Kumar İlleti!!!

Setrinisa

Dert etme, dua et...
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
1.643
91
merhaba arkadaşlar bizim sorunumuz KUMAR...
çok yakın arkadaşımın kocası 2 yıldır kumar oynuyor ve bu yolda milyarlar harcadı. henüz 3 yıllık evliler
ama bi türlü vazgeçiremiyoruz arkadaşım defalarca terk etti evi ama her seferinde kocası tövbe ettim, pişmanım dedi eve getirdi...
2 yaşında oğulları var bu yüzden boşanmalarını da istemiyoruz:1no2: sizin bu konuyla ilgili bi çözümünüz var mı lütfen akıl verin...
şimdiden teşekkürler...

Kumar bir hastalıktır..
Ya adam tedavi olacak ya da evliliğe bu şekilde devam edecekler..şutarafagitti
Madem boşanmayı düşünmüyor arkadaşınız her iki şıktan birini seçecek..
Acı cümleler yazmış olabilirim ama kumar,alkol öyle "aman ben pişman oldum,bir daha yapmam" demekle bırakılmaz..:nazar:

Çok üzücü insan evladının rızkını nasıl olurda kumar masalarında harcar aklım almıyor Eğerki iradesine hakim olamıyorsa tedavi olmaktan başka şansı yok

alismis kudurmustan beterdir derler hic hos birsey degil tedavi görsün yoksa bosanmaktan baska cagre yok malesef

o küçük çocuğun böyle bir ortamda büyümesi ne kadar doğru o da tartışılır. gerçekten istiyorsa tedavi olsun arkadaşınızın eşi.

evet bu konudan çok muzdaribiz sadece onların deil hepimizin evinde huzursuzluk var acaba ne olacaklar diye bizde tedavi olsun diyoruz ama pis adam ben oynamıyorum artık diyor reddediyor maalesef...

Çok kötü bi durum... Bu durumu çok küçük yaştan beri yaşadığım için iyi bilirim..Babamın yıllardır devam ettirdiği kumar hevesi 60 yaşına gelmesine rağmen geçmedi... Bu bi hastalık bağımlılık... Oynayan için vazgeçilmesi çok zor. Biz çok çektik çocuk yaşta kapımızda icra memurları eşyalarımız komşu evlere taşınırdı... Tabii bizlerde çok büyük kötü etkiler yarattı... Senin arkadaşın içinde en iyisi ayrılması... biz anneme keşke o zamanlar ayrılsaydın diye çok deriz...
Ayrılık kötü ama en iyi yol gibi...

o adamın elinde o çocuk büyüse ne olacak

geleceğin kumarbazını yetiştirmesine izin mi verecek annesi?

ciddi bir şekilde resti çekmeli, tedaviye yöneltilmeli. verdiği sözlere itimat edilmemeli:eek:lmaz:

Evinin ve çocuğunun rızkını kumara yatırması ne kötü..Peki Arkadaşının k.validesi ve k.pederi bu durumdan haberdar değilmi?birlikte bir çözüm bulunsun..
Çözümde tedaviden başkası olamaz..

Evinin ve çocuğunun rızkını kumara yatırması ne kötü..Peki Arkadaşının k.validesi ve k.pederi bu durumdan haberdar değilmi?birlikte bir çözüm bulunsun..
Çözümde tedaviden başkası olamaz..

zaten adamın ailesinde hayır yok babası o çok küçükken evi terk etmiş
anneside arkadaşımın evlendiği gün ertesinde vefat etti kanserden.yani adam bi boşluk içinde çok zor şartlarda büyümüşler hep ezilmişler oda kısa yoldan kazanmak için bu yola girmiş ama daha çok batık durumda tabii...

Kumarbazlar iyimserlikle doludurlar, yenilgilerden asla ders almaz ve malî kayıpları ne kadar büyük olursa olsun, sonunda gelecek başarıya inançları sarsılmazdır. Kumarbaz kazandığında asla durmaz, daha da çok kazanacağına kendini ikna etmiştir. Kumardan zengin olabileceğine inanır. Başlangıçtaki ihtiyatına rağmen kumarbaz sonradan çok fazla riske girer, ailesi için gerekli parayı riske atar. Daima (bilinçli veya bilinçdışı) suçluluk duygularıyla motive olmaktadır. Bazı içsel kompulsiyonlar, tekrarlayan zorlayıcı düşünceler kumarbazı eylemlerini tekrarlamasına zorlar. Bu davranışın mantıkla açıklanamaması, kumarda bilinçdışı etkenlerin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Kumar oyun sırasında haz ile acı arasında bir gerginlik yaşar. yanı tam anlamı ıle bı hastalıkdır..
ya eşi takıp edıcek kumar oynadıgı yerı bılıp sıkayet edıcek gızlıden..
yada restı cekıcek
ama sunu dıyım kolay kolayda bırakamaz..
tum kumar cesıtlerını bılıyorum..kartları yuzlerı donuk ıken dahı tanıya bılıyor hale gelmısdım cunku işimden dolayı kartlar zarlarla cok nasır nısır oldum..
hatta arkadaslar arasında bızde hadı bı el oynayalım muhabbetlerı dondu ..allahıma sukur cabuk kendıme geldım ve napıyorum dedım..
kartlar emınım ruyasına dahı gırıyodur kurtulmak cok zor allah yardımcısı olsun aılesının..

katılımınız için teşekkür ederim aynen yazmışsınız durumu
evet bundan çok haz alıyor çünkü eşime anlatırken o kadar heyecanlanıyormuşki eşim dehşete kapılmış
'o son taş varya insanın eli titriyo abi o kadar zevkliki diyomuş' eşimde bırakamaz diyo ne yazık ki...

kumar bi hastalıktır ay çok üzüldümmm bunu tadaviside yok galibaaaaaklinialirimsmile
bırakmak için iradesi küvvetli olaçakkkk:Saruboceq:

bencede canim kumar kötü bi aliskanlik bagimlilik yapiyor sonucta tek cözüm tedavi olmasi bir an önce baslanmali buna dualarimiz arkadasinla ALLAH kurtarsin canim

tedavi olmasi sart, yoksa asla birakamaz:1no2:
eger tedavi olmak istemiyorsa bosanmaktan baska caresi yok malesef arkadasinin
allah islah etsin arkadasinada sabirlar versin ins bi mucize olurda birakir:Saruboceq:

Arkadaşın kendine bir iyilik yapsın ve eşini hayatından çıkarsın..
Öncelikle çocuğu için..

Tedavi olmayı kabul etmezse boşansın başka çözüm yok gibi. Ya bunu uygulayacak ya da şikayet etmeye devam edecek gibi gözüküyor.

Kumar çok önemli bir sorun ve temelinde dürtü kontrol bozukluğu var. Bir arkadaşımın eşinde vardı bu kumar bağımlılığı, 1 yıl içinde çok büyük paralar kaybetti maalesef. Başlangıçta tedavi olmayı reddeti ama etrafındaki insanlardan baskı gördükçe ve eşi boşanma davası açacağını söyleyince tedaviyi kabul etti. ılaç destekli psikoterapi aldı. Tedavi yaklaşık 2 hafta sürdü. Tedavi bittikten sonra hiç oynamadı. Yani eğer tedaviyi kabul ederse kumar bağımlılığı kalıcı şekilde tedavi edilebiliyor. Özellikle grupla psikolojik danışma çok kısa sürede sonuç veriyor. Ayrıca şuda çok önemli: kumarı bıraktıktan sonra hayatında oluşacak boşluğu çeşitli hobilerle, etkinliklerle doldurması gerekir yani çok fazla boş vaktinin kalmaması önemli. Sadece kumar bağımlılığı üzerine çalışan tedavi merkezleri var, internetten kumar bağımlılığı diye arat karşına çıkacaktır. Şunu tekrar söyliyim, kumar kalıcı şekilde tedavi edilebiliyor, siz bağımlı arkadaşı tedaviye ikna etmeye çalışın.

X