- 15 Temmuz 2016
- 4.004
- 6.297
- 108
- Konu Sahibi iremerve1990
-
Merhaba herkese.bikaç gündür beni çok üzen bi olayı anlatıp fikirlerinizi almak istiyorum sizden.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.1.sınıfların okulu 1 hafta önce başlıyo malum o gün okula gittiğimde bi kız çocuğu dikkatimi çekti.okula annesi getirmişti.kızımla aynı sınıftaydı.üzerinde yırtık pırtık elbiselerle gelmişti.elbisenin altında eski bi don kızı öyle görünce çok üzüldüm.o kadarda güzel bir kız ki masmavi gözleri sapsarı saçları.bi kaçgün yine ben götürdüm okula kızımı o zamanda hem o şekilde geldi.okulun açıldığı ilk gün bekledim o kızı.baktım altında okulla ilgisi olmayan bi etek üzerinde bi tişört yırtık.yemin ederim öyle içim yandı ki eve gelince çok ağladım eşime söyledim.formasını biz alalım dedik.ertesi gün öğretmenine söyledim formasını almak istiyorum diye.öğretmenide çok iyi olur aslında müdür bey ben alıyım demişti ama dedi.bende gerek yok ben alırım dedim.okul açılalı 10 gün olmuş hala almamış çünkü.kırtasiye ihtiyaçlarını sordum onuda müdür bey alsın o zaman dedi.peki dedim.neyse herşeyini aldım.öğretmene verdim.dün Veli toplantısı vardı.kıza dikkat ettim ayakkabıları ve çorabı giymemiş.annesnin yanına gittim ayakkabı yollamıştım olmadıysa ayağına değiştirelim dedim.öğretmeni demiş ki kışa doğru giy çorapla ayakkabıyı.giydir lütfen ben ona kışın kışlık ayakkabı alırım dedim.zaten ayakkabı kışlık değil.annesi saf bi kadın.okuma yazması yokmuş.eşin ne iş yapıyo dedim ne iş bulursa dedi.evde engelli bi kayınvalidesi varmış ona bakıyomuş.engelli maaşı filan bağlamadılar mı dedim yok başvurdum ama bağlamadılar dedi.ben buna nasıl yardım etçem evde okuma yazmam yok kimsemizde yok dedi.evi kiraymış ev sahibi evden çıkarıyor sanırım kiralık ev sordu.sizin anlıycağınız yani çok zor durumdalar.okulda beslenme listesinde fındık ceviz filan var o küçük kız getiremiycek.ben kızıma fazla koycam versin diye.kim bilir evleri ne durumda.o kadar üzüldüm ki o kıza hiç aklımdan çıkmıyo.kızımdan baya ufak tefek kız yani kızımın geçen seneki kabanı olur ona.yanlış anlamayın daha yepyeni kızıma küçük geldiği için yenisini aldık.sordum giydiririm dedi.atlet filan varsa ne olursa giydiririm dedi.kızlar ben şimdi bunların hepsini ayarlayıp götürcem kadına.eşim evinin yerini tam öğren evine götürelim dedi.soyisimlerini de öğren dedi.biz küçük bi ilçedeyiz.eşim buralı ben buralı değilim.o tanır muhtemelen.şimdi ben bu aile için başka ne yapabilirim.maalesef ki çok zengin değilim.keşke olsaydım da herşeylerini yapabilseydim.sınıfımızda aslında zengin veliler var yani buranın zengin bilindik aileleri.ama kimsenin kılı kıpırdamıyo maalesef.onlara mı söylesem beraber bişeyler yapsak.ama ya yok derlerse çok üzülürüm.ne yapsam bilmiyorum bi akıl verin kızlar.o küçük kız hiç aklımdan çıkmıyo
Ne güzel bir insansınız siz öyle ... Keşke herkes sizin kadar duyarlı olsaMerhaba herkese.bikaç gündür beni çok üzen bi olayı anlatıp fikirlerinizi almak istiyorum sizden.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.1.sınıfların okulu 1 hafta önce başlıyo malum o gün okula gittiğimde bi kız çocuğu dikkatimi çekti.okula annesi getirmişti.kızımla aynı sınıftaydı.üzerinde yırtık pırtık elbiselerle gelmişti.elbisenin altında eski bi don kızı öyle görünce çok üzüldüm.o kadarda güzel bir kız ki masmavi gözleri sapsarı saçları.bi kaçgün yine ben götürdüm okula kızımı o zamanda hem o şekilde geldi.okulun açıldığı ilk gün bekledim o kızı.baktım altında okulla ilgisi olmayan bi etek üzerinde bi tişört yırtık.yemin ederim öyle içim yandı ki eve gelince çok ağladım eşime söyledim.formasını biz alalım dedik.ertesi gün öğretmenine söyledim formasını almak istiyorum diye.öğretmenide çok iyi olur aslında müdür bey ben alıyım demişti ama dedi.bende gerek yok ben alırım dedim.okul açılalı 10 gün olmuş hala almamış çünkü.kırtasiye ihtiyaçlarını sordum onuda müdür bey alsın o zaman dedi.peki dedim.neyse herşeyini aldım.öğretmene verdim.dün Veli toplantısı vardı.kıza dikkat ettim ayakkabıları ve çorabı giymemiş.annesnin yanına gittim ayakkabı yollamıştım olmadıysa ayağına değiştirelim dedim.öğretmeni demiş ki kışa doğru giy çorapla ayakkabıyı.giydir lütfen ben ona kışın kışlık ayakkabı alırım dedim.zaten ayakkabı kışlık değil.annesi saf bi kadın.okuma yazması yokmuş.eşin ne iş yapıyo dedim ne iş bulursa dedi.evde engelli bi kayınvalidesi varmış ona bakıyomuş.engelli maaşı filan bağlamadılar mı dedim yok başvurdum ama bağlamadılar dedi.ben buna nasıl yardım etçem evde okuma yazmam yok kimsemizde yok dedi.evi kiraymış ev sahibi evden çıkarıyor sanırım kiralık ev sordu.sizin anlıycağınız yani çok zor durumdalar.okulda beslenme listesinde fındık ceviz filan var o küçük kız getiremiycek.ben kızıma fazla koycam versin diye.kim bilir evleri ne durumda.o kadar üzüldüm ki o kıza hiç aklımdan çıkmıyo.kızımdan baya ufak tefek kız yani kızımın geçen seneki kabanı olur ona.yanlış anlamayın daha yepyeni kızıma küçük geldiği için yenisini aldık.sordum giydiririm dedi.atlet filan varsa ne olursa giydiririm dedi.kızlar ben şimdi bunların hepsini ayarlayıp götürcem kadına.eşim evinin yerini tam öğren evine götürelim dedi.soyisimlerini de öğren dedi.biz küçük bi ilçedeyiz.eşim buralı ben buralı değilim.o tanır muhtemelen.şimdi ben bu aile için başka ne yapabilirim.maalesef ki çok zengin değilim.keşke olsaydım da herşeylerini yapabilseydim.sınıfımızda aslında zengin veliler var yani buranın zengin bilindik aileleri.ama kimsenin kılı kıpırdamıyo maalesef.onlara mı söylesem beraber bişeyler yapsak.ama ya yok derlerse çok üzülürüm.ne yapsam bilmiyorum bi akıl verin kızlar.o küçük kız hiç aklımdan çıkmıyo
Çok sağolun allah razı olsun.ben şu an tam bilmiyorum nelere ihtiyacı olduğunu evlerine gitçem mutlaka.benim gördüğüm kadarıyla çocuğun hiç birşeyi yok.ben kızımın kıyafetlerinden götürcem hep.oyuncaklarından ayırcam.kırtasiye ihtiyacıda varmış ama onu müdür alcak demişti hocası aldımı bilmiyorum.onu sorcam bide.nerdesiniz nerede yaşıyorsunuz hemen söyleyin ne gerekiyorsa alıp yollayalım
Yok canım Ankara'da değilim Afyon'un bi ilçesindeyim.bir ev dolusu esyam var cok yeni ve kaliteli verecek birilerini ariyorum ankaradayim gali perde konusunda da tardimci olurum ankaradaysa
Bi whatsap gurubu var aslında.zaten herkes herşeyin farkında canım.ben bile sürekli okula gitmediğim halde fark ettim.öğretmeniyle bi görüşüyüm tekrar olmadı.Bence bi watsap grubu kurun öğretmen dâhilinde.. ordan tüm velileri bilgilendirin küçük kız hakkında... yardim etmek isteyen olursa ogretmenle iletişime geçip yardim edebilirler... sizin gibi gönlü zengin olan da çıkacaktır eminimki
Özellikle sordum canım ama başvurdum vermediler dedi.o çok iyi olur aslında.acaba özürlülük durumu maaşı alacak kriterde mi değil.onu iyice bi araştırcam.dediğin gibi belki de bilemediler.Allah sizden ve sizin gibilerden razi olsun. Muhtemelen engelli bakım maaşını almayı da bilmiyorlar bu konuda özellikle yol gösterin.
Bende çok zor bi çocukluk geçirdim.babam rahatsızdı hiç çalışamadı.babannemin maaşıyla kıt kanaat geçinirdik.kıyafetim hep vardı allah razı olsun halam alırdı hep.ama yokluk çok çektik parasız çok kaldık.okula harçlıksız çok gittim.yani yokluğun zorluklarını çok yaşdım.geçmişimi hiç unutmadım.şimdi çok şükür ki durumum çok iyi.çok zengin değilim belki ama en azından olmayan insanlara el uzatabilecek durumdayım.zorluğu çektiğim için böyle çocuklar görünce kalbim çok acıyo.benim kızımda 2. sınıfa geçti
bende bilirim yokluğu
ben yırtık hiç giymedim elbise çünkü annem benim çok becerikli kadındı
sagolsun onun sayesinde temiz giyindik herseyi zor aldık bazen hiç alamadık ama
temizdi annem cokkk temzdi
ayyakkabım bir tane sene basında alınırdı taaa öbür seneye kadar onu giyerdim
hiçbir zaman spor ayakkabım olmadı.eşofmanım hiçbir zaman
baska sınıftaki arkadaslarınkini cakısmayan derslerde alır giyer verirdim
vs... aman aman bu adaletsizlik bu dünyayı anlayamadım gitti
ş,imdi kızıma herseyin en gzüelini elimden geldiğince almaya calısıyorum
imkanlarım dogrultusunda herseyi saglamaya calısıyorm
ve ihtiyacı olana yarıdm etmek cokkkk istiyorm
ama bende bu dünyada maddiyetle sınandım kısıtlı seyler yapabiliyorm
Çok sağolun allah razı olsun.bende araştırcam bi bu belediye yardımlarını filan.tam hakim değilim maalesef bende.bakım parasınada olmadı bidaha başvursun.merhaba hanımlar, arkadaşım senide tebrik ediyorum bir çok insan gibi duyarsız kalmamışsın yardıma ihtiyacı olmamasına rağmen devleti sömüren o kadar çok insan var ki bu yardım konularında ordan burdan duyuyoruz ama böyle işte gerçekten ihtiyaç sahiplerinin haklarını yiyorlar, yaşlı bakımı için başvurular var bende duymuştum daha önce aslında o yardım ayarlansa biraz rahatlayabilirler, buradan da yöneticiler kıyafet yardımı vs. için sayfa açsalar ihtiyaçları belirlense el birliği ile karşılarız...Mune
Bakım parasına başvurdum vermediler dedi.belkide bi yol gösteren olmadığı için ilgilenen olmadı bilemiyorum.Hem kaymakamlığa (sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına) hem de aile bakanlığına (muhtelemen sosyal hizmet merkezine) başvursun, çocuğu için ekonomik destek, kayinvalidesi için engelli aylığı ve bakım parası başvurusunda bulunabilir. Engelli aylığı ve bakım parası birlikte çıkmayabilir yalnız. Eşi de gitsin işkura başvursun, o belgeyi de isteyebilirler yardım yaparken.
Kiyamam ya cok uzuldum canim instagramda Mutlulugun adresi dernegi sahibi @abdullahozkanofficial var onu takip et ona msj at muhakkaki yardimci olcagina inaniyorumMerhaba herkese.bikaç gündür beni çok üzen bi olayı anlatıp fikirlerinizi almak istiyorum sizden.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.1.sınıfların okulu 1 hafta önce başlıyo malum o gün okula gittiğimde bi kız çocuğu dikkatimi çekti.okula annesi getirmişti.kızımla aynı sınıftaydı.üzerinde yırtık pırtık elbiselerle gelmişti.elbisenin altında eski bi don kızı öyle görünce çok üzüldüm.o kadarda güzel bir kız ki masmavi gözleri sapsarı saçları.bi kaçgün yine ben götürdüm okula kızımı o zamanda hem o şekilde geldi.okulun açıldığı ilk gün bekledim o kızı.baktım altında okulla ilgisi olmayan bi etek üzerinde bi tişört yırtık.yemin ederim öyle içim yandı ki eve gelince çok ağladım eşime söyledim.formasını biz alalım dedik.ertesi gün öğretmenine söyledim formasını almak istiyorum diye.öğretmenide çok iyi olur aslında müdür bey ben alıyım demişti ama dedi.bende gerek yok ben alırım dedim.okul açılalı 10 gün olmuş hala almamış çünkü.kırtasiye ihtiyaçlarını sordum onuda müdür bey alsın o zaman dedi.peki dedim.neyse herşeyini aldım.öğretmene verdim.dün Veli toplantısı vardı.kıza dikkat ettim ayakkabıları ve çorabı giymemiş.annesnin yanına gittim ayakkabı yollamıştım olmadıysa ayağına değiştirelim dedim.öğretmeni demiş ki kışa doğru giy çorapla ayakkabıyı.giydir lütfen ben ona kışın kışlık ayakkabı alırım dedim.zaten ayakkabı kışlık değil.annesi saf bi kadın.okuma yazması yokmuş.eşin ne iş yapıyo dedim ne iş bulursa dedi.evde engelli bi kayınvalidesi varmış ona bakıyomuş.engelli maaşı filan bağlamadılar mı dedim yok başvurdum ama bağlamadılar dedi.ben buna nasıl yardım etçem evde okuma yazmam yok kimsemizde yok dedi.evi kiraymış ev sahibi evden çıkarıyor sanırım kiralık ev sordu.sizin anlıycağınız yani çok zor durumdalar.okulda beslenme listesinde fındık ceviz filan var o küçük kız getiremiycek.ben kızıma fazla koycam versin diye.kim bilir evleri ne durumda.o kadar üzüldüm ki o kıza hiç aklımdan çıkmıyo.kızımdan baya ufak tefek kız yani kızımın geçen seneki kabanı olur ona.yanlış anlamayın daha yepyeni kızıma küçük geldiği için yenisini aldık.sordum giydiririm dedi.atlet filan varsa ne olursa giydiririm dedi.kızlar ben şimdi bunların hepsini ayarlayıp götürcem kadına.eşim evinin yerini tam öğren evine götürelim dedi.soyisimlerini de öğren dedi.biz küçük bi ilçedeyiz.eşim buralı ben buralı değilim.o tanır muhtemelen.şimdi ben bu aile için başka ne yapabilirim.maalesef ki çok zengin değilim.keşke olsaydım da herşeylerini yapabilseydim.sınıfımızda aslında zengin veliler var yani buranın zengin bilindik aileleri.ama kimsenin kılı kıpırdamıyo maalesef.onlara mı söylesem beraber bişeyler yapsak.ama ya yok derlerse çok üzülürüm.ne yapsam bilmiyorum bi akıl verin kızlar.o küçük kız hiç aklımdan çıkmıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?