- 26 Temmuz 2018
- 2.459
- 3.110
- 63
- Konu Sahibi Berilnilim
Ne sacma bir dusunce.. islamda gidin hepsini koynunuza alin demiyor bunu suan ki sozde muslumanlar uckurlarina duskun oldugu icin boyle anlatip uygulamaya calisior hatta cogu yerde uygulanior. Misal daha yeni suriyeli biri ile konustum evlilik cuzdanlarimizda 4 kadinlik yer var dedi bu ne igrenc bir kafa ne igrenc bir yaklasim boyle dusunenlere inanmakta gucluk cekiyorum. Akrabasini koynuna alacak koynuna girecek zihniyeti de anlayamiorm bana o kadar ters ki bu konu ben o kadindan kacmak yerine yuz yuze gelir ne adi serefsiz oldugnu soylerdim. Yetim diye halasinin oglu mu olmali kocasi. Konu gercekse bu isin icinde baska birsey var.Ha yani ayetler evrensel değil, o döneme hitap ediyor diyorsunuz, o zaman evrensel olmaz, ayetler kadına lafı bile erkek üzerinden söyler, Arab’ın kültürü dinde kadının tek vasfı birilerinin karısı olmaktır, Bakabileceksen diyor 4 kadın ve başka ülkelerden islamı yayarken esir aldığın sayısız cariyeler diyor, gayet açık ve net, tüm islam ülkeleri mutabık, öyle olmasaydı çok zor olmasa gerek 4 kadın ve sayısız cariyeyi işin içine katmamak tek eş demek, bu adamda durumu iyiymiş, bakabilecekmiş ki almış, Bunu laik çağdaş ülkede uzay çağında yapamaz! Çünkü kadın ve erkek eşittir!