• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurşun Kalem Okuma Grubu

• Konu Sahibi Konu Sahibi rast
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ulaslararası platformda panel düzenlemiyoz canım. kendi aramızda kitap yorumu yapıyoz.
hoş öyle bir panelde dahi insanlar beğenmedikleri fikirleri eleştirebilirler. bu olgunluk göstergesidir.
ayrıca bana neyin düşüp düşmeyeceğini öğretmekte senin haddine değil. buyur bu lafım üzerine istedğin yorumu yap. :68:

burada amaç, birbirimizin yorumlarını eleştirmek değil, okuduğumuz kitaplar ve yazarları hakkındaki fikirlerimizi, duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak.
ayrıca sen, yorumlarımızı beğenmeme gibi bir tavır takınınca doğal olarak bana da söz hakkı düşer. eleştiriyle beğenmediğini ima etmek ayrı şeylerdir.

burada amaç, birbirimizin yorumlarını eleştirmek değil, okuduğumuz kitaplar ve yazarları hakkındaki fikirlerimizi, duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak.
ayrıca sen, yorumlarımızı beğenmeme gibi bir tavır takınınca doğal olarak bana da söz hakkı düşer. eleştiriyle beğenmediğini ima etmek ayrı şeylerdir.

canım yanlış anlıyosun beni. ben beğenmedim demedim. kısır kalıyo dedim. yani yorumları genişletelim,kitaptaki karakterler üzerinden, olaylar üzerinden derinlemesine bir yorum yapalım dedim. ne senin yorumunu nede rastın yorumunu beğenmemek gibi bi durum söz konusu değil. bu benim haddime de değil. herkezin bakış açısı farklıdır. her kitabı beğenmek zorunda da değiliz ama bunu burada özgürce ve geniş açıdan değerlendirbilmeliyiz. burda birbirimize hakaret etmiyoruz sadece kitaplardan ne anladığımız bakıyoruz.
zaten dveamlı takipçi olarak şuanda 3 kişi görünüyorz. daha öncede yazdım bu güzel konudan basit olaylar yüzünden kopmak istemiyorum.
saygı ve sevgilerimle.

kitaplarımın siparişini verdim ama bende başka pek giren yok:50:

Rast'tan:

Efendim öncelikle merhabalar, umarım iyisinizdir?
Zaten pek fazla kişi de yok. Ama iki kişi de olsa iyi olmanızı isterim.
Bir müddet buralardan uzaklarda kaldım ve görünen o ki uzakta kalmaya devam edeceğim. Konu sahibi olarak buna hakkım var mıdır bilemem ama bazı özel sebeplerden dolayı bunu yapmak zorundayım. Haziranın ikinci haftasına kadar buralarda olamayacağım. Bu da yaklaşık iki ay gibi bir süreye denk geliyor. Bu iki ay süresince buralarda olamayacağım. Kitapla ilgili hiçbir şey yazıp yorumlayamayacağım. Öncelikle özürlerimi iletiyorum.
Sebebi aile fertlerime vermiş olduğum sözden kaynaklanıyor. Ve ucunda ne olursa olsun bu sözümü tutmam gerekiyor. Malum hayatta hep bir sınav dönemindeyiz. Benim de şu dönemde üniversiteye giriş sınavlarım var. Bir tanesini atlatmama rağmen ikinciye çalışmam gerekiyor. Bunu kitap okuyarak başarabilir miyim? Orası meçhul. Ama ilk sınavım kötü geçtiğini düşünerek iki ay boyunca izninizi isteyeceğim. İnternet, kitap vs. vs. bütün faaliyetlerimi durdurmuş vaziyetteyim.
Bu iki ayda geride kalan iki arkadaşım ne yaparlar bilmiyorum ama yüz üstü bırakmış gibi görünmek de istemiyorum. İki ay sonra buralarda olacağım. Ama şimdi ne diyeceğimi de bilemiyorum.
Kendinize iyi bakın. Hoşça kalın.

Rast'tan:

Bir müddet buralardan uzaklarda kaldım ve görünen o ki uzakta kalmaya devam edeceğim. Konu sahibi olarak buna hakkım var mıdır bilemem ama bazı özel sebeplerden dolayı bunu yapmak zorundayım. Haziranın ikinci haftasına kadar buralarda olamayacağım. Bu da yaklaşık iki ay gibi bir süreye denk geliyor. Bu iki ay süresince buralarda olamayacağım. Kitapla ilgili hiçbir şey yazıp yorumlayamayacağım. Öncelikle özürlerimi iletiyorum.
Sebebi aile fertlerime vermiş olduğum sözden kaynaklanıyor. Ve ucunda ne olursa olsun bu sözümü tutmam gerekiyor. Malum hayatta hep bir sınav dönemindeyiz. Benim de şu dönemde üniversiteye giriş sınavlarım var. Bir tanesini atlatmama rağmen ikinciye çalışmam gerekiyor. Bunu kitap okuyarak başarabilir miyim? Orası meçhul. Ama ilk sınavım kötü geçtiğini düşünerek iki ay boyunca izninizi isteyeceğim. İnternet, kitap vs. vs. bütün faaliyetlerimi durdurmuş vaziyetteyim.
Bu iki ayda geride kalan iki arkadaşım ne yaparlar bilmiyorum ama yüz üstü bırakmış gibi görünmek de istemiyorum. İki ay sonra buralarda olacağım. Ama şimdi ne diyeceğimi de bilemiyorum.

aklın burda kalmasın canım. ben konuyu takip ederim merak etme. :34:kitaplarımda geldi. kızım için bu gün yarın biter . bitince hemen onlara başlayacam:31:

"hayat bazen ayrıntıların arasında öyle bir kayboluyor ki , insan onun yaşadığını unutuyor"
kız kardeşim için -370

"fakat anne olmak tamamen farklı birşeydir. çocuğunun senin sahip olduğundan hep daha fazlasına sahip olmasını istersin. onun altında bir ateş yakmak ve hızla yükselmesini izlemek istersin"
kız kardeşim için -421
ne kadar güzel anlatmış

yazarlar bunu hep yapıyor. etkileyici olsun diye kitabın bitmesine 5 yada 10 sayfa kala ortaya olmadık birşey atıyorlar. sonrada kitabı alelacele bitiriyolar ve siz ne olduğunu anlamıyorsunuz bile. böyle durumlarda ,sanki yazmaktan yorulmuşla rda bitsin artık şu kitap diye yazıyorlarmış gibi, hissediyorum. jodi picoult da aynısını yapmış. meave binch, elif şafak bunu yapan diğer yazarlar. maalesef ben bunu sevmiyorum.

"ne olurdu benim de kelimelerim olsaydı; bana ait bir cümle, bir düşünce olsaydı. binlerce yıldır söylenen milyonlarca sözden hiç olmazsa biri, beni içine alsaydı!"
korkuyu beklerken- 66

Son düzenleme:
"yalnızlığımın yalnız bana zararı dokundu"
korkuyu beklerken-79

oğuz atay - korkuyu beklerken

oğuz atayın bu kitabı 6 hikayeden oluşuyo. aslında hikayeler birbirnin devamı niteliğinde . çünkü aynı ruhsal karaketrden besleniyor. aynı bir tipleme aynı bir kurgu aynı bir düzen. içlerinde en çok korkuyu beklerken ile bir mektup ve babama mektup hikayesini beğendim. çarpıcı bir dili var . tam bir traji komik olaylar yazarı. hikayelrin içinde kendimi bulduğumda oldu kendimi kaybettiğimde. en kısa zamnada yazarın bir romanın alıp okumayı düşünüyorum.
döneminin üstünde bir yazar. puanım 7

Rast'tan:

Sınavlar önemli tabii,ailende..umarım tez zamanda dönersin..başarılar.

Ben artık grupta yokum.

Hoşçakalın.

Bir işe gönül verince hemen pes etmemeli,sonuna kadar götürmeli fakat daha yolun başında pes etmişsiniz çok üzüldüm.

aklın burda kalmasın canım. ben konuyu takip ederim merak etme. :34:kitaplarımda geldi. kızım için bu gün yarın biter . bitince hemen onlara başlayacam:31:

Azmine ve okuma sevdana hayranım,pes etmek yok :16:

"ben yalnız olmak istemeyen ama yalnızlığı seven birisiyim"
harlan coben- kapan-11

sevgili harlan ben de yalnız olmak isteyen ama yalnızılığı sevmeyen biriyim:44:

"şunu bir düşün dan . Beşeriyet boyunca, en güçlü ve zekiler ne yaptı?meydanlarda savaştı. ......................................... Daha önceleri ön safhalarda (bence saf olması gerekiyo)çarpışmaları için elimizdeki en iyileri gönderdik. Sonuç olarak, en üstünlerimiz savaş meydanlarında ölürken, kim evde oturdu ve üredi? Sakatlar, hastalar, zayıflar, ................kısacası en kötüler. Binlerce yıldır kar payını tıroanlayıp ayak takımını elde tuttuk. . ..........................."
HARLAN COBEN-KAPAN-12
doğru söze ne denir:42:

Paragrafı hatırlayanar için not: Hepsine katıldığım söylenemez.

Son düzenleme:
Bir işe gönül verince hemen pes etmemeli,sonuna kadar götürmeli fakat daha yolun başında pes etmişsiniz çok üzüldüm.

[FONT=&amp]Açıkçası yorumunuz beni şaşırttı çünkü yolun başında pes etmedim ben. [/FONT]
[FONT=&amp]Hatta bunu söyleyebileceğiniz en son kişilerden biri benim.
[/FONT]
[FONT=&amp]Siz de biliyorsunuz; okuma grubu kurulmadan önce ve kurulduktan sonra elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. [/FONT]
[FONT=&amp]Bu ayın kitaplarını dahi belli olunca hemen almıştım.
[/FONT]
[FONT=&amp]Birçok kişi, gruba devam edeceğini söylediği halde hiçbir açıklama yapmadan gitti.
[/FONT]
[FONT=&amp]Rast’tan sonra, grupla en çok ilgilenen ve devamlılık gösteren kişi benimdir.[/FONT]

[FONT=&amp]Şunu vurgulamak istiyorum; grupta Rast’la yalnızca ikimizin kaldığı günleri de bilirim ben.[/FONT]
[FONT=&amp]İkinci kitabımızın yorumunu, önceden belirtilen zamanda sadece ikimiz yapmıştık.

[/FONT][FONT=&amp]Bazıları hiçbir açıklama yapmadan ara verdiler gruba, kitabı bitirilmesi gereken zamanda bitirmediler ve yorumu gereken zamanda yapmadılar. [/FONT]
[FONT=&amp]İnsanların mazeretleri olabilir ama bunu bir cümleyle de olsa burada bildirmek çok zor bir şey olmasa gerek.[/FONT]

[FONT=&amp]Her neyse…
[/FONT]
[FONT=&amp]Şimdi de benim grubu bırakmak için özel bir sebebim var ve bunu da zamanında bildirdim.[/FONT]

İşte anlayamadığımda buydu,ben sizi daha bu grup kurulmadan önce sadece fikirken takip etmeye başlamıştım.Okuma grubu kurulması beni heyecanlandırmıştı.En çokda sabırsız ve istekli sizdiniz tabiki,fakat olmadı.Yolun başındasınız bana göre çünki devamı gelmedi okumanın.Herkes katılır ve ayrılabilr,sebepde belirtmez ama siz ve rast kurucusunuz.Her neyse bana göre hemen pes edildi ve grup dağıldı,yazık oldu.

Son düzenleme:
Ben de en başından beri takip ettim,gruba dahil olmak istedim
Fakat benim düşüncelerim tamamen farklıydı yani,
konu sahibesinin yönlendirmeleriyle değil de ortaklaşa kararlar alarak herkesin fikri doğrultusunda kitap listesine karar verilir diye düşünmüştüm
"Ben bu kitabı istiyorum,bu okunacak" tarzı yorumlar görünce gruba dahil olmadan çekildim
Böyle bir platformda grup kurmak grubun mutlak hakimi olunduğu anlamına gelmemeliydi,haliyle insanlar tek bir üyenin fikriyle kitap okumak düşüncesinin iyi bir fikir olmadığı kanaatine varmış olacaklar ki çoğu kişi katılım göstermedi
Herkesin aklında okumayı düşündüğü onlarca kitap vardır eminim
Bunları bir kenara bırakıp grup kurucusunun beğendiği kitapları okumak zorunda değildi
Benim en baştaki düşüncem;
Herkesin fikirleri ve önerileri doğrultusunda bir kitap listesi çıkarılacak,üyeler hem başka üyeler tarafından beğenilen kitapları okuma fırsatı bulurken
okumayı düşündüğü kendi aklında olan kitapları da ihmal etmeyecekti
Aylık liste belirlendikten sonra grup kurucusu tarafından liste konu başına eklenir,sırası da belirlenirdi ve okumaya başlanırdı
Ay sonunda da okuduğumuz kitapların yorumlarını sunulur tartışılırdı
Böylece daha düzenli katılımın daha fazla olduğu,daha verimli bir organizasyon olurdu

Son düzenleme:
İşte anlayamadığımda buydu,ben sizi daha bu grup kurulmadan önce sadece fikirken takip etmeye başlamıştım.Okuma grubu kurulması beni heyecanlandırmıştı.En çokda sabırsız ve istekli sizdiniz tabiki,fakat olmadı.Yolun başındasınız bana göre çünki devamı gelmedi okumanın.Herkes katılır ve ayrılabilr,sebepde belirtmez ama siz ve rast kurucusunuz.Her neyse bana göre hemen pes edildi ve grup dağıldı,yazık oldu.

Ben de en başından beri takip ettim,gruba dahil olmak istedim
Fakat benim düşüncelerim tamamen farklıydı yani,
konu sahibesinin yönlendirmeleriyle değil de ortaklaşa kararlar alarak herkesin fikri doğrultusunda kitap listesine karar verilir diye düşünmüştüm
"Ben bu kitabı istiyorum,bu okunacak" tarzı yorumlar görünce gruba dahil olmadan çekildim
Böyle bir platformda grup kurmak grubun mutlak hakimi olunduğu anlamına gelmemeliydi,haliyle insanlar tek bir üyenin fikriyle kitap okumak düşüncesinin iyi bir fikir olmadığı kanaatine varmış olacaklar ki çoğu kişi katılım göstermedi
Herkesin aklında okumayı düşündüğü onlarca kitap vardır eminim
Bunları bir kenara bırakıp grup kurucusunun beğendiği kitapları okumak zorunda değildi
Benim en baştaki düşüncem;
Herkesin fikirleri ve önerileri doğrultusunda bir kitap listesi çıkarılacak,üyeler hem başka üyeler tarafından beğenilen kitapları okuma fırsatı bulurken
okumayı düşündüğü kendi aklında olan kitapları da ihmal etmeyecekti
Aylık liste belirlendikten sonra grup kurucusu tarafından liste konu başına eklenir,sırası da belirlenirdi ve okumaya başlanırdı
Ay sonunda da okuduğumuz kitapların yorumlarını sunulur tartışılırdı
Böylece daha düzenli katılımın daha fazla olduğu,daha verimli bir organizasyon olurdu
grup dağılmadı arkadaşlar. devam etmek istemeyenler çekildi. kalan sağlar bizimdir. kimsenin devam etmek gibi bir zorunluluğu yok . yeni bir grup kurma fikri sıcak gelmiyo açıkçası. hem rast emanet edip gitti. burdan devam edelim.
lady yeni fikirlere açığız maksat birbirimizle iletişim halinde olup kitapları kendi bakış açımızdan süzerek diğer üyelerle paylaşmak. :34:

Back