kürtaj istemiyorum ama lütfen yardım:!!!!!!

niskus

Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2013
33
0
6
34
İstanbul
kızlar merhaba, yazdıklarım biraz uzun olacak ama lütfen bana bir fikir verin,büyük çıkmazdayım.bundan tam 6 ay önce yüksek tansiyon nedeniyle 6 aylık erken doğum yaptım, bebeğim 650gr doğdu.3,5 ay küvezde kaldı, çok zor günler geçrdim, öldüm öldüm dirildim.ama Allahım bebeğime güç verdi ve mucize bebeğim yaşadı,şimdi yanımda ve tahmin edersiniz ki bakımı diğer bebeklere göre çokk zor ama olsun, o yaşadı ya herşeye katlanırım.hemen her gün hastanelerdeyiz,sürekli tetkikler, kontroller...
dün 16 günlük hamile olduğumu öğrendim.açık konuşayım,, hamileliğim riskli olduğundan cinsellik olmadı,üzerine bebeğim hastanede eşime izin vermedim, zaten psikolojim bozuktu, tam 16 gn önce artık herşey yoluna girdi dedi eşim kıramadım, yemin ederimki 1 seneden sonra ilk kez oluyor, aklıma korunmak gelmedi bile, zaten tam anlamıyla da olmamıştı bunca zaman sonra.millet senelerce uğraşıyor bebek için, bir seferde olurmuymuş, olurmuş.
şimdi size danışıyorum.tekrar aynı şeyleri yaşama oranım çok yüksekmiş, yani erken doğum yapma oranın çok yüksek dedi doktor, kontrol ederiz elimizden geleni yaparız ama yine yaşama ihtimalin yüksek dedi..geçen doğumumda ölümden döndüm.ölsem eşimi bırakcaktım ama bu kez bebeğimi de bırakıcam, annesiz kalmasını istemiyorum yavrumun.
bebeğim 6 aylık olmasına rağmen 4 kg ve 53cm. düşünün ne kadar ufak olduğunu, ilgiye o kadar muhtaç ki, bakımı diğer bebekler gibi değil.ben doğum yaptığımda bebeğim daha 15 aylık olcak ve tam dikkat edilmesi gereken dönem, yürüme konuşma çiş gibi problemleri olcak, zaten erken doğan bebeklerde bu dönemler çok sıkıntılı geçermiş, fizik tedaviye başlama ihtimalimiz var, ben o dönemde diğer bebeğimle ilgilenirken, bu premtür bebeğimin gelişimini takip edemezsem,eksik kalırsa bişeyleri allah korusun düşünmek bile istemiyorum, zaten baktıracak kimsem yok, tek başımayım
eşim bebek rızkıyla gelir diyor, maddi konusunu hiç düşünmüyorum o yüzden.ama kaygılarım bunlar.Allahtan ve gazabından cok korkuyorum.şimdi neden korunmadın bilmem ne diyeceksiniz,demeyin olan oldu lütfen bana fikir verin.bebeğin henüz canlanmadıçok erken şimdi sonlandırabilirsin diyorlar siz ne diyorsunuz, benim yerimde olsanız ne yaparsınız

ben senin yerine olsam doğururdum. olmasa iyiymiş ama olmuş bence bundan sonra onun sağlıkla doğmasına dua etmelisin.

canımm...zor olacak biliyorum ama bebek ana rahmine düştüğü an canlıdır..kıyma ne olur ona belki rabbim seni sınıyor.belki kendiliğinden düşecek..vebalini alma üstüne derim bitanem..sonra vicdan azabı duyacaksın sürekli...

kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim, sadece birşeyi eksik yazmışım onu da belirtmek isterim, geçen hamileliğimin son bir ayını hastanede yatarak geçirdim, zaten 25 haftalık doğum yaptım yani bunda da 5 aylıkken hastanede yatarsam bebeğime kim bakacak,inanın kimsem yok,bunu da göz önüne alarak yorum yazmanızı rica ediyorum.Çok korkuyorum, eğer bebeğimi aldırırsam da sizin de yazdığınız gibi ya bu Allahın imtihanıysa ve ben bebeğimi aldırdığım için, bebeğimin birşeyleri eksik olursa, yani şu ankine zarar gelirse offf Allahım gerçekten çok inançlı biriyim, böyle birşey benim başıma nasıl geldi,kızlar kimseyi kınamayın çocuk aldırdı diye, şu anda ben bunları düşünebiliyorsam herkese olur.Ya bebeğimin yaşaması gerçekten mucize,doktorlar bile şaşırıyor ya Allahım ben senin yaşamayacak bebeğini yaşattım, sende bunun yaşamasına izin ver diye beni sınıyorsa, ama ya aldırmazsam da tekrar aynı şeyleri yaşarsam, ya gebelik zehirlenmesiyle ölürsem bebeğimi annesiz bırakırsam,ya da bebeğim aynı şekilde aylarca küvezde kalırsa bir daha buna kalbim nasıl dayanır, evdekini nereye bırakırım inanın ağlayarak yazıyorum,çıkmazdayım

Son düzenleme:
kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim, sadece birşeyi eksik yazmışım onu da belirtmek isterim, geçen hamileliğimin son bir ayını hastanede yatarak geçirdim, zaten 25 haftalık doğum yaptım yani bunda da 5 aylıkken hastanede yatarsam bebeğime kim bakacak,inanın kimsem yok,bunu da göz önüne alarak yorum yazmanızı rica ediyorum.Çok korkuyorum, eğer bebeğimi aldırırsam da sizin de yazdığınız gibi ya bu Allahın imtihanıysa ve ben bebeğimi aldırdığım için, bebeğimin birşeyleri eksik olursa, yani şu ankine zarar gelirse offf Allahım gerçekten çok inançlı biriyim, böyle birşey benim başıma nasıl geldi,kızlar kimseyi kınamayın çocuk aldırdı diye, şu anda ben bunları düşünebiliyorsam herkese olur.Ya bebeğimin yaşaması gerçekten mucize,doktorlar bile şaşırıyor ya Allahım ben senin yaşamayacak bebeğini yaşattım, sende bunun yaşamasına izin ver diye beni sınıyorsa, ama ya aldırmazsam da tekrar aynı şeyleri yaşarsam, ya gebelik zehirlenmesiyle ölürsem bebeğimi annesiz bırakırsam,ya da bebeğim aynı şekilde aylarca küvezde kalırsa bir daha buna kalbim nasıl dayanır, evdekini nereye bırakırım inanın ağlayarak yazıyorum,çıkmazdayım

Cnm bn kurtaj olmk zorunda kldm bozuk gbelikti o kalp sesini duymk icn hftalrca hstaneye gttm olmadi kurtaj oldm ve cok uzldm kalbi asla olusmamis asla karnimda buyumeyeck bi bebek icn...snra tekrar hamile kldm cok sukur saglikli dogurdmm 1.5 aylik kizm..bn hem anneligi hem o aciyi yasamis biri olarak asla aldrma derm..onun klbi atiyo nasi kiyicaksn suanda o da senn bi parcan tipki diger yavrun gbi .onun canina kiydgnda ona hkszlik degilmi ve bi cinayet bnce..onlem almamisn olmus bu bebek ..onun tercihi degil snucta ..allah hakknda hayirlisini versn

senin yerınde olsam bende aldırırdım canım

canım kaybettiğin bebeğin sana şefaat eder inşallah, allah rahmet eylesin, yanındaki bebeğine allahım uzun ömürler versin.doktor keseyi görmedi henüz, kalbi de atmıyor yani, sadece bir hücre ama emin değiliz boş gebelik de olabilir, şimdi alamayız haftaya gel kese oluşursa alırız dedi,peki o zamana kalbi atacakmı diye özellikle sordum,7.yada 8.haftada kalp atışı olurmuş, daha çok erken dedi, biraz da o yüzden aldırsammı diye düşünüyorum, henüz sadece kan pıhtısı.ben de düne kadar cinayet gözüyle bakardım kürtaja, ama başa gelince hele de benim gibi zor bir durumdaysan kararsız kalıyorsun, allah kimseye yaşatmasın bu çıkmazı

burada herkes çok bilmiş....en kısa sürede dini makamlara danış..çünkü bazen anne bebek tehlikesinde anneyi kurtarma bebekten vazgeçme diye birtakım konular var..bir müftüden, bir din bilgininden bilgi alırsanız daha iyi olur..dini anlamda belki rahatlatırlar sizi..

Son düzenleme:
Mantıklı düşünmeye çalış duygusal davranma. Senin ilgine her şeyden çok ihtiyacı olan bebegini düşün şu an. İkisine birden yetebilecek misin? Ya çok büyük sorunlar yaşarsan. Allah korusun sana bir şey olma ihtimalini düşünmüyorum bile ama 6 ya da 7 ay sonra zorlu bir dogum yaptıgında o bebegn yaşama ihtimali ne? Senin saglıklı bir anne olarak ikisine bakabilme ihtimalin ne?

Sen bu kararı verirsen anne oldugun için vericeksin. Bundan sonra çok daha dikkatli olursun canım. Madem 1 sene olmuş artık eşinle düzenli bir cinsel hayatınız da olması gerikiyor. Yeniden korunmaya başlarsın. Kürtaj bile seni çok yıpratıcak düşün dogursan neler yaşarsın. Seni etkilemek istemiyorum ama doktorlarını iyi dinle.

Ben olsm yerinde asla dogurmayı düşünmezdim. Çok fazla ikilemde bile kalmazdım. Hemen sonlandırırdım o hamileliğimi 3.5 aylık bebegim için..

Son düzenleme:

canım haklısın ana rahmine düştüğü an canlıdır çünkü sperm zaten canlı, o bir hücre şu anda, canlı bir hücre ama insanlaşmış herhangi bir uzvu yok.ruhu 40 gün sonra veriliyor.ya ben bu konuyu yazdığım için inancımın zayıf olduğunu düşünebiirsiniz,ama cidden dini bütün bir insanım,allahta biliyor ya çok korkarım.şimdiden vicdan azabına başladım,zaten en çok da o üzüyor ya beni bu azapla nasıl yaşayacağım

Aynen öyle canım henüz sadece kan pıhtısı. İlerlemeden aldır. Gün geçtikçe duygusallaşıcaksın. Daha da zorlaşıcak

Son düzenleme:

%100 ölürsün demiyor doktor, aynı şeyleri yaşama ihtimalin hiç yaşamayana göre çok yüksek diyor, geçen doğumumda gebelik zehirlenmesi oluştuğu anda doktorumun farketmesiyle acilen alındı bebeğim ,yani tamamen tesadüf ki doktorum o an muayene etti, yoksa 1 saat geciksek bebeğin ölürdü dedi,işte aynı şeyleri yaşarsam yine aynı durum oluşabilir, dediğin doğru ben müftülüğe telefon açıp sorayım gerekli bilgiyi ordan alayım canım, çok teşekkür ederim

Aynen öyle canım henüz sadece kan pıhtısı. İlerlemeden aldır. Gün geçtikçe duygusallaşıcaksın. Daha da zorlaşıcak

doğru diyorsun canım hergün daha da duygusallaşıyorum, ilk öğrendiğimde kesin aldırırm diyordum, şimdi kararsız kaldım ki buraya bile yazıp sizlere danışıyorum

yanlış yönlendirmek istemem benimki sadece bilgi vermekti....Allah hayırlısını,hayırlısıyla versin ailen ve senin hakkında.

canım tüm düşüncelerime tercüman olmuşsun,çok teşekkür ederim, perşembe günü randevum, o güne kadar karar vermem gerekiyor

bu kadar basit olmamalı...sana davranışın açısından kızmıyorum belliki dini bütün bir insansın.ahmet hocaya göre sperm ana rahmine düştüğü an canlıdır alınması günahtır.
sen kötü olacak bir sonucu düşünerek kendini ve bebeğini korumaya almaya çalışıyorsun,haklısında seni yargılamak haddim değil.
lakin Allah öbür tarafta 'ey kulum herşey normal seyrinde gidecekti sen benim dünyaya gönderdiğim kulumu aldın,bana güvenmedin' dese cevabın ne olurdu...ya olmazsa aynı şeyler..ya sen şuan sağlıklı bir gebeliği sonlandırıyorsan?
Mantıklı düşün demişler amma kimse düşünmemiş Allah sana senden bile çok merhamet eder..
ben 2 kayıpla beraber şuan 3.ye hamileyim...çok zor buldum mutluluğu gerçi hala kucağıma almadan inanmayacağım...dilerim verdiğin karar hayırlı olur kardeşim...rabbim yar ve yardımcın olsun....

Arkadaslar ister kan oırtısı ister henüz kalbi atmamış olsun, anne rahmine düştükten sonra can candır. Bi arkadasımızında dediği gibi bu durum saglıgınızı etkiledigi için bence bi hocaya danışmanız en doğrusu. Burdaki herkesin görüşü düşüncesi farklı böyle konuda çoğul fikirlerle doğru kararı veremeyebilirsin. Bi din adamına danılırsan en azından ruhen ve akılen rahat olursun.. Rabbim yar ve yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…