Küçük Düşün Büyük Olsun!

Tünaydın
Harcamasız gün bugun
Kızı okula bıraktım
Patates hasladım patatesli köfte yaptm
Limonlar vardı ,limonata yaptm bide
Aksmaa orman kebabı yapcam
Yanına da biseyler eklerim
Parka götürcem kızı yanımıza alırız biseyler ,parkta bisey istemesin.
Asıl pazar zorlar bizi
Bu hafta pazarda harcamassız gün
Ev halkı illaki harcıcaz der durdurmam lazım
Köye götüreyim ben onları en iyisi😅
Bugün mü boykot anamm benimi buldu
Bende uyuyordum gördükçe ama görmedim
Kartın kesimini beklicem diye dolapda hiç bişi kalmadı

İşte bnm şok olduklarımdan
Kız nasıl oluyo bu rahatlık ne yiyip içiyorsa desin valla parası neyse vercem :)
Dilenmeye alısıklar
Yani cidden oyle böyle degiller
Bizim cok borcmuz var ,senin kiradaki dükkanı sat yoksa cıkamıcaz dedi gecen ay damada bizim
Kardesim bosarım dedi öyle bisey yaparsan
Aileyiz biz diyolarmıs
Beraber mi yaptın borcu ne alaka yani

Dilenmeye alısıklar
Yani cidden oyle böyle degiller
Bizim cok borcmuz var ,senin kiradaki dükkanı sat yoksa cıkamıcaz dedi gecen ay damada bizim
Kardesim bosarım dedi öyle bisey yaparsan
Aileyiz biz diyolarmıs
Beraber mi yaptın borcu ne alaka yani
Bnm kaynımların bnm evi istemesi gibi
Gerçi ben uzakta aramim eşiminkilerde böyle kardeşini anlıyorum.
Ben nasıl yenicem bakim
Rabbim yardımcım olsun

Sana ceza yazcaz bakmfkfkkfkf
Gecen haftada görmedim dedin liste attık
Dolaba as onu🤪
Kız gecen hafta dikkat ettiydim
Bu hafta cezam neyse razıyım artık evde zeytin peynir bile yok öyle bi aç kaldık :)
Ben açız diye ağlanabilirim şuan

Bnm kaynımların bnm evi istemesi gibi
Gerçi ben uzakta aramim eşiminkilerde böyle kardeşini anlıyorum.
Ben nasıl yenicem bakim
Rabbim yardımcım olsun
Ben kardesim kıza bisy alsın utanıyorum
Bisey begenmeye utanıyorm yanında
Hemen alıp geliyo
Bunlar milyonluk dükkanları istemeye utanmıyo cok enterassan

Nolcaz biz ya
Bana artık zor geliyor kaldıramıyorum
Bu sebeple ben alacağım şeyleri bile erteledim çoğu zaman
En basiti robot gecen sene ofiste muhasebedekiler diğer patronun eşi falan aldılar eşim dedi model konusuyolar sen niye almıyosun dedi alalım bizde (iyi olanı araştırıyorlardı aynı modeli alcaklardı) yok sonra dedim.
Alsam çoktan ödenmiş olcaktı rahatda etmiş olcaktım
Eşim hep bak alsaydık şimdiye bitmişti der ki haklı bende hep onu ödeyemeyeceğiz borc içinde kalacağız borçla ölücem hissi geliyor.
Ben defalarca bile ufak borcum varsa anneme eşime derim
Bakın şu zuccaciyeye ya da neresiyse sukadar borcum var haberiniz olsun derim
Unuturum bişey olur
Bazen insan uğraşmak istemiyor.
Ama aldığın yanına kar kalıyor

Bugün zebralar geldi takıldı
Mutfak perdesi olmadı tekrar kesim yapılacak ve yanları için tutmaçlara ip takılacak
Umarım istediğim gibi olur
Onun dışında yarın kalan işi halledeceğiz
Çarşamba eşim evde çocuğu göz doktoruna götüreceğiz
Perşembe akşam görüşmem var
Cuma kayınpeder kayınvalidem burada ilçeye et almaya gideceğiz
Hiç işim bitmiyor.

Selammm
Dün kız kurabiye istiyordu hamur yoğurma mak. Baya işimi kolaylaştırdı
Hem un kurabiyesi hemde tahinli cevizli kurabiye yaptım
Komşumun tabağı vardı ona koydum anneme eve derken az bişi kaldı 2 tepsiden güzelde oldu.

Akşam eşimle avm de buluşucaz
Kızda sıkıldı evde fakat o şimdi oyuncaklara yapışacak ben alacaklarımı unutuyorum eşim boynerden kıyafet bakacak asla beklemek istemiyor kabin önünde kız onu götürmicem
Eşime kıyafet bakıcaz
Ben kıza yazlık bişiler bakıcam
Mutfağın eksikleri falan bakalım nekadarla çıkıcaz.

Çarş. eşim izinliymiş emirgan a gidelim diyordu laleler için hiç dedim gidemem lale görcem diye kalabalık kafam götürmüyo
Bebesini kapan gelir
Dedim bolu / düzce taraflarına gidelim bakim bi plan yaparsam günü birlik iyi olur.
Kız seviyo doğa doya doya oynasın insan kalabalığındansa.
Bekleyemedik aldık kahve mak.
Şansımıza bakalım
Mayıstada dysonu alıp bitiriyorum son.

Çok açıldık birden umarım Ekim e kadar toparlarız
Eşim rahat ben evhamlı
Ödeme imkanımız var çok şükür ama ben sanki ödeyemeyecekmişiz gibi bir vehamete kapılıyorum
Biliyorum tetikçisi anksiyete malesef
Hep mi tetiklenir hep mi
Sürekli beynimde ödeyemeyeceksiniz? Çok olmadımı? Nasıl ödenecek? Diye bi ses yankılanıyor sanki
Nasıl bir sıkıntı bu anlatamıyorumda
Planlı ilerliyoruz hepsini yazdım hesapladım en baştan planlar dahilinde kontrol altında ama o iç sesimi kontrol edemiyorum
Bu bana böyle para yani borç mevzularında oluyor
Belki bilinç altımda borç sevmediğimden borçdan korktuğumdan kaynaklı olabilir
Yenemiyorum
Bi aralar esinle parasal konularda cok zor bir sürecten gectiginizi anlatmisdin. Bi ortak is vardi dogru hatirlarsam, sizin üstünüze kalmisti. Ozamanin duygularini hatirliyor olabilirmisin aceba?

Bi aralar esinle parasal konularda cok zor bir sürecten gectiginizi anlatmisdin. Bi ortak is vardi dogru hatirlarsam, sizin üstünüze kalmisti. Ozamanin duygularini hatirliyor olabilirmisin aceba?
Ya belkide o dönem cidden travmam olmuş olabilir kabus gibiydi
Banka yani kart borcu bi de sürekli faiz yiyorduk.
Üzerine eşimde işsizdi
Galiba hayatım boyunca hiç okadar düştüğümüz olmamıştır
Ve bunun sebebininde biz olmayışımız çok koymuştu bana

O gün bugün zaten araba değişeceğimiz zaman haricinde asla kredi çekmiyoruz
Kredi kartını yüklü kullanmıyoruz
Nerelerden nerelere gelmişim vay bee
Burasının imar durumu bile muallaktı her gün dua ediyordum 40 senelik bir imar durumu bi de. Buraya yazardım
Rabbim neleri nasip ediyor ol deyince
Çok çok eskilere gittim

Kötü bir rüyayla uyandım
Allahım sen koru🙏🏻
Önce sağlık
Birazda manevi arınma dedi bence yaradan
Kimin duası hangi saat hangi zaman saklı o bilir
Nasip eder vaktinde
Yorgunum zaten zor uyumuştum kötü oldu
Vardır Rabbimim bildiği teheccüd saati

Selam kizlar, kusura bakmayin ben geriden geliyorum, guzel sohbetler etmissiniz. Oncelikle aldiklariniz ve birikimleriniz hayirli olsun, guzel gunlerde kullanin. Eger imkan varsa hayati kolaylastiracak esyalar alinmali bence. Kurutma makinesi ev ile geldi, biz almadik, cok sevmiyorum, kiyafetlerin omrunu azaltiyor bence ama kisin cok kullanisli oluyor gercekten ve evdeki tozu da azaltiyor, ama yazin hala balkonda kurutmayi seviyorum. Robot supurgeden de memnunum, Roborock almistik, 4 sene falan oldu, simdi daha iyileri cikmistir. Dyson ben de bir sure almadim, arkadaslar cok ovunce, bir de indirim yakalayinca aldik, gercekten iyi is cikariyor, memnun kaldim. Hamur yogurma makinesinden de memnunum, kolum kopuyordu hamur yogururken, cunku ben yapmisken fazla yapip buzluga atanlardanim, makine iki dakikaya yoguruyor, bir de kiyma cekme ve sucuk yapma aparatini da aldik, cocuklar ev yapimi sucugu sevmedi ama biz esimle bayadir market sucugu yemiyoruz. Airfry da cok kullanisli bence, koca firini calistirmaya gerek kalmiyor. Cok kahveci degiliz, sadece esim kapsul kahve sevdigi icin, onun ufak bir makinesi var o kadar.

Bir de sey soyleyeyim, bizim ilk on sene evde ne camasir ne bulasik makinesi vardi. Sitenin camasirhanesi vardi orda yikiyorduk mecbur, tabi ki camasir makineli bir eve cikabilirdik ama o zaman para biriktiremezdik, sonra bu evimizi alip tasininca bir hafta gelip gidip camasir makinesini sevdim ya :) Tabi gelir de artti zamanla, doktora ogrencisiyken asistan maasiyle cok bir sey yapilmiyor burada, buranin asgari ucreti kadardi maaslar. Simdi cok sukur, o yuzden evi de cok doldurmadan isimize yarayacak ne varsa alabilirim.

Ev sahibi olma konusuna gelince, Allah biliyor ya egitimimizi alir doneriz diye dusunuyorduk, o yuzden biriktirdigimiz dovizi ve dugun takilarini evliligimizin 5. yilinda bozdurarak ilk evimizi borcsuz aldik, hic gormeden, vekalet verdik, annemler ilgilendi, bize forograflarini gonderdiler oyle almis olduk. Sonra donme fikrimiz degisince yine de alinmis satilmaz diyerek satmadik da. Sonra 2021 senesinde okullarin daha iyi oldugu bir bolgeye tasinmak istedik, oglum 1. sinifa baslayacakti, alma fikrimiz yoktu aslinda, esime gel open house lar oluyor ev satilirken, gidip bakalim cevreyi gormus oluruz dedim, o gun 3 ev gorduk. En cok ilk gordugumuz evi begendik, o evin emlakcisi aradi bir kac gun sonra, ben dedim ev guzel ama biz o fiyati veremeyiz, siz yine de bir teklif yapin dedi, 40 bin dolar asagi bir fiyat verdik ve sahibleri kabul etti, oylece bir anda ev almis olduk, ama iyi ki almisiz. Tek sikinti, sadece 2 yatak odasi var, cocuklar ayni odayi paylasiyor, insallah bir kac sene sonra daha genis bir eve tasinabiliriz, ya da bodrum kata oglana oda yapacagiz, 6 sene kredimiz kaldi, bi bitirseydik.

Selam kizlar, kusura bakmayin ben geriden geliyorum, guzel sohbetler etmissiniz. Oncelikle aldiklariniz ve birikimleriniz hayirli olsun, guzel gunlerde kullanin. Eger imkan varsa hayati kolaylastiracak esyalar alinmali bence. Kurutma makinesi ev ile geldi, biz almadik, cok sevmiyorum, kiyafetlerin omrunu azaltiyor bence ama kisin cok kullanisli oluyor gercekten ve evdeki tozu da azaltiyor, ama yazin hala balkonda kurutmayi seviyorum. Robot supurgeden de memnunum, Roborock almistik, 4 sene falan oldu, simdi daha iyileri cikmistir. Dyson ben de bir sure almadim, arkadaslar cok ovunce, bir de indirim yakalayinca aldik, gercekten iyi is cikariyor, memnun kaldim. Hamur yogurma makinesinden de memnunum, kolum kopuyordu hamur yogururken, cunku ben yapmisken fazla yapip buzluga atanlardanim, makine iki dakikaya yoguruyor, bir de kiyma cekme ve sucuk yapma aparatini da aldik, cocuklar ev yapimi sucugu sevmedi ama biz esimle bayadir market sucugu yemiyoruz. Airfry da cok kullanisli bence, koca firini calistirmaya gerek kalmiyor. Cok kahveci degiliz, sadece esim kapsul kahve sevdigi icin, onun ufak bir makinesi var o kadar.
Çok güzel özetlemişsin
Bende kendimi nasıl yoruyordum vücüdumda artık dur diyordu epeydir
Fibromiyaljim var sürekli ağrılarla uğraşıyorum insanın işini kolaylaştırıyor hepsi
Ben biraz ön yargılıydım ama hepsi kırıldı
Kullanmadan anlaşılmıyormuş rahatlığı

Ev sahibi olma konusuna gelince, Allah biliyor ya egitimimizi alir doneriz diye dusunuyorduk, o yuzden biriktirdigimiz dovizi ve dugun takilarini evliligimizin 5. yilinda bozdurarak ilk evimizi borcsuz aldik, hic gormeden, vekalet verdik, annemler ilgilendi, bize forograflarini gonderdiler oyle almis olduk. Sonra donme fikrimiz degisince yine de alinmis satilmaz diyerek satmadik da. Sonra 2021 senesinde okullarin daha iyi oldugu bir bolgeye tasinmak istedik, oglum 1. sinifa baslayacakti, alma fikrimiz yoktu aslinda, esime gel open house lar oluyor ev satilirken, gidip bakalim cevreyi gormus oluruz dedim, o gun 3 ev gorduk. En cok ilk gordugumuz evi begendik, o evin emlakcisi aradi bir kac gun sonra, ben dedim ev guzel ama biz o fiyati veremeyiz, siz yine de bir teklif yapin dedi, 40 bin dolar asagi bir fiyat verdik ve sahibleri kabul etti, oylece bir anda ev almis olduk, ama iyi ki almisiz. Tek sikinti, sadece 2 yatak odasi var, cocuklar ayni odayi paylasiyor, insallah bir kac sene sonra daha genis bir eve tasinabiliriz, ya da bodrum kata oglana oda yapacagiz, 6 sene kredimiz kaldi, bi bitirseydik.
Ne güzel nasibinizde varmış Allah ödeme kolaylığı versin.

Bizim taksitli alışverişler kahve mak. İle 15e cıktı dysonlada 20ye çıkacak
Ama 3 taksitle aldığım bazı şeyler var onlar biter haziranda.
Sonra yine düşer 12-13binlere
Ağustosta kira zammı var diğer evin
Ek gelir olan araç temmuzda ara zam alacakmış
Buradaki kirayıda bölüşüyoruz o da temmuzda zamlı olacak yani zamlı gelecek para elime
O sebeplede biraz daha rahat davrandım ben
Şuan hedef Ekimde taksitleri sıfırlama
Eşim oldu olacak şu buzdolabınıda değişelim diyo
Ona takık
Dolap 15senelik ozaman 1000tl almıştık 100-100 taksit ödemiştik
Bozuk değil ama dolap resmen dökülmeye başladı
Her gün bir yeri elimizde kalıyor
Yan Rafların kapakları kırıldı
Alttaki yer düşüp duruyor
Sebzeliği çatladı falan falan
Resmen direniyor yiğidim :) gazi oldu artık
Ama canavar gibi çalışıyor diyorum gittiği yere kadar gitsin eşim rahatsız durumdan

Değişmeyen eski evimden bi buzdolabı bir de bulaşık mak. Kaldı zaten
O da 10 senelik onunda bir karınağrısı var
Güzel yıkıyo ama parlatıcı nekadar koyarsan koy her yıkamada ışığı yanıyo
Önceden yanmıyordu koyduğum parlatıcıyla defalarca yıkıyordum şimdi her yıkamada istiyor ışık yanıyor

Back
X