grup dağılmadı. ben burda boşunamı çırpınıyorum:26:İşte anlayamadığımda buydu,ben sizi daha bu grup kurulmadan önce sadece fikirken takip etmeye başlamıştım.Okuma grubu kurulması beni heyecanlandırmıştı.En çokda sabırsız ve istekli sizdiniz tabiki,fakat olmadı.Yolun başındasınız bana göre çünki devamı gelmedi okumanın.Herkes katılır ve ayrılabilr,sebepde belirtmez ama siz ve rast kurucusunuz.Her neyse bana göre hemen pes edildi ve grup dağıldı,yazık oldu.
Ben de en başından beri takip ettim,gruba dahil olmak istedim
Fakat benim düşüncelerim tamamen farklıydı yani,
konu sahibesinin yönlendirmeleriyle değil de ortaklaşa kararlar alarak herkesin fikri doğrultusunda kitap listesine karar verilir diye düşünmüştüm
"Ben bu kitabı istiyorum,bu okunacak" tarzı yorumlar görünce gruba dahil olmadan çekildim
Böyle bir platformda grup kurmak grubun mutlak hakimi olunduğu anlamına gelmemeliydi,haliyle insanlar tek bir üyenin fikriyle kitap okumak düşüncesinin iyi bir fikir olmadığı kanaatine varmış olacaklar ki çoğu kişi katılım göstermedi
Herkesin aklında okumayı düşündüğü onlarca kitap vardır eminim
Bunları bir kenara bırakıp grup kurucusunun beğendiği kitapları okumak zorunda değildi
Benim en baştaki düşüncem;
Herkesin fikirleri ve önerileri doğrultusunda bir kitap listesi çıkarılacak,üyeler hem başka üyeler tarafından beğenilen kitapları okuma fırsatı bulurken
okumayı düşündüğü kendi aklında olan kitapları da ihmal etmeyecekti
Aylık liste belirlendikten sonra grup kurucusu tarafından liste konu başına eklenir,sırası da belirlenirdi ve okumaya başlanırdı
Ay sonunda da okuduğumuz kitapların yorumlarını sunulur tartışılırdı
Böylece daha düzenli katılımın daha fazla olduğu,daha verimli bir organizasyon olurdu
arkadaşlar grup dağılmadı. katılmak istemeyen arkadaşlar ayrıdı sadece . kalan sağlar bizimdir. fikirlere açığız . rast topiği emanet edip gitti arkada gruptan tek ben kaldığım için durumdan vazife çıkarıp devraldım. o yüzden dedğim gibi fikirlere açığız. yeni bir grup kurmaya gerek yok. burdan devam edelim. maksat okuduğumuz kitapları kendi bakış açımızdan süzerek diğer üzeyelrle paylaşmak. herkesi yeniden bekliyorum.