Küçük Düşün Büyük Olsun!

Eşim kardeşimle beraber balığa gitti. Kızlar da hazırlanıyor dışarıya çıkacaklarmış, bana da teklif ettiler kahve-tatlı söylemek istiyorlar yeni bir mekan açılmış orada seçtikleri yerler gençlerin takıldığı yerler bende gitmek istemedim. Kahvaltıya simit aldım patates kızartması istediler yaptım yumurtaları da istedikleri gibi yaptım kızkıza kahvaltı yaptık bol sohbetli. Sabah marketten bir avakado, 1 tam tahıllı ekmek, 2 pide, 3 simit, muz, portakal, kabartma tozu, vanilya, elma sirkesi birkaç birşey daha aldım ama hatırlayamadım karttan geçtim hepsini dün pazardan meyve aldım ama markettekilerde çok güzeldi aldım böyle de arsızım. Tavuk butu fırına sürücem sosladım, pilav çorba salata tamam kızım oyun almış internetten yeni yıl için akşama oyun oynarız dedi tamam dedim. Kabak tatlımda tamam mutfak toplamaktan helak oldum neyse biraz dinlenicem sonra kalkar yaparım.

2024 yılının hepimize öncelikle sağlık, sıhhat, huzur, bol kazançlı bol bereketli bir yıl olmasını dilerim. Hep birlikte bir masanın etrafında eksiksiz toplanıyorsak zaten hergün bayram her gün yeni bir yıl başlangıcıdır bize. Hepimizin gönlünden ne geçiyorsa yeni yılda o gerçekleşsin hepimizin kalbine göre versin Rabbim.Amin

Yılbaşında o zencefil tarçın kokularını çok seviyorum.Ana kız ellerinize sağlık Balkabağida nefis olur

Slm kızlar
Yeni yıl hepimize once saglık getirsin gerisi hallolur
Hic yeni yıl rruhum yok zaten.
Bu saat oldu daha ortada yemek yok.
Koci de yılbası aksamı yapma bissy pide lahmacun falan soyleriz diyo
Orman kebabı koydum ocaga,pilav yapcam,fırına da kabak attım tatlı.
Kereviz yogurtlucam kendime biraz,kıza brokoli haslarım yeter.
Kardesim kocaman bi cicek yollamıs yıne saolsun.
İsyerinden hediye sampanyam var daha ne olsun
Herkese simdiden mutlu saglıklı yıllar olsun

Aslında burlardayım ama bi türlü toparlayıp yazamıyorum kafamı

Malesef gece cagirmis ve gitmis haberimiz bile olmadi.
Bizi rahatsiz etmek istemistir kesin taksi cagirmis gitmis
Bu kadar naif bir annem varken bu kadar dusuncesiz bir babam var.

Selamm
Annem gece gitmis 3 de aramis aramis cagirmis kadini.
Aksam iyiydi esimde iyi dedi.
Yemis yemis yine sekeri fırlamış
Adam nasil bir inat
Kan vermesi gerekiyor hergün vermiyormus.
Doktor imza at çık demis cıkmıyormusta.
Sebep ne biliyormusunuz ben evde böyle yiyemiyorum diyormus tövbe estagfurullah.
Orda sekeri cikinca duzenliyorlar ya yani sadece bogazi ocin orada suan.
Cunku kan vermediginden degerlerini göremiyorlar ilac vermiyorlarmis.
Sadece hava ve insülin.
Insan bunu kendine niye yapar hic bilmiyorum.
Halamda gunde 5 defa arayıp aglıyo yani ben napim ya ben napim?
Kardesine söyle kan versin dedim.
Artık kaderiyle basbasa kalsın.

Oglene kadar başım döndü tansiyonumu ölcecek bile halim yoktu yattım.
Kizda tüm gün avm diye agladi.
Esim aldı götürdü.
Oglanı yarin bırakıcaz onun kiyafetleri toparladım.
Cips, mesrubat falan koydum.
Yarın unuturum ben hepsini.
Patates kofte falan dizme yaptım firinda pisirdim.
Spagetti yaptım
Salata
Tartolet söyledim 500gr oglan seviyor.
Kuruyemis, cips, kestane falan
Ben uyuyarak girerim gibi kafamı toparlayamıyorum.
Kardesimde yemek konusunda beni germeye basladi.
O yemek seciyor uzerine asiri miz miz
Yani ben daha esimden ne de oglumdan bu az pismis, yok bu tuzlu hic duymadim.
Bu ayrı cins. (Niye evde kaldigi belli oldu)
Yok cok pismis, yok tuzu az, yok sert
Valla bilsem okadari masterchefe katılırım.
Ben hep disardan yemesin diye ne istiyosan yapim diyorum beğenmiyor.
Babama bazı huylari benziyor malesef..
Dışarıdan yemis ne yediyse. Artik sormuyorum.
Allahim bi cay dolduruyor cama tutup bakıyor dokuyor açıyor dokuyor dem koyuyor. Kendi koydugu cayi bile begenmiyor.
Anneme anlattim bugun anne bu hep mi böyleydi dedim o evde de öyle diyor.
Vallahi annem gelsin naparsa yapsın.
Ben hic görmedim böyle bişi. Ne cocuklarim ne kocam sevdikleri neyi koysam önlerine yerler hic de bahane bulmazlar.
Annem nelerle ugrasiyormus kadın daha neler görcem.

İyi geceler kızlar,
Yılın ilk gününde,gecenin bu saatinde okumadan yazayım
Yeni yılınız kutlu olsun
Sağlıklı mutlu paralı huzurlu bir yıl olsun, bu yıl bana güzel geçecek öyle hissediyorum.
Bugün sabah köfteci yusufa kahvaltıya gidelim dedik. Büyükçekmecedekine gittik, girdik çıktık. Güzel değildi.
Sonra Avcılardakina geçtik. Oranın ortamı daha güzel.
Kahvaltıdan sonra avm ye geçtik. Babası Elayı tramboline bindirmek istiyordu sürprizim var sana dedi.
Onlar bilerken ben carrefoura geçtim. Alışveriş yaptım. Pasta kreması, sıvı süsleme glazürü, eti puf, bonibon, cif ve cam bezi.cif hastalığı benim kocide var. Ben bitkisel temizlik malzemesi kullanıyorum.
Oradan eviaya geçtik. Birkaç şey de oradan aldık. Çay tepsisi. Elaya yazıtahtası ve dondurma kalıbı.
Ordan yol üstünde uğradık, filtre kahve aldık.
A101 den abur cubur süt ve süsleme glazürü migros ve carrefourda yok sırf orada var diye uğradım A101 e. Geçen yılda oradan almıştım.
Eve geldik. Elayı banyoya soktum
Çıkınca saç kurut falan ortalığı topladım.Kabak tatlısını koydum ocağa.
Bulaşık mk boşaltmaya eşim yardım etti.
Kurabiyeleri kızımla süsledik.öyle mutlu olduki. İyiki siz benim annemle babamsınız dedi sarıldı.Ben de iyiki sen bizim kızımızsın dedim.
Yaş pasta yapamadım kaldı o. Artık başka zamana. İki gündür yapacağım saat 5te gelirsen eve :)
Dün eşim çiğ köfte yapmıştı. Ondan vardı.
Komşum da bugün yapmış getirdi. Biraz ondan yedik.
Sonrası zaten aburcubur gecemiz oldu.

Bu arada şükür annemin ağrısı şimdilik yok. Salı sabah aç karnına doktoruna gidecek.
İnşallah daha olmaz ağrı.
Tabi yediklerine dikkat ediyor.
Yeni koltuk almıştı. Bugün de halı bakmış almış. Kardeşler olarak hep dedik Allah sağlıklı oturmayı nasip etsin diye.
Kaç gündür üzülüyordum.
Çok şükür ağrı olmayınca içim ferahladı.
Anne gibisi yok ya.
Ela da başladı anneanneme gidelim demeye.

Benim eşim de kardeşin gibi
Evlendiğimizde ben çareyi ne yiyeceğiz dediğinde bilmem demekte bulmuştum. Şimdi hafta sonları tıpış tıpış kendi yapıyor yemeği.
Masterchef favori programı :)
Evlendiripte kızın başını yakmayın

Akşam eve erkek kardeşimide davet ettim birlikte yemeği yedik ben meyve soydum kızlar da çerez ve cipsleri hazırladılar sonra oturduk tombala ve tabu oynadık gece güzeldi kardeşim erken kalktı annem ve babamla da biraz oturayım dedi. Mutfak topladım bulaşık makinesini çalıştırıp yattım. Dolap yemek dolu yemek yapmıcam önce onları bitirelim. Temizlik yarına kaldı.

Biyopsi çıkmış malesef kesinlesti kanser olduğu
Ilk acildeki dr söylemisti ama insanız iste bi umut..
Cok agladım cok
Babam huysuz aksi ama o benim babamm..
Canı yansa ilk benim canım yanar ki fazlasıyla yandı.
Hic babasız kalmadim ki huysuzda olsa kızsada baba.
Sabah kızım senden bisi istiyorum diye basladi konusmaya yemek istiyor ama sanki son yemegi gibi öyle icime oturuyor hersey.
Ne istiyorsa aldık yesin diyoruz artık napalım tek istedigi o bizden.
Onuda yapmazsam ya keşke dersem vicdan azabım beni bırakmaz..
Carş. Pet cikacak ne olacak nasıl olacak bilmiyorum.
Rabbim acı cektirmesin canı yanmasin

Canım çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.

Okuyunca üzüldüm şaşırdım hiç o hastalık olacağını düşünmemiştim.İnsallah tez zamanda şifa bulur hastanede tedavisini olur.İyiki ne derse yapmışsınız kirmamissiniz

Cok geçmiş olsun canım. Hızır yardımcınız olsun. Doktor ne dıyor tedavi konusunda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…