Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bizde öyleyiz evin kredisini ben öderim çocuğun masraflarını ben öderim mutfağı ben öderim tatile gittiysek benzin hariç diğer giderleri oteli vb ben öderim bir yere yemeğe gitmişssek ben öderim özel hastaneye gitmişsek ben öderim.Eve beyaz eşya mobilya alınır ben öderim.O bir evin aidatını öder elektrik su doğalgaz.Arabanın benzini,caskosu muayenesi vergisi vs.Birde küçük oğlanın ilaç farkı .İşyerinden ticket alır onunlada kahvaltık vs alır.Ayda yılda bir mutfak için birşey alır. Benim maaşım ondan fazla diye bu durum başladı öylede devam etti maalesef.

Her konuda kendi birşey almadığı için ne gerek var der hep, insanı illahlah ettirir .Lanet olsun gene ben ödeyim yeterki ihtiyacımı alayım dedirtir.Ya mahrum kalacaksın durumu kabulleneceksin ya da cebinden paran çıkacak durum bu.Eve aldığı bir buzdolabı birde mini fırındır onun dışında çöpü yoktur.O buzdolabınıda dilimde tüy bitti yine sitem ettim herşeyi benmi alacağım dedimde öyle aldı .

Bu sene sinirlendim ben evin hem hanımı hem erkeğimiyim tatile gidelim demezsin gidelim dersem bana ödettirirsin bu sene sen ödeyeceksin dedim.Emekli oldu bir emekli maaş alıyor bir asgari ücret .Emekli maaşını bana veriyor asgari ücret ona kalıyor..Senin masrafın yok tek başına o kadar maaşı harcıyormusun dedim harcıyorum diyor.Bu ay robot süpürge dyson mutfak için rondo vb aldım. Bana dediği benden maası alıyorsun beni soyuyorsun dedi pes dedim senden ilk defa alıyorum , oda birkaç aydır dediğin lafa bak dedim.Yıllardır ilk defa aldım soyguncumu oldum dedim sen benden yıllarca aldın ben ses etmedim dedim.Maalesef hem bencil hem cimri bir adam.

Ne aldı yaptı derseniz babasından kalma bir arsa vardı mütaahit üç kardese iki daire verdi.Bir daire için ortak kredi çekip ödediler .60.000 tl kredi çekti.Her kardeşe bir daire düşmüş oldu.Onu sattık şimdiki daireyi alırken 180.000 tl peşinat yaptık üstüne kredi çektim.Birde bir en son aldığımız arabanın kredisini o ödedi.Dolandırıcıyada bir araba parası kaptırdı.

Etrafıma bakıyorum. Gelinimiz ev hanımı kardeşim bir dediğini iki etmez.Her türlü ihtiyacını karşılar gezdirir tozdurur tatile götürür.Tek maaşla gül gibi bakar karısına çoluğuna çoçuğuna.Ayrıca burada çalışan kadın arkadaşlarıma bakıyorum.Kocası hem evin giderlerini karşılar kredileri öder gezme tozmasını öder üstüne haftasonu gelir kadına yemek yaptırtmaz kendi yapar.Bunları duyunca acaba ben uzaydamı yaşıyorum derim.Ne şanslı kadınlar var.Benmi beceremiyorum bilmiyorum.
Ben bu evin erkeğim benimde katkım olsun demez.Aidat doğalgaz ödeyince iş bitiyor sanki.Hafta sonu bir yere götürmez.Gittik diyelim o zamanda parasını ben ödeyim demez.Nasıl olsa benim karttan çekilir.Ben öderim.Ben enayi öderim.Ya gitmeyeceksin evde dört duvarın arasında pinekleyeceksin ya da gitmek istiyorsan ödeyeceksin.

Gezmeden anladığı akraba ziyareti sadece .

Herşeyi geç farkettim farkettiğimde ise geç kalmıştım.

Valla ben o adamda hayret etmisim adam bize karsi kibar falan cocuklarina karsi o kadar umursaz ki .yada evle alakali islere .dunya yansa adamin umru degil sabir istiyor ama hayat zor valla .bi omrumuz var o da hayatla ugrasak geciyor
Böylelerine el iyisi diyorlar.Kendi ailesine anasına babasına kardeşlerine hiç tanımadığı insanlara dünyayı serer en olmadık şeyleri yapar çekirdek aile ya da eşi söz konusu olunca cebinde akrep tutar

Sorsan yabancılara mülayim dünya iyisi bir insan. iyi evlat iyi kardeş iyi arkadaş. Birde eşlere sormak lazım iyi bir eşmi diye

Kesinlikle öyle yapacağım ve evdeki hicbirsey icin 5 kurus odemeyecegim
Çocuğun sınav dönemindeyse onu hayatını etkileyecek karar alma bence biraz daha bekle.Ama bu arada da o eşine bazı şeylerden mahrum et arabanı verme mesala .yayanmı gidiyor taksiylemi gidiyor ne halt ediyorsa etsin kendi başının çaresine baksın

En son aldığımiz arabanin kredisini o ödedi ondan önceki iki arabanın da kredisinin tamamini ben ödemistim. Öbür evin kredisinide ben ödedim.Düşünüyorumda ben bu adamın hayatına basbayağı sponsor olmuşum.Benden daha aptali yok galiba.Ben her ay maaştan ne kalıyor nereye ne ödemem var ne kadar kredim kaldı marketten ne alayım pazardan ne alayım diye hesap yaparken iş arkadasim bu ay hangi güzellik merkezine gitsem makinaya girip göbeğimi eritsem cildime hangi işlemi yaptırsam akşam yogaya gidiyorum yarın platese , kendime hangi mantoyu elbiseyi çantayı alsam haftasonu kocamla yemeğe nereye gitsem derdinde .Onlar keyifte bir eli yağda bir eli balda haftasonu yemeğini kocası yapar temizliğine kadın gelir biz ise erkek gibi hesap kitap peşinde ne kadinligimizi anladık ne birşey .Eş denilen kişi dişini göstermezsen bindikçe binmeye çalışır

Senin durum benden de betermis ve desem bilemedim

Gecen bir söz okudum kk da. Saçını süpürge eden degil, fön çeken degerli olur.

Bir ilişkide her şey dengelli olmalı bence. Bir taraf fazla fedakarsa, obiri bu duruma alışıp bunu normal görüyor ve o fedakarlıgın degeri kalmıyor.

Çok doğru bir sözmüş .Söylediklerinde haklısın .Sonra yapmasaydın deniliyor çünkü.Eşim söylemişti yapmasaydın demişti. Sanki kendi yapmayı çok istiyorda ben engel oluyormuşum gibi istemediği için ben mecbur kaldım

Ama bunların hepsi bir ders olsun.2024 farklı olacak benim için.Bundan sonra herseyi ona havale edeceğim kendisinede söyledim.Ben kendime ve birikime harcayacağım.

Telli twechere bir öneride bulunmuştu eve harcamayı sevmeyen kocalar için onu borca sokun demişti.Öyle birşeyde yapabilirim.

Son düzenleme:
Bu gün gün sırası bendeydi misafirlerime mercimek köftesi, ıspanak böreği, kandil simidi, ayva tatlısı ve ekler ikram ettim sağolsunlar gün paramı da verdiler Allah onlara daha çok versin. Çok güzel geçti bizim çocuklar büyük olduğu için sabah 10.30 gibi buluşuyoruz sohbet çay-kahve eşliğinde devam ediyoruz. Onlar gitti mutfağı topladım bulaşıkları yerleştirdim makinaya günlerdir çok yoruldum şimdi dinlenicem biraz teldeki çamaşırları petek üstlerine koydum çok güzel yağıyor mübarek bereketiyle gelsin. Bende biraz biriktirdim yeni yılda alım yaparım elimdeki birikim az ancak bir çeyrek alır ama çeyrek almak istemiyorum çünkü hediye olarak gidebiliyor. Akşam için yemek var yarın kahvaltıya börekler de var enazından bu yönden rahatım yarın temizlik de yapmıcam bu hafta çok yaptım.

Cok zor cidden
Ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen hesabı.
(Sunu yazmışım atamamisim kalmış ekranda öyle)

Ayaklarımı hissetmediğim bir gün.
Babamla ugrasiyoruz bir kac gündür
Nefes darlığı vardı ama günde 2 pkt sigara iciyor.
Randevu aldim 2 defa iptal ettirdi
Acile götürelim dedik gitmedi.
Gece ambulans cağırmış.
Sese çıktık esimle kardesimde peslerinden gitti.
Zatüre demisler fakat cigerde büyük bir yara varmış
Zatureyi tedavi edip biyopsi alincak.
Annem kalmış esimle kardesim döndü
oglan gelcekti bugün bi de (geldi)
Sabah annemin evini toparladım kız peşimde tabi süpürdüm sildim.
Kendi evimi topladim supurdüm.
Yemek yaptım
O sıra kardesim isten izin aldi hastaneye gecti anneme eve yolladı kadin hic uyumamış.
Uyu dedim uyuyamadi ona canta yaptık
Babama pijama esofman vs lazimdi lcw çıktım onlari aldım.
Hastane yemegini yememis kardesime tost aldirmis.
Yemek istedi siparis veriyor.
Tavuk sote koydum yanina pilav
Börek ve kek yaptım dedim yersin anneme.
kahve cay bardak vs ayarladim anneme.
Kadin uykusuz yorgun okadar üzüldüm ki babamla ugrasmak zor kardesim bile anneme kıyamıyor fakat darlandım durmam ben diyor.
Ben de kalamam annem tek basina napcak bilmiyorum.
Kimseyide sokmuyorlar sadece refakatcı.
Dedim ne lazımsa alo de ben yollarım sana.
Kendini yorma uyumaya çalış.
Annem cok yıprandı zaten yıllardır simdide o uğrasiyor.
Kardesime dedim annemi haftasonu dinlenir yazik o kadında.
Gercekden babamla ugrasmak cok zor cok huysuz sigara icmiceksin cikmicaksin diyorlarmis o kaciyo çıkıyormuş
Napcak bilmiyorum..
Gidip sigara iciyormus odaya gelip havasını takıyormuş yine .
Doktor kizmis sen seker hastasisin ilacini kullanmiyorsun ben sana ilac yazcam yine icmicen ee nolcak diyormuş.
Nekadar yatacak, nolcak, yara kötü hastalik mı hic bisi bilmiyoruz.
Henüz bisi demiyorlar zatüreyi tedavi ediyorlarmis suan.
Allah anneme sabır versin.
Üzülüyorum elimdende bisi gelmiyor.
Ancak yemek camasir vs hallederim
Halamı aradım o gelcek.
Belki 1 gece falan durur yanında.
Kardesim geldi ona yemek verdim.
Yarin mutfagini temizlicem annemin belki çıkar bilmiyorum gelen giden olur.
Cok yorgunum
Oglanin 4 mak. Camasiri var
Annemlerin battaniyeleri falan yikicam yatak yaparsak ona temiz olsun hersey.
Nereye yetiscemi sasirdim

cok gecmis olsun canim

Ne güzel yere dükkan acmıs valla mis
Ben de vermem ben olsam.
Bizde söyle kızın okul bende.
Kira dogalgaz elektrik kocide
Aidat bende zaten 100 tl bisey.
Ama kzın bütün giderler bende.
Ev giderleri bende ,mesela hic bilmez deterjan mı bitmis,sampuan mı bitmis.
Sampuan bitmis mesela,cıkmıs gecen versene bi sampuan diyoSanki market burası.
Baktıgında ondakiler daha büyük giderler gibi duruyo ama,kiramız uygundu,yazın dogalgaz odemiyor mesela.
Birine hediye,cicek vs alınacak bende.
Ayda 1 büyük markete gidiyorZ metroya onun market isi bitiyor.
Bizim heraksm market isimiz var

Ay cok gecmis olsun kuzuu

Oha evi üstüne almayı düsünmesi bile beni irite eder.
Zor ,isin ucu illaki biyerde cocuklara dayanıyo.
Gecen sene bu zamanlar anasının evine gitmis biri olaarakO is de okadar kolay değil arkadaslar.
Siddet ve aldatma yoksa,suanki düzenini bozman sadece is yükü sana.
Hadi gittin yeni bi düzen kurdun,cocukların zaten baba iletisimi yokmus,zaten babasız büyüyolar,ama ekstra yeni bi düzene hazırlar mı simdi?
Otur cek demiyorum yanlıs anlasılmasın.
Ama yeni düzen bundan daha mı iyi olacak onu örcüp tartman lazım.
Ben mesela buna baktım.
Annemdeyiz evet kimse dırdırlanmıyor,kafam rahat.
Ama cocuk babayı istiyor,cocukla bi sorunu yok adamın sonucta.
Baba olarak perfect.
Biz rahat mıyız peki?Annemin evinde değiliz.
Annem titiz kadın,sabahtan baslıyor temizliğe.
Ben hep tetikte aman dagılmasın aman bpzulmasın.
Maddi manevi ayrı eve cıkacak gücüm var mı?Yok.
Tek basıma suan bile hem kira hem okul karsılayamam,ozman calısmıyodum.
Ozaman dedim dön kzıım evine,sen daha oralara gelmedin.
Gittiğime de döndüğüme de hic pisman olmadım ama.

Ben de evlendiğimden beri calısıyorm hic tatilleri odemedim mesela.
Tatil yerindeki harcamalara destek atarım ama tatil ödemedim.
Kocam sıkıdır ama hic gezmemizden kısmadı Allah var.
Gezdik tozduk hep gücümüz yettiğince.
Bide cocuktan kısmaz .Biz özele gideriz hastalanınca,o devlete gider. O öder ama .
He simdiye kadar saglık sigortamız vardı Alyayla.
Bu sene yenilemedik ama yine de özele götürür.
Benim maas bi tık yüksek suan esimden ama benim sadece kıza maasım suan.
Gecen kzı alsak mı dedi,devlete versek dedi? Hayır dedim.
Alırsa cıkarm isten.
Ben kzıım icin calısıyorum cünkğ.
Yetmediği yerde tabiki destek olurum
Yeni evde merkezi sistem mesela ,100 tl ödediğim aidat en az 2 -3 olacak
Dogalgaz ondaydı onu almıs olcam.
Bence yeterli destek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…