• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuma Gemisi Yürürmüşte Elti Gemisi Yürümezmis

Mesela şoyle bir ornek vereyim benim erkek arkadasim olsa yenge hanim bunu ogrense (guya kuzenimin ahlakini bozacagim kismetini kapatacagim)dusuncesiyle kuzenimin benimle gorusmesine mani olur (tabi tamamen bahane) ama suan kuzenimi bir arkadasinin evli bir erkekle iliskisi oldugunu bildigi halde kuzenimin arkadasiyla olan gorusmesine sesini bile cikarmiyor

Simdiye kadar Allaha cok sukur toplum icinde kotu olarak anilacak bir hatam olmamasina ragmen kuzenimim benimlw gorusmesine mani
anasının sözünü dinleyen kuzenden de bir cacık olmaz... ayrıca evli biriyle takılan bir kızdan nefret ederim.

Egzantrik yenge babannem olmeden önce babanneme taranmak icin anneme kötü davranmis ve kötü davranmasia iftira ettiginde susmus. Simdi psikolojik olarak hasta.. hatta söyle raporu var.. ciddi hasta.. ve bir sure biz baktik annemin eline muhtac kaldi yaptiklarindan sonra..
oluyor böyle yengeler..
benimde iki eltim olacak. Birini aevdim diğeriyle vakit gecirmedik ama bastan beri ona isinamamistim. Sirf laf söz cikmasin diye sevdigim ablaya da yakin davranmiyorum. Mesafe candir felsefesiyle yürüyoeum :)

Benim eltim de kına geceme gelmemişti, işim var diyerek :) daha sonra nikahtan yemeğe gidildi, orda bana canım gelemedim işim vardı gücenmedin dimi dedi, bende o heyecandan gelmediğini bile fark edemedim, asıl sen kusura bakma demiştim :) küs değiliz, bayramlar da denk geldikçe kırk yıllık samimiler gibi konuşuyoruz ama o orda kalıyor, ta ki bir daha ki bayramda kayınvalidemler de denk gelene kadar :) mesafe candır, biz böyle mutluyuz, eşlerimiz de mutlu :)

Iki senelik evliyim neredeyse, eltim nasıl biri bilmiyorum. Toplasan belki 3-4 defa görüşmüsüzdür aile içinde muhabbetim pek yok. Evi bana 15 dk mesafede ona ragmen gidip gelmem. Diyecegim o ki kendisiyle sorun yaşamadım. Mesafe önemli. Görümcelerlede çok muhattap degilim onlarlada pek sorun yasamadim.

Sadece kaynanayla sorun yasadim cunku onunla ister istemez biraraya daha fazla geldik muhabbetimiz oldu.

Mesafe mesafe mesafe fazla muhabbet, can ciger olmak iyi degil bastan iyiymis gibi gorunsede sonradan birseyler cikar.
Ben de 10 yıllık evliyim

Eltîmi iki elin parmağı kadar görmedim

Evler 10 dakika mesafede bu 10 yılda kvde de bir bayramda bile karşılaşmadık

Huzur bizde

Ya arada mesafe olamayacak kadar yakindik

Aslinda cokta samimiydik ama nedense bazi seylerin gorundugu gibi olmadigini zamanla anliyor insan

Bazı seylerde annemim zamanla kendinden ustun pozisyona gelmesi (cunku onun icin bu tarz seyler cok onemlidir cocuklarinin kariyerleri yada damatlarinin meslekleri vs) bunlarda annemin kendi onune gectigini dusunfugu an onda hersey degisti

Ilk bu sıkintıları yasamaya basladigimizda bi arkadasim kiskanmaktan kaynakli sorunlar cikardigini soylemisti ama kabul etmemistim etmek istememistim ama ailede yasanan her degisiklikte yenge hanimin sudan sebepten tartisma konusu cikarmasi arkadasima hak vermeme neden oluyor
Boşver be canım, annen düşünsün bunları. Senin eltin degil sonuçta dert etme.
:halay:

Muhtemelen yengen tarafından bakınca annenin de çekilmez yönleri vardır, Mesela ben iki dayımın eşlerine bakıyorum iki tarafı da dinleyince ikisini de haklı buluyorum:deli:

Demek ki elti sevilmeyecek diye bir kod otomatik olarak yükleniyor beynimize :KK55:

Valla cnm elti gemisi yurumezmis gercekten cok dogru. Benimde eltim var, ben tanistirdim hatta kaynimla ilk zamanlar cok iyidik. Nisanlandi birden degisti sebebini halen bilmiyorum. 4 sene oldu nerdeyse. Fazla gorusmuyoruz konusmuyoruz. Sadece Kv denk gelirse okdr. Onunda cocugu var benimde kizlar hep soruyor ben kuzenim x cok ozledim niye bize hic gelmiyolar niye biz gitmiyoz. Cocuga verebilcegim cvp suan sadece isleri varmis evde yoklarmis. Kucuk olduklari icin oyle kabul ediyolar simdilik. Buyudukce nolur bilemicem. Ama ben asla cocuklarima yengen soyle amcan soyle demem. Demiyorumda

Bende hep aynisini derdim.kalabalik bi aile olsun diye.keske dilimi isirsaymisim.lanet olsun o lafi dedigim gune.

Sen o herifi bul ve yakasina yapis evvel

Yapma be desene kacirdik gul gibi copsuz uzumu ne bileyim ya boyle kiymetli bisey oldugunu

Bu arada kiz ne bileyim ya ben kendimi bildim bileli hep kalabalik sicak bi aile istedim belki koca tarafinda bulurum diye umitlendiydimde o umidimde h
Kalmadi

Muhtemelen yengen tarafından bakınca annenin de çekilmez yönleri vardır, Mesela ben iki dayımın eşlerine bakıyorum iki tarafı da dinleyince ikisini de haklı buluyorum:deli:

Demek ki elti sevilmeyecek diye bir kod otomatik olarak yükleniyor beynimize :KK55:

Sizde haklisiniz zaten bende dort dortluk insanlar oldugumuzu dusunmuyorum ama soyle bi durum var bizim zatwn iyi yada kötü hic bi sozumuz lafimiz yok kendi halimizde yasayip gidiyoruz

Ama yenge hanimin musterek alanlari sajiplenmrsi (ki bunada lafimiz sozumuz yok) bide sahiplendigi alanlar yuzunden kendi kendone problem cikarmasi canimi sıkıyor

Birde su var ki annwm ortada her ne yasanirsa yasansin kuzenleeimizle olan diyalogumuza ilismedi

Ama yengwm kuzenlwrimin bayramlarda gelip gitmesine bile mani

Benim eltim de kına geceme gelmemişti, işim var diyerek :) daha sonra nikahtan yemeğe gidildi, orda bana canım gelemedim işim vardı gücenmedin dimi dedi, bende o heyecandan gelmediğini bile fark edemedim, asıl sen kusura bakma demiştim :) küs değiliz, bayramlar da denk geldikçe kırk yıllık samimiler gibi konuşuyoruz ama o orda kalıyor, ta ki bir daha ki bayramda kayınvalidemler de denk gelene kadar :) mesafe candır, biz böyle mutluyuz, eşlerimiz de mutlu :)

Sizinkide iyi cevap olmus sahi yani nedir ki bu cekememezlik isim vardi gelemedim

Şimdi siz konuya bakinca eltiden muzdarip biri diye düşüneceksiniz ama değil dert mi diye soracak olursaniz olmaz olur mu efendim vatan millet meselesi olmus durumda ülkedeki elti sorunlari

Basliktaki gibi hani derler ya kuma gemisi yururmuste elti gemisi yurumezmis ve bunun gibi eltilerle suslenmis bi dolu ata sozu mevcut

Cocukken anlamazdim hatta sacma gelirdi hoş hala sacma geliyor ama sahi anlayamiyorum ve merak ediyorum eltiler arasindaki bu cekisme olayi nedir

Konu benim degil ama annemin eltisiyle yasanan sıkintıların bizlere yansiyan boyutu

Aslinda derin detayli anlatmak isterdim ama kimligin insanlara ifşa olma durumu sozkonusu:KK53: o yuzden :skandal: bi durum olmasin diye yüzeysel anlatayim

Birde konuyu acma nedenim acaba bu egzantrik yenge (yani elti durumlari sadece bizde mi mevcut ) yoksa sizlerdede benzer ornekleri varmi
annemin bir eltisi vardı hiç bir zaman iyi olmadılar bence sebebi birinin maddi ve manevi olarak diğerinden üstün olması düşük olan elti daima kıskanıyor ve problem çıkartıyor.bide anlam veremediğim kv kp gözüne girme çabası var sanırım ben hala anlamış değilim benimde eltimde var böyle şeyler hiç umrumda değil ama eltimin bunun için özel bir çabaya girdiğini farkediyorum eşim dedi biz evlendiğimizden beri annemi babamı sevmeyen yengem bir anda ballım güllüm oldu dedi

Ahada giriyorum konuya yıllar once annemle yengem arasinda yasanan bir sıkintıdan sonra (inanin anlatacak olsam sudan sebepten mevzular ) yenge hanimin anneme cephe almasiyla kuzenlerimizle aramiza girme olayi basladi

Aslinda biz cocuklarin yasananlarla hic bi alakasi yokken yengem kuzenlerimin bizlerle gorusmesine mani olmasi bebim icin en buyuk sıkinti

Ve dort yildir en ufak bi puruzden olay cikaracak boyuta getirdigi bi dolu sey var

Tek tek anlatmaya kalksam bitmeyecek seyler
Uykusuzluktanmidir nedendir bilemedim aklim calismiyor suan

Ama sizden ricam varsa sizlerdede problemli eltiler örneklerle bir paylassanizda bizlerde durumun sadece bize mahsus olmadigini anlasak

Not:yengemin egzantrik hallerini ve bize yasattiklarini yorumlarda yazarim ama sahiden begnim durmus gibi

Sizleri piste alalim bende arkadan geliyorum

:KK9:En Büyük KK

annemin bir eltisi vardı hiç bir zaman iyi olmadılar bence sebebi birinin maddi ve manevi olarak diğerinden üstün olması düşük olan elti daima kıskanıyor ve problem çıkartıyor.bide anlam veremediğim kv kp gözüne girme çabası var sanırım ben hala anlamış değilim benimde eltimde var böyle şeyler hiç umrumda değil ama eltimin bunun için özel bir çabaya girdiğini farkediyorum eşim dedi biz evlendiğimizden beri annemi babamı sevmeyen yengem bir anda ballım güllüm oldu dedi

Goruntu itibariyle yengemin annemden ustun oldugunu dusunuyorum ama bazi seylere bakilinca sizin soylediginizi hakli cikarir nitelikte bizim ailede maddi manada olumlu anlamda ne zaman iyi bir gelisme olsa yengem sudan sebepten biseyleri bahane edip tartisma cikarir

Valla cnm elti gemisi yurumezmis gercekten cok dogru. Benimde eltim var, ben tanistirdim hatta kaynimla ilk zamanlar cok iyidik. Nisanlandi birden degisti sebebini halen bilmiyorum. 4 sene oldu nerdeyse. Fazla gorusmuyoruz konusmuyoruz. Sadece Kv denk gelirse okdr. Onunda cocugu var benimde kizlar hep soruyor ben kuzenim x cok ozledim niye bize hic gelmiyolar niye biz gitmiyoz. Cocuga verebilcegim cvp suan sadece isleri varmis evde yoklarmis. Kucuk olduklari icin oyle kabul ediyolar simdilik. Buyudukce nolur bilemicem. Ama ben asla cocuklarima yengen soyle amcan soyle demem. Demiyorumda
kesinlikle yaptığınız çok doğru dede nineleri aynı şekilde biz şimdiden karar verdik kesinlikle çocuğumuzun yanında onların aleyhinde birşey konuşmıcaz diye bırakalımda sevsinler akrabalarını bizim vesilemizle kinleşmesinler

Goruntu itibariyle yengemin annemden ustun oldugunu dusunuyorum ama bazi seylere bakilinca sizin soylediginizi hakli cikarir nitelikte bizim ailede maddi manada olumlu anlamda ne zaman iyi bir gelisme olsa yengem sudan sebepten biseyleri bahane edip tartisma cikarir
işte o sudan sebebten tartışmalar kıskanmanın dışa vurum şekli içi fokur fokur kaynadığından başka şeylerde patlıyor

anasının sözünü dinleyen kuzenden de bir cacık olmaz... ayrıca evli biriyle takılan bir kızdan nefret ederim.
Yanlis anlasilma olmasin kuzenim degil arkadasinin evli erkekle iliskisi var gunahi vebali kwndi boynuna baskasini kinamak benim haddim degil beni rahatsiz eden

Yengemin boyle birseyi yapan kisi ben olsaydim hatta birakin boylesini gorustugum biri oldugunu bilse kuzenlerimle konusmamak icin bahane olarak sunacakken

Kizinin yakin bi arkadasinin yapmasi ve kizinin boyle biriyle gorusmesi rahatsiz dahi etmiyor

valla dayımın bir eşi var yenge hnım düşman başına...o ayrı bir mevzu. 20 küsür senelik evliler ve şu anda kendisi annemle ipleri tamamen kopardı, anneannemle de koparması yakındır. hoş böylesi daha hayırlı.

benim kendi eltime gelecek olursak. ikimiz de okumuş etmiş işimizde gücümüzde insanlarız. bayramda seyranda bir araya geldiğimizde uzak bir arkadaşımızla karşılaştığımızda ettiğimiz beylik muhabbetleri ederiz o kadar. samimi değiliz. severim veya sevmem diye yorum yapacak kadar bile tanımıyorum kendisini. en başta negatif elektrik almıştım soğuk gibi geliyordu ama sonradan fikrim değişti. nötrleştim. bence en iyisi de bu ;) bol mesafe az dert, tasa.

benım annem eltısıyle cok ıyı yengemı cok severım cok ıyı anlasırız bı kere bıle problem yasamadık
ama benım eltım tam bı şeytan

Back