- 3 Nisan 2010
- 16.020
- 5.086
- 448
- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
anasının sözünü dinleyen kuzenden de bir cacık olmaz... ayrıca evli biriyle takılan bir kızdan nefret ederim.Mesela şoyle bir ornek vereyim benim erkek arkadasim olsa yenge hanim bunu ogrense (guya kuzenimin ahlakini bozacagim kismetini kapatacagim)dusuncesiyle kuzenimin benimle gorusmesine mani olur (tabi tamamen bahane) ama suan kuzenimi bir arkadasinin evli bir erkekle iliskisi oldugunu bildigi halde kuzenimin arkadasiyla olan gorusmesine sesini bile cikarmiyor
Simdiye kadar Allaha cok sukur toplum icinde kotu olarak anilacak bir hatam olmamasina ragmen kuzenimim benimlw gorusmesine mani
Ben de 10 yıllık evliyimIki senelik evliyim neredeyse, eltim nasıl biri bilmiyorum. Toplasan belki 3-4 defa görüşmüsüzdür aile içinde muhabbetim pek yok. Evi bana 15 dk mesafede ona ragmen gidip gelmem. Diyecegim o ki kendisiyle sorun yaşamadım. Mesafe önemli. Görümcelerlede çok muhattap degilim onlarlada pek sorun yasamadim.
Sadece kaynanayla sorun yasadim cunku onunla ister istemez biraraya daha fazla geldik muhabbetimiz oldu.
Mesafe mesafe mesafe fazla muhabbet, can ciger olmak iyi degil bastan iyiymis gibi gorunsede sonradan birseyler cikar.
Boşver be canım, annen düşünsün bunları. Senin eltin degil sonuçta dert etme.Ya arada mesafe olamayacak kadar yakindik
Aslinda cokta samimiydik ama nedense bazi seylerin gorundugu gibi olmadigini zamanla anliyor insan
Bazı seylerde annemim zamanla kendinden ustun pozisyona gelmesi (cunku onun icin bu tarz seyler cok onemlidir cocuklarinin kariyerleri yada damatlarinin meslekleri vs) bunlarda annemin kendi onune gectigini dusunfugu an onda hersey degisti
Ilk bu sıkintıları yasamaya basladigimizda bi arkadasim kiskanmaktan kaynakli sorunlar cikardigini soylemisti ama kabul etmemistim etmek istememistim ama ailede yasanan her degisiklikte yenge hanimin sudan sebepten tartisma konusu cikarmasi arkadasima hak vermeme neden oluyor
Bende hep aynisini derdim.kalabalik bi aile olsun diye.keske dilimi isirsaymisim.lanet olsun o lafi dedigim gune.
Sen o herifi bul ve yakasina yapis evvel
Annem hicbirseyi tınlamayan modelkerden pek takmiyoda son zamanlarda yaptiklari ozellikle kuzenlerimle aramiza mesafe koymasi cok dokunuyoBoşver be canım, annen düşünsün bunları. Senin eltin degil sonuçta dert etme.
Muhtemelen yengen tarafından bakınca annenin de çekilmez yönleri vardır, Mesela ben iki dayımın eşlerine bakıyorum iki tarafı da dinleyince ikisini de haklı buluyorum
Demek ki elti sevilmeyecek diye bir kod otomatik olarak yükleniyor beynimize
Benim eltim de kına geceme gelmemişti, işim var diyerek :) daha sonra nikahtan yemeğe gidildi, orda bana canım gelemedim işim vardı gücenmedin dimi dedi, bende o heyecandan gelmediğini bile fark edemedim, asıl sen kusura bakma demiştim :) küs değiliz, bayramlar da denk geldikçe kırk yıllık samimiler gibi konuşuyoruz ama o orda kalıyor, ta ki bir daha ki bayramda kayınvalidemler de denk gelene kadar :) mesafe candır, biz böyle mutluyuz, eşlerimiz de mutlu :)
Şimdi siz konuya bakinca eltiden muzdarip biri diye düşüneceksiniz ama değil dert mi diye soracak olursaniz olmaz olur mu efendim vatan millet meselesi olmus durumda ülkedeki elti sorunlari
Basliktaki gibi hani derler ya kuma gemisi yururmuste elti gemisi yurumezmis ve bunun gibi eltilerle suslenmis bi dolu ata sozu mevcut
Cocukken anlamazdim hatta sacma gelirdi hoş hala sacma geliyor ama sahi anlayamiyorum ve merak ediyorum eltiler arasindaki bu cekisme olayi nedir
Konu benim degil ama annemin eltisiyle yasanan sıkintıların bizlere yansiyan boyutu
Aslinda derin detayli anlatmak isterdim ama kimligin insanlara ifşa olma durumu sozkonusuo yuzden bi durum olmasin diye yüzeysel anlatayim
Birde konuyu acma nedenim acaba bu egzantrik yenge (yani elti durumlari sadece bizde mi mevcut ) yoksa sizlerdede benzer ornekleri varmi
annemin bir eltisi vardı hiç bir zaman iyi olmadılar bence sebebi birinin maddi ve manevi olarak diğerinden üstün olması düşük olan elti daima kıskanıyor ve problem çıkartıyor.bide anlam veremediğim kv kp gözüne girme çabası var sanırım ben hala anlamış değilim benimde eltimde var böyle şeyler hiç umrumda değil ama eltimin bunun için özel bir çabaya girdiğini farkediyorum eşim dedi biz evlendiğimizden beri annemi babamı sevmeyen yengem bir anda ballım güllüm oldu dedi
Ahada giriyorum konuya yıllar once annemle yengem arasinda yasanan bir sıkintıdan sonra (inanin anlatacak olsam sudan sebepten mevzular ) yenge hanimin anneme cephe almasiyla kuzenlerimizle aramiza girme olayi basladi
Aslinda biz cocuklarin yasananlarla hic bi alakasi yokken yengem kuzenlerimin bizlerle gorusmesine mani olmasi bebim icin en buyuk sıkinti
Ve dort yildir en ufak bi puruzden olay cikaracak boyuta getirdigi bi dolu sey var
Tek tek anlatmaya kalksam bitmeyecek seyler
Uykusuzluktanmidir nedendir bilemedim aklim calismiyor suan
Ama sizden ricam varsa sizlerdede problemli eltiler örneklerle bir paylassanizda bizlerde durumun sadece bize mahsus olmadigini anlasak
Not:yengemin egzantrik hallerini ve bize yasattiklarini yorumlarda yazarim ama sahiden begnim durmus gibi
Sizleri piste alalim bende arkadan geliyorum
annemin bir eltisi vardı hiç bir zaman iyi olmadılar bence sebebi birinin maddi ve manevi olarak diğerinden üstün olması düşük olan elti daima kıskanıyor ve problem çıkartıyor.bide anlam veremediğim kv kp gözüne girme çabası var sanırım ben hala anlamış değilim benimde eltimde var böyle şeyler hiç umrumda değil ama eltimin bunun için özel bir çabaya girdiğini farkediyorum eşim dedi biz evlendiğimizden beri annemi babamı sevmeyen yengem bir anda ballım güllüm oldu dedi
kesinlikle yaptığınız çok doğru dede nineleri aynı şekilde biz şimdiden karar verdik kesinlikle çocuğumuzun yanında onların aleyhinde birşey konuşmıcaz diye bırakalımda sevsinler akrabalarını bizim vesilemizle kinleşmesinlerValla cnm elti gemisi yurumezmis gercekten cok dogru. Benimde eltim var, ben tanistirdim hatta kaynimla ilk zamanlar cok iyidik. Nisanlandi birden degisti sebebini halen bilmiyorum. 4 sene oldu nerdeyse. Fazla gorusmuyoruz konusmuyoruz. Sadece Kv denk gelirse okdr. Onunda cocugu var benimde kizlar hep soruyor ben kuzenim x cok ozledim niye bize hic gelmiyolar niye biz gitmiyoz. Cocuga verebilcegim cvp suan sadece isleri varmis evde yoklarmis. Kucuk olduklari icin oyle kabul ediyolar simdilik. Buyudukce nolur bilemicem. Ama ben asla cocuklarima yengen soyle amcan soyle demem. Demiyorumda
işte o sudan sebebten tartışmalar kıskanmanın dışa vurum şekli içi fokur fokur kaynadığından başka şeylerde patlıyorGoruntu itibariyle yengemin annemden ustun oldugunu dusunuyorum ama bazi seylere bakilinca sizin soylediginizi hakli cikarir nitelikte bizim ailede maddi manada olumlu anlamda ne zaman iyi bir gelisme olsa yengem sudan sebepten biseyleri bahane edip tartisma cikarir
Yanlis anlasilma olmasin kuzenim degil arkadasinin evli erkekle iliskisi var gunahi vebali kwndi boynuna baskasini kinamak benim haddim degil beni rahatsiz edenanasının sözünü dinleyen kuzenden de bir cacık olmaz... ayrıca evli biriyle takılan bir kızdan nefret ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?