• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük kız:(

Allah sizden razi olsun cok taktir ettim. Bu zamanda bu kadar dusunceli insan cok nadir bulunurdu. Yanlis anlamayin kizimin eski montu ona olur demissiniz. Yanlis anlanicak bir durum yok. Aksine mutluluk verici bir durum bu.

Merhaba herkese.bikaç gündür beni çok üzen bi olayı anlatıp fikirlerinizi almak istiyorum sizden.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.1.sınıfların okulu 1 hafta önce başlıyo malum o gün okula gittiğimde bi kız çocuğu dikkatimi çekti.okula annesi getirmişti.kızımla aynı sınıftaydı.üzerinde yırtık pırtık elbiselerle gelmişti.elbisenin altında eski bi don kızı öyle görünce çok üzüldüm.o kadarda güzel bir kız ki masmavi gözleri sapsarı saçları.bi kaçgün yine ben götürdüm okula kızımı o zamanda hem o şekilde geldi.okulun açıldığı ilk gün bekledim o kızı.baktım altında okulla ilgisi olmayan bi etek üzerinde bi tişört yırtık.yemin ederim öyle içim yandı ki eve gelince çok ağladım eşime söyledim.formasını biz alalım dedik.ertesi gün öğretmenine söyledim formasını almak istiyorum diye.öğretmenide çok iyi olur aslında müdür bey ben alıyım demişti ama dedi.bende gerek yok ben alırım dedim.okul açılalı 10 gün olmuş hala almamış çünkü.kırtasiye ihtiyaçlarını sordum onuda müdür bey alsın o zaman dedi.peki dedim.neyse herşeyini aldım.öğretmene verdim.dün Veli toplantısı vardı.kıza dikkat ettim ayakkabıları ve çorabı giymemiş.annesnin yanına gittim ayakkabı yollamıştım olmadıysa ayağına değiştirelim dedim.öğretmeni demiş ki kışa doğru giy çorapla ayakkabıyı.giydir lütfen ben ona kışın kışlık ayakkabı alırım dedim.zaten ayakkabı kışlık değil.annesi saf bi kadın.okuma yazması yokmuş.eşin ne iş yapıyo dedim ne iş bulursa dedi.evde engelli bi kayınvalidesi varmış ona bakıyomuş.engelli maaşı filan bağlamadılar mı dedim yok başvurdum ama bağlamadılar dedi.ben buna nasıl yardım etçem evde okuma yazmam yok kimsemizde yok dedi.evi kiraymış ev sahibi evden çıkarıyor sanırım kiralık ev sordu.sizin anlıycağınız yani çok zor durumdalar.okulda beslenme listesinde fındık ceviz filan var o küçük kız getiremiycek.ben kızıma fazla koycam versin diye.kim bilir evleri ne durumda.o kadar üzüldüm ki o kıza hiç aklımdan çıkmıyo.kızımdan baya ufak tefek kız yani kızımın geçen seneki kabanı olur ona.yanlış anlamayın daha yepyeni kızıma küçük geldiği için yenisini aldık.sordum giydiririm dedi.atlet filan varsa ne olursa giydiririm dedi.kızlar ben şimdi bunların hepsini ayarlayıp götürcem kadına.eşim evinin yerini tam öğren evine götürelim dedi.soyisimlerini de öğren dedi.biz küçük bi ilçedeyiz.eşim buralı ben buralı değilim.o tanır muhtemelen.şimdi ben bu aile için başka ne yapabilirim.maalesef ki çok zengin değilim.keşke olsaydım da herşeylerini yapabilseydim.sınıfımızda aslında zengin veliler var yani buranın zengin bilindik aileleri.ama kimsenin kılı kıpırdamıyo maalesef.onlara mı söylesem beraber bişeyler yapsak.ama ya yok derlerse çok üzülürüm.ne yapsam bilmiyorum bi akıl verin kızlar.o küçük kız hiç aklımdan çıkmıyo :KK42:
Zenginin mali yenmez diye icimi acitan bi soz vardir.sizi tebrik ederim.sizin gibi insanlarin sayisini arttirsin rabbim.

Ogretmenlere kirtasiye yardimi yatiyor diye biliyordum.bu gibi ogrencilere yardimci olmuyirlar mi.kisin giy denilecegine o yardim paralariyla ihtiyaci olanlara yardimci olamazlar mi.kac kisi vardir ki oyle

Ogretmenlere kirtasiye yardimi yatiyor diye biliyordum.bu gibi ogrencilere yardimci olmuyirlar mi.kisin giy denilecegine o yardim paralariyla ihtiyaci olanlara yardimci olamazlar mi.kac kisi vardir ki oyle
Evet canim yatiyor ama o egitim ogretim odenegu senede bin lira civari yardim etmek isteyen zaten maasindan da eder

Ah canim kuzum ya ne üzüldüm .Allah yardim etsin o kadar cok ki böylesi birde öyle mazlumlar ki . Lütfen eski vermeyin . İnsan eski giyince kullanilmis giyince cocukta olsa icerler .Hele de ayni siniftalarsa .Esim de komsusunun eski önlüğünü giymis kucukken hic unutmaz . Bende bir dönem cok zor sartlarda okudum .Allah yardimcisi olsun elden geri kalmak cok zor.

Valla benimde gözlerim doldu keşke engelli maaşını baglatabilseniz 700 TL idi en son geçen yıl bi araştırılırsa okuldan rica edilse bağlanması için ön ayak olunsa ikinci bir beslenme kabida bırakabilirsiniz küçük kıza bu arada benim kizimda tüm parasini okulda sevdiği bir kız var ona harcıyor durumları iyi deil anne diyor yüreğini sevdiğim

Çok hoş bir şey yapiyorsunuz...
Allah razi olsun.. .
Hepimizin görevi aslında bunları yapmak..
Madem eşiniz herkesi tanıyor, küçük bir ilçe önce engelli maaşı için önayak olun.
Sonra kaymakamlik yardım ediyor, erzak okul yardımı gibi ..
Lütfen önayak olun.
Bizde okula gidemeyen bir ailenin çocukları icin kaymakamliga başvurmuştuk..
Kömür erzak ve servisi ücretsiz yapmıştı...
Lütfen yardım edin ..
Hatta küçük bir kampanya başlatin öğretmenlerin aracılığı ile herkes evde ki küçülen eşyalarıni ve yeni almak isteyen alabilir.
Sadece o aile için değil başkaları icinde..
Biz okulda yapmıştık ve inanılmaz eşya toplanmisti.

Öğretmenler böyle beslenme listeleri verip fındık ceviz muz yazıyorlar ya o kadar sinirlerim bozuluyor ki alamayan ne götürecek? O çocuğun psikolojisi ne olacak?

Geçenlerde eşimin yeğeninin okul listesinde Faber castel kuru boya, faber castel sulu boya, faber castel keçeli kalem... Yazıyor Liste hep marka üzerine ve en iyisi, ee herkes faber castel alabilecek mi? Bunu hiç düşünen yok...

Alamayan çocuğun alamayan ailelerin durumunu düşünen hiç yok!..
Kaldı ki bu konudaki gibi okul kıyafetlerini dahi alamayan aileler var...

Merhaba herkese.bikaç gündür beni çok üzen bi olayı anlatıp fikirlerinizi almak istiyorum sizden.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.1.sınıfların okulu 1 hafta önce başlıyo malum o gün okula gittiğimde bi kız çocuğu dikkatimi çekti.okula annesi getirmişti.kızımla aynı sınıftaydı.üzerinde yırtık pırtık elbiselerle gelmişti.elbisenin altında eski bi don kızı öyle görünce çok üzüldüm.o kadarda güzel bir kız ki masmavi gözleri sapsarı saçları.bi kaçgün yine ben götürdüm okula kızımı o zamanda hem o şekilde geldi.okulun açıldığı ilk gün bekledim o kızı.baktım altında okulla ilgisi olmayan bi etek üzerinde bi tişört yırtık.yemin ederim öyle içim yandı ki eve gelince çok ağladım eşime söyledim.formasını biz alalım dedik.ertesi gün öğretmenine söyledim formasını almak istiyorum diye.öğretmenide çok iyi olur aslında müdür bey ben alıyım demişti ama dedi.bende gerek yok ben alırım dedim.okul açılalı 10 gün olmuş hala almamış çünkü.kırtasiye ihtiyaçlarını sordum onuda müdür bey alsın o zaman dedi.peki dedim.neyse herşeyini aldım.öğretmene verdim.dün Veli toplantısı vardı.kıza dikkat ettim ayakkabıları ve çorabı giymemiş.annesnin yanına gittim ayakkabı yollamıştım olmadıysa ayağına değiştirelim dedim.öğretmeni demiş ki kışa doğru giy çorapla ayakkabıyı.giydir lütfen ben ona kışın kışlık ayakkabı alırım dedim.zaten ayakkabı kışlık değil.annesi saf bi kadın.okuma yazması yokmuş.eşin ne iş yapıyo dedim ne iş bulursa dedi.evde engelli bi kayınvalidesi varmış ona bakıyomuş.engelli maaşı filan bağlamadılar mı dedim yok başvurdum ama bağlamadılar dedi.ben buna nasıl yardım etçem evde okuma yazmam yok kimsemizde yok dedi.evi kiraymış ev sahibi evden çıkarıyor sanırım kiralık ev sordu.sizin anlıycağınız yani çok zor durumdalar.okulda beslenme listesinde fındık ceviz filan var o küçük kız getiremiycek.ben kızıma fazla koycam versin diye.kim bilir evleri ne durumda.o kadar üzüldüm ki o kıza hiç aklımdan çıkmıyo.kızımdan baya ufak tefek kız yani kızımın geçen seneki kabanı olur ona.yanlış anlamayın daha yepyeni kızıma küçük geldiği için yenisini aldık.sordum giydiririm dedi.atlet filan varsa ne olursa giydiririm dedi.kızlar ben şimdi bunların hepsini ayarlayıp götürcem kadına.eşim evinin yerini tam öğren evine götürelim dedi.soyisimlerini de öğren dedi.biz küçük bi ilçedeyiz.eşim buralı ben buralı değilim.o tanır muhtemelen.şimdi ben bu aile için başka ne yapabilirim.maalesef ki çok zengin değilim.keşke olsaydım da herşeylerini yapabilseydim.sınıfımızda aslında zengin veliler var yani buranın zengin bilindik aileleri.ama kimsenin kılı kıpırdamıyo maalesef.onlara mı söylesem beraber bişeyler yapsak.ama ya yok derlerse çok üzülürüm.ne yapsam bilmiyorum bi akıl verin kızlar.o küçük kız hiç aklımdan çıkmıyo :KK42:
Çok üzüldüm......
Şöyle bir şey yapabilirsiniz neden bakım parası bağlanmamış onu araştırıp eksik belge varsa onu tamamlamasına yardımcı olabilirsin okuma yazması yok diyorsun engelli kv nin üstüne bir maaş varsa eşinden emekli gibi bakım ücreti alamazlar eğer kv maaşı yoksa hem 3 aylık alır kv .. bakacak kişide bakım ücreti alır .. en büyük yardım bu olur ... bende o minik kıza yardımcı olmak isterim size kargo yapsam yardımcı olir musunuz .. bir öğrenci arıyordum bende tek sorunum ayın 5den sonra alıp kargo gondersem .. tabi size uyarsa

Ne güzel aslında hepimizin insanlık görevi bu keşke herkez çevresine yardımcı olsa bu kadar fakirlik olmazdı.
Ben de yoksulluk yaşadım zor günler geçirdim ilaç dahi alamadım durumum yine iyi değil ama elimde fazla olan seyi evimde tutmam dagıtırım hep.
Çevrenize söyleyebilşrsiniz belki yardım etmek isteyen olabilir.

Sosyal medya kullanıyorsanız, yardım grupları var benim de üyesi olduğum güvendiğim bir sayfa var, genellikle hasta ihtiyacı olan çocuklara yardım amaçlı, siz de inceleyebilirsiniz: ''Hayatına bir iyilik kat'' sayfanın adı; sonra Haluk Leventin kurduğu Ahbap grubu sosyal medyada yardıma ihtiyacı olanları duyuruyor ve yardım topluyor. Sosyal medyada ben bu konuların daha çok gündeme gelmesi taraftarıyım, boş gündemler yerine yardım grupları daha çok takip edilmeli, destek olunmalı. Sizi de çok takdir ettim, elinizden geleni yapıyorsunuz Allah razı olsun.

Allah iki cihandada ne muradınız varsa versin. Sizin gibi kalbi güzel insanlar artsa keşke. O kadar duygulandım ki... belediyelere yönlendirseniz. Bide şehir söylemesenizde olur hangi bölgedesiniz. Antalyada belediyeler erzak kömür kıyafet gibi ihtiyaçları karşılıyor.

Back