bu kadar basit olmamalı...sana davranışın açısından kızmıyorum belliki dini bütün bir insansın.ahmet hocaya göre sperm ana rahmine düştüğü an canlıdır alınması günahtır.
sen kötü olacak bir sonucu düşünerek kendini ve bebeğini korumaya almaya çalışıyorsun,haklısında seni yargılamak haddim değil.
lakin Allah öbür tarafta 'ey kulum herşey normal seyrinde gidecekti sen benim dünyaya gönderdiğim kulumu aldın,bana güvenmedin' dese cevabın ne olurdu...ya olmazsa aynı şeyler..ya sen şuan sağlıklı bir gebeliği sonlandırıyorsan?
Mantıklı düşün demişler amma kimse düşünmemiş Allah sana senden bile çok merhamet eder..
ben 2 kayıpla beraber şuan 3.ye hamileyim...çok zor buldum mutluluğu gerçi hala kucağıma almadan inanmayacağım...dilerim verdiğin karar hayırlı olur kardeşim...rabbim yar ve yardımcın olsun....
doktorun ne dediyse onu yap senin hayatını riske atıyosa aldır ama bakamam edemem diye aldırma keyfi yapılacak bişe değil bi can ya millet bita benim olsun diye servet ödüyo
canim bak kendi agzinla demissin bi senedir iliski yoktu bi kerede olurmuymus olurmus die
allahin bi bildigi varki sana bu bebegi bi kerelk bi ilskiyle bile nasip etmis
aldirmayi dusunecegine bu hediyeye nasil sahip cikacagini düşün ben olsam sukrederdim bi mucizem daha geliyor diye ayni seyleri yasayip yasamicagini kimse bilemez hakkinda hayirlisi neyse o olsun
insallah dogurma yönünde karar verirsin annelik zaten emek demek degil mi ikisine de bakacak gücün emin ol ki olacaktır dusunsene ne kadar güçlü bir annesin ki aylardir bebegini yaşatmak icin yapmadigin kalmamış bu konuda da ayrica tebrik ediyorum seni ve bebisine saglik dolu bi ömür diliyorum canımdoğru diyosun canım, offf kızlar hepiniz doğru diyorsunuz, valla kafam allak bullak oldu, tüm yorumları defalarca okuyorum,perşembe gününe kadar karar vercem, inşallah hakkımda hayırlısı olur, allah hepinizden razı olsun
kızlar merhaba, yazdıklarım biraz uzun olacak ama lütfen bana bir fikir verin,büyük çıkmazdayım.bundan tam 6 ay önce yüksek tansiyon nedeniyle 6 aylık erken doğum yaptım, bebeğim 650gr doğdu.3,5 ay küvezde kaldı, çok zor günler geçrdim, öldüm öldüm dirildim.ama Allahım bebeğime güç verdi ve mucize bebeğim yaşadı,şimdi yanımda ve tahmin edersiniz ki bakımı diğer bebeklere göre çokk zor ama olsun, o yaşadı ya herşeye katlanırım.hemen her gün hastanelerdeyiz,sürekli tetkikler, kontroller...
dün 16 günlük hamile olduğumu öğrendim.açık konuşayım,, hamileliğim riskli olduğundan cinsellik olmadı,üzerine bebeğim hastanede eşime izin vermedim, zaten psikolojim bozuktu, tam 16 gn önce artık herşey yoluna girdi dedi eşim kıramadım, yemin ederimki 1 seneden sonra ilk kez oluyor, aklıma korunmak gelmedi bile, zaten tam anlamıyla da olmamıştı bunca zaman sonra.millet senelerce uğraşıyor bebek için, bir seferde olurmuymuş, olurmuş.
şimdi size danışıyorum.tekrar aynı şeyleri yaşama oranım çok yüksekmiş, yani erken doğum yapma oranın çok yüksek dedi doktor, kontrol ederiz elimizden geleni yaparız ama yine yaşama ihtimalin yüksek dedi..geçen doğumumda ölümden döndüm.ölsem eşimi bırakcaktım ama bu kez bebeğimi de bırakıcam, annesiz kalmasını istemiyorum yavrumun.
bebeğim 6 aylık olmasına rağmen 4 kg ve 53cm. düşünün ne kadar ufak olduğunu, ilgiye o kadar muhtaç ki, bakımı diğer bebekler gibi değil.ben doğum yaptığımda bebeğim daha 15 aylık olcak ve tam dikkat edilmesi gereken dönem, yürüme konuşma çiş gibi problemleri olcak, zaten erken doğan bebeklerde bu dönemler çok sıkıntılı geçermiş, fizik tedaviye başlama ihtimalimiz var, ben o dönemde diğer bebeğimle ilgilenirken, bu premtür bebeğimin gelişimini takip edemezsem,eksik kalırsa bişeyleri allah korusun düşünmek bile istemiyorum, zaten baktıracak kimsem yok, tek başımayım
eşim bebek rızkıyla gelir diyor, maddi konusunu hiç düşünmüyorum o yüzden.ama kaygılarım bunlar.Allahtan ve gazabından cok korkuyorum.şimdi neden korunmadın bilmem ne diyeceksiniz,demeyin olan oldu lütfen bana fikir verin.bebeğin henüz canlanmadıçok erken şimdi sonlandırabilirsin diyorlar siz ne diyorsunuz, benim yerimde olsanız ne yaparsınız
insallah dogurma yönünde karar verirsin annelik zaten emek demek degil mi ikisine de bakacak gücün emin ol ki olacaktır dusunsene ne kadar güçlü bir annesin ki aylardir bebegini yaşatmak icin yapmadigin kalmamış bu konuda da ayrica tebrik ediyorum seni ve bebisine saglik dolu bi ömür diliyorum canım
kızlar merhaba, yazdıklarım biraz uzun olacak ama lütfen bana bir fikir verin,büyük çıkmazdayım.bundan tam 6 ay önce yüksek tansiyon nedeniyle 6 aylık erken doğum yaptım, bebeğim 650gr doğdu.3,5 ay küvezde kaldı, çok zor günler geçrdim, öldüm öldüm dirildim.ama Allahım bebeğime güç verdi ve mucize bebeğim yaşadı,şimdi yanımda ve tahmin edersiniz ki bakımı diğer bebeklere göre çokk zor ama olsun, o yaşadı ya herşeye katlanırım.hemen her gün hastanelerdeyiz,sürekli tetkikler, kontroller...
dün 16 günlük hamile olduğumu öğrendim.açık konuşayım,, hamileliğim riskli olduğundan cinsellik olmadı,üzerine bebeğim hastanede eşime izin vermedim, zaten psikolojim bozuktu, tam 16 gn önce artık herşey yoluna girdi dedi eşim kıramadım, yemin ederimki 1 seneden sonra ilk kez oluyor, aklıma korunmak gelmedi bile, zaten tam anlamıyla da olmamıştı bunca zaman sonra.millet senelerce uğraşıyor bebek için, bir seferde olurmuymuş, olurmuş.
şimdi size danışıyorum.tekrar aynı şeyleri yaşama oranım çok yüksekmiş, yani erken doğum yapma oranın çok yüksek dedi doktor, kontrol ederiz elimizden geleni yaparız ama yine yaşama ihtimalin yüksek dedi..geçen doğumumda ölümden döndüm.ölsem eşimi bırakcaktım ama bu kez bebeğimi de bırakıcam, annesiz kalmasını istemiyorum yavrumun.
bebeğim 6 aylık olmasına rağmen 4 kg ve 53cm. düşünün ne kadar ufak olduğunu, ilgiye o kadar muhtaç ki, bakımı diğer bebekler gibi değil.ben doğum yaptığımda bebeğim daha 15 aylık olcak ve tam dikkat edilmesi gereken dönem, yürüme konuşma çiş gibi problemleri olcak, zaten erken doğan bebeklerde bu dönemler çok sıkıntılı geçermiş, fizik tedaviye başlama ihtimalimiz var, ben o dönemde diğer bebeğimle ilgilenirken, bu premtür bebeğimin gelişimini takip edemezsem,eksik kalırsa bişeyleri allah korusun düşünmek bile istemiyorum, zaten baktıracak kimsem yok, tek başımayım
eşim bebek rızkıyla gelir diyor, maddi konusunu hiç düşünmüyorum o yüzden.ama kaygılarım bunlar.Allahtan ve gazabından cok korkuyorum.şimdi neden korunmadın bilmem ne diyeceksiniz,demeyin olan oldu lütfen bana fikir verin.bebeğin henüz canlanmadıçok erken şimdi sonlandırabilirsin diyorlar siz ne diyorsunuz, benim yerimde olsanız ne yaparsınız
böyle bir sorunun cevabını burda aramayın bence, doktorunuza danışın ve onunla ortak bir karar alın.
burda herkes olayı dine, vicdana bağlayacak çünkü. (ki diyanete sorabilirsiniz, annenin ya da bebeğin yaşamsal riski varsa kürtajı onaylıyorlar) sizin durumunuzu yaşamayan birinin sizi anlaması imkansız...
içinde bulunduğunuz durum çok zor gerçekten, umarım hem kendiniz hem aileniz için en doğru kararı verirsiniz.
aldır.ben senin yerinde olsam doğurmazdım.riskli olması bir yana senin sağlığında tehlikede duygusal bakmak yerine mantık açısından bakmalısın bana kalırsa... bir bebeğin zaten var.daha ruhu yok şU AN SADECE 16 günlük.olaya duygusal açıdan bakma derim.mantıklı olan bana kalırsa doğurmaman her şeyden önce düşünmen gereken kendi sağlığın.ve şimdiki bebeğin.ne kendini ne çocuğunu riske atme derim.
kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim, sadece birşeyi eksik yazmışım onu da belirtmek isterim, geçen hamileliğimin son bir ayını hastanede yatarak geçirdim, zaten 25 haftalık doğum yaptım yani bunda da 5 aylıkken hastanede yatarsam bebeğime kim bakacak,inanın kimsem yok,bunu da göz önüne alarak yorum yazmanızı rica ediyorum.Çok korkuyorum, eğer bebeğimi aldırırsam da sizin de yazdığınız gibi ya bu Allahın imtihanıysa ve ben bebeğimi aldırdığım için, bebeğimin birşeyleri eksik olursa, yani şu ankine zarar gelirse offf Allahım gerçekten çok inançlı biriyim, böyle birşey benim başıma nasıl geldi,kızlar kimseyi kınamayın çocuk aldırdı diye, şu anda ben bunları düşünebiliyorsam herkese olur.Ya bebeğimin yaşaması gerçekten mucize,doktorlar bile şaşırıyor ya Allahım ben senin yaşamayacak bebeğini yaşattım, sende bunun yaşamasına izin ver diye beni sınıyorsa, ama ya aldırmazsam da tekrar aynı şeyleri yaşarsam, ya gebelik zehirlenmesiyle ölürsem bebeğimi annesiz bırakırsam,ya da bebeğim aynı şekilde aylarca küvezde kalırsa bir daha buna kalbim nasıl dayanır, evdekini nereye bırakırım inanın ağlayarak yazıyorum,çıkmazdayım
Allah yardimciniz olsun,cok zor yasadiklariniz ,inancli biriyim dedidiginiz icin bunlari yaziyorum affiniza siginarak.Bu kadar zor durumda oldugunuzu elbetteki Rabbimiz görüyor verdigine göre demekki var bir bildigi `sizin ser gördüklerinizde hayir,hayir gördükleirnizde ser vardir,siz bilmessiniz Allah bilir` bunu unutmayin lütfen..Ayrica ecel bellidir ne bir saniye önce ne bir saniye sonra olmaz bilirsinizk,i bu durumda ya yüksek tansiyondan ölürsem bebegim annesiz kalir diye düsünmeyin lütfen ,ecelimiz gelince öyle yada böyle ölecegiz zaten geride kimleri biraktigimiza bakamadan ,Takdir Ilahi..bakin ilk bebeigniz 650 gr kücücük dogmus,yasaisn diye dualar etmsisiniz hamd olsunki Rabbim kabul etmis,ama suanda karnindaki bebeginizde kücücük ne farki varki kardesinden..Allah okadar büyükki kendisine güvenen kendisine siginan kulunu yari yolda birakmaz,sirf onun rizasini gözeterek gerceklestirdiginiz bir eylemde sizi darda koymaz..Hayirlisi demenin diyebilmenin rahatligina siginin lütfen..
Rabbim hakkinizda hayirlisini nasip eylesin,Hakkinizda hayirlisi olan seyide gönlünüze razi eylesin ins..
sen bu kadar yorumdan sonra,bakamam edemem diye ya da keyfi aldırmak istediğimi mi düşünüyorsun,yazdığına şaşırdım valla ve çok üzüldüm,ben kendi mi ifade edemedim galiba, keşke kimse servet ödemese, allah her isteyene verse, ama benimki gibisini de düşmanıma yaşatmasın, aylarca hastanede yatarak sürekli şeker çikolata yedim ben,bebeğimin kıpırdaması için,bebeğim karnımda ölür de farkedemezsem diye,bunun nasıl bişey olduğunu bilsen anne olmaktan vazgeçersin ha bi de doğum sonrasında 3 aydan fazla hastane kapısında yüreğim ağzımda bekledim, bebeğin melek oldu diyecekler diye, gözlerinin içine bakıyordum, olumsuz bişey varsa söylemiyorlarsa anlarmıyım gözlerinden,eve getirdiğimden beri bakımını saymıyorum bile
üzülmen için söylemedim benimde ilk iki çocuğum peş peşe oldu oğlum 8aylıkken kızıma hamile kaldım çok zor günlerim oldu birini salıncakta sallarken diğerini ayağımda çokzor ama sonu güzel ikisi bir arada büyüdü benim tek şansızlığım annem kayınvaldem olduğu halde destek göremem ayrıca kırdıysam özür dilerim
Durumn gercekten cok zor..kalp atisi yoksa ve henuz kese gorunmuyosa sorun olmayabilir...allah yardmcn olsn cnm en dogru karari vermende yardm etsncanım kaybettiğin bebeğin sana şefaat eder inşallah, allah rahmet eylesin, yanındaki bebeğine allahım uzun ömürler versin.doktor keseyi görmedi henüz, kalbi de atmıyor yani, sadece bir hücre ama emin değiliz boş gebelik de olabilir, şimdi alamayız haftaya gel kese oluşursa alırız dedi,peki o zamana kalbi atacakmı diye özellikle sordum,7.yada 8.haftada kalp atışı olurmuş, daha çok erken dedi, biraz da o yüzden aldırsammı diye düşünüyorum, henüz sadece kan pıhtısı.ben de düne kadar cinayet gözüyle bakardım kürtaja, ama başa gelince hele de benim gibi zor bir durumdaysan kararsız kalıyorsun, allah kimseye yaşatmasın bu çıkmazı
Durumn gercekten cok zor..kalp atisi yoksa ve henuz kese gorunmuyosa sorun olmayabilir...allah yardmcn olsn cnm en dogru karari vermende yardm etsn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?