- 16 Şubat 2012
- 6.291
- 10.291
Geçen sene kız yigenimin doğumgünü ertesi günü pazara getirmişti yemek verdikten sonra çay saati gibi kek patates salatası haşhaşlı çörek vs birşeyler hazirlamisti.iki pasta almışlar hem oğlana hem kıza ufletmisti araları bir ay.annesi babası kardeşi gelinleri teyzelerini bizi halasını cagirmisti kalabalıktık bu sene öyle birşey yapmad
Gerçi annesi ve teyzeleride yapmış olabilir çörekleri pastaları.annesi mutlaka yardım etmiştir. .ev hanımları kendide dahil ev hanimi .oldukça zamanı varGeçen sene kız yigenimin doğumgünü ertesi günü pazara getirmişti yemek verdikten sonra çay saati gibi kek patates salatası haşhaşlı çörek vs birşeyler hazirlamisti.iki pasta almışlar hem oğlana hem kıza ufletmisti araları bir ay.annesi babası kardeşi gelinleri teyzelerini bizi halasını cagirmisti kalabalıktık bu sene öyle birşey yapmadı
Kız mapustan çıktım deseneBana da yemişim dun.
Burayı sessiz okuyan arkadaşlar please yani yukseltmen beni
Geçmiş olsun canimSelam kizlar 4 gündür hastayım.
Bugün doktora geldim bebiş iyi mi merak ettim.İnsallah biseyi yoktur.
Ciğerlerim sökülüyor öksürmekten,hapşırmaktan.Mide bulantim da var.Boğazim dolmus,gicik var.Üşüme titreme geliyor.İnsallah korona olmamışımdir.İlaç da kullanamıyorum
Bana sorarsan yaptırma derim. Kötü bisey çıkmaz Allahını izniyle. Sonra 9 ay üzüntü cektiginle kalirsinBebis çok şükür iyiymiş.
İkili test yaptırdım
Nipt testi (Fetal dna analizi ) yaptırdım bir kaç hafta önce
Herşey çok şükür iyi çıktı
Ama hoca down sendromu için amniyosentez öneriyor
Onda da 200 de 1 düşük yapma riski var
Aslında fetal dna da hiçbir hastalık çıkmadı onda diyor doğruluk payı %98-99 diyor.Öneriyor yaptirmami
Esim de gerek yok diyor kararsız kaldım
Siz yaptırmış miydiniz?
Hep erkek hissediyordum
Gecen randevuda erkeğe benziyor dedi
Bugün kiza benzetti.
Eşim gelemedi bugün, kızmış dedim bozuldu galiba
Erkek mi istiyordu ne ya da ben erkek hissediyorum diye diye adamin aklina düşürdümYok bozulmadım diyor
İkinci erkek olur dedim
İkinciyi istemiyormuş beyfendi canımı sıktı.
Bi istemesin boşar gider başkasiyla evlenir ikinciyi yaparim
Çalışan Bi kadınsın keşke böyle emrivakiler yapılmasa ya da yemek saatinde değilde 8 gibi gelseler ya da siz 8 gibi müsait oluruz desenizYarın yigenimin doğumgünü .Az önce gelinimiz aradı .Abla bir işin yoksa yarın size gelmeyi istiyoruz oğlanın dogumgününü sizde kutlamak istiyoruz dedi.Pasta alıp gelecekler mis.Buyrun gelin dedim kaçta geleceksiniz dedim akşam 5_6 gibi.Sanirim akşam yemeğine gelecekler biz 6 gibi yemek yeriz hep onlarda biliyor.Yemek dışında özel birşey yapmam gerekirmi yemekten sonra pasta kesilse birde meyve olsa yeter diye düşünüyorum oğlumun doğum gününde öyle yapmıştım .İlk defa çocuklarım dışında doğumgünü olacağı için özel birşey yapmasam yadirganirmiyim acaba. illa kurabiye kek vs girmelimiyim
Ay ne güzel maşallah benimkilerde anca harcasin. Çokta güzel birikim yaparım ama feyz almıyorlar demektir neyse sağlık olsunOglum yapikrediye çıktı hesap actirmaya ilk taksit yatmis uzerindede nakiti varmis 1 ceyrek almis gelmis
Masallah yavruma 70 dolarda dolar hesabinda varmis.
1 gr da altin hesabinda varmis (bunlari bilmiyordum)
Bu ay 2 ceyrek almış oldu sadece harclik ve bursuyla.
Ek kartdanda 2 aydir hic harcama yapmiyor hep harcliklariyla.
Simdi 2 hafta sonra 1 ay evde ozamanda yatan parayla ceyrek alıcam diyor yani ocak ayı icin.
Hepsini toparlarsak bendeki dolari, altinlari hesabindakiler yine 20bin para biriktirmis oldu.
Bu sene icinde oldu hepsi masallah
insallah daimi olur
Boynuz kulağı geçiyor
Ne güzel idare ediyor ya cok gururlanıyorum.
Anne altina zam gelir simdi dedi yilbasi sonrasi hemen parasini cekti aldı getirdi verdi.
Biriktirdikce hosuna gidiyor onunda.
Yaz icinde esim ona tershanede bilg. Müh. Yaninda is ayarlicak.
Staj yapamiyor henüzde biraz bilg. Prog. Falan ögrensin diye.
Oglumda istiyor zaten 3 ay gitmese bile ne ögrenirse kârdır.
Biraz orayi ortami ögrensin istiyorum, kendini böyle yazlari kanıtlasin stajida orda yapar belki (insallah cok istiyorum)orada işe baslar nasip olur.
Orayı cok istiyorum hem eve yakın hem yurt dışı ayakları çok hem ortami esim cok iyi biliyor mudurlerle arasi cok iyi falan falan
Ben genelde böyle durumlarda çayın yanına karnımızı doyuracak şeyler yapıyorum. Börek poğaça salata kısır vs vs gibi.Yarın yigenimin doğumgünü .Az önce gelinimiz aradı .Abla bir işin yoksa yarın size gelmeyi istiyoruz oğlanın dogumgününü sizde kutlamak istiyoruz dedi.Pasta alıp gelecekler mis.Buyrun gelin dedim kaçta geleceksiniz dedim akşam 5_6 gibi.Sanirim akşam yemeğine gelecekler biz 6 gibi yemek yeriz hep onlarda biliyor.Yemek dışında özel birşey yapmam gerekirmi yemekten sonra pasta kesilse birde meyve olsa yeter diye düşünüyorum oğlumun doğum gününde öyle yapmıştım .İlk defa çocuklarım dışında doğumgünü olacağı için özel birşey yapmasam yadirganirmiyim acaba. illa kurabiye kek vs girmelimiyim
Benimkininde çocuk isteği yoktu. Olsa da olur olmasa da modundaydı. Az demedi bana boşver hayatımızı yaşar gezeriz, yurtdışına çıkarız vs vs. Hayatımıza bakarız şartmı çocuk olması diyordu. Ama şimdi iyiki diye şükürler ettiği en önemli şey kızı.Bebis çok şükür iyiymiş.
İkili test yaptırdım
Nipt testi (Fetal dna analizi ) yaptırdım bir kaç hafta önce
Herşey çok şükür iyi çıktı
Ama hoca down sendromu için amniyosentez öneriyor
Onda da 200 de 1 düşük yapma riski var
Aslında fetal dna da hiçbir hastalık çıkmadı onda diyor doğruluk payı %98-99 diyor.Öneriyor yaptirmami
Esim de gerek yok diyor kararsız kaldım
Siz yaptırmış miydiniz?
Hep erkek hissediyordum
Gecen randevuda erkeğe benziyor dedi
Bugün kiza benzetti.
Eşim gelemedi bugün, kızmış dedim bozuldu galiba
Erkek mi istiyordu ne ya da ben erkek hissediyorum diye diye adamin aklina düşürdümYok bozulmadım diyor
İkinci erkek olur dedim
İkinciyi istemiyormuş beyfendi canımı sıktı.
Bi istemesin boşar gider başkasiyla evlenir ikinciyi yaparim
MaşallaaahhOglum yapikrediye çıktı hesap actirmaya ilk taksit yatmis uzerindede nakiti varmis 1 ceyrek almis gelmis
Masallah yavruma 70 dolarda dolar hesabinda varmis.
1 gr da altin hesabinda varmis (bunlari bilmiyordum)
Bu ay 2 ceyrek almış oldu sadece harclik ve bursuyla.
Ek kartdanda 2 aydir hic harcama yapmiyor hep harcliklariyla.
Simdi 2 hafta sonra 1 ay evde ozamanda yatan parayla ceyrek alıcam diyor yani ocak ayı icin.
Hepsini toparlarsak bendeki dolari, altinlari hesabindakiler yine 20bin para biriktirmis oldu.
Bu sene icinde oldu hepsi masallah
insallah daimi olur
Boynuz kulağı geçiyor
Ne güzel idare ediyor ya cok gururlanıyorum.
Anne altina zam gelir simdi dedi yilbasi sonrasi hemen parasini cekti aldı getirdi verdi.
Biriktirdikce hosuna gidiyor onunda.
Yaz icinde esim ona tershanede bilg. Müh. Yaninda is ayarlicak.
Staj yapamiyor henüzde biraz bilg. Prog. Falan ögrensin diye.
Oglumda istiyor zaten 3 ay gitmese bile ne ögrenirse kârdır.
Biraz orayi ortami ögrensin istiyorum, kendini böyle yazlari kanıtlasin stajida orda yapar belki (insallah cok istiyorum)orada işe baslar nasip olur.
Orayı cok istiyorum hem eve yakın hem yurt dışı ayakları çok hem ortami esim cok iyi biliyor mudurlerle arasi cok iyi falan falan
Bencede gerek yok cay pasta yeterliYarın yigenimin doğumgünü .Az önce gelinimiz aradı .Abla bir işin yoksa yarın size gelmeyi istiyoruz oğlanın dogumgününü sizde kutlamak istiyoruz dedi.Pasta alıp gelecekler mis.Buyrun gelin dedim kaçta geleceksiniz dedim akşam 5_6 gibi.Sanirim akşam yemeğine gelecekler biz 6 gibi yemek yeriz hep onlarda biliyor.Yemek dışında özel birşey yapmam gerekirmi yemekten sonra pasta kesilse birde meyve olsa yeter diye düşünüyorum oğlumun doğum gününde öyle yapmıştım .İlk defa çocuklarım dışında doğumgünü olacağı için özel birşey yapmasam yadirganirmiyim acaba. illa kurabiye kek vs girmelimiyim
Sağol canım.beren_naz belli bir yasin uzerindeki hamileliklerde buna özellikle dikkat ediyorlar doktorlar
Saglikla gelsin insallah
Senin dedigin test keseden su alınan mi?Sağol canım.
Sen yaptırmış miydin?
Onun yapısı öyle biraz.Bana ters ama o şekilde kabul ettik artık .18 yıl oldu .İki tane yiğenim var.Biraz tellinin elti kızı kafasında .Onun kadar değil Allah'a şükür de benzer . Sizde yiyelim içelim bizde gezelim. Biraz uyanıktir .Şimdi gene evler uzak eskiden çok yakındı .Yine çalışıyorum aksi gibide küçük oğlanın öbek öbek kustugğu yorganın battaniyenin gittiği zamanlar .Abla musaitsen size gelelim.Bir değil iki değil.Halbuki çalıştığımi biliyor çocuğun durumunu biliyor kendisi ev hanımı bütün gün evde annesi yine öyle . Hafta içi bize haftasonu annesine giderdi .Tam tersi olması gerekirken. Bu evdede çocuk ameliyat olmuştu bende biraz rapor aldım evdeyim.pazar geldi salı teyzesine ev görmeye ve ittik bu alıştı yarinda sana gelmeye diye .Neyseki kardeşim yok dedi durdurdu.Calismaya başladığımda da zamanım yok vs dedim biraz arayı uzattım bilerek yoksa iki günde bir gelmek istiyordu.Büyük bir ihtimal cumarteyi bizde pazarida annemlerde geçiririz demiştir yemek yapmaya uğraşmam demiştir onun yapısı bu alıştık artık .Bir nevi yigenlerle vakit geçireceğim için mutluyum yılbaşında beraber olmayacağız en azından birgün öncesi olacakÇalışan Bi kadınsın keşke böyle emrivakiler yapılmasa ya da yemek saatinde değilde 8 gibi gelseler ya da siz 8 gibi müsait oluruz deseniz
Hiç sevmem böyle insanları hiç çekemem valla. Çalışıyorum diye ben çağırmadan kimse gelmez kolay kolay böyle bir arsızlığa da ben izin vermem kendime zor yapıyorum yemeği zaten.Onun yapısı öyle biraz.Bana ters ama o şekilde kabul ettik artık .18 yıl oldu .İki tane yiğenim var.Biraz tellinin elti kızı kafasında .Onun kadar değil Allah'a şükür de benzer . Sizde yiyelim içelim bizde gezelim. Biraz uyanıktir .Şimdi gene evler uzak eskiden çok yakındı .Yine çalışıyorum aksi gibide küçük oğlanın öbek öbek kustugğu yorganın battaniyenin gittiği zamanlar .Abla musaitsen size gelelim.Bir değil iki değil.Halbuki çalıştığımi biliyor çocuğun durumunu biliyor kendisi ev hanımı bütün gün evde annesi yine öyle . Hafta içi bize haftasonu annesine giderdi .Tam tersi olması gerekirken. Bu evdede çocuk ameliyat olmuştu bende biraz rapor aldım evdeyim.pazar geldi salı teyzesine ev görmeye ve ittik bu alıştı yarinda sana gelmeye diye .Neyseki kardeşim yok dedi durdurdu.Calismaya başladığımda da zamanım yok vs dedim biraz arayı uzattım bilerek yoksa iki günde bir gelmek istiyordu.Büyük bir ihtimal cumarteyi bizde pazarida annemlerde geçiririz demiştir yemek yapmaya uğraşmam demiştir onun yapısı bu alıştık artık .Bir nevi yigenlerle vakit geçireceğim için mutluyum yılbaşında beraber olmayacağız en azından birgün öncesi olacak