- 21 Ağustos 2015
- 31.806
- 96.540
- 598
- 37
İklim yasası cıkarmaya calısıyolar artık köylerden de bulamıcazEşime dedim hemen vallada ayağıma geldi diye
Sen onu kafana koymuştun zaten diyo
Bu ay mutfağa çok harcamadım
Deterjanda stokladım baya
Bulaşık elde yıkama içim alıcam bi de cif
Kart kesilince artık
Bakliyat lazım değil kahvaltılık alırım bi de kasap
Bir yerden alırken bir yerden idare ediyorum
Yemekleri azıcık azıcık yaptım hep ramazanda da hiç ziyan etmedim
En dikkat ettiğim gıda ziyan olmasın diye extra çabalıyorum.
Sebze meyve çürür falan diye taneyle alıyorum
İst. Da organik bulalım yiyelim sıkıntı fakat özellikle yumurta,süt gibi şeylerde aylardır market ürünü almıyorum
Köylere gidince köylerden aldım koli koli
Zaten tereyağ peynir çeşitlerinin çoğunu köyden getirdim
Çayımı baharatlarımı falanda hep oralardan aldım.
Z.yağıda bursadan geliyor
Sucuğuda adaklık falanda kesen bi kasapdan alıyoruz kendileri yapıyorlar
Güvenilir salça ve zeytin gibi bir yerde bulursam onlarıda daha market ürünü almam
Sebze meyveye şuanlık bir çözüm yok malesef
Ama en azından bazı şeyleri değiştirmek istiyorum
Aslında herşeyi mevsiminde yemeye gayret ediyorum ama domates ve salatalığa çare bulamıyorum
Salatayı seviyorlar yeşillik salatasını sevmiyorlar
Mecbur alıyorum
Artık hiç bişi içime sinmiyor ya, haftasonları yazın köylere gittikçe alıcam oralardan
Üzülüyorum halimize
Herşeyi bahcesinden yiyenleride kıskanıyorum
Güle güle kullan canımSelammm
Aiyy ben plan yapıp yazdıkça oluyo ya
Yazlığıda yazim ben yazmadığımdan olmuyo demek
Kartın kesimini bekliyordum bizim ek iş olan araç nakliye işi almış extra eşim dedi o para senin al istediklerini.
Kahve köşesinin parası ztn hazır onu saymıyorum.
Hamur yoğurma mak, türk kahvesi mak, ekmek kızartma mak. Bi de istediğim retro bi kettle vardı onu aldım.
Nasip ya herşey
Tezcanlıyım Rabbim biliyo içimi hemen olsun isterim oldu bitti
Bi robot ve tam otomatik kahve mak. Kaldı alıncak.
Onları taksitle alıcam artık büyük kalem onlar tek seferde alamam sırayla.
Sevindim ya
Kendimi sımartıcam artık
Sırayla alıyorum darlanmadan, kendimi sıkmadan.
Güle güle kullan canım, o pozitif düşünmekten biraz da bana gönder.Selammm
Aiyy ben plan yapıp yazdıkça oluyo ya
Yazlığıda yazim ben yazmadığımdan olmuyo demek
Kartın kesimini bekliyordum bizim ek iş olan araç nakliye işi almış extra eşim dedi o para senin al istediklerini.
Kahve köşesinin parası ztn hazır onu saymıyorum.
Hamur yoğurma mak, türk kahvesi mak, ekmek kızartma mak. Bi de istediğim retro bi kettle vardı onu aldım.
Nasip ya herşey
Tezcanlıyım Rabbim biliyo içimi hemen olsun isterim oldu bitti
Bi robot ve tam otomatik kahve mak. Kaldı alıncak.
Onları taksitle alıcam artık büyük kalem onlar tek seferde alamam sırayla.
Sevindim ya
Kendimi sımartıcam artık
Sırayla alıyorum darlanmadan, kendimi sıkmadan.
Temuda alışveriş yaparken zaten tutar konusunda uyarıyor. Ben 1070 tl sipariş tutarı 642 tl vergi ödedim. Sanal kart ile ödedim. Çünkü çok güvenemedim.Herkese merhaba,
babyloading87 geçenlerde Temu alışverişini yazmıştın, ilk kez oradan alışveriş yapcam ben de, hiç bilmiyorum ama kaç liralık sipariş verebiliyoruz alt ve üst sınırı nedir? Bir de satıcısına dikkat etmek gerekiyor mu farklı farklı ürünler sipariş versem fark etmez değil mi? Son olarak tahmini kaç günde geliyor okula çocuklar için bir şeyler almak istiyorum fiyatlar uygun geldi ama çok tereddüt ediyorum. Yardımcı olursan sevinirim. İyi geceler....
Ben de hiç sevmem miras konusu konuşmayı. Daha yaşayan insanlar varken miras konuşmak bana çıkarcılık gibi geliyor.Koci isten geldi
Bayramda bi yerleri var anne tarafından orası satılsın dediler
Anam bunlarda gelinler enisteler herseyin icinde
Bizde ayıp mesela gelin damat miras isine karısmaz hayattayken büyükler
teyzesinin damadı satılsın orası ugrasmayalım sonra dedi kvdesinin yanında
Amcasının karısı da alt katları icin beni aramıstı hatırlarsınız oraya mı gelmek istediniz diye
Cok degisik geliyo bana bilmiyorm
O yeri babama atmıs sorddursun degerini diye
Du baakalım ne gelcek
Tırmalıyor bu ara kaderini kocam
Benim eşim anne tarafından Diyarbakırlı baba tarafından Malatyalı. Yemekleri oldukça uğraşlıDiyarbakırda yediğimiz çiğer şiş i hala konuşuyoruz Antep mutfağını demiyorum bile
Cidden bu ülkenin mutfağı güneydoğu anadolu
Patatesleri okurken aklıma senin soğanlar geldiSlm bacımlar
Rutine döndük sükür sabah
Okula bıraktım zaten ayakta zor duruyom
Uyumusum
11 de alarma uyandım
Kalktım g.dolaps kargolarımı verdim
Marketten dondurulmus patates,Türk kahvesi,mantı aldım
Dün patates bitmis evde,airfryde de dondurulmjs patates güzel oluyo normal kendim yaparsam kenarları hemen yanıyo anlamdım
Neyse marketten patates alın dedim koci de normal manav reyonundan almıs patatesi
Alya hemen,aa baba böyle patates mi aldın biz annemle dolaptan alıyoz patatesi demis cmcmcmc
Patateside mi dondurulmus alıyonuz diyo bana gelmis
Soganı da alıyoz demedim yüregine inmesin diye (edep sen ne güzelsin)
Eve geldim onları bıraktım yagmur bastırdı kızı gittim aldm
Yemek yedik
Mum isine gidiyoruz toplanın
Paralar yatsın bi set alcam denicem bakim
Oyalanırız dedim
Evde dün aksm denedik fitiller cabuk sönüyo evdeki mumlardan erittim fitiller kısa sönüyo hemen
Cözeriz dedim bi alalım mum yapma seti
Satarız g.dolapsda dedim kociye
Seramik kursu istiyorum aslında busmekin oluyo
Ama seramige fırın lazım dedi koci
Evde olmaz o dedi
Olacaz ya zengin koyduk kafaya
Nazeninim bir tane de bende var o cins, herkese bir kulp buluyor, eleştiri her daim zaten...bilmiyorum yıllarca öyle görünce ben mi hep olumsuz yorumluyorum davranışlarını bilmiyorum.Bu gün rutinime kavuştum şükürler olsun, temizlik tamam yaptım toz almayı yarına bıraktım. Dün yazlıkta biraz üşüdüm evin içi çok soğuk dışarısıda esiyordu eşim bahçeyi temizledi bende kendimi yormucak işleri yaptım sonra arabaya geçip oturdum çünkü arabanın içi sıcaktı. Ordan tarlaya geçtik yeni ektiğimiz meyva ağaçlarını suladık armut çicek açmış küçücük boyuyla incir de de bir tane incir gördük cevizlerde kabarmış inanın o kadar çok sevindim ki çocuklarımıza ve torunlarımıza doğal olarak hediye bırakmak istiyoruz eşime dedim bir de badem ağacı ekelim bizden onların nesline bende böyle hayaller kuruyorum. Kendime iyi hissettiriyor zor zamanlardan geçiyoruz ekonomik olarak çok şükür idare ediyoruz kredi kartları ile döndürüyoruz ama insanın da nefes alması gerekiyor bana bunlar nefes oldu o agaçlar bile bana hayal kurduruyor. Yazlığın bahçesinde ki nanelerim biraz büyümüş onları topladım evde ki saksımın içine de ektim inşallah tutarlar. Artık fazla sohbet yapıcak günler de yok hoş bende o enerjide yok. Ama evde kendimize börek kek yapıyorum ve inanın ben gezmem ama gelenim gidenimde eksik olmaz bayram için gelenlerin haricinde bir de geçmiş bayramı mübarek etmeye geliyorlar Allah razı olsun hepsinden. Bu gün yemekte köfte patates tarhana çorbası salata ayran var dün yazlık komşum mangal yapıyordu canım nasıl köfte istediyse bu gün onu yapıcam. Bir makina da çamaşır astım gerçi sepet hiç boş olmuyor duş çok alıyoruz. Yarın kız arkadaşlarımla dışarıda buluşacağız onlarla yine kafa dağıtıyoruz sohbet iyi geliyor arada çıkıp sosyalleşmek birşeyler yemek iyi geliyor. Az önce biriktirdiğim parayı saydım altın az da olsa düşüyor eksiğim var ama alım yapmak için beklemedeyim. Eşim beylerle hiç aram yok inanın şöyle evden birkaç haftalığına bir gitse bu ara yüzünü göresim yok bana böyle yük gibi geliyor beni yavaşlatıyor hantallaştırıyor sanki. Ailesinin bu gibi durumlarda onu el üstünde tuttuklarında bana yükleniyor sonra onu yere aniden bir bırakıyorlar bu seferde bana çok iyi davranıyor geçen dedim sen narsistsin sesini çıkaramadı. Yoksa hep üst tondan konuşur benimle arada ben de pençelerimi çıkarıyorum anladığı dilden konuşmak gerekiyor. Kızlar çok gömdüm size evin narsistini kusura bakmayın.
Çok da haklıHadi cümleten ins
Köseyi dönmek degil de adam borctan sıkıldı
Borcsuz yasamak istiyoruz artık
Ciddi takıntı yaptım nolcaz ya bizİklim yasası cıkarmaya calısıyolar artık köylerden de bulamıcaz
Çok ileri dönük planlar yapmamaya başladım.Güle güle kullan canım, o pozitif düşünmekten biraz da bana gönder.
Ben neden olandan daha fazlasını düşünemiyorum.Son yıllarda iyice negatif oldum.tek umudum emekliliğim
Çok geçmiş olsun canımİyi geceler.
Gün boyu ateşini takip ettim. Tekrar ateş olmadı şükür.
Ama ben anlamadım.nasıl bir hastalıksa.
Günler önce sadece sabah ateş olmuştu.yine aynı oldu.
Mecbur antibiyotiğe başladık.
Yarın yine okula göndermeyeceğim.
Okuyorum anlıyorum çalışmamız ve ödevlerimiz bitti.
Yarın da derste yapılan sayfaları Ebadan bakıp yaptıracağım.
Yarın anne kız günümüz olsun birlikte vakit geçirelim dedi.
Ütü de vardı ama okula başlayınca yaparım.
Hızlıca bir toz alırım.
Erken uyanmam lazım.
Aslında arabayla anpaya gidesim var, hem ara verdim pratik olur. Annemlerin orada 1 defa kullandım o da sakin yerde.
Nedense bugünlerde araba paniği yok içimde. Bakalım okul trafiği başlayınca yine basmazsa panik
Takılmana hak veriyorumCiddi takıntı yaptım nolcaz ya biz
Bolu Mudurnudan yumurta getirtip satan bir yer buldum
Peyniride ondan alıcam
Yoğurt bile mayalayıp satıyorlar
Ben ciddili ekip dikme işime giricem bahceli evi alabilsem
En azından 1 yaz yeriz
Konserve falan yaparım
Bizim patron öyle yapıyo
Hayat kısa çok ileri dönük planlar anlamsız geliyor.Çok ileri dönük planlar yapmamaya başladım.
Dene devamı geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?