Yarın başlıyoruz o halde. Bir de bu ay böyle olur ama bundan sonraki aylar bu şekilde olmaz, haberiniz olsun. Disiplin şart. Ben bu şekilde bir işe girmem... İki kişi de olsa istikrarlı bir şekilde devamlılık istiyorum... 160 sayfalık bir kitap şu zamana kadar okunmuyorsa çok çok yavaşız demektir bu. Bazı özel sebepler olabilir anlarım ama şuraya bir haber vermek de zor olmasa gerek. Bunun için ayrıca bir yazı yazacağım. Dediğim gibi bu ay böyle olur ama sınavımdan sonra hiç de o eski rast'ı göremezsiniz burada.
yarın başlıyoruz o halde. Bir de bu ay böyle olur ama bundan sonraki aylar bu şekilde olmaz, haberiniz olsun. Disiplin şart. Ben bu şekilde bir işe girmem... Iki kişi de olsa istikrarlı bir şekilde devamlılık istiyorum... 160 sayfalık bir kitap şu zamana kadar okunmuyorsa çok çok yavaşız demektir bu. Bazı özel sebepler olabilir anlarım ama şuraya bir haber vermek de zor olmasa gerek. Bunun için ayrıca bir yazı yazacağım. Dediğim gibi bu ay böyle olur ama sınavımdan sonra hiç de o eski rast'ı göremezsiniz burada.
Kızlar ben çıkıyorum. Size iyi akşamlar yarın benim için yoğun bir gün olacak
burda fikir alışverişi için bulunduk canım.ben senin fikrine bir yorum katacam sen benimkine. böylece fikirlerimiz bir çağlayan gibi akacak.Sevgili arkadaşlar, okuma grubumuzu oluşturduğumuz için mutluyum. İleriye dönük, güzel paylaşımlar yapacağımızı ve bunların bizim için faydalı olacağını düşünüyorum. Dilerim grubumuz, uzun ömürlü ve hayırlı olur. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Kürk Mantolu Madonnayı çok beğendim. Sabahattin Ali, eserinde akıcı bir dil kullanmış. Sıkılmadan okudum. Rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir kitap.
Kitapla ilgili yorumlarım:
Yaşamımda dikkat ettiğim noktalardan biri, ön yargılı olmamaktır. Önyargı, yargısız infaz gibidir. Yanlış kararlar vermemize sebep olabilir. Bazı şeyleri, zamana bırakmalıyız. Zaman, aslında ''konuşur'' ve bize ''doğru cevapları'' verir.
Elimizde olan güçler (zenginlik, mevki), bizi hiçbir zaman şımartmamalı. Bu güçleri, iyi bir şekilde kullanmayı ve paylaşmayı bilmeliyiz. Paylaşmak güzel bir erdemdir ancak dengeli olmak şartıyla...
Kitabın mutlu sonla bitmesini isterdim. İnsanın, ''Benim ruh ikizim.'' diyebileceği birine rastlaması imkansız değil, zor; ama bulup da kaybetmesi daha da zor. Tüm kalbimle sevenlerin birleşmesini, uzun yıllar, mutlu bir şekilde yaşamalarını dilerim (kendim için de dilerim). :)
Aslında yazabileceğim çok şey var ama sizi sıkmamak için burada bitiriyorum.
Sevgiler
Nicki Kürk Mantolu Madonna Kız Kardeşim İçin
rast okudu Okudu
galanodel okudu Okuyor
greejade okudu Okuyacak
suucum okuyor Okumadı
datlucadu okudu Okuyor
Comeonbaby Okumadı Okumadı
burda fikir alışverişi için bulunduk canım.ben senin fikrine bir yorum katacam sen benimkine. böylece fikirlerimiz bir çağlayan gibi akacak.
benim düşüncelerime gelince. kitap klasik ama akıcı. dönem kitabı çünkü; giriş gelişme sonuç bu dönemde yazılan kitaplarla örtüşüşor dönem dışı çünkü akıcı ve etkileyici bir dil kullanılmış. yazar ifadelerini güzel benzetmeler ve anlaşılır ama dolambaçlı bir şekilde aktarmış. çok beğendimi satırlarını burada paylaştım. bu kitap bana insanların bazı duygularının yıllar geçsede değişmedeğni değişmeyeceğini anlattı. o dönem ilişkileri kitaba aynen resmedilmiş. saf ve temiz insanlar. aynı zamanda gururlu.
Nicki-----------Kürk Mantolu Madonna----------Kız Kardeşim İçin
rast---------------->okudu-----------------------Okudu
galanodel----------->okudu-----------------------Okuyor
greenjade---------->okudu----------------------- Okuyor.Bir hayli ilerlemiş
suucum------------->okuyor----------------------Okumadı
datlucadu----------->okudu ---------------------Okuyor
Comeonbaby-------->Okumadı--------------------Okumadı
Sevgili arkadaşlar, okuma grubumuzu oluşturduğumuz için mutluyum. İleriye dönük, güzel paylaşımlar yapacağımızı ve bunların bizim için faydalı olacağını düşünüyorum. Dilerim grubumuz, uzun ömürlü ve hayırlı olur. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Kürk Mantolu Madonnayı çok beğendim. Sabahattin Ali, eserinde akıcı bir dil kullanmış. Sıkılmadan okudum. Rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir kitap.
Kitapla ilgili yorumlarım:
Yaşamımda dikkat ettiğim noktalardan biri, ön yargılı olmamaktır. Önyargı, yargısız infaz gibidir. Yanlış kararlar vermemize sebep olabilir. Bazı şeyleri, zamana bırakmalıyız. Zaman, aslında ''konuşur'' ve bize ''doğru cevapları'' verir.
Elimizde olan güçler (zenginlik, mevki), bizi hiçbir zaman şımartmamalı. Bu güçleri, iyi bir şekilde kullanmayı ve paylaşmayı bilmeliyiz. Paylaşmak güzel bir erdemdir ancak dengeli olmak şartıyla...
Kitabın mutlu sonla bitmesini isterdim. İnsanın, ''Benim ruh ikizim.'' diyebileceği birine rastlaması imkansız değil, zor; ama bulup da kaybetmesi daha da zor. Tüm kalbimle sevenlerin birleşmesini, uzun yıllar, mutlu bir şekilde yaşamalarını dilerim (kendim için de dilerim). :)
Aslında yazabileceğim çok şey var ama sizi sıkmamak için burada bitiriyorum.
Sevgiler
burda fikir alışverişi için bulunduk canım.ben senin fikrine bir yorum katacam sen benimkine. böylece fikirlerimiz bir çağlayan gibi akacak.
benim düşüncelerime gelince. kitap klasik ama akıcı. dönem kitabı çünkü; giriş gelişme sonuç bu dönemde yazılan kitaplarla örtüşüşor dönem dışı çünkü akıcı ve etkileyici bir dil kullanılmış. yazar ifadelerini güzel benzetmeler ve anlaşılır ama dolambaçlı bir şekilde aktarmış. çok beğendimi satırlarını burada paylaştım. bu kitap bana insanların bazı duygularının yıllar geçsede değişmedeğni değişmeyeceğini anlattı. o dönem ilişkileri kitaba aynen resmedilmiş. saf ve temiz insanlar. aynı zamanda gururlu.
Kitabın sonu bence iyi bitmemeliydi. Yani bence bu hali çok daha güzel. Çünkü aşk öyle bir şey ki pek de iyi hali yok gibi :)
Onun dışında söyleyebileceklerim, evet ön yargı... Gerçekten insanların en çok hataya düştüğü durumdur ön yargı. Hemen damgayı vururlar insanın alnına. Belki sırf bu yüzden bir Raif Efendi olabilmeyi istediğim günler olmuştur. :)
Sana katılmadığım tek nokta -kitapla ilgili değil ama- aşkın iyi halinin olmadığı konusu.
Eğer bir insan, gerçekten ruh ikizini bulduysa bence bu dünyada cenneti yaşıyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?