- 31 Ağustos 2017
- 2.224
- 10.311
- 34
Çok teşekkür ederimAyvalık evet soğuk bizim Dikili merkezde ben giriyorum o kadar soğuk değil, bizim burada da Çandarlının suyu soğuktur ama yaşanıcak yerdir. Orayı da bir gezin derim ben çok beğeniyorum daha bakir, Dikili yazın çok kalabalık Çandarlı nın kapasitesi çok yok o yüzden tam yaşanıcak yer. Arkadaşım da Çandarlıdan istiyor inşallah size de nasip olur yazarsınız buradan.
Bu sene hayırlısıyla elin genişleyecek rahat rahat yaparsınız lellimAy sonu benim yine dr randevum var
Ama iyi geldi rozaseama son lazer, bukadar strese hastaliga hic kızarmadım desem yeri.
Beslenmemde fayda etmisti ama eskisi kadar dikkat edemiyorum malesef.
Kendime özel çıkıp alamayınca yapamayınca olmuyor o işler.
Subatda tekrar düzene sokmam lazım
Esim zam olayini halletmis
Genelde eşim kendi belirliyor maaşını.
Bu sefer bir tık daha yüksek istemiş.
Iyi ıslatırız ozaman dedim.
Ek gelir olan araçda zam aldı.
Kirayida bu sene 10bin dicem ki ederinden az yinede.
Cok fazla gider var gelen artsa ne olur.
Tek tesellim arabanın taksidi bitince baska kredi borcumuzun olmayışı.
Borcdan kurtulmus olucaz
Tabi esya borcuna giricezde karta taksit yaptırırız en azindan.
Oglusum kredi kartını hic kullanmamış.
2 aydır kullanmıyor.
Burslarla idare ediyor.
Nakitide vardı.
Bu yaz babamı böyle bırakıp hic bir yere gidemeyiz.
Ust katın esya borcunu öderim oturur napalım.
Hersey nasip kısmet yeter ki sağlık olsun.
Rabbim agrı acı göstermesin.
Sıfır harcama yapabildiğimiz her güne şükrediyorum ihtiyaçlar hiç bitmiyorBu gün, dün temizlik çok yapınca yorgunluk da koydu, biraz istirahat edicem. Sabah kahvaltısını topladım odaları topladım. Bu gün için havuç ve karnıbahar kızartıcam haşladım, kızartma sosunu da hazırladım buzdolabına koydum. Yanına sarımsaklı yogurt ve çorbam var yeter. Birde irmik helvası kavurucam geçen yaptım bana çok az kaldı bu gün yine yapıcam. Eşim maaşı alınca havaleleri yapmış ama bu ay çok ödememiz vardı arabanın sigortası, vergisi de dahil olunca 33.000 tl kredi kartı geldi. Çok şükür ödeniyor, faturalar, evin geçimi derken para akıyor. Bana biraz bıraktı maaş farkı yatınca da vericek. Bende de biraz birikmiş var, bu hafta kuyumcuya giderim artık ne alabilirsem. Çok birikim olmuyor herşey çok pahalı su arıtıcısının musluğu bozuldu eşim alıcak bu gün çok çabuk bozuluyorlar. Bu gün kendime sıfır harcama dedim inşallah harcama yapmam ama ben hariç kim ne kadar harcıyor bilmiyorum.Benden sıfır harcama günü gelsin.
6bin, agustosta zammı var ama o ayardaki evler hep 18-20bin burada.Bu sene hayırlısıyla elin genişleyecek rahat rahat yaparsınız lellim
Kiracın ne kadar ödüyordu
Yemek seçenlerle yaşamak zor gercektenSabah bim, hakmar yaptım tam 600tl
Ortada gorunen sucuk, sosis, salam.
Onlarda 1er paket.
Simdi anpaya gecicez oradada birakiriz.
Sebze , meyve, peynir, zeytin falan alicam.
Kartin kesilmesine 4 gün var idare ederdim ben ama oglan gelecek yarın peynir hic kalmadı
O da seviyor kanat falanda almam lazim.
O gelmese ben kart kesime kadar idare ederdim.
Meyvede oralarda alıp yememistir meyve cesitlerinden alirim.
Boğaza gidiyor paralar.
Liste yaptım listeli gidicem.
Nereye idare ediyon ben yemek secmedigim icin kendim olsam illa bisi degerlendirir yerim.
Ama erbaslarin zevklerine göre al pişir ugraş dur.
Cok uygun kiraniz6bin, agustosta zammı var ama o ayardaki evler hep 18-20bin burada.
Ciksa 20bine veririm yani.
Oglumun yurduda 17bin civarı olur diyoruz koca ev kirasi 1 oda yurdu karsilamiyor düşün
Bereketli olsunGünaydın
Maaşlar yattı şükür kartları ödedim diğer gonderilecekleri gönderdim 1 ceyrek 5 gr aldim hesapta kalan 3bin tl ile bakisiyoruz
Teşekkür ederimBereketli olsun
Bizimde 4500 TL .Kira artırım zamanı Ağustos ayı. İlk girdiginde 1500 TL ye girmişti eşim enflasyon yüzde 19 iken bunlar iyi insanlar diye sözleşmeye yüzde 10 yazmistik.Sonradan piyasalar allak bullak oldu .Bizim evlerin kirası piyasada 5000 TL idi o 1650 veririm dedi.150 TL arttirdi.yüzde on çok komik bir rakam bir kilo peynir parası .kira 2500 olsun dedik ortalığı ayağa kaldırdı 1650 veririm başkada vermem mahkemeye git diye ukala ukala konuştu .İyilik yaptık kötülük bulduk Bizde annesini aradık önceden ben oğlumla konuşurum ortayı buluruz diyen kadın kayıplara karıştı telefonu açmadı. Bizde oğlanın babasıyla konuştuk. Evi satacağız bilginiz olsun bu şartlarda evi bedavaya veremeyiz dedik .3+1 120 M2 ev .Birkaç ay geçti kiracımiz 1650 TL ödeyip durdu bizde emlakçı ariyorduk evi satışa vermek uzereydik .Sonradan Ocak gibi çocuk bize kendiliğinden mesaj attı kirayı 3000 TL yapiyorum evide satmayın dedi.Herhalde etrafına baktı bu fiyata ev yok .Agustosta kira artirim zamanı gelince sözlesmeyi yenileyelim dedi. Sözleşmeyi o olmadığı için bir yakiniyla yapmistik kendi adına olmasını istedi.Yok dedik .sözleşme imzalayinca kiracı en fazla 10 sene kalabiliyorya sözleşmeyi yenilersek 2 sene fazladan uzatmış olacaktik 10 sene değilde 12 sene oturabilecekti istemedik. Kirayida 5000 TL dedik oda 4500 olsun yüzde elli artirayim dedi tamam dedik .Şu an bizim evin özelliğindeki evler 15000 civarında .Ağustos'ta ne yapacağım bilmiyorum .Kardeşim 10 000 den aşağı olmaz o evler diyor kendi kirası 4000 TL idi 8000 oldu .iki ucu kötü durum.İyi insana kötü kiracı denk geliyor iyi kiraciyada kötü ev sahibi.Suistimal çok fazla oluyor .Kirada oturan arkadaşım kira artirim zamanı kendi yüzde elli zam yaptı aradan dört ay geçti binyuzde elli daha zam istemiş .13000 den 18000 e çıkarttı oda .Daha kira artirim zamanı gelmeden zam yapmış oldu Keşke zamanını bekleseydin o zaman artirsaydin dedim şimdi hep senede iki kere zam yapacak dedim.6bin, agustosta zammı var ama o ayardaki evler hep 18-20bin burada.
Ciksa 20bine veririm yani.
Oglumun yurduda 17bin civarı olur diyoruz koca ev kirasi 1 oda yurdu karsilamiyor düşün
Ev sahibi için dedimBizimde 4500 TL .Kira artırım zamanı Ağustos ayı. İlk girdiginde 1500 TL ye girmişti eşim enflasyon yüzde 19 iken bunlar iyi insanlar diye sözleşmeye yüzde 10 yazmistik.Sonradan piyasalar allak bullak oldu .Bizim evlerin kirası piyasada 5000 TL idi o 1650 veririm dedi.150 TL arttirdi.yüzde on çok komik bir rakam bir kilo peynir parası .kira 2500 olsun dedik ortalığı ayağa kaldırdı 1650 veririm başkada vermem mahkemeye git diye ukala ukala konuştu .İyilik yaptık kötülük bulduk Bizde annesini aradık önceden ben oğlumla konuşurum ortayı buluruz diyen kadın kayıplara karıştı telefonu açmadı. Bizde oğlanın babasıyla konuştuk. Evi satacağız bilginiz olsun bu şartlarda evi bedavaya veremeyiz dedik .3+1 120 M2 ev .Birkaç ay geçti kiracımiz 1650 TL ödeyip durdu bizde emlakçı ariyorduk evi satışa vermek uzereydik .Sonradan Ocak gibi çocuk bize kendiliğinden mesaj attı kirayı 3000 TL yapiyorum evide satmayın dedi.Herhalde etrafına baktı bu fiyata ev yok .Agustosta kira artirim zamanı gelince sözlesmeyi yenileyelim dedi. Sözleşmeyi o olmadığı için bir yakiniyla yapmistik kendi adına olmasını istedi.Yok dedik .sözleşme imzalayinca kiracı en fazla 10 sene kalabiliyorya sözleşmeyi yenilersek 2 sene fazladan uzatmış olacaktik 10 sene değilde 12 sene oturabilecekti istemedik. Kirayida 5000 TL dedik oda 4500 olsun yüzde elli artirayim dedi tamam dedik .Şu an bizim evin özelliğindeki evler 15000 civarında .Ağustos'ta ne yapacağım bilmiyorum .Kardeşim 10 000 den aşağı olmaz o evler diyor kendi kirası 4000 TL idi 8000 oldu .iki ucu kötü durum.İyi insana kötü kiracı denk geliyor iyi kiraciyada kötü ev sahibi.Suistimal çok fazla oluyor .Kirada oturan arkadaşım kira artirim zamanı kendi yüzde elli zam yaptı aradan dört ay geçti binyuzde elli daha zam istemiş .13000 den 18000 e çıkarttı oda .Daha kira artirim zamanı gelmeden zam yapmış oldu Keşke zamanını bekleseydin o zaman artirsaydin dedim şimdi hep senede iki kere zam yapacak dedim.
İstanbul birdeCok uygun kiraniz
Burası küçük bir il olmasına rağmen 10binden aşağı kira yok ocaktan sonra 15e bile cikmistir
Bizimde öyledir sevilmeyen yemek olunca hemen yanına bir makarna yaparız Örnek kereviz kerevizi ben yerim makarnayı onlarYemek seçenlerle yaşamak zor gercekten
Bak şimdi pırasa pişiyor yanına mecbur çorba makarna yapicam çünkü çocuklar pırasa yemiyor.
Bende market yapmam haftasonundan önce vakit bulabilirsem bakalim
Simdi söyle bizim evde 3+1 125m2Bizimde 4500 TL .Kira artırım zamanı Ağustos ayı. İlk girdiginde 1500 TL ye girmişti eşim enflasyon yüzde 19 iken bunlar iyi insanlar diye sözleşmeye yüzde 10 yazmistik.Sonradan piyasalar allak bullak oldu .Bizim evlerin kirası piyasada 5000 TL idi o 1650 veririm dedi.150 TL arttirdi.yüzde on çok komik bir rakam bir kilo peynir parası .kira 2500 olsun dedik ortalığı ayağa kaldırdı 1650 veririm başkada vermem mahkemeye git diye ukala ukala konuştu .İyilik yaptık kötülük bulduk Bizde annesini aradık önceden ben oğlumla konuşurum ortayı buluruz diyen kadın kayıplara karıştı telefonu açmadı. Bizde oğlanın babasıyla konuştuk. Evi satacağız bilginiz olsun bu şartlarda evi bedavaya veremeyiz dedik .3+1 120 M2 ev .Birkaç ay geçti kiracımiz 1650 TL ödeyip durdu bizde emlakçı ariyorduk evi satışa vermek uzereydik .Sonradan Ocak gibi çocuk bize kendiliğinden mesaj attı kirayı 3000 TL yapiyorum evide satmayın dedi.Herhalde etrafına baktı bu fiyata ev yok .Agustosta kira artirim zamanı gelince sözlesmeyi yenileyelim dedi. Sözleşmeyi o olmadığı için bir yakiniyla yapmistik kendi adına olmasını istedi.Yok dedik .sözleşme imzalayinca kiracı en fazla 10 sene kalabiliyorya sözleşmeyi yenilersek 2 sene fazladan uzatmış olacaktik 10 sene değilde 12 sene oturabilecekti istemedik. Kirayida 5000 TL dedik oda 4500 olsun yüzde elli artirayim dedi tamam dedik .Şu an bizim evin özelliğindeki evler 15000 civarında .Ağustos'ta ne yapacağım bilmiyorum .Kardeşim 10 000 den aşağı olmaz o evler diyor kendi kirası 4000 TL idi 8000 oldu .iki ucu kötü durum.İyi insana kötü kiracı denk geliyor iyi kiraciyada kötü ev sahibi.Suistimal çok fazla oluyor .Kirada oturan arkadaşım kira artirim zamanı kendi yüzde elli zam yaptı aradan dört ay geçti binyuzde elli daha zam istemiş .13000 den 18000 e çıkarttı oda .Daha kira artirim zamanı gelmeden zam yapmış oldu Keşke zamanını bekleseydin o zaman artirsaydin dedim şimdi hep senede iki kere zam yapacak dedim.
Yok ağustosta 3 olacak. 5 e kadar evi satmazsak 5 .yıl emsal davası açacağım .son iki sene avantajlı.Simdi söyle bizim evde 3+1 125m2
20 senelik ev.
Ama 5.kat önu acik, icten distan yalitimli, asansörlü metronun dibinde konumu cok cok iyi.
20bine cok rahat veririm.
600tl ile eve girmisti.
Hep kendi arttirdi oglan dershaneye baslayana kadar.
Yani 2 seneye kadar.
Hic bisi demedik 11 sene ses etmedik.
Artik piyasa 5000 oldu adam 1.500tl veriyordu.
3bin dedik.
O da farkinda öyle bir evin 1.500tl olmayacaginin senesi bolca doldugundan istedigimiz zaman çık deriz biliyor esimde 3bin cok geliyorsa daha uyguna ev bul dedi.
ondan haber beklerken 3bin gecti hesabimiza.
Gecen arttirimda 6bin dedik.
Hic ikiletmedi cunku 6binede ev bulamayacaginin gayet farkında.
10bin dicem.
Esim dedi üni okuyan cocugum var senin kiran onun 1 oda kirasini karsilamiyor diye.
10u kabul etmezse cık dicem.
Yillarca biz onu idare ettik
11 sene asla sukadar yap, bu az vs vs hic bisi demedik.
Ne baktik eve ne ettik
Çıkarsa isime gelir paranin artani bana kalir 1 ceyrek alırım.
Okadar sene idare ettik 10bine o konumda buluyorsa ev ben burayi kiraya verip ben çıkarım valla. Bul dicem ayni konumda ayni m2 ev ben tasinim
Sizin kiracinin 5.senesi doldumu?
Arkadas böyle ugrasiyor 5 senesi dolmadı kiracısının ne cikiyor, ne piyasaya göre zammı kabul ediyor bi de arkadasima ihtar cekuyor kiraci.
Arkadasta karsi ihtar cekti ben tasinicam diye.
Simdide senem dolmadi vs hala cikmamış.
Kıl tiplerlede ugrasilmiyor.
Ben simdi sozlesme yapsam madde koydururum.
2 sene sonra piyasaya göre zammi kabul etmezsen cikacaksın diye.
Iste kabul eder ister etmez ugrasilmiyor yeminle kimseyle.
Faizi sevmiyorum hic de faize para yatirmadim.
Ama su evin parasini faize yatirsam altin alsam daha cok katlardim
Bak annemlerin kiracisi var (anneannemden kalan annem teyzem dayim paylasiyor parayi)Bizim evde 2009 da yapılmaya başlanmış 2011 de oturum başladı 13 senelik tek daire 5 aile oturuyor sadece iki balkonlu bir oda kadar büyük mutfağı var iki metroya e 5 yakın dibinde hastane var konum olarak güzel yanı.oda biliyor bedavaya oturduğunuda uyanık geçinmeye çalışıyor .ev boş dursa daha iyiydi bence .eşim çok sabırsız davrandı oturfugunuz evi alınca kredisini zor öderiz diye tutuştu ben boş kalsın istiyordum.
.öyle yapanlar var evet.kendi 4000 e oturuyor ev aliyor kiraya veriyor 20 000 TL'ye.ucuz kira öderken niye çıkayım diyor. 16000 cebine kalıyor.keske herkes ev alsa kiradan kurtulsa Kiracılık zor gerçekten ama iyi niyetin suistimal edilmesine tahammül edemiyorum .Düğünecuc gün kala ev bulamazken biz evi onlara verdik daha ilan vermemistik bile komşumuz aracı olmuştu zor durumdalar acilen ev lazım ben kefilim demişti.Birde eşim oğlanın babasını sevmiş yüzde on yazdi sözleşmeye.oglan nankörlük yaptı birde terbiyesizce üste çıkıp mahkemeye ver dedi.Girene kadar iyi girdikten sonra hemen değiştiler.zorla insanı iyilikten sogutuyorlar .1500 TL'den 1650 ye çıkardı bir kuruş artirmam mahkemeye git dediya beş yıl dolsun ben ona mahkeme nasıl olurmuş göstereceğim.Emsal davasi acacagim.Cunku iyilikten maraz doğuyor görmüş olduk.Herkese anladığı dilden.Bak annemlerin kiracisi var (anneannemden kalan annem teyzem dayim paylasiyor parayi)
O semtin konumu daha lux 2.koprunun dibi kiracı akillisina bak daire almis orayi fazla kiraya vermis annemlerin dairede daha az veriyor 12bin yapmislardi en son simdi kac dicekler bilmiyorum.
Ama ev alip kiraya veriyorlar bizim dairelerde az a oturuyorlar.