Kucuk ilcede kurulabilecek is imkani?

Orkide_sever

ORKIDE AŞK'tır ❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2018
5.937
21.448
298
Merhaba kizlar. Artik 3 cocuk sahibiyiz. "Ikisi ikiz" 5 senedir esimin isi yuzunden sehir sehir gezdik durduk. Bu son isinde benim dogumum yuzunden uzun sure kaldik yoksa coktan ayrilacakti. Kendisi o kadar yorulmus olmali ki son zamanlarda memlekete yerlersmeyi sabit bi hayatimizin olmasini istedigini soyleyip duruyo. Tabi bende cok istiyorum ordan oraya bilmedigim sehirlerde kalmak yasamak tasinmak alismak cok zor. Bizim gidicemiz yer kucuk bir ilce ama olabilecek bir cok is imkani car ve cogu kendi isinin sahibi insanlar. 1 universite var. Esim gidersek ne is yapariz nasil tutunuruz diye haliyle dusunuyo. Aklimiza genclere uygun unv.yakini kafe acmak geliyor ama nerden nasil baslanir yada baska isler mi daha uygun olur emin degiliz kararsiz kaldik. Unv. Yakin evimizde var 2 sene oluyor alali. Onu kredisi 3 cocuk masrafi vs. Vs. Giderlerde cok aslinda. Ben gidersek kendi evimizde otururuz diye dusunuyorum. Sonucta esyalarim var ortada birakamam artik hersey ates pahasiyken. Zaten geliri de 550 tl. Sagolsun kiracinin istekleri yuzunden kirada gorebilmis degiliz yani ordan bi kazancimiz hic olmadi. Neyse velhasil kelam aklina baska is imkani gelen sunu yaparsaniz da olabilir diye akil verebilecekler varsa buyrun lutfen yardim edin.

Eşiniz şu an ne iş yapıyor, eli neye yatkın bu da sermaye kadar önemli.
Son zamanlarda Cafe açma furyası var ve maalesef ki çoğu yılını doldurmadan kapanıyor.
Öğrencilere yönelik yapacağınız bir girişimde bence bir konsept olması şart. Çorbacı da olsa makarnacı da, diğerlerinden ayrılan bir yönü olmalı ki dikkat çekip ayakta kalsın.

bindallı , kaftan , kına malzemeleri dükkanı açın. Ayrıca ses sistemi ,laptop yeterli orkestranızı kurun, kına tahtı vs. gibi malzemeler alın kiralayın. Paraya para demezsiniz. Küçük yerlerde daha çok cazip geliyor böyle şeyler

Pazar sektörüne girebilirsiniz biz kucuk bir ilcedeydik giyim üzerine bir tanıdık pazarcilik yapıyordu yakin ilçelerede gidiyordu. Masallah 4 katli ev yaptı arabasını yeniledi birde dukkan açtı. Ben nedense giyim üzerine pazarda cok is olduguna inanıyorum. Yaşadığım yerde sosyete pazarı gibi bisey oluyor, cocuk giyimde hm nin malları sanirim dikiş hatasi filan olan ürünler parçası 15 tl dükkanları varmis orada 20 ye dedi. Dukkan acsaniz bile ne uzerine olursa olsn pazarada yer acin bence

Okul yakınlarında Cafe çok oluyor genellikle ve kapatma saati VS aile bütünlüğümüzü zorlayabilir. Kırtasiye açabilirsiniz. Melemenci de çok tutuyor üniv. çevresinde. Ucuz ve karın doyurucu olması cezbedici geliyor öğrencilere

Biz ailemle cafe acmistik.ama bizim kendi dukkanimizdi annem ahciydu
Tatli corba kofte vs menulerimizde mevcuttu.
Ögrenciler ekmek arasi corba cok iciyorlardi.
Asiri ögrenci alan bi yerdi bizim cafemiz.
Yani ögrencilere makul şyler olabilir doyurucu ama
Ama iste isi kurmak icinde bi butce imkan lazim. Iyi degerlendirmek gerek.

bizim bulunduğum yer cafeci.
giyim magaza denecek kadar az.
millet internetten alışveriş yapıyor.
bedenini mezurla ölçüyor.
tutup tumayacagi belli degil
ben magazadan daha çok Pazardan alışverişe yanayim.
geçen gün pazara gittim ki ikinci el giysilerde satmaya başladi nedeni sifir kıyafet çok pahallandi.. kaliteli azaldi..
ben hem memurum hemde evde dikişi yapıyorum kendime çocuğuma dikiyorum.
kumaşlar çok ucuz.
insan isterse bişeyler üretebilir:)

Ben esimi tanidim taniyali insaat sektorunde. Son 6 senesi ayni patronun yaninda gecti. Havalandirma kanallari yapiyorlar. Esim daha cok isci yonetiyo is gosteriyo yeri geldi calisiyoda tabi ama patrondan sonra gelen adam gibiydi. En son patronu secim zamani belediyeye adaylik koyup isi bosladigi icin esim anlasamadi baska bi yere girdi orda da cok mutsuz sekilde calisiyo sorumlulugu cok fazla. Yuzlerce Insan yonetmekten laf anlatmaktan bikmis durumda

Burda dugun icin belli bi bina var onlarda o imkanlari sunuyo. Zaten genc kisiler genelde unv. Ogrencileri gerisi hep emekli koyde yasayan kesim

Pazarda ve kurulu dukkani olan cok insan var dedigin gibi onlarda yakin ilcelerde de pazar kuruyor o iste bizim cok tutunucamizi sanmiyorum canim. Tesekkur ederim

Unv. Kurulu merkezden biraz uzak bizde arsa alip o yuzden kucik bi bina dikip kafe tarzi dusunuyoruz canli.muzik yapmayi dusunenler icin kucik bi alan falan. Yani yerlesim yerinin biraz disinda ama unv. Yakin sesten etkilenecek duzenden uzak olucak

Evet duruma gore bi butce belirlemeye calisicaz

Yöneticiyse iş kurmak için güzel bir avantaj.
Kafede karar kılarsanız haftasonlrı canlı müzik olması, örneğin menüde el yapımı farklı soslara sahip makarnalar, sandviç çeşitleri gibi bazı yiyeceklere yönelip çok seçenek sunarsanız heem sizin maliyeti sizi, fiyatı da öğrencileri zorlamaz. Ama iyi araştırmak lazım civar kafe konseptlerini. Özellikle iç mekan dizaynında bir mimardan yardım almanız iyi olabilir.

Tesekkur ederim fikrini yazdigin icin. 3 kirtasiye var canim ki artik marketlere de kirtasiye urunleri cok geliyor o yuzden kirtasiye cok iyi bi secim olmucaktir.
Yalnız kırtasiye deyince sadece kalem silgi satan yer değil kastım. Fotokopi çeken, tez basan, okulun t-shirtlerini satan yerler benim bahsettiğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…