Kullanımı kolay olan bir araba almak istiyorum

resigned

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
709
33
Kızlar, artık bi araba almak istiyorum. 7, 8 yıl önce ehliyet aldım ama araba kullnamasını bilmiyorum. biraz cesaretsizim ama bi yerde de araba çok gerekli oluyor. özel ders alıp almak istiyorum. 10 bin liralık sürüşü kolay bi araba bulabilir miyim? bu konuda hiç bilgim yok. araba kullanan arkadaşlar görüşlerinizi yazarsanız çok sevinirim.

Araba kullanmak konusunda çok tecrübeli değilim ancak eski model araçları kullanmak çok daha zor bana göre.Kalkışını yapmak,debriyajının kavrama noktası falan.Bana zor geliyor yani.Biraz yüksek model olan araçlarsa yağ gibi kayıyor ne güzel. Fakat kendi aracınız olacağı için birde üzerine eğitim alınca çok zor olacağını sanmıyorum.​

kullanımı kolay istiyosanız otomatik vites sizin için daha iyi olur... ama 10 bin liraya oto. vites araba olucağını pek zannetmiyorum.. :44:

Son düzenleme:
sizi cok iyi anliyorum, ben iki uc haftadir direksiyon dersi aliyorum ve bu sorun bende de var... Direksiyon hocama sordum, kurs okullari genelde toyota kullanir dedi hem kullanimi kolaydir hem de rahattir. Gecekten kurs arabasini kullanirken park yaparken bile daha kolay oluyor fakat bizim araba infiniti marka ve bana hic rahat gelmiyor. Araba alirsam mutlaka toyota alcam ben cok rahat tavsiye ederim. Kullanimi cok kolay bence. Kendi arabamiz goruntu acisindan cok daha guzel fakat bana rahat gelmiyor toyota'da ders gordukten sonra:)

ben opel corsa kullanıyorum ototmatik vites. ilk arabam ve yaklaşık bi sene oldu.tavsiye edebilirim.küçük olduğu için park ederken oldukça rahat ediyorum.yalnız 14000 tl fln fiyatı

ben opel corsa kullanıyorum ototmatik vites. ilk arabam ve yaklaşık bi sene oldu.tavsiye edebilirim.küçük olduğu için park ederken oldukça rahat ediyorum.yalnız 14000 tl fln fiyatı

Canım kaç yıllık araba ve kilometresi kaç?

Ben direksiyon çalışırken fiyat palio kullanmıştım küçüktü araba ve sürüşü çok rahattı ama dizel öneririm çünkü çok daha rahat kalıyor ve stop etme şansı nerdeyse sıfır oluyor ancak dizel arabalar az benzin yaktığı için satış fiyatları pahalı oluyor hem de bir bayan olara şehir dışı yolculuk pek yapmazsınız ve verdiğiniz parayı benzin tasarrufu ile sübvanse edemezsiniz. 10.000 dediğinize göre 2. el arıyorsunuz. Biz biizm renault clio'yu yeni verdik 7 bin etti. O da hava yastığı nedeniyle direksiyonda sorun vardı açımıştı az ondan yoksa 8 bine giderdi. En az 7-8 yıllık bir araba bulursunuz bu fiyata biizm ki 11 yıllıktı. Bende wolswagen polo, fiat palio, hyundaı getz gibi arabalara bakabilirsiniz. Benim eşimde küçük araba sevdiğinde bu arabamızı da küçük alıyoruz eskiye göre birazcık büyük opel corsa enjoy alıcaz sıfır tabii.. Bende biraz param olsa isterdim ve alacağım araba ya palio ya getz olurdu.. ama opel bulursanız uygun fiyata şiddetle tavsiye ederim.. Bence acele etmeyip biraz daha para biriktirseniz yaşı fazla büyük olmayan bir araba bulabilirsiniz sonra bir de size sürekli arıza çıkarmasın..

Son düzenleme:
Kızlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. önerdiğiniz arabalara bakacağım. bazı arkadaşların yazdığı gibi ben de küçük bi araba istiyorum. sıfıra gücüm yetmez zaten 2. el alabilirim ancak. otomotik viteslerin kullanımı kolaymış ama pahalıymış.

ben de ehliyet kursunda palio kullanmıştım.çok rahat sürüşü yağ gibi akıyor.hem küçük hem de hesaplı.yalnız almadan önce deneme sürüşü yap mutlaka.üstelik arabanın sağlamlığı da önemli bu konuyu es geçme.alman arabaları sağlam olur mesela.şimdiden hayırlı olsun canım.

cnm bende fiat palio var 2005 model otomatik vites, 16.000 liraya almistim 10.000 liraya otomatik vites arac ya cok eski modeldir ya da pertten cikmadir bence borc al bankadan almisken iyi bir sey al yani en fazla 5-6 yillik olsun arac bence tabi

Volkswagen Beetle "vosvos" & "kaplumbağa" öneririm.
resimlerini de alta ekleyeyim.

bu 1967 modellere her binişinde duygu seline kapılacaksın, heyecanlanacaksın, sen dur haşmetlim ben seni taşırım diyeceksin

bu arada en uzun omurlu ve en iyi arabalar japon arabalaridir, o yuzden amerikan arabalarindan ve digerlerinden ziyade japon ya da alman yapimlarini tercih ederseniz daha iyi olur

Kesinlikle alman arabaları sağlam. Biz de opel corsa alıcaz eski arabanın yerine. Nette felan kimse sordak bu arabası olan herkes çok iyi araba olduğunu söylüyor ve uzun ömürlü. Tabii arkadaşımız için pahalı ama corsaların 1.2 benzinli modellin sıfırı 29 bin. Bu arabanın 2. elini birazcık daha para koyarsa fazla yaşı geçmemiş olanlardan alabilir. Biz dizel alıcaz başka modeli bakalım görücez dedikleri kadar var mı.

son 7 aydır çok araştırdım
ilk başta tek kapılı otomatik polo buldum 1999 modeldi ama 100 bin km 10000 TL satılıktı
eşim çok yol yapmış dedi almadı
alsaydı çoktan pekiştirmiştim şimdi
bakındım bakındım otomatik jazz almaya karar verdim
sürüş rahatlığı az benzin yakması yüksek olması v.s. dolayı
ama fiyatları çok yüksekti
en sonunda 15000 km de 2006 panda aldım
hafta sonu uzun yol ve şehir içi deneyimlerim oldu çok rahat bir araba
sadece bagajı çok çok ufak
sana tavsiyem düz viteste tofaş kullanabilirim dersen al
ama biraz daha güzel olsun dersen palio tata daweoo alabilirsin

Son düzenleme:

bahsettiğin araba bu mu?

yok pahalı o resimdeki
tofaş olan
palio
daewoo
tata

bu gri fazlalık oldu

Eklentiler

• $TATA-INDICA-55888794.jpg
    52,8 KB · Görüntüleme: 133
Son düzenleme:
cnm öncelikle şimdiden hayırlı olsun..
kendi aracımı alalı yaklaşık 2 ay oldu,
şunu söyliyim sakın almaktan vazgeçme,
bende kullanmayı tam bilmiyordum acaba almasammı diye çok gittim geldim,
neticede bi anlık bişeyle kendi istediğim aracı aldım,
başkasının arabasında (baban dahi olsa) öğrenemiyosun,
korku halindesin acaba arabasına zarar verirmiyim diye,
ama kendi arabanda öyle değil,
kimseyi umursamadan gönlünce kullanabiliyosun,
ve babamın aracını yaklaşık 1 sene ara ara kullanmıştım,
meğer ben kullandığımı sanıyomuşum,
hiç bişe öğrenmemişim,öğrendiklerimde korkudan mecburi yaptığım şeylermiş,
kendi arabamda araba kullandığımı anladım,
araba konusunda tavsiyem bi çok arkadaşın dediği gibi otomatik vites alman yönünde,
ayrıca sedan tarzı yanı uzun araçları değilde hacbek tarzı yani arkası yuvarlak ve kısa olan araçlardan almanı tavsye ederim,
bunların park etmeside traikte az yer kaplamasıda gayet güzel ve kullanışlı yapıyor aracı,
benim arabam wosvagen polo,98 model,otomatik vites 2 ay önce 12bine aldım,
bu fiyatın altında bulman zor cnm,ama yılmadan hergün ilanları takip et,
muhakkak gönlünce bi araç denk gelir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…