• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük kız:(

Merhaba herkese.bikaç gündür beni çok üzen bi olayı anlatıp fikirlerinizi almak istiyorum sizden.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.1.sınıfların okulu 1 hafta önce başlıyo malum o gün okula gittiğimde bi kız çocuğu dikkatimi çekti.okula annesi getirmişti.kızımla aynı sınıftaydı.üzerinde yırtık pırtık elbiselerle gelmişti.elbisenin altında eski bi don kızı öyle görünce çok üzüldüm.o kadarda güzel bir kız ki masmavi gözleri sapsarı saçları.bi kaçgün yine ben götürdüm okula kızımı o zamanda hem o şekilde geldi.okulun açıldığı ilk gün bekledim o kızı.baktım altında okulla ilgisi olmayan bi etek üzerinde bi tişört yırtık.yemin ederim öyle içim yandı ki eve gelince çok ağladım eşime söyledim.formasını biz alalım dedik.ertesi gün öğretmenine söyledim formasını almak istiyorum diye.öğretmenide çok iyi olur aslında müdür bey ben alıyım demişti ama dedi.bende gerek yok ben alırım dedim.okul açılalı 10 gün olmuş hala almamış çünkü.kırtasiye ihtiyaçlarını sordum onuda müdür bey alsın o zaman dedi.peki dedim.neyse herşeyini aldım.öğretmene verdim.dün Veli toplantısı vardı.kıza dikkat ettim ayakkabıları ve çorabı giymemiş.annesnin yanına gittim ayakkabı yollamıştım olmadıysa ayağına değiştirelim dedim.öğretmeni demiş ki kışa doğru giy çorapla ayakkabıyı.giydir lütfen ben ona kışın kışlık ayakkabı alırım dedim.zaten ayakkabı kışlık değil.annesi saf bi kadın.okuma yazması yokmuş.eşin ne iş yapıyo dedim ne iş bulursa dedi.evde engelli bi kayınvalidesi varmış ona bakıyomuş.engelli maaşı filan bağlamadılar mı dedim yok başvurdum ama bağlamadılar dedi.ben buna nasıl yardım etçem evde okuma yazmam yok kimsemizde yok dedi.evi kiraymış ev sahibi evden çıkarıyor sanırım kiralık ev sordu.sizin anlıycağınız yani çok zor durumdalar.okulda beslenme listesinde fındık ceviz filan var o küçük kız getiremiycek.ben kızıma fazla koycam versin diye.kim bilir evleri ne durumda.o kadar üzüldüm ki o kıza hiç aklımdan çıkmıyo.kızımdan baya ufak tefek kız yani kızımın geçen seneki kabanı olur ona.yanlış anlamayın daha yepyeni kızıma küçük geldiği için yenisini aldık.sordum giydiririm dedi.atlet filan varsa ne olursa giydiririm dedi.kızlar ben şimdi bunların hepsini ayarlayıp götürcem kadına.eşim evinin yerini tam öğren evine götürelim dedi.soyisimlerini de öğren dedi.biz küçük bi ilçedeyiz.eşim buralı ben buralı değilim.o tanır muhtemelen.şimdi ben bu aile için başka ne yapabilirim.maalesef ki çok zengin değilim.keşke olsaydım da herşeylerini yapabilseydim.sınıfımızda aslında zengin veliler var yani buranın zengin bilindik aileleri.ama kimsenin kılı kıpırdamıyo maalesef.onlara mı söylesem beraber bişeyler yapsak.ama ya yok derlerse çok üzülürüm.ne yapsam bilmiyorum bi akıl verin kızlar.o küçük kız hiç aklımdan çıkmıyo :KK42:
Kiyamam ya cok uzuldum canim instagramda Mutlulugun adresi dernegi sahibi @abdullahozkanofficial var onu takip et ona msj at muhakkaki yardimci olcagina inaniyorum

Önce yakın arkadaşlarınıza söyleyin aranızda para toplamaya başlayın sonra onlarda yakın arkadaşlarına söyler böylece bir zincir oluşur
Engelli maaşının bağlanması için de evraklarını kontrol etmek için bakanlıkla ilgili biri ile iletişime geçebilirsiniz belki eksik evrakları vardır aile de bilmiyor olunca öylece kalmıştır onları kontrol edin evhanımı birisi yanına ayarlayabilirsiniz
Bu arada eş dost akraba ile görüşüp kadına çaycılık temizlik gibi bir iş ayarlasanız şirkette yada eşine
Allah yardımcınız olsun (ben genelde böyle yapıyorum o para işlerini kolaylaştırır o sırada resmî işler de hallolur inşallah)

Önce yakın arkadaşlarınıza söyleyin aranızda para toplamaya başlayın sonra onlarda yakın arkadaşlarına söyler böylece bir zincir oluşur
Engelli maaşının bağlanması için de evraklarını kontrol etmek için bakanlıkla ilgili biri ile iletişime geçebilirsiniz belki eksik evrakları vardır aile de bilmiyor olunca öylece kalmıştır onları kontrol edin evhanımı birisi yanına ayarlayabilirsiniz
Bu arada eş dost akraba ile görüşüp kadına çaycılık temizlik gibi bir iş ayarlasanız şirkette yada eşine
Allah yardımcınız olsun (ben genelde böyle yapıyorum o para işlerini kolaylaştırır o sırada resmî işler de hallolur inşallah)
Canım dediğim gibi ben buralı değilim ve hiç arkadaşım yok burda.yani öyle söyleyeceğim samimiyette kimsen yok.kadın kv ye baktığı için çalışamaz ama eşine bi iş bulmak lazım en önemlis o.

Canım dediğim gibi ben buralı değilim ve hiç arkadaşım yok burda.yani öyle söyleyeceğim samimiyette kimsen yok.kadın kv ye baktığı için çalışamaz ama eşine bi iş bulmak lazım en önemlis o.
Velilerden tanıdığınız yok mu
Ya da akraba eğer çalışıyorsanız iş arkadaşlarınız
Eğer para toplayamıyorsanız
Resmî evraklarının akıbetini bir soruşturun başvuruyu nereye yaptılarsa orayla bir konuşun onlar yönlendirir zaten

Velilerden tanıdığınız yok mu
Ya da akraba eğer çalışıyorsanız iş arkadaşlarınız
Eğer para toplayamıyorsanız
Resmî evraklarının akıbetini bir soruşturun başvuruyu nereye yaptılarsa orayla bir konuşun onlar yönlendirir zaten
Velileride hiç tanımıyorum.isim olarak biliyorum sadece onuda whatsap gurubundan.küçük bi bebeğim var çalışmıyorum bu sene sınava hazırlanıyorum.bakım parasını alsalar çok iyi olur belkide onlar bilemedi.onu araştırcam.

Velileride hiç tanımıyorum.isim olarak biliyorum sadece onuda whatsap gurubundan.küçük bi bebeğim var çalışmıyorum bu sene sınava hazırlanıyorum.bakım parasını alsalar çok iyi olur belkide onlar bilemedi.onu araştırcam.
Evrak işleri uzun sürüyor birinin onu takip etmesi lazım aile evrakları göndermiştir ama belki eksiktir belki bir yer yanlış doldurulmuştur
Onu mutlaka takip edin ve babaya bir iş tabiki
Onun için velilerle iletişime geçebilirsiniz gruptan yazışabilirsiniz durumu olmayan bir öğrenci velisi için acil iş arıyoruz çaycılık temizlik evrak işlerini yapabilir gibi size dönüşler olacaktır olmazsa tek tek arayın işyeri olanları (öğretmen bence bu konuda yardımcı olur)

Bence çevrenizde filan iş verme imkanı olan varsa onları bulmaya çalışın derim. Eşya, kıyafet vs vermek geçici bi çözüm. Çevrenizde etkin eli kolu uzun birilerinden yardım isteyin iş konusunda hem anne hem baba için. Nasıl olsa kızları büyümüş bir şekilde idare edilir. Mesela evinize davet edin derslerini ödevlerini birlikte yaptırabilirsiniz kızınızla. Ama hassas bi konu mesela sınıftan 3. bi kişide olsun ki sanki okuldan sonra sınıf arkadaşları toplanmış gibi. Aklıma bunlar geldi. Hassasiyetiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Allah rızkınızı arttırsın bereketini versin. Sizin gibiler toplumda çoğalsın ki bu ülke daha yaşanabilir hale gelsin.

Ya canım resmen okurken canlandı gözüme ve resmen ağlıyorum :KK61:
Kıyamam ona ben ne seviniyordur.. O kadar iyi kalplisin ki Allah senin de gönlüne göre versin çok büyük bir sevap. Ona kızına koyduğun yemeklerden koyabilirsin.. nerde yaşıyorsun bu arada?

Zenginlerin cebinde akrep vardır . Siz çok güzel bişey yapmışsınız . Elinizden geldiğince yardımcı olun .karşılığını kat ve kat alırsınız inşalla

Bende çok zor bi çocukluk geçirdim.babam rahatsızdı hiç çalışamadı.babannemin maaşıyla kıt kanaat geçinirdik.kıyafetim hep vardı allah razı olsun halam alırdı hep.ama yokluk çok çektik parasız çok kaldık.okula harçlıksız çok gittim.yani yokluğun zorluklarını çok yaşdım.geçmişimi hiç unutmadım.şimdi çok şükür ki durumum çok iyi.çok zengin değilim belki ama en azından olmayan insanlara el uzatabilecek durumdayım.zorluğu çektiğim için böyle çocuklar görünce kalbim çok acıyo.
aynen bende öyleyim halamızın gencken kıyafetlerini hep giyerdik hep verirdi
kullanmadıklarını temzi tazeydi
böyle hiç bir seyimiz olmadan büyüdük
şimdide yavrumun herseyi olsun istiyorm
gidip lisanslı bir oyuncak alamıyorm tabi
ama alabildiğim kadar
ve inanın ben kızımın bir kaç eksiğini tamamlamadım bile
ama o kız cocugunun ihtiyacaını almaya calısır bulurum
ben dayanamıyorum çocuk olunca hassaım çocuklara karsı

Bence çevrenizde filan iş verme imkanı olan varsa onları bulmaya çalışın derim. Eşya, kıyafet vs vermek geçici bi çözüm. Çevrenizde etkin eli kolu uzun birilerinden yardım isteyin iş konusunda hem anne hem baba için. Nasıl olsa kızları büyümüş bir şekilde idare edilir. Mesela evinize davet edin derslerini ödevlerini birlikte yaptırabilirsiniz kızınızla. Ama hassas bi konu mesela sınıftan 3. bi kişide olsun ki sanki okuldan sonra sınıf arkadaşları toplanmış gibi. Aklıma bunlar geldi. Hassasiyetiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Allah rızkınızı arttırsın bereketini versin. Sizin gibiler toplumda çoğalsın ki bu ülke daha yaşanabilir hale gelsin.

yaptiginiz davranis cok hos tebrik ederim lakin bir konuda uyarmak isterim. bende okulda o soguk havalarda iki ogrenciyi montsuz terlikle gorurdum hep. cok acidim gittim bilenlere soyledim nasil yardim ederim diye.kizimin yeni kiyafetleri montlari vardi onlari vercektim. ama bana dukkanlari oldugunu ustelik daha gecen hafta ev esyalarini yenilediklerini cocuklarin bu halde olusunun tamamen acindirmak yardim almak amacli oldugunu soylediler. gercekten cok uzuldum. bende derdim kadinin boyasi eksik olmuyo ama cocuklar ne halde diye...inanamamistim ne anneler var diye....siz ayakkabiyi giydirmemis dediginizde aklima bu olay geldi. gidin gorun arastirin dediginiz gbiyse yardimu yapin buyyk sevap tabiki

okuma yazmaları yoksa engelli maaşı işini takip edememislerdir. O yüzden maaşı alamiyorlardir. Siz takipçisi olun. Ayrıca belediye ve aile bakanlığı kaymakamlık gibi yerlere yardım için basvurabilirsiniz

Kaymakamlıklar para ve gıda yardımı yapıyır kadını alıp kaymakamlıga gturebılırsınız onun yerıne sız anlatrsınız derdını

Sınıfınızın Watshap grubu varsa ordan yazabilirsiniz velilere.. Benim kızımda ilk okulunda durumu iyi olmayan cocuklar vardı . Sınıf annesi gruptan ve ozel mesaj çekerek bizlerden yardım isterdi. 4 yıl içinde kim olduğunu ben halen bilmem. Durumu olan veliler elinden geleni gerçekten yaptı . 23 nisan kifayeti olsun , Ramazan kolisi olsun , kirtasiye defter ihtiyacı olsun , ek kitap ihtiyacı olsun veliler tarafından karşılandı . Böyle bişe yapabilirsiniz. Sizinde ve velilerin yapabilecekleri de sınırlı , nereye kadar ? Belediye ile görüşebilirsiniz. Yatalak hastaya bakıyorsa mutlaka devletten bakıcılık parası almak durumunda. Neden halen alamamış ? Eşine devam lı bir iş bulabilirsiniz?

Back