Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben airfrye cok karsıydım
Kardesim ev hediyesi aldı,dondurulmus patates cidden cok güzel oluyor,bide köz isleri ben 2 si icin kullanıyorum sadece
Tavuk cok denedim kuru oldu posette sulu seviyoruz biz bide benimki ufak cöp sis sıgmıyo mesela
Kahve makinamız klasık barista usulu,otomatik istiyorum ama kociyi kandıramıyorum

Günaydınn
Sabah biraz caddeye attım kendimi
Gratis yaptım 185 tl ye 7li kagıt maske,sac maskesi,nivea tonik aldım
Market yaptm ,lavas,tava ekmegi,dondurılmus patates,basmati pirinc,soda,yüzey temizleme mendili,filtre kahve aldım 500 tl kadar bıraktm
Babam sleppy yeni cıkanlardan almıs yag cözücü mendil ,sleppy alma bidaha dedim o cok takip etmiyo
Ay bi kötü heryerde ız bırakıyo hic yag cözdüğü falan da yok 30 lusu 90 tlmis bide
Aksm köfte patates istedi ev halkı
Yemek kolay rahatım
Tabi kocam ince patates yapın cökeltme yaparız dedi gittim ince dondurulmus aldım dkfjfkck
Ev ekonomisi diyince de ben

Kuzum buna şükür evini aldın çok sükür daha niceleri olsun rabbim sağlık versin
Babannem dedemden Allah razı olsun
Bizimde şansımız onlardı

Selamm
Gece buraya yazdığımdan beri uyuyamadım
Zaten 1 de yatmıştım kızda sinirlerime oynuyo bugün
Artık parktada oynamak istemiyor
Oyun alanlarında da keyfine bağlı paramızı yaktığı oluyor çıkıcam diye tutturuyor
İşi gücü market oyuncak
Dışarı çıkma anlayışı o
Aldırıyor aldırcanı sonra eve gidelim çıkarmıcam dedim seni
Yaz gelsinde orman dağ bayır gezsin beni bi salsın.
Her sokak dönüşümüz kaoslu küsüyor surat bir karış dönüyo
Köyde doğmalıymış net.
Yarın babası evde çıkarız akşama kadar doysun doğaya

Et sote yaptım
Fırında biber dolması yaptım
Lazanya yaptım o da pişiyor
Kız yayla corbası istedi pirinç haşlanıyo bir yandan
Yarın dönüşte köylerden süt yumurta alırım
Sütlaç istiyor canım biraz yoğurt biraz sütlaç artık

Yemekler nefis ellerine sağlık Lellim aldıklarını da alıcaklarını da güzel günlerde kullan. Bizimm kredi kartları aylık ödemeleri nisan ayı bitmedi daha şimdiden 35 bin olmuş yandık.

Kızı aldım park diye sözlesmisler yine
Kınamak istemiyorum ama anneler kendilerine eglence parka getiriyolar
Sınıftaki 3-5 anne park diyo cocuklar 5 dk oynuuyor sonra anne telefon diyorlar
Parkda telefon vermek ne mana?
Alya vermicegimi bildiğinden sallanıyo sıkılana kadar
Anne gidelim diyo
Bazı anneler okulda cidden zır cahil
Toplasıp dedikodu yapıyolar aksama kadsr,isiniz mi yok arkadss
Daha neler görecegük
Ben cuma aile katılımına gittim bu cocuklar 5.5 yasında bazılarının dediği anlasılmıyor biliyor musunjz?
Hep ekrandan bence,hic vermeme sansımız yok evet ama evdeki anneyiz
Ben 45 dk ben kimim oynadım mesela az önce
Kıtu oyunları var etkinlik yaptır gercekten cocukları ambele gibi telefonla büyütmek nedir
Ben inanılmaz sıkılııroum mesela barbiecilikten
Balkon sezonunu actm
Yere kilim attım sandalyeleri falan kaldırdım
Dedim burda oyna barbilerinle
Bşlmiyorm ben haftada 2 saati gecmemek icin direniyorm ekran icin

Okudum ama yazamadım eşim ailesi ile ilgili ciddi sorunlar yaşıyor onlar hepsi o tek biz yanındayız dedik kızlarla beraber, büyük kızım nasıl olsa emekli olucaksın İzmir de yaşarsınız diyor eşim sıcak bakıyor ben ise düşünürüm dedim. Şimdi onlara kızıp niye şehir değiştireyim bilmiyorum hakkımızda hayırlısını Rabbim kolaylaştırsın. Onun dışında yazlıkta yarın temizlik var alışveriş yaptım oraya taşınıncaya kadar zor kısım yerleşince rahat ediyorum git orayı temizle gel buraya temizle eşim emekli olucak bu yaz daha uzun kalırız diyor. Bu hafta temizlik yaptım ama kafam yerinde değildi bütün bunlar olurken kayınvalidem de düşmüş kolunu bilekten kırmış eşim diyor hastaneden hiç çıkamıyorum Allah beterinden korumuş dedim. Bu gün her telden iş yaptım yoruldum ve bıraktım sabah ev toplantı bir makina çamaşır yıkandı asıldı toplananlar katlandı ütüye ayrıldı. Akşam için kapuska yaptım dünden de az lahmacun ve içli köfte var ayran salata yaparım tamam. Yazlıktan asma yaprağı toplamıştım birazını haşlayıp sardım buzdolabına kalanını da şişeye doldururum yarın geç döneriz diye de tavuk yahni pişirdim gelince yapabilirsem pilav yaparım yanına. Kargoya iadeye gittim sıcak hava eşime süt sipariş ettim gelirken alıcak. Kızkardeşim aradı sesi de görüntüsüde iyi geliyordu çok şükür. Bu ay ben de para durumu bir kesat sormayın ben bayramda böyle para harcamamıştım daha da ödeyeceklerimizi sayıyor eşim akşam tarlayı sürdürmüş ödenecek ilaç atılması lazımmış yazlığa da bahçe duvarlarını boyama yapıcaklarmış amcamla daha ağaç fidanı alıp ekeceğimiz yerler var neyse hepsi hallolur diyorum Allah önce sağlık sıhhat versin.

Yazdıklarını birebir yakın çevremde ki çocuklu ailelerde görüyorum çocuk fazla zorlayınca anneyi hemen veriyor eline bir diğeri de çocuga ipad almış çünkü telefonunu kendi elinden düşürmüyor. Sonuç akran zorbalığı tanıdığımızın gelini çocuğuna henüz cep telefonu almamış çocuk 8. sınıfa gidiyor gerek yok diyor haklı bana göre tabi maddi imkansızlıktan değil sadece zamanı var diyor koluna akıllı saat takmışlar ben mantıklı buldum ama eminim çoğu benim gibi de düşünmez. Babym bu gözler daha neler görecek kim bilir.

Benimkide öyle oyun seviyor
Balkona su falan atıcam bende az daha ısınsında oynasın dursun
Benim kız telf da istemiyor bayadır
Oynuyor oyuncaklar falan , etkinlik kartonlardan ev yapıyoruz
Etkinlik kesmeyi hala cok seviyor kes diyorum baya oyalıyor
Ama park istemiyor eskisi gibi eskiden zorla eve gelirdik salıncak vermezdi kimseye şimdi istemiyor
Sürekli bi güncelleme geliyor bunlarada

Geçmiş olsun kırıkta belli bir yaştan sonra zor

Selam kızlar
Bugün evin son kalan işleri de bitti
Temizlenmedik yer kalmadı

Dip köşe oyuncaklara kadar temizledik
Dolap içi dışı, perde cam
Resmen taşınma temizliği yapıldı
Şimdi içime sindi

Artık gezme zamanı
Geçen haftadan itibaren temizlikten gözümü açamadım

Sadece hafta sonu Amasra’ya gittik geldik
Onu saymazsak
Eşim ısrar etti çok yoruldun dedi öyle gittik

Orada da uygun bir otel bulduk
Tam tepede ormanın içinde
Kendimi hamsi köyde gibi hissettim
Birden sis iniyor
Her yer bulut

Haftaya kankamın doğum günü hediye almam ve süpriz yapmam lazım
Birde diğer kankam yeni işe başladı ona hediye ile işyeri ziyareti planım var
Kızları ihmal ettim
Birde kuaföre gitmem lazım
Manikür yaptıracağım ellerim haşat oldu
Yarın çocuğun göz kontrolü var
Oradan çıkışta gezeriz
Perşembe kayınvalidemlerle et almaya gideceğiz
Cuma da annemleri görmeye gideceğim
Cuma akşamı kayınvalidemleri yemeğe götürelim dedim
Adamcağız çok yoruldu
Bugünde çok yardım etti sağ olsun

Nazenin abla başka insanlar için evimi yerimi değiştirmem herkese rest çeker benden uzakta tutarım o çizgim nettir yani gelmesinler hatta ablama bile koydum telefonlarıma bile yaklasamıyorlar gereklimyerde net olunca kimse yaklaşamıyor abide bu çizgiyi çekemiyor anlaşılan

Biliyorsun benim de hassas konum bu telefon tablet olayı .Ben de pazartesi günü buna benzer bir konu yaşadım.
Benim komşumda araba yoktu o gün okul çıkışı büyük kızının okul çıkış saati gelene kadar çocukları parkta oynatıp sonra kızını okuldan alacaktık. Elayı okuldan aldım onların yanına gittim parka. Bir baktım elinde telefon çocuğun tabi Ela salıncağa bindi birşeylere bindi onunla ara ara konuşuyorlar ama elinde telefonla geziyor.Ela da ne zaman eve gidiyoruz anne demeye başladı.Ben de dedim parka görüşüp eğlenmeyemi geldiniz yoksa telefonla birşey izlemeyemi.. tabi Elanın bu ara eskisi gibi onunla görüşme hevesi yok. Ben de zorlamıyorum. Çünkü çok faydalı bulduğum gibi zaman geçirmiyorlar.
Neyseki benim demem üzerine annesine verdi telefonu. Ama arkadaşımı severim iyidir dedikodu yapmaz ikiyüzlülüğü yoktur, orada onunla burada bununla laklak yapayım tarzında birisi değildir de tablet telefon konusunda boşvermişliği var malesef.
Bunu çok defa yüzüne de söyledim.
Bugün akşam da onlardaydık, Ela sürekli bizim yanımıza geldi. Bizimle konuşuyor.Tabi yine arkadaşın oğlunun elinde tablet.bazen bıraksa da çok vaktini tablette oyunla geçiriyordu .Sonra geldi, Ela benimle oynamıyorki diye mırıldandı. Sanırım oynamıyorki dediği tablet oyunu :) neyse onun bu sözünün üzerine Ela da sen de sürekli tablet izliyorsun ama dedi

Bizim de bırakabileceğimiz bir ev bir araba daha neyimiz varki, bu vakitten sonra daha birşey yapma şansımızda hiç yok malesef.
Bugün babasına diyor gittik şunu aldık bunu aldık sıralıyor. ben de dedim babasının emekli maaşını harcayıp duruyoruz işte dedim
Koci de diyor harcayın harcayın ilerde bu kadar harcayamazsınız.
Tabi ilerde üç kuruş emekli maaşına kalınca bu bolluğu bulamayacağız.
Eskiden insanlar emekli olunca ev alırdı.şimdi nerdeee. İlerde iki emekli maaşıyla geçinemeyiz bile.

Bugün aşırı uykum vardı, namaz kılmadan uyudum. Gece kalktım kıldım. Tabi teheccüd namazı da kıldım. Biliyorsun bunu ilk senden duymuştum ben. Onun için her kıldığımda dua da ederim senin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…