kucuk yas sevgili :)

Yani kadın da olsa erkek de olsa yas farki fazla bence. Ama konu sahibi çok kaptirmayan olaylara mantıklı bakan biriysen bak keyfine derim. Yani şimdi 29 yaşında bir kadın 40 yaşında çocuklu bir adamla olmak istese burda bir sürü laf ederiz. Ne isin var diye.Bu da aynı şey yine.ama tabiki İstisnalar var elbet gayet mutlu mesut yaşayan. Ama karşı tarafın niyeti iyi tahlil edilmeli diye düşünüyorum yine de ciddi düşünmek için. Yanlis da anlaşılmasın konu sahibinin yaşında veya çocuğunun olmasında falan bir sıkıntı yok. Gencecik kadın tabiki istediğini istediğinle yaşar. Evlilik için falan acele etmeyin keyfinize bakın derim ben😀

20-30 yaş arası erkeklerde olgun kadın takıntısı olabiliyor bu biraz fantezi boyutunda durum olduğu için altından samimi bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Her şeyin istisnası olsa bile sizin yazdıklarınızdan aranızda harika dostluk, paylaşım vs. var gibi durmuyor. sırf ısrar yüzünden sizi düşündürmüş ayrıca o yaşta adam neden çocuklu bir kadını isteyebilir? çocuk küçükse onu düşünün hayatınıza birini almayın nolur. milletin ortamında konuşulacak konu olmayın ben güvenemedim. ayrıca böyle birini tanıyorum adam ısrar edip başardı ama kadın adamı çocuk gibi gördü ve adamın annesiyle kankito oldular.
17 sayfa okudum geldim. siz yaşa takılıyorsunuz ama içinize sinmeyen başka bir durum var? linç edilen arkadaşın üslup yüzünden sıkıntı yaşadığını düşünüyorum kocanızla ilgili durumları işe katarak başlaması ayıp olmuş. onun dışında çocuk konusunda haklı. arada 1-2 arkadaş vardı üvey baba sebebiyle sıkıntısını anlatan ben ister istemez onlarla ve çocukla empati yapıyorum çünkü ben de üvey baba (evlilik yok) sebebiyle istismar ve psikolojik sıkıntı yaşadım. istismar olmasaydı bile adamı gördüğüm an kanım çekildiğini hatırlıyorum, annemin hayatına kim girdiyse ne olduğunu hemen anladım açıkçası. yalnız bi anneye karşı ister istemez koruyucu oluyorsun bir de sizinki erkek çocuğu. yanınızdaki kişiye güvenmesi çok önemli, onun onayını alması çok önemli. yargılayıcı konuşmak istemiyorum ama bence ebeveyn olduktan sonra bekar biri gibi karar alınamıyor maalesef. hayattan keyif almayın diyemez hiç kimse ama koşullara göre keyif alınacak çünkü sonuçları 2 kişiyi etkiliyor. benim annem çok güzel bir kadın, yaşından genç görünür, eğitimli, özgür ruhlu ama kocadan sıkıntı yaşayıp diğer adamlarla da sıkıntısı devam etmiş birisi. yani bir tane mi düzgün çıkmaz. bu bahsettiğim kişiden sonra da denedi hatta biri çocukluktan tanıdığı bir adam olmasına rağmen neler yaşadık bilseniz bizimle beraber üzülürdünüz. bu dediğime kimse savunmaya kalkmadan önce biraz karşı cephedekilerin kafasıyla düşünsün, yalnız kadın görünce kafasında sizin aklınıza gelmeyen düşünceler beliren bir toplum var. sadece partner konusunda değil, patron, komşu, partnerin ailesi pek çok örnek verebilirim daha fazla uzatmayayım aynı toplumun içindeyiz. tabii işin içinde kader planı ve ayrıca kişinin seçimleri yatıyor herkesin başına gelecek diye bir şey yok ben başka örnekler görünce şükrediyorum halimize. sizin bundan sonra yeniden evlenmek gibi bir planınız varsa çocuğunuzla anlaşarak karar verin derim, ister çocuk sizinle olsun ister babasıyla. çocuğu etkileyen anne babasıyla olan birebir iletişimindeki dalgalanmalar veya yok sayılma hissi. evlenme düşünceniz yoksa da cidden adam içinize sindiyse çocuğunuza ayırdığınız vakitten kısmadan vakit geçirin, gönül eğlendirin tabii. ama çocukla tanıştırmadan önce uzun süre beklemenizi tavsiye ederim. takıldığım nokta siz yurtdışındaysanız o sizin yanınıza mı gelecek, yoksa ortak noktada buluşup tatil gibi mi geçecek mesela?

Son düzenleme:
tlc'nin çocuklu erkeklerle görüşen kadınlarla ilgili bir programı var. kimisi çocuk sahibi olamadığı için, kimisi adamları sorumluluk sahibi gördüğü için bilerek çocuklu arıyor. izledim kadınlar başta çocukları çok sevdiğini söylese bile sayı olarak çoğunluğu çocuklarla aynı ortama girdikten sonra adam kadına vakit ayıramadığı için kaçıyor. sen anne mi arıyorsun yoksa eş mi hesabı. o da aklıma geldi.

Öz babanın istirmarcı olup üveyin gerçek bir baba sevgisi verdiği çocuklarda var kızlar kişisel yaşanmışlıklar ve varsayımlarla genellemelerle hayat yaşanmaz. Bu kadın 41 yaşına kadar kendi aklıyla geldi çocuğunu koruyacak gücü elbet var. 32 yaşındaki adama milfci ve büyümemiş ergen gözüyle bakmanizda çok yanlış. Konu sahibi kötü veya artniyetli birşey sezseydi ilk kocayı şutladığı gibi onuda şutlardı.

Yani şimdi 29 yaşında bir kadın 40 yaşında çocuklu bir adamla olmak istese burda bir sürü laf ederiz.
Laf ederdikte niye ederdik?
Çocuklu adamla evlenen kadınların durumu çocuklu kadınlarla evlenenlerle aynı olmuyor. Üvey anneye direk sorumluluk yükleniyor. Severken, ilgilenirken 'anne' oluyorsun kızınca, uyarınca "kötü üvey anne". Hatta gün geliyor yapmasaydin, bakmasaydin oluyor. Üvey babalar o çocuklara baba degilde abi oluyor genelde ilgilenen zaten anne oluyor o çocuklara verdikleri teksey bazen para oluyor zaman degil. Daha geçen gün böyle bir konu vardı. Kadını banyoda dahi rahat bırakmıyordu üvey çocuğu.
Onun dışında yazdığınız diğer şeylere katılıyorum adamın niyetini ciddi mi eğlence mi iyi gözlemlemeli.

Son düzenleme:
Valla kişiden kişiye değişir bir çift gördüm instada 13 yaş var kadın büyük kadın yaşıt gibi duruyor ve 2 çocukları var hamileymiş ayrılırsiniz diyenlere inat yazmış bidee ]]. Ben yorum yapamam ama bana göre maksimum 5 olmalı akıl ve ruh olgunluğu varsa ve yaşa takılmayıp seven insan da çıkmıyor değil tabi. Mesela Pınar Altuğ yıllardır evli. Kızı kocaman oldu.

Laf ederdikte niye ederdik?
Çocuklu adamla evlenen kadınların durumu çocuklu kadınlarla evlenenlerle aynı olmuyor. Üvey anneye direk sorumluluk yükleniyor. Severken, ilgilenirken 'anne' oluyorsun kızınca, uyarınca "kötü üvey anne". Hatta gün geliyor yapmasaydin, bakmasaydin oluyor. Üvey babalar o çocuklara baba degilde abi oluyor genelde ilgilenen zaten anne oluyor o çocuklara verdikleri teksey bazen para oluyor zaman degil. Daha geçen gün böyle bir konu vardı. Kadını banyoda dahi rahat bırakmıyordu üvey çocuğu.
Onun dışında yazdığınız diğer şeylere katılıyorum adamın niyetini ciddi mi eğlence mi iyi gözlemlemeli.
Buna cuk oturan bir örneğim var. Yakın arkadaşlarımdan biri, öz babasıyla görüşmüyor, üvey babasıyla gerçek baba kız ilişkilerine taş çıkaran bir ilişkisi var. Kız beş yaşındayken evlenmiş annesi, adam yaşça daha genç, hiç evlenmemiş. Öyle bir adam ki evlendikten sonra kız iyice alışsın, rahat hissetsin kıskanmasın diye yıllarca çocuk yapmayı ertelemiş. O yüzden kardeşiyle yaş farkı var arasında. Kızın her anında yanındaydı bu adam. Evlendi düğününü yaptı. Anlaşamadı çekti aldı kızı hemen yanına. Yaklaşık 30 küsur senedir de hem evlilik hem baba kız ilişkisi aynen devam ediyor. Evet kötü örnekler var ama iyi örnekler de var.

kizlar merhaba,

kendinizden kucuk yas bir erkekle yeni bir gelecek dusunurmusunuz ? yasim 41 ve hayatima 1,5 senedir girmek isteyen ve benden 12 yas kucuk biri var. dusunceleriniz nelerdir ?
Erkekler ciddi sıkıntılar yaşamadılarsa genelde olgunlaşmaları geç oluyor. Düşüncesi- tavrı çocuksu gelebilir size, bu da zorlar ilişkinizi.

@Patlayansekerr haklı, evet eski konuları dile getirmese iyi olurmuş fakat Çocuk konusunda çok haklı. Adam hırlı mi hırsız mı belli değil.

Saadet hocanın sayfasında ne anneler gördük. Çocuğunu, bebeğini sonradan tanıyıp aynı evde yaşadığı adamlara yem eden. Hem de bildikleri halde sırf adamı kaybetmemek için çocuğunun taciz sonucu ölümüne razı olan.

Burda da her tür insan var..
Böyle bir risk yaşıtı adamla birlikte olunca yok mu ben de bunu anlamıyorum

20 30 arası erkeklerde bir olgun sevdası başlıyor sonra da tam tersi yönde evriliyor, yetişkin insanlar arasında olan şeyleri yargılamak haddimize değil ama ben olsam gerçek olmayan bir şey olduğunu düşündüğüm için kabul etmezdim. İster evlilik ister sadece ilişki.

insanlar 29-30(bence arada çok fark yok) ve 40-41 yine aynı şekilde, yaşdönümlerinde de takılıyor(bu konu özelinden bağımsızdı yorumum). şahsi düşüncem +-5 yaş şeklinde çünkü erkekler bayanlarla aynı olgunluğu sağlayamıyor malesef, o olgunluk seviyesi geç yakalanıyor. bunun dışında aileleri de pek düşünen olmamış ama aile rızası alınmayan evliliklerde de ileriki dönemde problem yaşanabiliyor.

Back
X