Küçükken istemediğiniz halde aileniz saçlarınızı kestirdimi

15 yaşımda falandım tahminimce

Benim saçlarım küçükken daha bi kıvırcıktı, annem de sağolsun hiç uğraşmazdı. Bi toplar geçerdi bi de o zamanlardan işlemiş bilinç altıma annemin senin saçın kıvırcık kullanışsız şöyle böyle deyişi. Her seferinde de kısacık kestirirdi.
Nefret ederdim Hala ediyorum kısacık kestirilmiş saçtan

Benim de saçlarımı kisacik kestirmisti annem. Erkek sanıyorlardı beni o derece. Forma almaya gittik, bana erkek forması göstermişlerdi

O zaman çok zoruma gitmişti. Şimdi ara ara anneme derim niye kestirirseydin kısacık diye. O da okula giderken saçını taratmazdin ,çok karisirdi. Mecburen kısa kestirirdim diye. Unuttum gitti. Geçmişe çok da takilmayin

Çook kestirdiler. Bana kalsa hiç kestirmezdim çünkü. Uzadı yine ne olacak.
Ay yıllar önceki zorla saç kesimi hikayesini de takmayın kafanıza ne dramatize etmişsiniz

Çocukluğum boyunca bitleniriz okuldan diye hep kulak üstü komşu oğluna kestirdiler. Hic etkilenmedim. Hatta çocukluğumda saçlarım gür çıksın diye hep 3 numaraya vurdurmuslar. Cocuklar benimle oğlan diye dalga geçermiş annem ağlardın diyo ama ben hatırlamıyorum o süreçleri.

Benim saçlarım da çok zor taranırdı hala da öyle. Tararken de huysuzlanırdım.
Annem de kısa kestirirdi. Ama böyle bu denli agresif tepkiler vermezdim kestirirken.
Yaş oldu 30. En son kendim de kısacık kestirdim. Annemde niye uzatmadın diye söylendi bir de sen niye kestiriyorsan ondan kestirdim dedim geçtim.

Bence meseleniz saç kesiminden ziyade başka iç tepkiler.
Hepimizin hayatında hoş olmayan şeyler oldu ama zaman içerisinde bunu telafi etme yoluna gittik.
Bir travmanın içinde yaşamak, sürekli birilerini suçlamak bize iyi gelmez ki.
Ki benim de ciddi tramvalarım var bazen atak döneminde tramvalarımla boğuşuyorum ama onları kendime yük etmememek için söz verdim.

Size de nacizane onu tavsiye ederim.
Bazı olayları unutmakta fayda var.
Bugüne odaklanın geçmişe değil.

Benim saçlarım çok gürdür. İnanılmaz bir gürlük ama nadir görülen bir seviyede. Bu yüzden saçım toka tutmazdı ve hiç toka takmak istemezdim.
Annemler de inadına kısa kestirtirdi saçlarımı. Saç gür olduğu için kısa kesince daha da çok kabarırdı ve hem oğlan çocuğu gibi olurdum hem de çok çirkin bulurdum kendimi. Akranlarımın uzun ve şekil şekil yapılmış örgülü saçlarına özenirdim.
Bu yüzden kendimi hiç beğenmezdim, zorla veya habersiz çekilen birkaç tane hariç hiç küçüklük fotoğrafım yoktur mesela.

drama gelll..

Benim saçım da öğrenci tıraşı denilen saçma modelden kestirilirdi. Bir de ismim uniseks ama erkeklerde daha çok kullanılan bir isim. Zaten dalga geçiyorlar, hepten beter olurdu. Eskiden böyleydi anneler galiba bilmiyorum. Şimdi benim de bir kızım var, iki tel de saçı var O iki tele tarama spreyleri, rengarenk tokalar, taraklar aldım. Şarkı söyleyerek saçının taranmasını, şekil verilmesini çok seviyor. Akşam rutinimizin bir parçası oldu saç taramak. Aslında olay ilgilenmek galiba saç değil de. Ben o şekilde ilgilenince içimde bir şeyler daha iyiye gidiyor, çünkü saç olayları benim ebeveyn travmalarımın küçük bir kısmı. Belli bir neslin elinde büyüyen birçok çocuk şimdi uzman desteğine ihtiyaç duyuyor. Ama işin güzeli yeni nesil anneler olarak çoğumuz neyi nasıl yapmamamız gerektiğini öğrendik. Öyle yani, sizin için de saç kesilmesi işin görünen kısmı belli ki, destek almak size iyi gelecektir.

annenizin o sözlerini duyduktan sonra kuaförün anne sözünü dinleyeceğini anlamış yine de oturmuşsunuz kessin diye önüne,
yüze tükürmek saçları mutfakta saçmak falan korkunç ve anormal tepkiler...
evet birinin rızası olmadan kaç yaşında olursa olsun saçı asla kesilmemeli.

sizin yerinizde olsaydım saçimi kestirmekten vazgeçtim der kalkardım, duymanıza rağmen oturmaya devam edip sonra terbiyesizlik yapmanın da anlamı yok yani

Ben suan eski seyleri dusunup dusunup dramatize etmeyi anlamsiz buluyorum. Ok 80-90 bebeleri simdikiler gibi degildi ama bazi seyleri degistiremeyiz.. ahlanmak vahlanmak gereksiz degil mi?

Saçlarim hep belimdeydi, özellikle dedem ve babaannem sakin kisa kestirmeyin diye tembihlerdi annemlere.
Kiz cocugunun saclarini oyle kestirmek cok etkiliyor sanirim, gorumcemleri de kucukken devamli erkek modeli kestirirlermiş, bir gun konuşurken konusu acilmisti ve baya etkilendigi gormustum ki 40li yaşlarda koca kadin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…