- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.803
- Konu Sahibi Tenceresiz kaldim anne
Agzinin suyunun aktigi kadar varmis:)) super olmus valla cokta severim sicak sicak dondurmaliiiij
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok güzeldi bı tanesini yedim tek başına diğeri ne eşim dikti gözünü gelinceAgzinin suyunun aktigi kadar varmis:)) super olmus valla cokta severim sicak sicak dondurmaliiiij
Iyi yapmis yapipta herife yedirmicekmiydin yoksa:))Çok güzeldi bı tanesini yedim tek başına diğeri ne eşim dikti gözünü gelince
Yiyebilsrm onu da yiyecektim de yemeye vaktim olmadı ortalığı toplarkenIyi yapmis yapipta herife yedirmicekmiydin yoksa:))
Iyi bari:))Yiyebilsrm onu da yiyecektim de yemeye vaktim olmadı ortalığı toplarken
Konu tamamlanmadan açarsan öyle olurFotoğraflardan tarifı gözükmüyor yetiş imdadima Nevreste ://
Ahhh bu kafam bı daha böyle yapmayacagim sözKonu tamamlanmadan açarsan öyle olur
Canım ellerine sağlık müthiş görünüyor
Başarılar dilerim..
Tşk ederim kızlar muahhhEllerinize sağlık başarılar dilerim.
Yemeyede beklerimen sevdiğim bir kaç tatlıdan biri Ellerine sağlık minikim,bol şanslar
işten gelip mutfaga girmeden bir bakayim dedim yapistim pc ye ellerine emeğine sağlık çok güzel görünüyorTatlıların hası serbetlilerin efendisi diye tanımlanan tatlı yi sunuyorum bugün size ...
Eki Görüntüle 2208657
Malzemeler :
Serbeti için :
- 250 Gr çiğ kadayıf
- 100 Gr tereyağ (ağır geliyorsa margarin de kullanabilirsiniz
- Antakya peyniri 150 -200 Gr (dil peyniri-mozerella -cecil peyniri ) kesinlikle tuzsuz olmalı peynir...
Tepsiyi yağlamak için :
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon suyu
- Pekmez ve tereyağ
Yapımına geçebiliriz :) ben tek kişilik iki adet künefe tepsisi kullanacağım tarifte
Tepsi yoksa yapışmaz tavada da yapabilirsiniz
Öncelikle serbetimizi hazırlıyoruz o soğuk olmalı ...Eki Görüntüle 2208686
Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye alıyoruz ...kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatma ya devam ediyoruz limon suyunu ekleyip kapatabiliriz
Serbetimiz soğurken
Künefenin asıl önemli kısmına gecebiliriz ...
Kadayıf i ufak ufak dogruyoruzEki Görüntüle 2208689
Doğrama işleminden sonra yağı ekleyip güzelce harmanlıyoruz kadayıfı tamamiyle karistirmaliyiz ki güzel kızarsın bu sayede ...
Kunefe tepsisine bı çay kaşığı pekmez bir tatlı kaşığı yağ ile güzelce yagliyoruzEki Görüntüle 2208697
Yagladiktan sonra serperek kadayıf i yerleştiriyoruz
Bı başka künefe tepsisi ile bastirirsak daha sıkı olur ve peyniri böylelikle içinde sadece erir yağa maruz kalıp pişmez..
Eki Görüntüle 2208705
Peyniri kenarlarına fazla gelmeden ortalayarak yerleştirecegiz
Eki Görüntüle 2208706
Sonrasında son kat kadayıf i koyup iyice bastırıyoruz ki sıkı sıkı olsun dagilmasin çevirirken ....
Şimdi geçiyoruz pişirme aşamasına en küçük ateşte yapıyorum ben çünkü künefe tepsim tek kişilik ..
Çevirerek yanmadan ısı eşit dagilsin diye çevirerek pişiriyorum ...
Altını dagitmadan kontrol edebilirsiniz kızarmış mi diye
Kizardiysa bı başka tepsiyi pekmez ve yağ karışımı ile yagladiktan sonra ters düz edebilirsiniz ...
Ve geldik en güzel yerine kadayıf ve şerbet kavuşması
Tatlıyı ateşten indirince sıcağı sıcağına ılık serbetle buluşturuyoruz
Ve o muhteşem buluşma ;
Eki Görüntüle 2208750 Eki Görüntüle 2208751 Eki Görüntüle 2208752 Eki Görüntüle 2208754 Eki Görüntüle 2208755 Eki Görüntüle 2208758 Eki Görüntüle 2208760 Eki Görüntüle 2208763 Eki Görüntüle 2208765 Eki Görüntüle 2208766 Eki Görüntüle 2208767 Eki Görüntüle 2208769 Eki Görüntüle 2208770 Eki Görüntüle 2208777 Eki Görüntüle 2208778 Eki Görüntüle 2208784 Eki Görüntüle 2208785
İnşallah gelirim :)Yemeyede beklerim
işten gelip mutfaga girmeden bir bakayim dedim yapistim pc ye ellerine emeğine sağlık çok güzel görünüyor
Tşk ederim hepinize başarılar :))Mis eline saglik basarilar
Tatlıların hası serbetlilerin efendisi diye tanımlanan tatlı yi sunuyorum bugün size ...
Eki Görüntüle 2208657
Malzemeler :
Serbeti için :
- 250 Gr çiğ kadayıf
- 100 Gr tereyağ (ağır geliyorsa margarin de kullanabilirsiniz
- Antakya peyniri 150 -200 Gr (dil peyniri-mozerella -cecil peyniri ) kesinlikle tuzsuz olmalı peynir...
Tepsiyi yağlamak için :
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon suyu
- Pekmez ve tereyağ
Yapımına geçebiliriz :) ben tek kişilik iki adet künefe tepsisi kullanacağım tarifte
Tepsi yoksa yapışmaz tavada da yapabilirsiniz
Öncelikle serbetimizi hazırlıyoruz o soğuk olmalı ...Eki Görüntüle 2208686
Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye alıyoruz ...kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatma ya devam ediyoruz limon suyunu ekleyip kapatabiliriz
Serbetimiz soğurken
Künefenin asıl önemli kısmına gecebiliriz ...
Kadayıf i ufak ufak dogruyoruzEki Görüntüle 2208689
Doğrama işleminden sonra yağı ekleyip güzelce harmanlıyoruz kadayıfı tamamiyle karistirmaliyiz ki güzel kızarsın bu sayede ...
Kunefe tepsisine bı çay kaşığı pekmez bir tatlı kaşığı yağ ile güzelce yagliyoruzEki Görüntüle 2208697
Yagladiktan sonra serperek kadayıf i yerleştiriyoruz
Bı başka künefe tepsisi ile bastirirsak daha sıkı olur ve peyniri böylelikle içinde sadece erir yağa maruz kalıp pişmez..
Eki Görüntüle 2208705
Peyniri kenarlarına fazla gelmeden ortalayarak yerleştirecegiz
Eki Görüntüle 2208706
Sonrasında son kat kadayıf i koyup iyice bastırıyoruz ki sıkı sıkı olsun dagilmasin çevirirken ....
Şimdi geçiyoruz pişirme aşamasına en küçük ateşte yapıyorum ben çünkü künefe tepsim tek kişilik ..
Çevirerek yanmadan ısı eşit dagilsin diye çevirerek pişiriyorum ...
Altını dagitmadan kontrol edebilirsiniz kızarmış mi diye
Kizardiysa bı başka tepsiyi pekmez ve yağ karışımı ile yagladiktan sonra ters düz edebilirsiniz ...
Ve geldik en güzel yerine kadayıf ve şerbet kavuşması
Tatlıyı ateşten indirince sıcağı sıcağına ılık serbetle buluşturuyoruz
Ve o muhteşem buluşma ;
Eki Görüntüle 2208750 Eki Görüntüle 2208751 Eki Görüntüle 2208752 Eki Görüntüle 2208754 Eki Görüntüle 2208755 Eki Görüntüle 2208758 Eki Görüntüle 2208760 Eki Görüntüle 2208763 Eki Görüntüle 2208765 Eki Görüntüle 2208766 Eki Görüntüle 2208767 Eki Görüntüle 2208769 Eki Görüntüle 2208770 Eki Görüntüle 2208777 Eki Görüntüle 2208778 Eki Görüntüle 2208784 Eki Görüntüle 2208785
Ellerine sağlık canım, başarılar dilerim
Tşk ederimEn sevdiğim tatlı harika görünüyor başarılar dilerim ellerine sağlık canım