Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu gün ev temizdi ama yine de şarjlı ile evi süpürdüm topladım düzenledim çamaşır katladım yerleştirdim ütülenecekleri ayırdım yemek olarakda az az diğer yemeklerden var yeşil mercimek yaptım. Sonra eşimin evde bıraktığı bir miktar para var ona güvenerek elimde ki paralar ile gidip yarım altın aldım 12650 tl den Nisan ayı birikimimi de yaptım ama Mayısta zor yapamam gibi geliyor ama Allah büyüktür. bu gün boykot günüymüş fırından sadece bir adet ekmek aldım. Elimden geldiğince destekliyorum hem almıyorum hem de sosyal medyamdan güncel tutuyorum paylaşımlarımı. Ben Egenin denizine yakın küçük bir ilçede yaşıyorum tabiri doğru ise taşradayım ben de hep köylülerden alırım yazın patlıcanın salatalığın biberin domatesin en yamuklarını en şekilsiz olanlarını almaya çalışırım organik diye hep söyler satıcılar ama ne kadar organik bilmiyorum karpuzu da bir marketten alıyorum iki pazardan alırım. Köyü çok olan bir ilçe ama asla köylüden peynir tereyağ lor almam tv de onkoloji doktoru söyledi beni etkiledi hatta pekmezi bile almam gerekli hijyen koşulları sağlanıyor mu dedi çünkü hijyen sağlanmazsa bakteri oluşur o da insanı hasta yapar dedi. Ben hep belirli markaların ürünlerini alıyorum eve carrefoursanın tereyağını gibi. Ev salçamı da evde kendim yapıyorum bu yıl tarhanamı da yapmak istiyorum. Reçeli de kendim yapıyorum ev yogurdumu da kefiri satın alıyorum onun mayalanmasını bilmediğim için satın alıyorum.

Anne baba hayattayken mal konuşulmaz
Geçen gün babam mirasla ilgili bir mevzu vardı kendisi açtı
Abinize vereceğim çünkü kendi çalıştı taksidini ödedi ama sizin de rızalığınızı almam gerekiyor dedi
Yaklaşık 3 mio TL bir araç
Bende kendi ödediyse tabiki verebilirsiniz dedim
Onun alın teri ile yaptığı bir şeyi ben istemem dedim
Babam da çalıştı taksitini kendi ödedi dedi.
Allah size sağlık versin ama kalan her şeyi üçe bölmek en doğrusu dedim
Bunu söylerken de utandım

Erkek çocuğu kendini üstün görüyor maalesef
Babam hep eşit davranıyor
Annem biraz çaktırmadan ona üstün olduğunu hissettiriyor
Abim babama bundan dolayı bozuluyor
Çünkü her lafında bir evin bir oğluyum babam bana ayrıcalıklı davranıyor diyor.

Babam da kalan her şey eşit dedi
Ama rızanız yoksa ben size de ayrıca bir şey yapabilirim dedi
Açıkçası düşündüm yani kendi çalışmış kredi çıkmadığı için babamın üzerine alınmış bir ticari araç neyi isteyim ki.

İşte böyle hassas kalpli büyüklerimiz de var ne mutlu babacığına. Benim babam da benden sonra ne yaparsanız yapın der annem ise o zamana çok var diyor kalbini biliyorum oğluna istiyor kalsın hepsi aynı ağbini lafını da annem söyler bir evin bir oğlu der. Allahtan babamın üstüne de bu kadar söylüyor ortak olsa annem bize koklatmaz.

Bereketli olsun altınınız
Bende köyden gelirken çökelek aldım
Ama içine sinmedi döksem mi? Para verdim

Nokta atış
Allah hepimizin sevdiklerine sağlık sıhhat ve uzun ömür versin

Benim kocam el ise onun eşi de el.
Olaya adaletli bakmak lazım
Babam annem uzun yıllar çalıştı çabaladı yaptı
Ben çok şanslıyımdır her zaman işim rast gider
Kavgasız gürültüsüz tatlı bir şekilde günü gelince paylaşırız inşallah

Teşekkür ederim Dimplem canım ben içime sinmeyen hiç birşeyi boğazımızdan geçirmiyorum atıyorum ama karar sizin en doğrusunu siz bilirsiniz.
Bende öyleyim
Sadece beni düşündüren nasıl gaza geldim aldım
Demek ki o kişinin ihtiyacı vardı beni çıkardı karşısına

Yaaa çok teşekkür ederim
Minnakda olsa olsunda yeterki razıyım
Acaba buraya kendi nanelerimi, domatesimi falan atarmıyım dalından ki
Ya da bahcesinden ağustos böceği seslerini
Ya da bi hamakta uyuyakalan kızımı
Yağmur sonrası ot çimen kokusunu
Ya da offf be bahçeli ev de ayrı dertmiş börtüsü böceği bitmiyor diye dert yandığım günler yakınmıdır ki?
Bahcesinde okey oynadığımız şen kahkahalar yankılanır mı?
Acaba sabah şarkı söylerek kuş sesleri eşliğinde verandasında kendi bahçemden yaptığım çilek reçeliyle kahvaltı yapabilirmiyim?
Çok istiyorum be
Bu dünyada belki en istediğim şey ama artık çok uzak hissediyorum
Uzakları yakın edene, istediğinde kuşların Filleri yenebileceğinin kanıtı olan yaradana sığınıyorum.
Ol desin olsun küçük olsun benim olsun

Bereketli olsun
Benim aslında çok merağım var
Ha de ki hiç bahce yaptın mı yapmadım ama bahçede büyüdüm sayılır(anneannem ve dedem hep ekerdi) öğrenirim olsun
İmkanım olsa kendim odun ateşinde pişiririm yaparım kışlığımı

Bahceli evi olup gitmeyen beğenmeyenler var etrafımda nasıl diyorum ya nasıl?
İnsan elde ettiğinin nankörümü oluyo acaba
Birinin tenezzül etmediği başkasının duası hayali

Şiir gibi , roman gibi yazmışsın
İçim açıldı
Rabbim kapılarını açsın bacım

İyi geceler,
Yarın mesai başlar
Okula gidecek yarın.
Gece gece de 23 nisan drama için kıyafet baktım. Yine saati 2 yaptım.
Nasıl kalkacağım bilmem sabah
Günlerdir 11-12 lerde uyanmaya alıştık.
Bugün de uyandık çok geçmeden Anpaya gittik. Arabayla gayet rahattım. Ama şuan kendime şaşırıyorum. Sadece okul yolu stres yapıyor nedense. Yoğunluk trafik ondan sanırım. Tabi bir de erken uyanma var
Neyse alışveriş yaptık geldik saat 3 te kahvaltı yaptık
Yiyelim demesem yemeyecek. Simit aldım iki parça attı ağzına orada.
Akşama yemeğim vardı. Dün koci işten gelince çiğ köfte de yapmıştı.
Biz az yedik.
Bugünlerde öyle bir modum düşük. Hiç bir şey yapasım yok.
Neden bilmiyorum.
Yazılarınıza da az bir göz gezdirdim. Yarın tamamını okurum.
Salça menemen annem her gittiğimde koyuyor sağolsun. Ama bazen menemeni ben de evde yapıp koyduğum oldu.
Vişne evin bahçesinde oluyor. Bu defa yine sordu koyayım dedi ama buzluğumda var yeni mahsülden alırım birdahakine dedim
Tarhanayı da annem yapıyor. Sağolsun Allah uzun ömürler versin
Annemler de ilaçlama yapmıyor. Ama benim koci annemlerin cevizi beğenmiyor. İlaçlanmadığı için illa kurtlu çıkabiliyor.
Ben de eşimin aldığı cevizlerden çok tat alamıyorum.
Bizim durumlar böyle. Az az da olsa hepimize yeterlik birşeyler var ufak bahçesinde.
Bu defa yine yumurta da koydu
Eskiden daha çok şey yetiştiriyordu ama artık onun da gücü kuvveti eskisi gibi değil.
Ben de çok seviyorum. Keşke bahçem olsa da yeriştirebilsem birşeyler.

Günaydın kızlar,
Uykum var eve gidip uyuyasım var ama mümkünmü.
Okul aile birliğine uğrayıp ödeme yapmam lazım. Avm ye uğramam lazım. Çanta tamiri yapılıyordu o tamamlanmış. Yarın gelmezseniz mecbur kargoya vermek zorunda kalacağı dediler
Eee arkadaş ameliyat oluyor ona da uğramsm lazım. Hastane okulun yakınında. Şimdi çektim pusuya yattım park yeri için bekliyorum

Ben de bir parça ayırırım diyordum. Hani artık taksitler bitti ya. Ama dün eşim kartı ödemek için para yetirememiş.benden istedi.
Ben de dedim kaç ay taksit ödedim. Bu ay da sen para istiyorsun adamın emekli maaşını adama vermeyen ben
Neyse faiz ödemesin diye mecbur verdim.
2 bin tl cik.
Bir de bu ay kardeşime doğum hediyeleri ve altın aldık.Bayramda git gel o da masraf oldu tabi. Bakalım birdahaki ay inşallah 3-5 kuruş da olsa artırırım.
Dün diyorum ben emekli olunca bir maaşı yatırım yapalım.
İnşallah yapabiliriz.

Ben de birara termometre kullandım. Çok iyi oluyor. Benimki camdı kırıldı. Yeniden almam lazım.

Kitap ve film çok güzel kafa dağıtıyor.
Ben de çemberinde gül oya filmini yeniden izlesem asla sıkılmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…