Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bizde de durum şöyleydi; geçen akşam eşim saçımı boyadı. O gece baban uyutsun işlerim var dedim. Saçımı boyadığını da biliyor tabi.
Tamam dedi.
Ertesi gün illa sen uyut diye ağlanıyordu.Bugün de baban uyutsun diyorum. Hayır sana sarılıp uyumak istiyorum dedi baktım yatmıyor. Mecbur uyuttum. Bıraktım işleri.
Bazen eşim ağlama numarası yapıyor ama kızımm sen hiç babanla uyumak istemiyorsun hep annenle uyuyorsun ama ben çok üzüldüm diyor ağlamaklı, Ela da tamam baba tamam üzülme bu gece seninle uyuyacağım diyor

Tesekkurler
Ben hic beğenmedim. Hem ürünler coklu genelde ya da buyuj paket hem de pahalı.
Özellikle bir kac ürünün fiyatı aklımdaydı mukayese ettimde pahalı metro.

Tesekkurler
ben metroyu cok seviyorum soslari,deniz urunleri,pizza tabani ,riobanin her seyi vs cok iyi .ama normal market alisverisi icin daha uyguna bi suru yer var tabi .

Güzel bir hafta olsun hepimize, koşturmacalı bir haftaya giriş yaptık. Sabah sabah kimi kahvaltıya yetişemedi kimi yedi gitti kiminin yanına tost bastım bir anda rüzgar gibi gittiler. Onlar gidince başlıyorum bir makina klozet takımlarını attım sonra rutin birşekilde banyolar, lavabolar temizlendi, elektrikliye tuttum paspas attım eşim ilaçlarımı yazdırmış hemen eczaneye gittim hava yağıyordu ama şiddetli değildi şemsiyemi açtım yürüdüm iyi geldi deterjan kokularından sonra hava da mis gibiydi tabi ki katkı payı 120 tl ödedim her gittiğimde ödemesem olmaz. Milyoncudan çaydanlık içine süzgü aldım marketten de ekmek aldım bu hafta sadece ekmek ve acilleri alıcam bakalım harcamalar nasıl olucak çok harcanıyor hafta içi de hafta sonu zaten gidiyor.

Selamm kızlar,
Bugün şöyle uzanıp film izlemek ya da kitap okumak en güzel şey. Ama evde işler.püfff
Sabah yine namaz vakti uyandım. Sonra da uyudum.10 da kalktık.
Ben kahvaltı hazırlıyordum Ela da odasında etkinlik yapıyordu. O ara arkadaş aradı deprem oldu duydunmu diye.
Hiç duymadım.
Zaten benim ev ufak bir rüzgarda sallanıyor bu duruma alışmış olmamdan galiba. Bir şey sallanınca deprem oldu diye düşünemez oldum.Hava da bayağı rüzgarlıydı
Hee bir de mutfak ve Elanın odası arası mekik dokuyordum annee annee bak yaptım doğrumu. Bu ara toplama işlemi yapmaya hevesli.
Kahvaltı yaptık. Bugün sınıfta oyuncak günüydü.bir arkadaşının hediyesi olan oyuncağını götürmeyi düşündü sonra vazgeçti. Barbi bebeğimi götüreyim dedi.
Neden vazgeçtin dedim. Ya diğer arkadaşım üzülürse onun hediye ettiği oyuncağı götürmedim diye dedi. Ahh benim düşünceli kızım dedim. Her hafta birini görürürsün diye belirttim.
Arkadaşın eşi çocukları okula götürdü arabayla. Yağmur vardı.
Dönüşte sen gel anne dedi. Bahçede kirpi görmek istiyormuş arabayla dönmek istemiyormuş.Bu yağmurda kirpi ne gezsin.Yok ya bu istanbulda değil köyde yaşayacakmış :)
Akşama köfte patates istedi Ela.
Eşime de ayrı yemek yapacaktım. O köfteyi kuzu eti katmadan sevmiyor. Neyseki hangisi kolaysa onu yap dedi. Ispanak yapacaktım vazgeçtim.yarına yaparım.
Arkadaş diğer kızını doktora götürecekmiş, kızı okul çıkışı bana gelecek.
Ben de bir iki işe girişirim. En azından Elanın odasının tozunu alırım.
Çünkü hiç iş yapma modum yok.
Çamaşır bile atmadım o derece

Selam
Arkadasin babasi vefat etti.
Kardesiminde kargosu vardi.
Deprem saatlerinde ben yürüyormuşum bisi hissetmedim
Yolda konusuyorlardi onlardan ogrendim deprem olmus.
Ordan cay, seker, kurabiye falan alip bassagligina arkadasin annesine gectim.
Helallelik alınmaya gelene kadar oturdun pek kimsede yoktu helallik alındı eve geldim ben.
Ezan okundu ezan sonrasi kuran okunacak ama gidemem.
Esim 18 30 gibi geliyor annemde saatlerce baktı kiza bırakamam daha.
Allah rahmet eylesin elden gelen dua
Kelimeyi tevhid cekiyorlar bende cekip sayı veririm.

Eve girdim bismillah daha kız marketde market diye agladi onu aldik markete çıktım. Saatlerdir göremedi beni camlarda bekliyormuş kapıda karsiladı
Artik annemede gitmiyor cok nadir gittiği.
Markete ciktik sabah kahvalti bile yapmadan cikmsitim evden.
Saat 5 de ancak yedim bisiler.
Yicek hazırda bisimde yoktu zorlaniyorum boyle durumlarda.
Kiza bezelye yaptım.
Pilav yatım (birbirine karistirinca yiyor)
Dunden sulu köfte var.
Evde hic bisi yapamadim.
Adam yatmadan salonu topluyor 3dür sagolsun
O tv izliyo biz yatiyoruz daha erken.
Kizin terliklerine kadar duzeltiyor adam sabah toplu salona uyaninca mutlu oluyorum

Allah rahmet eylesin.
Anam da bana yapmış bezelye ve pilav ben de karıştırıp yedim
Pek bir istahlıyım yiyorum 1 saat sonra gene acıkıyorum.Sonum hayrolsun

Bu arada ben annemlerde kalıyorum burası işe yakin.Annem bakıyor bana ise gidip geliyorum hazır yemeğe konuyorum.Allah razı olsun annemden.
Arada da evci çıkıyorum eşimin yanına gidiyorum haftasonu

Hayırlısı ile bebek doğsunda annemlerin bu tarafa taşınmaya ikna etmeye çalışcam eşimi

Tesekkurler
Toptancı marketi metro.Eskiden kartı olmayanlar giris yapamıyordu sadce esnaf kartı olanlara cıkarıyordu.Ama pahalı evet.

Güno
Kafamın ici hala sallanıyo
Hemen okula kostuk
Zaten msj attılar hemen iyiyiz,bahcdeyız diye.
Ofiste arkadasın kızı var masanın önünde sallanmaya basladık cocugu kaptım hemen ,bitmesini bekledik.
İnsani degerleri 0 bir bölgede calısıyorz.
Deprem olmus adam gelmis sigorta soruyo,olcez gitcez sigorta derdine düsmüs
Gercekten buranın insanı berbo.
Annemden kızı aldık
Eve gectik aksam
Yanında uyudum heryerim tutulmus

Dün nasil usuduysem aksam ilac alıp yattım.
Yattim dediysem tabi saat yine 12 falandı.
Kız yine erkenden kalkip geri uyudu.
Uyuyor simdi.
Elim kolum kalkmıyor.
Bulasigim var biraz mak. Koyulcak.
Camasir asılacak.
Yemek yapılacak.
Lcw kargoyu unuttuk onun alınmasi lazim.
Cumartesi tiyatro, pazar masal muzesinde etkinlik, pazar aksamida konser var.
Kultur merkz. Esim ben mac izlicem diyo.
Bir arkadasin cocugu hasta gelemez
Baska arkadaşa sorcam o gelirse gitmek istiyorum.
Oğlan gelirse ama bu hafta pazar seysileri Iptal onu bırakiriz.

Ben bu ara market eksik almakdan bıktım herkes öylemi ya.
Cidden bunaldım sürekli eksik.
Kac defada market yaptık.
Birini bulsam ötekini bulamadım.
kartı bu ay costurmicaktim yine aldı başını gidiyor.
Benim unum, atistirmalıklarim bitti.
Sebze alimde bari bu hafta sebzeye yüklenim.
Hiç iş yapasım yok

Benim içinden çıkamadığım Bi sorunum var kizlar yolun sonuna geldim beni bi aydınlatın.
Benim buyukbas sadece marketi aidatı ve elektrik dogalgazi öder. Pazar çocuklar ev harcamaları bendedir. Birikimi de ben yaparim miktarını bilmez. kenarda 5 kurusu yok. Şöyle soyleyim evde bir copu yoktur. Ayrıca 1 kuruş ödemediği arabamı da gazli olduğu icin cayır cayır kullanır. Kamyonu dizel ve çok pahalandi diye. Ama günde 2 paket sigara icer. Babasıyla kesesi birdir.
Simdi mahsul kaldırdılar yaklaşık 1.5 milyonluk
500 bini masrafa gitmis. 500bin de dükkanın masraflarını odemisler. 500 bin kadar kaldı ellerine.
Arabamın bagaj kapağı bozuk sol sinyal lamba çalışmıyor ve triger kayısı degisecek. Yaptir diyorum biniyorsun diyorum yaptırmıyor. Bu hafta yaptir dedim yaptirmassa Arabanin anahtarını alıp asla vermiycem kendisine.
Philips şarjlı süpürgesini istedim alamam dedi babasına diyemezmiş!!!! Annene dyson aldiniz ben pahali bisey istemiyorum dedim ses yok
Çocukların ve evin bir kaç eksiği var (carsaf alez gibi) haftasonu kartını isteyip alacağım. Vermezse olay cikartacagim. İletişimini kestim dünden beri. Canim aşırı sıkkın. Evde köse yastığından farksiz bu mahluku çekmek istemiyorum daha fazla. Haksizmiyim ya.

Çok üzüldüm canım..
Dediğin gibi köşe yastığından başka bir işe yaramıyorsa sal gitsin ya.. Anasından babasından ayrılamayanlar lütfen evlenmesin ya.. Bu ne demek babama nasıl derim.. Ne demek nasıl derim ya. Valla sonuna kadar haklısın canım.. Sırf çocuklar babasız büyümesin diye çekilir çile değil..Ne desem bilemedim yanii.. Nedir bu kadınların erkeklerden çektiği çile ya

Karı-koca calisanlarin hesaplarını pek anlamıyorum ben
Calişma durumum olmadigindan bilemiyorum.
Ama gecen haftalarda bi arkadasla gayri ihtiyari öyle konustuk.
Evin kredisini kendi oduyormus.
Cocugunun diş masrafi vardi 15bin kadar onuda kendi ödemis.
Marketde ondaymis.
Adam 1-2 fatura ve cocugun servisini ödüyormus. (Lütfetmis)
Ee zaten tüm gün evde yoklar neredeyse ne fatura gelcek ki?
Birikimde senin gibi arkadasda adamin haberi bile yokmus.
Kız altin alip balon ödeme yapip kredi bitirmeye calisiyor haldir haldır.
Adamin haberi bile yok.
Valla yürü git bi boğaz eksilir evden derim sanki ben o arkadasin konumunda olsam.
Onlari odeyen 2 faturayida öder yani.
Ki ögretmen maasida iyi ihtiyacı yok eşinin parasına.
Dert cekesin var senin anacım dedim onada.

Bence yık bisileri uzerine.
Mesela su eksik bu lazım de siparis ver gelirken alsın.
Ya da avm birlikte gidin ona ödet.
Almayın böylede herseyi uzerine.
Arkadasimda minnet etmicem diye kendi üstleniyor adam sacma sapan seylere para veriyor.
Genelde kadınlar mizacen hep hallederimdiye düşünüp herseyi sırtlanıyorlar ve cabuk yıpranıyorlar.

Ay 2dir cocuk kazasi ölümü hep de ihmalden denk geliyorum.
Nasil kucucuk cocuklari gozlerinden ayiriyorlar.
Gece azicik kafasi falan carpar acır diye biz yataginin kenarlarina battaniye seriyoruz(korkuluk var ahsap)
Koltukta zıplıyor aksam diye babasi yerlere yastık dolduruyor dusmesin diye.
Azicik sesi gelmese ses versede ikna olmuyorum gelip bakiyorum yemek falan yapıyorsamda.
Küçük bisiler yiyorsa ya da havuc gibi gozumun onunde yediriyorum ben hala Allah mufaza.
Hep de aciklama yapıyorum bu zararlı, bu tehlikeli, bu sana zarar verebilir falan diye.
Mesela hic bıcak cekmecesini kitlemedim ama hep izah ettim.
Eline bile almaz.
Biliyor keser zarar verir.
Soruyor cogu seyi bu zarar verebilir mi diye
Bu batar mi bu acitir mi vs
Nasil cocuk dusupte burnunu kiriyor nasil kafatasi catlıyor tövbeestagfurullah.
Ben olaylarin altinda siddet vardır diye bakıyorum artık izleyince.

Böyle camdan düşen bir komsunun cocugunu duymustum (4.katdan) hala beyninde hasar varmış.
Yillar oldu anlik seyler bir ömür boyu kalıcı seyler bırakabiliyor.

Allah bir daha göstermesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…