Bereketli olsun Allah daha çok versin15 cumhuriyet altınım oldu bugün de 5000tl gümüş aldım
Şimdiki aklım olsa asla evi kiraya vermezdim büyük konusnayayimda boş dursun daha iyi .Ya da vereceksemde noterden tahahhütname yaptirırdim.Normal tahahhütname de sonradan itiraz edenler varmış. 2.5 senede herşey allak bullak oldu .Arkadaşım kiracili ev aldı.Kendi hem kira veriyor hemde konut kredisi ödüyordu Kiracisida ikiside calissn insanlar hatta biruside öğretmen.Hani durumu kötü olan insanlar değil.Arjadadim ilk ay noterden ihtarname çekti Evi ben aldım oturacağım diye Altı ay süre oluyor taşınmak için.Kendileri 6 ay oturdu sonra gut mahkemeye dediler kızı mağdur ettiler.Ev yok dediler sürekli bahaneler.Kiz o kiracılara ev buluyor begenmiyorlar sonra taşınma parası 30 bin istemiş arkadaş onada tamam demiş bu sefer öbürleri iyice yuzsuzlesip 100 bin lira taşınma parası istemişler.Alti ay doldu baktı bunlarda hareket yok mahkemeye verdi.Allahtan mahkeme çabuk sonuçlandı tahliye kararı verdi hakim.Kiraci gizlice taşınmış gitmiş bu seferde içeride eşyalarım var diye yalan attı.Direkt eve girsen haneye tecavüz gibi suçlu oluyorsun.Bircsure brklenek gerekiyormus tebliğ olacak vs.Birde kızı öyle mağdur ediyor ahlaksız.Alkahtan kızın avukatı akıllı çıktı.Bir kararla ve yanında birileriyle içeri girdiler.iceryde hiç eşya falan yokmuş kiracı yalan söylemiş .Neyse sinunds kız evine yerlestide rahatladı kira vermekten kurtuldu .Allah iyilerle karşılaştırsın.Simdi söyle bizim evde 3+1 125m2
20 senelik ev.
Ama 5.kat önu acik, icten distan yalitimli, asansörlü metronun dibinde konumu cok cok iyi.
20bine cok rahat veririm.
600tl ile eve girmisti.
Hep kendi arttirdi oglan dershaneye baslayana kadar.
Yani 2 seneye kadar.
Hic bisi demedik 11 sene ses etmedik.
Artik piyasa 5000 oldu adam 1.500tl veriyordu.
3bin dedik.
O da farkinda öyle bir evin 1.500tl olmayacaginin senesi bolca doldugundan istedigimiz zaman çık deriz biliyor esimde 3bin cok geliyorsa daha uyguna ev bul dedi.
ondan haber beklerken 3bin gecti hesabimiza.
Gecen arttirimda 6bin dedik.
Hic ikiletmedi cunku 6binede ev bulamayacaginin gayet farkında.
10bin dicem.
Esim dedi üni okuyan cocugum var senin kiran onun 1 oda kirasini karsilamiyor diye.
10u kabul etmezse cık dicem.
Yillarca biz onu idare ettik
11 sene asla sukadar yap, bu az vs vs hic bisi demedik.
Ne baktik eve ne ettik
Çıkarsa isime gelir paranin artani bana kalir 1 ceyrek alırım.
Okadar sene idare ettik 10bine o konumda buluyorsa ev ben burayi kiraya verip ben çıkarım valla. Bul dicem ayni konumda ayni m2 ev ben tasinim
Sizin kiracinin 5.senesi doldumu?
Arkadas böyle ugrasiyor 5 senesi dolmadı kiracısının ne cikiyor, ne piyasaya göre zammı kabul ediyor bi de arkadasima ihtar cekuyor kiraci.
Arkadasta karsi ihtar cekti ben tasinicam diye.
Simdide senem dolmadi vs hala cikmamış.
Kıl tiplerlede ugrasilmiyor.
Ben simdi sozlesme yapsam madde koydururum.
2 sene sonra piyasaya göre zammi kabul etmezsen cikacaksın diye.
Iste kabul eder ister etmez ugrasilmiyor yeminle kimseyle.
Faizi sevmiyorum hic de faize para yatirmadim.
Ama su evin parasini faize yatirsam altin alsam daha cok katlardim
Şimdiki aklım olsa asla evi kiraya vermezdim büyük konusnayayimda boş dursun daha iyi .Ya da vereceksemde noterden tahahhütname yaptirırdim.Normal tahahhütname de sonradan itiraz edenler varmış. 2.5 senede herşey allak bullak oldu .Arkadaşım kiracili ev aldı.Kendi hem kira veriyor hemde konut kredisi ödüyordu Kiracisida ikiside calissn insanlar hatta biruside öğretmen.Hani durumu kötü olan insanlar değil.Arjadadim ilk ay noterden ihtarname çekti Evi ben aldım oturacağım diye Altı ay süre oluyor taşınmak için.Kendileri 6 ay oturdu sonra gut mahkemeye dediler kızı mağdur ettiler.Ev yok dediler sürekli bahaneler.Kiz o kiracılara ev buluyor begenmiyorlar sonra taşınma parası 30 bin istemiş arkadaş onada tamam demiş bu sefer öbürleri iyice yuzsuzlesip 100 bin lira taşınma parası istemişler.Alti ay doldu baktı bunlarda hareket yok mahkemeye verdi.Allahtan mahkeme çabuk sonuçlandı tahliye kararı verdi hakim.Kiraci gizlice taşınmış gitmiş bu seferde içeride eşyalarım var diye yalan attı.Direkt eve girsen haneye tecavüz gibi suçlu oluyorsun.Bircsure brklenek gerekiyormus tebliğ olacak vs.Birde kızı öyle mağdur ediyor ahlaksız.Alkahtan kızın avukatı akıllı çıktı.Bir kararla ve yanında birileriyle içeri girdiler.iceryde hiç eşya falan yokmuş kiracı yalan söylemiş .Neyse sinunds kız evine yerlestide rahatladı kira vermekten kurtuldu .Allah iyilerle karşılaştırsın.
Yemek konusunda ben de deli oluyorum. Kızım herşeyi yemiyor ona ayrı yemek yapıyorım. Eşim de seçiyor. Vahhhki vahhYemek seçenlerle yaşamak zor gercekten
Bak şimdi pırasa pişiyor yanına mecbur çorba makarna yapicam çünkü çocuklar pırasa yemiyor.
Bende market yapmam haftasonundan önce vakit bulabilirsem bakalim
Emeklilik ne zaman canım. benim 2025 kasım ortası. Şimdilik sgklıyım. Her ay gün sayıyorum. Eşim de haziranda emekli. Dün bana diyor emekliliğime aylar kaldı. Kartı sana vereceğim. Sen emekli olmuş olacaksın diyor.Çok teşekkür ederiminşallah nasip olur.En çok beğendiğim yer Muğla Fethiye oldu İzmir ve Balıkesirde güzel .Araştırmaya devam.Fiyatlarda aşırı yükseldi ,almak zorlaştı ama yazlık almak nasip olur umarım . Emeklide olurum o zaman
Valla baby inan çok dolap güzel eşya topluyor ama o temizliği varya hiç temizleyesim gelmiyor. Birini temizliyorum sonra hadi diğerini de temizlerim diyorum. Sonra öyle kalıyor.Günoo
Dün gelemedim
Parkeler,fayanslar alındı dün 33 tutmus.
Mutfak icin yine kpderle anlasamıyor kocı
Begendiğimiz mutfaklara az dolaplı , ozel cizim yaptıralım diyor
Ben niye bide iscilik masrafı vereyim yahu
Olmusken iyisi olsun diye diye batırcak bızi.
Koci en sonunda kız oyle ıstıyor, kım temizlicek okadar dolabı baby calısıyor demis.
Kocama bi
Yürü be kocam dedim
Biz canımızı atmaya bakıyoruz, kpder ablandan borc alırız diyo
Ne alaka dedim.
Kafaları su, en iyisini yaptır senelerce ödersin.
Kociyi de kendime benzetmisim neyseki fkdmdkdmd
Alya yaza deniz isticek tatil isticek,dolap yaptım diye evde mi oturtayım cocugu demis kpder sok cjxjxnmdnx
Onlar oyle cünkü evden cıkmazlar esya borcu oderler.
Ben ikizler burcuyum oturamam evde.
İns anlasacagız.
Bana da kızmsıtır
Mutfak yeri mermer sectim,olmaz oyle parke olur falan demis.
Koci kız öyle istiyo demis ckxjxjjx
Simdi dedim salonlar bile mermer parlak yeni evlerde.
Azcık arastırsın usta yenilesin kendini dedim
Yedirenkcim gözleme neli olursa olsun en bi sevdiğimdir. Gerçi ben hamur olan herşeyi çok seviyorum. Tek mantıyla aram iyi değil hiç yemek gelmiyor içimden. Haşlanıyor ya onun için pişmiş gibi olmuyor bana ama Ela'cığıma afiyet şifa olsun minnoşuma. Aldıklarını da güzel günler de kullansın.İyi geceler kızlar,
Bugün yine geç uyandım. Uyanıyorum kafamı kaldıramıyorum.
Erken uyanmak istiyorum artık.
sabah kahvaltı yaptık.
Okula mısır patlattım. Sinema günü yapacaklardı.öğretmene de gönderdim.
Elayı okula bırakınca avm ye doğum günü hediyesi bakmaya gittim.
Online aldığım elbise vardı. Onu değiştiririm dedim. Veli arkadaşlardan biri de avm ye uğrayacaknış. Kızı bir elbise istedi. İnternetten al indirim kazanırsın lcw den dedim.
Süper de indirim oldu.
Onlar gitti. Ben hediyeyi aldım. Kalanına da Elaya peluş çanta aldım. Jimnastik öğretmeni kaymayan çorap giydirin demişti. Üçlü olanlardan aldım.
Biraz daha gezdim.
Eşim biliyordu avm de olduğumu. Akşama tavuk dürüm yap demiş. Böyle menüyü belirleyince süper oluyor
Tavuk döner aldım. Mandalina elma muz aldım.dönüşte lavaş aldım.
Elayı okuldan alacaklardı. Zaten gidecek halim yoktu çok yorulmuştum.
Eve geldim az bir dinlendim. İndim otoparka.
Ela gelince eve çıktık. O dürüm yemiyor. Ona mantı pişirdim. Yanına yoğurt koydum.
Bize de hatay usulü tavuk dürüm yaptım.
Eşim çok beğendi.Bol malzemeli :)
Elaya dolu çantası olduğu halde çanta aldım dedim, elbiseyi iade etseydin dedi. Ben de ee sen almıyorsun diyordun ya artık alıyorım bak hoşuma gideni dedim
Lafı söylemesem olmazdı.
Yarın okulda şarkı yarışması yapacak Ela, akşam onun antremanını yaptı.
Yarın için pırasa çorbası yaptım.
Patates püresi için de patates haşlamıştım.
Eşim de yarın akşam kahvaltı yaparız belki dedi. Kaymak ve tahin almış.Ela da duymasın o da babası gibi kahvaltı delisi.
Bakalım evi temizlemeyi düşünüyorum. Eğer yemekyetişmezse kahvaltı olabilir.
Patatesle de gözleme yaparım.
Kısmetse dört sene sonraEmeklilik ne zaman canım. benim 2025 kasım ortası. Şimdilik sgklıyım. Her ay gün sayıyorum. Eşim de haziranda emekli. Dün bana diyor emekliliğime aylar kaldı. Kartı sana vereceğim. Sen emekli olmuş olacaksın diyor.
Valla sigortasız çalıştığım 2.5 yılımın acısı şimdi çıktı. Tabi o zaman ne olsa geç yaşta emekli olacağım diyordum. Çok da takılmıyordum. Bir de çocuk gelişimi diploması almak için derslere giriyordum. Patron idare ediyor diye ses çıkartmamıştım.
Diplomayı alınca yaptırdım sigortamı.
Şimdi emekli olacaktım ne güzel.
kiracının ev aldığını ve fazla kira aldığını nasıl öğrendinizBak annemlerin kiracisi var (anneannemden kalan annem teyzem dayim paylasiyor parayi)
O semtin konumu daha lux 2.koprunun dibi kiracı akillisina bak daire almis orayi fazla kiraya vermis annemlerin dairede daha az veriyor 12bin yapmislardi en son simdi kac dicekler bilmiyorum.
Ama ev alip kiraya veriyorlar bizim dairelerde az a oturuyorlar.
Söyleleride duydukca yeni kiracı koymaya insan korkuyor cidden.Kiracı sanki kızın tapusuna ortak gibi evden çıkmak bilmedi işi yokuşa sürdü Kızın şansına mahkeme o kadar sürmedi hakim komsusunu dinlemiş kızın eve gerçekten ihtiyacı varmı yokmu diye.Baska evi olmadığı için tahliye kararı cikti.birde o uzun surseydi çok kötü olacaktı. paranla rezil oluyorsun hiç insaf yok .Bu kadın borç harç ev almış evi varken kira ödüyor diyen yok
Ust katinda büyük teyzem oturuyor kiracida o muhitin cocugu herkes herkesi tanıyor yani duymus teyzem.kiracının ev aldığını ve fazla kira aldığını nasıl öğrendiniz
Geçmiş olsun citlcim.15 gündür çok hastayım sanki boğazıma ve gögsüme birşey oturmus gibi korona dan beter öksürük geceleri oturuyorum
Dün kan verdim
Yürüken zor nefes alıyorum
Doktor demirin çok düşmüş birde soğuk algınlığı zorlar seni dedi bugün tıkandım
Çok geçmiş olsun15 gündür çok hastayım sanki boğazıma ve gögsüme birşey oturmus gibi korona dan beter öksürük geceleri oturuyorum
Dün kan verdim
Yürüken zor nefes alıyorum
Doktor demirin çok düşmüş birde soğuk algınlığı zorlar seni dedi bugün tıkandım