistim millet oyle anlatiyorki amann fena bir kadin ters aksi azarliyor diye hatta kapisinda sırami beklerken bile neler neler anlattilar ama iceri girdim kadın pamuk gibi okadar iyi davrandıkı hic unutamam

Oyuzden siz deneyimlemeden karar vermeyin tecrubeli bir doktorsa hamilelikte bu cok onemli ben o aksi denilen doktora gitmeseydim boşu boşuna tonla teste para verecektim

Back