Cnm bn kurtaj olmk zorunda kldm bozuk gbelikti o kalp sesini duymk icn hftalrca hstaneye gttm olmadi kurtaj oldm ve cok uzldm kalbi asla olusmamis asla karnimda buyumeyeck bi bebek icn...snra tekrar hamile kldm cok sukur saglikli dogurdmm 1.5 aylik kizm..bn hem anneligi hem o aciyi yasamis biri olarak asla aldrma derm..onun klbi atiyo nasi kiyicaksn suanda o da senn bi parcan tipki diger yavrun gbi .onun canina kiydgnda ona hkszlik degilmi ve bi cinayet bnce..onlem almamisn olmus bu bebek ..onun tercihi degil snucta ..allah hakknda hayirlisini versn
canımm...zor olacak biliyorum ama bebek ana rahmine düştüğü an canlıdır..kıyma ne olur ona belki rabbim seni sınıyor.belki kendiliğinden düşecek..vebalini alma üstüne derim bitanem..sonra vicdan azabı duyacaksın sürekli...
canım kaybettiğin bebeğin sana şefaat eder inşallah, allah rahmet eylesin, yanındaki bebeğine allahım uzun ömürler versin.doktor keseyi görmedi henüz, kalbi de atmıyor yani, sadece bir hücre ama emin değiliz boş gebelik de olabilir, şimdi alamayız haftaya gel kese oluşursa alırız dedi,peki o zamana kalbi atacakmı diye özellikle sordum,7.yada 8.haftada kalp atışı olurmuş, daha çok erken dedi, biraz da o yüzden aldırsammı diye düşünüyorum, henüz sadece kan pıhtısı.ben de düne kadar cinayet gözüyle bakardım kürtaja, ama başa gelince hele de benim gibi zor bir durumdaysan kararsız kalıyorsun, allah kimseye yaşatmasın bu çıkmazı
anne bebek konusunda annenin ölme ihtimali varsa bebek aldırmak caiz diye biliyorum ben..bebek aldırmak keyfi olduğunda günah diye biliyorum..sonuçta senin de ölme riskin var..bence burada yazılanları boşver bir müftüden,bir din bilgininden bilgi al sonuçta senin ölme ihtimalin varmış..burada herkes çok biliyor, bence en kısa sürede dini makamlara sor.
Aynen öyle canım henüz sadece kan pıhtısı. İlerlemeden aldır. Gün geçtikçe duygusallaşıcaksın. Daha da zorlaşıcak
%100 ölürsün demiyor doktor, aynı şeyleri yaşama ihtimalin hiç yaşamayana göre çok yüksek diyor, geçen doğumumda gebelik zehirlenmesi oluştuğu anda doktorumun farketmesiyle acilen alındı bebeğim ,yani tamamen tesadüf ki doktorum o an muayene etti, yoksa 1 saat geciksek bebeğin ölürdü dedi,işte aynı şeyleri yaşarsam yine aynı durum oluşabilir, dediğin doğru ben müftülüğe telefon açıp sorayım gerekli bilgiyi ordan alayım canım, çok teşekkür ederim
Mantıklı düşünmeye çalış duygusal davranma. Senin ilgine her şeyden çok ihtiyacı olan bebegini düşün şu an. İkisine birden yetebilecek misin? Ya çok büyük sorunlar yaşarsan. Allah korusun sana bir şey olma ihtimalini düşünmüyorum bile ama 6 ya da 7 ay sonra zorlu bir dogum yaptıgında o bebegn yaşama ihtimali ne? Senin saglıklı bir anne olarak ikisine bakabilme ihtimalin ne?
Sen bu kararı verirsen anne oldugun için vericeksin. Bundan sonra çok daha dikkatli olursun canım. Madem 1 sene olmuş artık eşinle düzenli bir cinsel hayatınız da olması gerikiyor. Yeniden korunmaya başlarsın. Kürtaj bile seni çok yıpratıcak düşün dogursan neler yaşarsın. Seni etkilemek istemiyorum ama doktorlarını iyi dinle.
Ben olsm yerinde asla dogurmayı düşünmezdim. Çok fazla ikilemde bile kalmazdım. Hemen sonlandırırdım o hamileliğimi 3.5 aylık bebegim için..
yanlış yönlendirmek istemem benimki sadece bilgi vermekti....Allah hayırlısını,hayırlısıyla versin ailen ve senin hakkında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?