• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurşun Kalem Okuma Grubu

• Konu Sahibi Konu Sahibi rast
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hahahahah aşkolsun kız okumadı yazmışsın al sana:35:
canım liste burada okuya n listeyi kopyalayıp bilgisini düzeltebelir:31:

Cümleten merhabalar,
Öncelikle bu saate kadar yazmamış olmamı lütfen yadırgamayın. Ve yazımın da kısalığından ve bozuk cümlelerinden dolayı hepinizden özür dilerim.
Neredeyse öğleden sonra hep buralardaydım ama bir türlü yazmak nasip olmadı. İyi ve etkili bir yazı yazdım ama internetimin kesilmesiyle yazdığım yazının hepsi silindi. Şimdi burada aynı cümleleri kurabileceğimi sanmıyorum. Kısaca Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'sından bahsetmek istiyorum.

Sabahattin Ali deyince aklıma ilk gelen şey gizemli ölümüdür. Hala tam aydınlanamamış ölümünün ardında bir gizemli kutudur benim gözümde. Kaleminden çıkan eserlere baktığınızda dilin akıcılığından sadesinden çok daha farklı şeyler ilginizi çeker. Ortada ruh psikolojisini çok iyi yansıtan bir kalem var. Sadece ruh psikolojisiyle kalmamış bireyin iç dünyasını da adeta kağıda dökmüştür. Dönemin yazarlarına baktığınızda bunu Sabahattin Ali deki kadar net göremezsiniz.

Biraz Kürk Mantolu Madonna'ya geçecek olursam eğer, bence yenilmiş, silik, içine kapanmış bir insan kişiliği üstüne yapılmış çözümlemeler, o kişinin ardındaki çok zengin bir duygu ve düşünce dünyasının betimlenmesi, gerek Raif Efendi gerekse Maria Puder hepsi bir bütün oluşturmuş hepsi Sabahattin Ali'ye cuk oturan bir roman olma özelliği göstermiştir. Hüzünlü bir aşkın tarifini bu kadar net yapabilen bir yazar daha var mıdır bilemem ama siz önüme hangi romanı hangi kitabı getirirseniz getirin ben yine de 160 sayfalık Raif Efendiyi seçeceğim, Kürk Mantolu Madonna'yı seçeceğim. İnsanları dış görünüşüyle kalıba oturtmak gibi bir yanlışın üzerinde de durmuştur Sabahattin Ali bu kitabında. Aşkın dışında aslında çok fazla şey vardır bu 160 sayfalık kitapta.
Daha ilk sayfalarda kim bilebilirdi ki Raif Efendinin dıştan göründüğü gibi biri olmadığına. Aslında et yığınının altında çok büyük bir yüreğinin olduğuna. Belki de Raif Efendinin hastalıktan çok yaşamış olduğu aşk acısı etkilemişti onu. Belki de Raif Efendiyi oydu ölüme götüren. Aksi düşünülemez bence, öyle uysal bir adam ki patronunun bağırmasından zerre kadar etkilenmemiş sadece patronunun yüzündeki o zavallılığı çok net gösteren bir yüz ifadesini karalamıştı. Hayatında aşkı kadar hiçbir şey heyecanlandırmıyordu ki Raif Efendiyi. Öyle ki resim sergisinde bile buna şahit olmadık mı?...
...
...
Roman hakkında daha bir sürü şey yazılabilir. Dediğim gibi öğleden ikindi vaktine kadar yazımı buraya yazmakla meşguldüm ama hepsi silindi. Bu da silinmeden göndersem fena olmaz.
Biraz da yorumlardan devam ederiz...
yazarın yaşantıları ile roman akışı biririyle çok örtüşüyor canım. kendinden çok fazla şey katmış sanırım bu romana . dedğin gibi iç dünyasını çok güzel yansıtmış. duygusal tasvirlere korkusuzca dalmış. okunulması gereken bir dönem kitabı .

Şöyle diyelim mi:
Tamam kabul ediyorum dünyada cenneti yaşar bir insan, eğer ki gerçekten ruh ikizini bulduysa. Ama şöyle düşün kaç tane ruh ikizine kavuşabilen insan var?
Aşkın iyi hali vardır ama acı hali meşhurdur.;)

Ruh ikizine kavuşabilen çok az insan var ama imkansız da değil işte.
Burada inanmak çok önemli. Ben birgün bulacağıma inanıyorum. Kararlıyım. :))
Doğru, aşkın acı hali meşhurdur, ama sana diğer konuda yazmıştım ya olumlu düşünmek
çok önemli. Çekim yasası ;)

kıslar gruba beni de alın ama çok vaktimde yok kitapp okumaya..
kpss ye çalışıyorum be 2,5 yaşında bi oğlum var yoğunluk çok...

ama olsun yine de zaman bulabilrim...
çok seviyorum kitap okumayı ama öle çok yoğun bi okumam olmadı...

romanlara bayılırım ve eğitici kişisel gelişim kitaplarınıda seviyorum...
elimden geldiğince takip ederim bu topiği..

Rastcım, posta kutun doluymuş, sana mesaj gönderemiyorum. :59:

kıslar gruba beni de alın ama çok vaktimde yok kitapp okumaya..
kpss ye çalışıyorum be 2,5 yaşında bi oğlum var yoğunluk çok...

ama olsun yine de zaman bulabilrim...
çok seviyorum kitap okumayı ama öle çok yoğun bi okumam olmadı...

romanlara bayılırım ve eğitici kişisel gelişim kitaplarınıda seviyorum...
elimden geldiğince takip ederim bu topiği..

Hoş geldiniz. İsterseniz nisan ayının okuma grubuna dahil olun. Eğer yok ben on günde bir kitap bitiririm diyorsanız Jodi Picoult'nun Kız Kardeşim İçin adlı kitabına başlayabilirsiniz.
Tekrar hoş geldiniz...

Kız Kardeşim İçin kitabını bitiren var mı? Ya da kaçıncı sayfalardasınız? Fırtına öncesi sessizlik var yine.

Vladamir Bartol -Alamut Kalesi kitabını okudunuz mu...her sayfaya bakma şansım olmadı..eğer okumayı düşünüyorsanız hep beraber okuyalım:17:

Vladamir Bartol -Alamut Kalesi kitabını okudunuz mu...her sayfaya bakma şansım olmadı..eğer okumayı düşünüyorsanız hep beraber okuyalım:17:

Nisan ayı için bu tür bir kitabı okumamız çok çok düşük bir ihtimal sonraki aylar belki. (Dipnot: Ben bir arkadaşımdan almıştım ilk 20 sayfasında gerçekten sıkılmıştım ve aldığım gün geri verdim :( )

Nisan ayı için bu tür bir kitabı okumamız çok çok düşük bir ihtimal sonraki aylar belki. (Dipnot: Ben bir arkadaşımdan almıştım ilk 20 sayfasında gerçekten sıkılmıştım ve aldığım gün geri verdim :( )

Ben 3 gün içinde soluksuz okudum..şu an 50 sayfam kaldı:ssz:Kalan kısmını da yarın bitireyim.Kız Kardeşim İçin'e başlim..

Bir solukta kitap okuyan insanları severim :ssz:
Bakalım Kız Kardeşim İçin hakkında neler düşüneceksin.
Aynı anda 4-5 kitaba başlarım ve kitapları gruba ayırırım..mesela sadece işte okuduğum kitaplar vardır.işte boş saatlerimde okurum ve o kitapları eve getirmem ya da evde okuduğum kitaplar vardır ..ev kitaplarım da 2 ye ayrılır..yorgunken bile okuyabileceğim kitaplar ya da kafam dinçken okuyacağım kitaplar ki bunlar genelde ağır dille yazılmış kitaplardır (Oğuz Atay-Tutunamayanlar gibi) ya da Tarih kitapları....okuduğum kitapları listelediğim bir defter vardır bir de okuduğum kitaplarla ilgili notları tuttuğum defter..filmler de benzer şekilde.azcık obsesifimdir de bu konuda:27::27::27:

Kız Kardeşim İçin kitabını bitiren var mı? Ya da kaçıncı sayfalardasınız? Fırtına öncesi sessizlik var yine.

tam yarısındayım ama iki gündür hiç okuyamadım. daha hızlanacağım. söz. :17:

Son düzenleme:
Aynı anda 4-5 kitaba başlarım ve kitapları gruba ayırırım..mesela sadece işte okuduğum kitaplar vardır.işte boş saatlerimde okurum ve o kitapları eve getirmem ya da evde okuduğum kitaplar vardır ..ev kitaplarım da 2 ye ayrılır..yorgunken bile okuyabileceğim kitaplar ya da kafam dinçken okuyacağım kitaplar ki bunlar genelde ağır dille yazılmış kitaplardır (Oğuz Atay-Tutunamayanlar gibi) ya da Tarih kitapları....okuduğum kitapları listelediğim bir defter vardır bir de okuduğum kitaplarla ilgili notları tuttuğum defter..filmler de benzer şekilde.azcık obsesifimdir de bu konuda:27::27::27:

İyiymiş :)
Birbirine karışmaz umarım :)
Bir de Kız Kardeşim İçin ağır sayılmasa da etkili bir romandır. Tavsiyem karışık okumamandır. Hee benim planım bu dersen bir şey demem :) Benimki sadece tavsiye. Aramıza hoş geldin.

İyiymiş :)
Birbirine karışmaz umarım :)
Bir de Kız Kardeşim İçin ağır sayılmasa da etkili bir romandır. Tavsiyem karışık okumamandır. Hee benim planım bu dersen bir şey demem :) Benimki sadece tavsiye. Aramıza hoş geldin.

Benim fotoğrafik hafızam var..Karışmıyor..zaten aynı anda okuduğum kitaplar genelde tür olarak da farklıdır..bu bana daha çok ''beslenirken tek yönlü beslenmeyin''derler ya..o gibi geliyor..aynı dönemde her türden alıyorum bünyeye:27::27::27::27:

Benim fotoğrafik hafızam var..Karışmıyor..zaten aynı anda okuduğum kitaplar genelde tür olarak da farklıdır..bu bana daha çok ''beslenirken tek yönlü beslenmeyin''derler ya..o gibi geliyor..aynı dönemde her türden alıyorum bünyeye:27::27::27::27:

okuma grubumuzun en çılgın üyesi :27::27::27: hoşgeldin. :1:

Back