kullanıldığımı hissediyorum; yakın arkadaş mevzusu

Çekingen olma kendini ezdirme bir yere gittiğinizde açık açık ''ya x benim üstümde çok fazla nakit yok'' diyerek hayır demesini öğren. O, benim 1 lattem vardı derken utanmıyorda sen hayır derken mi çekineceksin? Silkelen allasen ya...

Böyleleri işi bitene kadar sizi kullanır iki gün sonra başka bir arkadaş bulunca size de tekmeyi basar gibi geldi çünkü çok fazla çıkar var bu arkadaşlıkta. Körün gözü açılınca kırdığı ilk şey bastonu olurmuş dikkat edin derim

Böylelerinin cebinde para dolu olur, harcamaz biriktirirler. İlişiğinizi kesin,kendisine başka enayi bulsun.

Sınır çizme sorununuz var bence. T-shirtinizi, montunuzu bile hediye ediyormuşsunuz. Arkadaşınız da farkında ya da farkında olmadan sizi kullanıyor. Ve sürekli verici konumda olduğunuz için üzgünüm ama bu arkadaşlık ilişkisi siz bu kadar ‘“iyi” olduğunuz için sürüyor. Kendi sınırlarınızı çizmeye başladığınızda arkadaşlığınız bozulur malesef.

Ama bi düşünün bakalım, birinin sizi kullandığını bile bile neden onunla görüşmeye devam ediyorsunuz? Neden sınırlarınızı bu derece koruyamıyorsunuz? Aileniz, kardeşlerinizle ilişkiniz nasıl onlarla da hep verici konumda mısınız? Sorun belki arkadaşınızda değil de, bu şekilde davranmasına müsade ettiğiniz için sizde olabilir mi?

Sonuçta sürkeli arkadaşınıza bir şeyi ısmarlarken, ya da sürekli arkadaşınızın getirini götürünü yaparken olumsuz bir şey demiyorsanız, gülümseyip sorun değil diyorsanız kendiliğinden sizin için sorun olduğunu anlamayacaktır (ya da anlamazlıktan gelecektir.)

Sonuçta rahatsız olduğunuzu söylememişsiniz ki…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…