herkese merhaba,
aradığım parfümü buldum sanırım..givenchy dalia noir.. ancak bir konuda takıldım yardımınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. bu parfümün hem edp'si var hem de edt'si var..fakat aynı marka olmasına rağmen ikisi de çok farklı kokuyor. bir öneriniz var mı? yeni alacağım için kararsız kaldım açıkcası.
Fark olması normal; çünkü;
* Eau De Parfume: İçindeki Parfüm Miktarı %15'tir.Eau De Toilette'ye Göre Hem Daha Kalıcıdır.
* Eau De Toilette: İçindeki Parfüm Miktarı %4'tür.2-3 Saat Kalıcı Etkisi Vardır.
Bunları hesaba katarak seçimini yapabilirsin.
herkese merhaba,
aradığım parfümü buldum sanırım..givenchy dalia noir.. ancak bir konuda takıldım yardımınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. bu parfümün hem edp'si var hem de edt'si var..fakat aynı marka olmasına rağmen ikisi de çok farklı kokuyor. bir öneriniz var mı? yeni alacağım için kararsız kaldım açıkcası.
bazı markalarda edp/edt farkı sadece parfüm oranı olmuyor. içerikte değişiklikler olabiliyor. en bilinen örneği NR for her. edt ve edp farklı floral notaları içerdiğinden kokular farklı şaşırtıcı olarak edt olanın kalıcılığı daha fazla. dahlia noirde de buna benzer bir durum olabilir.
Teşekkür ederim vivalajuicy, evet bilgiler konusunda çok haklısın ama edt pudra kokarken edp daha farklı kokuyor. sanırım edp'sini beğenmedim kalıcılığına rağmen.